Al na brodu, pirka vjetric sa moReta jos pustaju Mishine pjesme u pozadini
Vrijedi i preko 5 eura
Moderator: Krokodil Behko
Ja san zadnji puta njega vidila točno na brodicu na rivi u Makarskoj, e sad me ubi jel prošlog ili preprošlog ljeta...
Ništa Remzo nije slagao.
Ma legendaZanki wrote: 29 Apr 2024, 22:09Ja san zadnji puta njega vidila točno na brodicu na rivi u Makarskoj, e sad me ubi jel prošlog ili preprošlog ljeta...Masamune wrote: 29 Apr 2024, 22:07
Vrijedi i preko 5 eura
Čito novine i kafeniso, legenda![]()
A što se tiće kofija, ja vamo izlazim, đaba je
Potpuno te razumijem. Ja sam u nedjelju šetala centrom i samo rondala na prljavštinu, neurednost i zapuštenost najposjećenijeg dijela grada.Chloe wrote: 29 Apr 2024, 21:59Znam biti kritična prema Sa, al ne uz loše namjere nego bih voljela da su neke stvari bolje. To je naš glavni grad.Zizi wrote: 29 Apr 2024, 21:37
Slažem se sa tobom da trebaju poboljšati uslugu za sve navedeno, jer nažalost na Čaršiji većina lokala nema uslugu adekvatnu cijeni koju su postavili.
Mnogi lokali su jako zapušteni i izgledaju kao da su na periferiji, a ne u centru grada.
Ovako kako si ti kod sebe lijepo servirala, tako bi trebalo izgledati poslužena bosanska kafa i neka onda bude i 7 KM.
Hvalimo se rastom turističkih posjeta, a ništa se ne ulaže ondje gdje najviše turisti dolaze.
Pa tako je svuda u svijetu..Mutevelija wrote: 29 Apr 2024, 22:15 BiH nije zemlja za narode BiH već za strance .
Ova vojna vozila su dokaz toga, projekat je da stranci mogu uživati u blagodatima ove zemlje a ne domaći.
I dijaspora koja ide puniti budžete njima .
Eto toliko o tome
Kugla sladoleda je 2 KM koja je bila 0.50 prije 3 4 godine , dakle šta je tu moglo poskupiti osim usluge.
Onda evo i poslodavci najavljuju da će uvoziti radnu snagu a tim činom kako neće povećavati plate i kako neće poboljšavati uslove rada će normalno iseliti ovu postojeću radnu snagu.
A država mora puniti budžet pa sad na ovaj ili onaj način
Htjeli ste EU eto vam EU, još u paketu će tu doć još stvari kulturoloških.
BiH je mala država za tih eksperimata i mentalitet naroda joj nije takav a ni reljef.Matan wrote: 29 Apr 2024, 22:17Pa tako je svuda u svijetu..Mutevelija wrote: 29 Apr 2024, 22:15 BiH nije zemlja za narode BiH već za strance .
Ova vojna vozila su dokaz toga, projekat je da stranci mogu uživati u blagodatima ove zemlje a ne domaći.
Eto toliko o tome
Kugla sladoleda je 2 KM koja je bila 0.50 prije 3 4 godine , dakle šta je tu moglo poskupiti osim usluge.
Onda evo i poslodavci najavljuju da će uvoziti radnu snagu a tim činom kako neće povećavati plate i kako neće poboljšavati uslove rada će normalno iseliti ovu postojeću radnu snagu.
Ma ko te pita,.Mutevelija wrote: 29 Apr 2024, 22:18BiH je mala država za tih eksperimata i mentalitet naroda joj nije takav a ni reljef.
Ćejf je ubijen a samim tim kultura BIH .Matan wrote: 29 Apr 2024, 22:19Ma ko te pita,.Mutevelija wrote: 29 Apr 2024, 22:18
BiH je mala država za tih eksperimata i mentalitet naroda joj nije takav a ni reljef.
mala ili velika..
A valjda se napiju vode na čaršiji ....Zizi wrote: 29 Apr 2024, 22:14Potpuno te razumijem. Ja sam u nedjelju šetala centrom i samo rondala na prljavštinu, neurednost i zapuštenost najposjećenijeg dijela grada.Chloe wrote: 29 Apr 2024, 21:59
Znam biti kritična prema Sa, al ne uz loše namjere nego bih voljela da su neke stvari bolje. To je naš glavni grad.
Hvalimo se rastom turističkih posjeta, a ništa se ne ulaže ondje gdje najviše turisti dolaze.
Pri tome je bilo puno turista i smao razmišljam ako je neko od njih prvi put tu, kada sve to vidi ne bih rekla da će baš poželjeti opet doći.
Zato napraviš sam sebi sladoled i uživašMutevelija wrote: 29 Apr 2024, 22:21 Dakle sad moram ja ići kupiti sladoled u supermarketu da mi se isplati na većoj količini koji je možda uvezen da bi jeo ga , nego da mogu domaći
I onda kažu kupujte domaće
BiH je država za rođaka.
Da bi se isplatila domaća proizvodnja onda se mora povećati cijena domaće proizvodnje a samim tim i usluge domaće radne snageU kojima ne može uživati domaće stanovništvo već turisti
A gdje je tu ćejf.Zizi wrote: 29 Apr 2024, 22:24Zato napraviš sam sebi sladoled i uživašMutevelija wrote: 29 Apr 2024, 22:21 Dakle sad moram ja ići kupiti sladoled u supermarketu da mi se isplati na većoj količini koji je možda uvezen da bi jeo ga , nego da mogu domaći
BiH je država za rođaka.
Da bi se isplatila domaća proizvodnja onda se mora povećati cijena domaće proizvodnje a samim tim i usluge domaće radne snageU kojima ne može uživati domaće stanovništvo već turisti
![]()
Kod nas ima povrataka iz EU.Mutevelija wrote: 29 Apr 2024, 22:15 BiH nije zemlja za narode BiH već za strance .
Eto toliko o tome
Napraviš i njega sebi...do tebe je
Cuj, nisi jos cuo za modernu produkciju..Mutevelija wrote: 29 Apr 2024, 22:21 Dakle sad moram ja ići kupiti sladoled u supermarketu da mi se isplati na većoj količini koji je možda uvezen da bi jeo ga , nego da mogu domaći
BiH je država za rođaka.
Da bi se isplatila domaća proizvodnja onda se mora povećati cijena domaće proizvodnje a samim tim i usluge domaće radne snageU kojima ne može uživati domaće stanovništvo već turisti.
Npr krava koja je bila 1500-2000 KM sad je 4000 4500, a tad nekad si za dvije plate mogao kupiti kravu, sad ne možeš ni za trito je neko bilo mjerilo plata
A i njen je skočio. Inflacija radi svoje.
Vracaju se samo penzioneri..Chloe wrote: 29 Apr 2024, 22:26Kod nas ima povrataka iz EU.Mutevelija wrote: 29 Apr 2024, 22:15 BiH nije zemlja za narode BiH već za strance .
Eto toliko o tome
Bolje ljudima živjeti u svojim kućama, posijati bašticu, brati svoj voćar i raditi za ove naše plate nego u EU.
Primjenjuju način života i trošenja koji su tamo usvojili, i dobro im.
Bilo bi njih još, al su se pozaduživali, upali u sistem kreditiranja, pa sad deveraju, a bolje bi ovamo živjeli.
Ne kažem da je bolje ili gore ovde ali hoću da kažem da ulaganja su velika u domaću proizvodnju i kasnije plasman robe koju ne može priuštiti domaće stanovništvo i to treba izvesti po skupljih cijeni kao i slučaj ugostiteljstvu sad ili frizeraju.Chloe wrote: 29 Apr 2024, 22:26Kod nas ima povrataka iz EU.Mutevelija wrote: 29 Apr 2024, 22:15 BiH nije zemlja za narode BiH već za strance .
Eto toliko o tome
Bolje ljudima živjeti u svojim kućama, posijati bašticu, brati svoj voćar i raditi za ove naše plate nego u EU.
Primjenjuju način života i trošenja koji su tamo usvojili, i dobro im.
Bilo bi njih još, al su se pozaduživali, upali u sistem kreditiranja, pa sad deveraju, a bolje bi ovamo živjeli.