Zanimljivosti

Različite teme koje ne spadaju u ostale podforume

Moderator: Krokodil Behko

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Zanimljivosti

16 Oct 2014, 11:35

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times

18 Oct 2014, 20:06

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

19 Oct 2014, 17:29

[ytube][/ytube]
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Oct 2014, 14:25

Znanstvenici otkrili tko je izmislio seks

Image

Znanstvenici koji proučavaju prethistorijske fosile otkrili su da se seks kakav upražnjavaju ljudi, prve počele koristiti prastare oklopljene ribe, koje se zovu placoderme, prije oko 385 milijuna godina u Škotskoj.

Znanstvenici su napravili vrlo važno otkriće u evolucijskoj povijesti seksualnog razmnožavanja vrsta, jer su otkrili da su fosili muških jedinki Microbrachius dicki, koji pripadaju obitelji Placodermi, razvili koščane genitalne ekstremitete u obliku slova "L" kako bi spermu unijeli u ženke.

Ženke su s druge strane razvile mali par genitalnih kostiju kako bi "zaključale" muška spolovila u položaj za parenje, prenosi Business Insider.
Placoderme su najraniji kralješnjaci preci ljudi. "Nekoć se mislilo da je to mrtva skupina koja nema rođaka, ali novije studije pokazuju da naša evolucija vuče duboke korijene iz placodermi te da su se mnoge karakteristike koje imamo, poput vilice, zuba i parnog broja ekstremiteta, prvi put pojavile s tom grupom riba", istaknuo je John Long, paleontolog Sveučilišta Flinders iz Australije, koji je i voditelj studije, prenosi Business Insider.

Microbrachius ribe bile su veličine do osam centimetara i živjele su u prastarim škotskim jezerima, ali i u dijelovima estonije i Kine. Njihov naziv znači "male ruke", koje su dugo vremena zbunjivale znanstvenike. Misterij je riješen i znanstvenici su sada sigurni da su ih koristili za parenje.

Studija je otkrila još jednu zanimljivot vezanu za parenje te prastare vrste, a ta je da su parenje obavljale u bočnom položaju.

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Idiot na djelu :D

21 Oct 2014, 15:17

Pokušao ukrasti torbicu u autobusu, pa dobio što je zaslužio

Prvo je ušao u autobus i nije platio, pretvarajući se da mu je prethodna putnica tetka, a potom je pokušao ukrasti torbicu.

Kažemo pokušao, jer kada je krenuo izaći, vrata su se zatvorila, piše RadioSarajevo.

A onda je vozač dao 'svoj doprinos' lopovu.

Karma na djelu.

Pogledajte video.

(Vijesti.ba)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9510 times
Been thanked: 11248 times

Re: Idiot na djelu :D

21 Oct 2014, 16:16

E pa ovo je zaista idiot prve lige :plavi
Kako mu samo nije naumpalo, da vozač kod sebe ima dugme za zatvaranje vrata?

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7755 times
Been thanked: 18240 times

21 Oct 2014, 21:57

Neka mu ovo bude škola. Sljedeći put ponijeti sa sobom oružje :osama

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

22 Oct 2014, 11:26

moro sam opet pogledat :DD
kako ga tip kulturno lupa palicom a u isto vrijeme drzi oci na putu :valja

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

22 Oct 2014, 11:34

Mislim da mu je i ruku slomio :oo
ni lopovi nisu danas kako treba :kafa
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

23 Oct 2014, 17:20

Ko provede kraj “Slonovog stopala” pet minuta, umrijet će za dva dana

Za samo 30 sekundi izloženosti ovom fenomenu slijedi vrtoglavica i umor koji će vas pratiti sedmicu dana.

Image

Dva minuta izloženosti i vaše ćelije će početi da se raspadaju, za četiri minuta slijedi povraćanje, proliv i groznica.

Poslije 300 sekundi izloženosti imate samo još dva dana života.

Još od jeseni 1986. specijalne ekipe se bore da suzbiju posljedice radijacije od nuklearne katastrofe koja se dogodila u Černobilu.

Iako su brojke na meračima radijacije jasno ukazivale da ne treba da se prilazi reaktoru 4, znatiželjni naučnici su morali makar da ubace unutra kameru.

Unutar reaktora 4 našli su crnu lavu, koja neodoljivo podsjeća na “Slonovo stopalo“, najsmrtonosniji nuklearni otpad na svijetu!

U najvećoj nuklearnoj katastrofi ikada, ogromna emisija oslobođene energije iz radioaktivnog materijala koji se koristio kao gorivo bukvalno je topila sve oko sebe.

Metal, beton i sve što se našlo na putu je bilo istopljeno i u tečnom stanju se slivalo ka dnu reaktora.

Kada se ova masa ohladila poprimila je oblik slonovog stopala.

Izvještaji iz 1986. godine govore da radioaktivnost “Slonovog stopala” bila tolika da nije mogla ni da se izmjeri.

Procjenjuje se da je radioaktivnost bila oko 1.000 puta jača od doze koja izaziva rak.

Ubrzo posle incidenta skoro 600.000 radnika je došlo da spriječi dalje širenje radijacije.

Svjesno ili ne, oni su podnijeli najveću žrtvu. Više od 30 radnika je umrlo u roku od mjesec dana od posljedica zračenja, a 125.000 je oboljelo od raka od posljedica zračenja.

[ytube][/ytube]

U decembru 1986. počela je izgradnja ogromnog betonskog sarkofaga koji je imao za cilj da zadrži radijaciju.

Ali ovaj sarkofag nije u potpunosti zatvoren, već su ostavljeni otvori koji se koriste za eksperimentalna i naučna istraživanja.

Tog decembra naučnici su otkrili “Slonovo stopalo”. Nekoliko metara dugačko posjeduje nivo radijacije dovoljno da ubije čovjeka za samo nekoliko sekundi. Ali, uprkos opasnostima, ljudski rod je uspio da napravi fotografije ovog smrtonosnog nuklearnog otpada.

Kada je ova fotografija slikana 10 godina nakon katastrofe, “Slonovo stopalo” je emitovalo svega jednu desetinu svog nekadašnjeg zračenja.

Ali i takvo je nakon 500 sekundi izloženosti moglo da izazove slabije simptome bolesti radijacije, a od jednog sata izloženosti – smrt!

Iako je za izgradnju betonskog sarkofaga potrošena količina betona sa kojom bi mogli da popunimo trećinu Empire State Buildinga, ova crna lava nastavlja da ugrožava životnu sredinu.

“Slonovo stopalo” je i dalje izvor potencijalne opasnosti jer topeći beton sada prijeti da zagadi podzemne vode.

Planovi za 2015. godinu su da se još jednom izoluje i obezbijedi kako ne bi izazvalo još jednu katastrofu.

Ovaj jedinstveni komad nuklearnog otpada postao je simbol najmoćnijeg alata čovječanstva, podsećajući nas na odgovornost koju imamo kao ljudski rod.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

23 Oct 2014, 20:04

Ispovijest mladića iz Bijeljine - Djevojka iz Italije mi je poslala zahtjev za prijateljstvo, pristao sam na Skype druženje, a onda ŠOK!

U redakciju Ekskluziva.ba portala se javio mladić iz Bijeljine V.V., koji je upao u jednu zamku putem Facebook-a i Skype-a. Razlog njegovog javljanja jeste da skrene pažnju na ostale korisnike popularnih društvenih mreža.

E, ovako ja bih prešao na stvar, to jeste razlog zašto sam odlučio da vas kontaktiram ovim putem.

Bit ću iskren i otvoren. Naime, upao sam u jednu zamku preko Facebook-a, a potom i Skype-a i to u roku od pet minuta. Doživio sam veliku neprijatnost. Danas sam to u pitanju ja, a sutra može biti neko drugi i vrijedilo bi dati upozorene da ljudi ne nasijedaju na ovo.

Slijedi objašnjenje. Nedavno me je na Facebooku-u dodala neka djevojka - ``Mariana Bonnet`` je naslovljen profil, a siguran sam da ih ima više. Predstavila se da je iz Italije, međutim pošto ja slabo poznajem strane jezike nisam ulazio u dijalog, a i mrzilo me je da prevodim preko Translate-a. Danas sam ipak ušao u dijalog, uključio prevod i poslije svega toga zatražila mi je ime na Skype-u kako bi me dodala.

Ja sam joj dao svoje Skype podatke, ubrzo me i nazvala, uključila video i gotovo odmah je prešla na stvar. Tražila je, ne znam kako da nazovem to, ali reću ću ``Se*s preko videa`` i ja sam pristao, samo iz tog razloga jer je djevojka izgledala prelijepo, zgodno, zavodljivo... Krenula je da se skida, kao i ja. Sve je to trajalo možda neke dvije minute, kada se video prekinuo, a onda je iskočio ogroman tekst od ``dotične`` osobe i upozorenje kako će ovaj video uskoro biti poslat na neke sajtove i mojim prijateljima.

Video snimljen za to vrijeme dok smo se gledali je zaista pustila i objavila. Ja sam je ubrzo blokirao, jer sam shvatio da se radi o prevari, tako reći ta osoba želi da posrami naivne osobe. U ovom slučaju sam ja ispao baš tako naivan, nemam šta da krijem.

Ali, kada se stvari malo dublje pogledaju može još dosta biti naivnih, jer kada sam provjeravao njen profil vidio sam da na lisiti prijatelja ima dosta njih sa Balkana. Molio bih vas da ovo objavite i pošaljete upozorenje, jer zaista ne bi bilo prijatno kada bi neko doživio da njegovi prijatelji vide tako nešto.

(ekskluziva.ba)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Pasaga
Hadžija
Hadžija

26 Oct 2014, 07:44

Covjek ovo zaista mora da procita,koji put....
Nasa domovina je ...relo bi se zaista,cudno lijepa... :djed
..
http://www.avaz.ba/clanak/142613/suma-u ... nog-oblika
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Pasaga
Hadžija
Hadžija

26 Oct 2014, 20:34

Salahuddin wrote:
Pasaga wrote:Covjek ovo zaista mora da procita,koji put....
Nasa domovina je ...relo bi se zaista,cudno lijepa... :djed
..
http://www.avaz.ba/clanak/142613/suma-u ... nog-oblika
Ne znam jesu li ispitali stepen radioaktivnosti u toj sumi...samo kazem.

Sta je u pitanju...otkud ta radioaktivnost..... :sok
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Oct 2014, 09:55

[ytube][/ytube]

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

28 Oct 2014, 08:44

http://www.bbc.com/earth/story/20141016 ... ocid=fbert

zanimimljivi i manje zanimljivi podaci o svijetu, planeti od vašeg rođenja do danas

Pasaga
Hadžija
Hadžija

30 Oct 2014, 21:35

Dvije hiljade i četiri stotine komada oružja i 53 sanduka municije

Nevjerovatna količina oružja pronađena kod penzionera u Švicarskoj

Dvije hiljade i četiri stotine komada oružja i 53 sanduka municije zaplijenila je policija u kući penzionisanog Švicarca u Unterseenu, u blizini Interlakena, navedeno je u saopćenju policije i pravosuđa. Potraga, koju je provelo dvadesetak osoba, od kojih dva vojnika, trajala je tri dana da bi se popisao ovaj impresivni arsenal. Okolnosti koje su dovele do toga da ovaj penzioner sakupi toliko veliku količinu oružja i dalje su nejasne. Istraga je još u toku, saopćili su u četvrtak tužilaštvo, policija i prefektura. Policija je osumnjičila ovog čovjeka za kršenje federalnog zakona o oružju. Vlasnik ovog oružja je uhapšen i ispitan u ponedjeljak prije nego što je oslobođen istog dana. Oružje je bilo pohranjeno u podrumu i četiri kata njegove kuće. Policajci su zaplijenili 1.311 pušaka i 1.186 pištolja, kao i 53 sanduka municije. Za vlasti, stanovništvo nijednog trenutka nije bilo ugroženo.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Oct 2014, 21:41

Salahuddin wrote:
Pasaga wrote:Dvije hiljade i četiri stotine komada oružja i 53 sanduka municije

Nevjerovatna količina oružja pronađena kod penzionera u Švicarskoj

Dvije hiljade i četiri stotine komada oružja i 53 sanduka municije zaplijenila je policija u kući penzionisanog Švicarca u Unterseenu, u blizini Interlakena, navedeno je u saopćenju policije i pravosuđa. Potraga, koju je provelo dvadesetak osoba, od kojih dva vojnika, trajala je tri dana da bi se popisao ovaj impresivni arsenal. Okolnosti koje su dovele do toga da ovaj penzioner sakupi toliko veliku količinu oružja i dalje su nejasne. Istraga je još u toku, saopćili su u četvrtak tužilaštvo, policija i prefektura. Policija je osumnjičila ovog čovjeka za kršenje federalnog zakona o oružju. Vlasnik ovog oružja je uhapšen i ispitan u ponedjeljak prije nego što je oslobođen istog dana. Oružje je bilo pohranjeno u podrumu i četiri kata njegove kuće. Policajci su zaplijenili 1.311 pušaka i 1.186 pištolja, kao i 53 sanduka municije. Za vlasti, stanovništvo nijednog trenutka nije bilo ugroženo.

Znaci, ima gorih i od mene. :ha
zna li
D
E
A
za tebe :ha

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Oct 2014, 21:47

Salahuddin wrote:Slobodno napisi DEA, imaju oni mene nisanu, svjestan sam ja toga. Ovom prilikom im porucujem da me mogu povuci. Nema ovdje zakona o kolicini. :djed
Ja iz opreza, znam da imaju filtere na web-u za neke ključne rijeći, pa da te ne uvalim, a sumnjiv si ionako :888

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7755 times
Been thanked: 18240 times

30 Oct 2014, 21:58

Nemoj ti da ja kao vlasnik foruma odgovaram zbog tebe :osama

storm
Forum [Bot]