Koje tvojoj zeni kriv, sto se unesrecila sa tobom

Moderator: spacebound
Koje tvojoj zeni kriv, sto se unesrecila sa tobom
Svaka cast!Matan wrote: 24 Apr 2024, 16:53Pa jest..samo sto je mene mama naucila cistoci,Dori wrote: 24 Apr 2024, 16:44
Jedino je pogresno reci "pomazem"....Jer ipak to nisu samo njeni poslovi![]()
Od djece, kuce, pa dalje....Sve je to Vase...
pa me nitko ne tjera..
cim nesto vidim prljavo, ja to cistim..
i plus svi muski poslovi su moji...![]()
Nema vaka dva na svijetu![]()
Radila par poslova i napustila imala svoju cvječaru i zatvorila..kao male pare a puno se radi...
Tebe treba cuvat ko malo vode na dlanu.I usput usisat…A zajebi ves,ne barci to.baton wrote: 24 Apr 2024, 16:37 Pa sad..sve to zavisi od više faktora.Recimo kod mene žena ne radi u preduzeću.djeca velika nema nikoga kući.
E sad ja sam na poslu 12 sati i usput kupujem jelo dok stizem kući i sad bi onda trebao nazvati zenu i reci nemoj ussisavat sobu niti stavljati veš u mašinu na pranje..to ću ja kad dodjem kući..jel to podjela posla..
UpravoHAVANA wrote: 24 Apr 2024, 17:20 Sve je to lako kad se cijeni,voli i postuje.Lako je podijeliti ko sta moze i zna.
Ma bravoHAVANA wrote: 24 Apr 2024, 17:20 Sve je to lako kad se cijeni,voli i postuje.Lako je podijeliti ko sta moze i zna.
Samo ti nastavi kuhati. Ništa ne daji čojku. Odmah bi ovdje bilo manje slika hrane. Digla si standard
Ma to….Zato i jeste partnerstvo…Gdje ljudi moraju da se dogovore.
To se treba podrazumijevati da će ona tu žestoko povući.baton wrote: 24 Apr 2024, 16:37 Pa sad..sve to zavisi od više faktora.Recimo kod mene žena ne radi u preduzeću.djeca velika nema nikoga kući.
E sad ja sam na poslu 12 sati i usput kupujem jelo dok stizem kući i sad bi onda trebao nazvati zenu i reci nemoj ussisavat sobu niti stavljati veš u mašinu na pranje..to ću ja kad dodjem kući..jel to podjela posla..
Nedavno meni jedna rece "ja ocekujem od muskarca da zaradjuje i da ja ne moram raditi a radicu ako budem htjela".Dori wrote: 24 Apr 2024, 18:50Ma to….Zato i jeste partnerstvo…Gdje ljudi moraju da se dogovore.immuno wrote: 24 Apr 2024, 18:17
Ma bravo![]()
dokle god je to zasnovano na ljubavi ide, funkcionise jel pocne rivalstvo, raspored casova, batali ne valja...
E sad, mislim da je u tome problem na početku teksta. Nekad se jednostavno previše očekuje od samih žena. I neke stvari se podrazumijevaju, sto ne bi trebalo…
Vrlo cesto I vise al sve sa punim
Pajdo hoce da te iskoristeDuminjo wrote: 24 Apr 2024, 19:00Nedavno meni jedna rece "ja ocekujem od muskarca da zaradjuje i da ja ne moram raditi a radicu ako budem htjela".Dori wrote: 24 Apr 2024, 18:50
E sad, mislim da je u tome problem na početku teksta. Nekad se jednostavno previše očekuje od samih žena. I neke stvari se podrazumijevaju, sto ne bi trebalo…
Sta mislis kolko je takvih ili makar onih koji ocekuju i hoce sigurnost (citaj muskarca koji zaradjuje)?
Ne pamtim kad sam zadnji put upoznao neku da kaze "skupa cemo".
Velika vecina zena U bih se od samog starta i ulaska U brak same postavljaju tako da finansijski zavise od muskarca. Zasto to rade, kakav je to mentalitet, sta je to tako naopako pa kontaju da je dovoljno biti samo lijep, pojma neam.
Da nazalost….Svjesna sam i toga i da postoje takve žene, sto meni licno nikako nije jasno. Da li to dolazi iz tradicionalnih rodnih uloga, društvenih očekivanja ili ličnih preferencija, ko će ga znati……Mene su recimo uvijek učili da “imam svoj dinar”. Sve žene u familiji su radile….Duminjo wrote: 24 Apr 2024, 19:00Nedavno meni jedna rece "ja ocekujem od muskarca da zaradjuje i da ja ne moram raditi a radicu ako budem htjela".Dori wrote: 24 Apr 2024, 18:50
Sta mislis kolko je takvih ili makar onih koji ocekuju i hoce sigurnost (citaj muskarca koji zaradjuje)?
Ne pamtim kad sam zadnji put upoznao neku da kaze "skupa cemo".
Velika vecina zena U bih se od samog starta i ulaska U brak same postavljaju tako da finansijski zavise od muskarca. Zasto to rade, kakav je to mentalitet, sta je to tako naopako pa kontaju da je dovoljno biti samo lijep, pojma neam.
Bobi wrote: 24 Apr 2024, 15:47 Žene su direktorice u kući. Moraju povečati produktivnost ostalih ukućana da se njihov rad svede sa 6 sati na jedan sat.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests