Sarajevo- savjeti, preporuke...

Predstavljanje gradova, naši putopisi, savjeti u vezi putovanja.

Moderator: Krokodil Behko

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53556 times
Been thanked: 9531 times
Status: Offline

Re: SARAJEVO KAO BEČ ILI MILANO: Kafa na Baščaršiji poskupjela kao u evropskim metropolama

Post by ElTriconi »

Zanki wrote: 29 Apr 2024, 18:56 Ako neko hoće počastiti, pa bratee mislim hoćemo i po dvi ako triba neka nam pozli 🤗

Jel tako, takoe :mmm
Havana nas ne razumije al sta cemo mu 😂
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 28041 times
Been thanked: 32037 times

Re: SARAJEVO KAO BEČ ILI MILANO: Kafa na Baščaršiji poskupjela kao u evropskim metropolama

Post by Zanki »

I vi njega ne razumijete, nađite se na pola puta haman🥰
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13350 times
Been thanked: 14579 times

Post by immuno »

Domaci su navikli kafu piti na Carsiji, prije posla, na pauzi, poslije posla, uvece.... Tada su bili rijetki turisti, cijene svega bile prilagodjenije primanjima I moglo se... Ta vremena su prosla, hvala bogu Sarajevo sve cesce i sve vise posjecuju turisti, cijene svega ali svega rastu i nikog i nista nije briga mozel "on/ona" piti kafu 2-3 puta sedmicno o dnevnoj vise niko I ne govori jer nema se vremena. Sve se promijenilo.
Ako nista o turizmu ne znamo, znamo da treba izbjegavati "centre" gdje je masa turista, St. Marco - Venecija, Stephans Platz - Bec, Sultan Ahmed - Istambul... tu prvo platis ime pa tek onda robu...
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53556 times
Been thanked: 9531 times

Post by ElTriconi »

Kome je skupo u sarajvu nek ide u zenicu, sto 🤗😊
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1390 times
Been thanked: 1698 times

Post by Sioux »

Ko ne plati na mostu plati na ćupriji..
Pogled Joca Vujičića
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

Slažem se sa Havanom, da bude i skuplja naša domaća kafa

Al da bude perfektno suđe i sve. :ok

Juče ujutro sam ovu kafu platila 3,5 KM samo zbog fotke naručila, bila sam razočarana suđem i serviranjem ... Nisam ni fotkala kako sam mislila nego onako beze .... :lupa

Image

Uz tu kafu sam pila espresso 4 KM, bio je ok.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Fildzan nije ok :ne
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Bobi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 736 times
Been thanked: 1408 times

Post by Bobi »

Chloe wrote: 29 Apr 2024, 21:11 Slažem se sa Havanom, da bude i skuplja naša domaća kafa

Juče ujutro sam ovu kafu platila 3,5 KM samo zbog fotke naručila, bila sam razočarana suđem i serviranjem ... Nisam ni fotkala kako sam mislila nego onako beze .... :lupa

Image

prvo skontaš kadar pa onda narućiš kafu :respekt
:gitara
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

Bobi wrote: 29 Apr 2024, 21:22
Chloe wrote: 29 Apr 2024, 21:11 Slažem se sa Havanom, da bude i skuplja naša domaća kafa

Image

Imala sam kadar al ne i kafu kakvu sam željela ... :ljut
Pa bolje ja sebi serviram kući domaću kafu nego pojedini na čaršiji.
Screenshot_2024-04-29-21-25-48-508_com.miui.gallery.jpg
Zamjeram to, ne njima nego svim ugostiteljima, što ne drže čisto, uredno, ne ulože u suđe, naprave ambijent i onda raspale sa cijenom. :oo
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6978 times
Been thanked: 4939 times

Post by Anestzijaaa »

Dzezvu od kuce i na tabiju.
End after ol jo maj wondervol
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9803 times
Been thanked: 8430 times

Post by Zizi »

Chloe wrote: 29 Apr 2024, 21:28
Bobi wrote: 29 Apr 2024, 21:22

Imala sam kadar al ne i kafu kakvu sam željela ... :ljut
Pa bolje ja sebi serviram kući domaću kafu nego pojedini na čaršiji.

Screenshot_2024-04-29-21-25-48-508_com.miui.gallery.jpg

Zamjeram to, ne njima nego svim ugostiteljima, što ne drže čisto, uredno, ne ulože u suđe, naprave ambijent i onda raspale sa cijenom. :oo
Slažem se sa tobom da trebaju poboljšati uslugu za sve navedeno, jer nažalost na Čaršiji većina lokala nema uslugu adekvatnu cijeni koju su postavili.
Mnogi lokali su jako zapušteni i izgledaju kao da su na periferiji, a ne u centru grada.

Ovako kako si ti kod sebe lijepo servirala, tako bi trebalo izgledati poslužena bosanska kafa i neka onda bude i 7 KM.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune »

Dobro je to jos dobijes lokum.

U Dalmaciji nista ne dobijes uz kafu pa je 3-4 eura minimum
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 272 times
Been thanked: 481 times

Post by Remzudin »

Nije to jos nista.
Cekaj te dok Bosna bude dio Evropske Unie,pa ce onda sve biti posteno skupo.
Koliko ce ljudi biti izbaceni od svoji stanova,kad nemogu vise platiti kiriju ?
Sve 1:1 od 1 Marke = 1 € a plate ostale iste kao u Markama.To znaci jedan Policajac koji je imao 1500 Km plate dobiva 750 € Plate,a Stan koji je kostao 500 Km kosta 500 €.

Eh,sad da vidim entuzijasm naroda.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune »

Da je to bas tako Remzo niko ne bi ni ulazio u EU
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9803 times
Been thanked: 8430 times

Post by Zizi »

Ja vala sumnjam da ćemo mi ikada biti članica EU. Prije bi se EU mogla raspasti, nego ćemo mi u nju ući.
Bobi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 736 times
Been thanked: 1408 times

Post by Bobi »

Vidi kod nje procvjetali Irisi vec :D .
:gitara
Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 272 times
Been thanked: 481 times

Post by Remzudin »

Masamune wrote: 29 Apr 2024, 21:43 Da je to bas tako Remzo niko ne bi ni ulazio u EU
Gledaj u Hrvatsku,oni su isto vidjeli i znali sta se u zapadu desilo ali oni su imali drugaciju nadu i ocekivanje pa su se odlucili uci - i sta se desilo ?
Sve Fail

A nas Bosanski Narod vidi da se direktno vozi na zid,a niko ne stiskava kocnice.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3844 times
Been thanked: 7079 times

Post by Matan »

Bec uopce nije skup..
cijene isto kao u Vitezu..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 28041 times
Been thanked: 32037 times

Post by Zanki »

Masamune wrote: 29 Apr 2024, 21:39 Dobro je to jos dobijes lokum.

U Dalmaciji nista ne dobijes uz kafu pa je 3-4 eura minimum
:haha
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

Zizi wrote: 29 Apr 2024, 21:37
Slažem se sa tobom da trebaju poboljšati uslugu za sve navedeno, jer nažalost na Čaršiji većina lokala nema uslugu adekvatnu cijeni koju su postavili.
Mnogi lokali su jako zapušteni i izgledaju kao da su na periferiji, a ne u centru grada.

Ovako kako si ti kod sebe lijepo servirala, tako bi trebalo izgledati poslužena bosanska kafa i neka onda bude i 7 KM.
Znam biti kritična prema Sa, al ne uz loše namjere nego bih voljela da su neke stvari bolje. To je naš glavni grad.
Hvalimo se rastom turističkih posjeta, a ništa se ne ulaže ondje gdje najviše turisti dolaze.
Post Reply

Return to “Turizam”