Nora Ibsenova wrote: 22 Apr 2024, 10:54
Ali mislim, koje vi podatke mislite da neko moze prikupit na osnovu IP adrese ili razgovora kroz PP da te krene finansijski iznudjivat
I to ne da se jedna osoba zajebala pa npr podjelila nesto intimno, nego vise njih
E ovako... samo moje misljenje, ne mora biti tako...
Ti prva si se registrovala s mailom u kojem je tvoje ime i prezime. Kao moderator mogu to vidjeti, ip isto, nije ti zasticen. Znaci vidim ime, prezime, grad. Odem na fb, ukucam te i nadjem tvoje slike s muzem i djecom (nemas ih, ovo samo dajem primjer). Onda na forumu procitam da ti je jednom djetetu ime Safet npr.
I dodjem ti na pp...
Obicno se nadje zrtva koja je slaba i paranoicna.
Prvo ti pisem tako uzasne stvari da ti utjeram strah u kosti.
"Znam gdje zivis"
"Recu ti muzu da se kurvas po forumu"
"Gdje ti je Safet"
Itd
Ovo sad lupam gluposti al uglavnom dok ti citas te poruke imas osjecaj da te ja gledam kroz prozor i da cu ti sad zakucati na vrata.
Naravno, imas likove koji bi mi na sve to rekli hajde dodji ko npr havana a imas druge koji ce se od straha sasrat u gace i takvi ce i napustiti forum ili uraditi sto mu ja kao ucjenjivac kazem.
Ovo nije vezano za Nihila, nego uopsteno.
A sad za Nihila.
Ako je Nihilo radio dugo sranja a moderacija sutjela, vjrv su se se bojali informacija kojim on raspolaze. To je moje misljenje, ne mora biti tacno. Ili nisu imali dovoljno dokaza protiv njega pa su ga pustili da se sam razotkrije.
Evo ti primjer storma. Izmislio je curu Iskru i znas sta se sve desilo.
Bilo je forumasica koje su skakale na mene u odbrani njihove ciste ljubavi pa su na kraju pojele govno kad su vidjele da je storm sam glumio svoju curu.
I ti si sad uvjerena u Nihilovu nevinost ali ako nisi s bila prisutna dok je dizao tuzbu protiv klixa, nemoj ni njemu, ni bilo kome vjerovati sto posto.
Ja sam od storma dobivala nekakve kopije mailova u kojima on i "iskra" s nekom advokaticom slazu tuzbu protiv mene. Naravno, sve je to bilo namjesteno.
Hocu da kazem, bio Nihilo kriv ili ne, ja to ne znam, al ti ne bi trebala ovako javno da istupas. Mozes mu dati svoju podrsku privatno.
Imate ovaj dan da pisete o ovoj temi i zakljucite raspravu. Sutra ce se sve brisati jer je dovoljno nama nasih sapunica.