Havana nas ne razumije al sta cemo muZanki wrote: 29 Apr 2024, 18:56 Ako neko hoće počastiti, pa bratee mislim hoćemo i po dvi ako triba neka nam pozli
Jel tako, takoe![]()
Sarajevo- savjeti, preporuke...
Moderator: Krokodil Behko
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 48646 times
- Been thanked: 8677 times
- Status: Offline
Re: SARAJEVO KAO BEČ ILI MILANO: Kafa na Baščaršiji poskupjela kao u evropskim metropolama
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Zanki
- saudade
- Has thanked: 26544 times
- Been thanked: 30480 times
Re: SARAJEVO KAO BEČ ILI MILANO: Kafa na Baščaršiji poskupjela kao u evropskim metropolama
I vi njega ne razumijete, nađite se na pola puta haman
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12697 times
- Been thanked: 13545 times
Domaci su navikli kafu piti na Carsiji, prije posla, na pauzi, poslije posla, uvece.... Tada su bili rijetki turisti, cijene svega bile prilagodjenije primanjima I moglo se... Ta vremena su prosla, hvala bogu Sarajevo sve cesce i sve vise posjecuju turisti, cijene svega ali svega rastu i nikog i nista nije briga mozel "on/ona" piti kafu 2-3 puta sedmicno o dnevnoj vise niko I ne govori jer nema se vremena. Sve se promijenilo.
Ako nista o turizmu ne znamo, znamo da treba izbjegavati "centre" gdje je masa turista, St. Marco - Venecija, Stephans Platz - Bec, Sultan Ahmed - Istambul... tu prvo platis ime pa tek onda robu...
Ako nista o turizmu ne znamo, znamo da treba izbjegavati "centre" gdje je masa turista, St. Marco - Venecija, Stephans Platz - Bec, Sultan Ahmed - Istambul... tu prvo platis ime pa tek onda robu...
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 48646 times
- Been thanked: 8677 times
Kome je skupo u sarajvu nek ide u zenicu, sto 

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1345 times
- Been thanked: 1613 times
Ko ne plati na mostu plati na ćupriji..
Pogled Joca Vujičića
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
Slažem se sa Havanom, da bude i skuplja naša domaća kafa
Al da bude perfektno suđe i sve.
Juče ujutro sam ovu kafu platila 3,5 KM samo zbog fotke naručila, bila sam razočarana suđem i serviranjem ... Nisam ni fotkala kako sam mislila nego onako beze ....

Uz tu kafu sam pila espresso 4 KM, bio je ok.
Al da bude perfektno suđe i sve.

Juče ujutro sam ovu kafu platila 3,5 KM samo zbog fotke naručila, bila sam razočarana suđem i serviranjem ... Nisam ni fotkala kako sam mislila nego onako beze ....

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3869 times
- Been thanked: 2911 times
Fildzan nije ok 

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Bobi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1400 times
prvo skontaš kadar pa onda narućiš kafuChloe wrote: 29 Apr 2024, 21:11 Slažem se sa Havanom, da bude i skuplja naša domaća kafa
Al da bude perfektno suđe i sve.![]()
Juče ujutro sam ovu kafu platila 3,5 KM samo zbog fotke naručila, bila sam razočarana suđem i serviranjem ... Nisam ni fotkala kako sam mislila nego onako beze ....![]()

- Chloe
- Žena za sva vremena
Imala sam kadar al ne i kafu kakvu sam željela ...Bobi wrote: 29 Apr 2024, 21:22prvo skontaš kadar pa onda narućiš kafuChloe wrote: 29 Apr 2024, 21:11 Slažem se sa Havanom, da bude i skuplja naša domaća kafa
Al da bude perfektno suđe i sve.![]()
Juče ujutro sam ovu kafu platila 3,5 KM samo zbog fotke naručila, bila sam razočarana suđem i serviranjem ... Nisam ni fotkala kako sam mislila nego onako beze ....![]()
Uz tu kafu sam pila espresso 4 KM, bio je ok.![]()

Pa bolje ja sebi serviram kući domaću kafu nego pojedini na čaršiji.
Zamjeram to, ne njima nego svim ugostiteljima, što ne drže čisto, uredno, ne ulože u suđe, naprave ambijent i onda raspale sa cijenom.

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

- Anestzijaaa
- Inventar foruma
- Has thanked: 6592 times
- Been thanked: 4564 times
Dzezvu od kuce i na tabiju.
Odlazimo zajedno u noc...
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9561 times
- Been thanked: 8247 times
Slažem se sa tobom da trebaju poboljšati uslugu za sve navedeno, jer nažalost na Čaršiji većina lokala nema uslugu adekvatnu cijeni koju su postavili.Chloe wrote: 29 Apr 2024, 21:28Imala sam kadar al ne i kafu kakvu sam željela ...![]()
Pa bolje ja sebi serviram kući domaću kafu nego pojedini na čaršiji.
Screenshot_2024-04-29-21-25-48-508_com.miui.gallery.jpg
Zamjeram to, ne njima nego svim ugostiteljima, što ne drže čisto, uredno, ne ulože u suđe, naprave ambijent i onda raspale sa cijenom.![]()
Mnogi lokali su jako zapušteni i izgledaju kao da su na periferiji, a ne u centru grada.
Ovako kako si ti kod sebe lijepo servirala, tako bi trebalo izgledati poslužena bosanska kafa i neka onda bude i 7 KM.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21563 times
- Been thanked: 19593 times
Dobro je to jos dobijes lokum.
U Dalmaciji nista ne dobijes uz kafu pa je 3-4 eura minimum
- Remzudin
- Inventar foruma
- Has thanked: 260 times
- Been thanked: 414 times
Nije to jos nista.
Cekaj te dok Bosna bude dio Evropske Unie,pa ce onda sve biti posteno skupo.
Koliko ce ljudi biti izbaceni od svoji stanova,kad nemogu vise platiti kiriju ?
Sve 1:1 od 1 Marke = 1 € a plate ostale iste kao u Markama.To znaci jedan Policajac koji je imao 1500 Km plate dobiva 750 € Plate,a Stan koji je kostao 500 Km kosta 500 €.
Eh,sad da vidim entuzijasm naroda.
Cekaj te dok Bosna bude dio Evropske Unie,pa ce onda sve biti posteno skupo.
Koliko ce ljudi biti izbaceni od svoji stanova,kad nemogu vise platiti kiriju ?
Sve 1:1 od 1 Marke = 1 € a plate ostale iste kao u Markama.To znaci jedan Policajac koji je imao 1500 Km plate dobiva 750 € Plate,a Stan koji je kostao 500 Km kosta 500 €.
Eh,sad da vidim entuzijasm naroda.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21563 times
- Been thanked: 19593 times
Da je to bas tako Remzo niko ne bi ni ulazio u EU
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9561 times
- Been thanked: 8247 times
Ja vala sumnjam da ćemo mi ikada biti članica EU. Prije bi se EU mogla raspasti, nego ćemo mi u nju ući.
- Bobi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1400 times
Vidi kod nje procvjetali Irisi vec
.

- Remzudin
- Inventar foruma
- Has thanked: 260 times
- Been thanked: 414 times
Gledaj u Hrvatsku,oni su isto vidjeli i znali sta se u zapadu desilo ali oni su imali drugaciju nadu i ocekivanje pa su se odlucili uci - i sta se desilo ?
Sve Fail
A nas Bosanski Narod vidi da se direktno vozi na zid,a niko ne stiskava kocnice.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3652 times
- Been thanked: 6703 times
Bec uopce nije skup..
cijene isto kao u Vitezu..
cijene isto kao u Vitezu..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 26544 times
- Been thanked: 30480 times
Masamune wrote: 29 Apr 2024, 21:39 Dobro je to jos dobijes lokum.

Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Chloe
- Žena za sva vremena
Znam biti kritična prema Sa, al ne uz loše namjere nego bih voljela da su neke stvari bolje. To je naš glavni grad.Zizi wrote: 29 Apr 2024, 21:37
Slažem se sa tobom da trebaju poboljšati uslugu za sve navedeno, jer nažalost na Čaršiji većina lokala nema uslugu adekvatnu cijeni koju su postavili.
Mnogi lokali su jako zapušteni i izgledaju kao da su na periferiji, a ne u centru grada.
Ovako kako si ti kod sebe lijepo servirala, tako bi trebalo izgledati poslužena bosanska kafa i neka onda bude i 7 KM.
Hvalimo se rastom turističkih posjeta, a ništa se ne ulaže ondje gdje najviše turisti dolaze.