RS - all about

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2547 times
Been thanked: 7852 times
Status: Offline

Re: RS - all about

Post by Duminjo » 04 May 2024, 15:43

Ma jesmol ovo opet svi isti 🙈

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46043 times
Been thanked: 8243 times

Post by ElTriconi » 04 May 2024, 15:43

Hos rec da bosnjaci provociraju? 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 May 2024, 15:46

Ne znam, pitam.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 21746 times
Been thanked: 5843 times
Status: Online

Post by Veca » 04 May 2024, 15:48

Duminjo wrote: 04 May 2024, 15:43 Ma jesmol ovo opet svi isti 🙈

jos samo da se svi drzimo ustava i da je sudstvo neovisno, bili bi isti :D STO? :D.
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 04 May 2024, 15:50

Ja se bavim cinjenicama, ne ispiranjem mozga i emocionalnim manipulacijama (poput tvog upisa iznad). Na Tricine upise plemenski poglavice klicu - Ispiranje mozga je zavrseno! Svaka generalizacija je put u manipulaciju, u kojoj je zrtva manipulacije onaj koji generalizira. Dodik izjavljuje da "s Bosnjacima nece vise dijeliti vazduh" sto je klasicna fasisticka izjava i da "izmedju Srba i Bosnjaka treba izgraditi kineski zid". S druge strane - zaglusujuca tisina. Pametnom dosta.

Sve sto je isprva goloruki narod nadljudskim naporima i ogromnom hrabroscu uz iste takve zrtve ucinio u periodu 92-95, uz sacuvane eticke principe, unisteno je od tad korupcijom, nepotizmom i old school kriminalom. Eto zato je moj bijes daleko veci prema "mojima" (moji nisu, ne daj Boze) nego prema Srbima. Od Srba nikad nista nisam ni ocekivala. Ne znam kako ih samo nije stid zemlje po kojoj hodaju i mrtvih neduznih dusa.
Last edited by Lavlje_srce on 04 May 2024, 16:10, edited 2 times in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 May 2024, 16:08

Lavlje_srce wrote: 04 May 2024, 15:50
Ja se bavim cinjenicama, ne ispiranjem mozga i emocionalnim manipulacijama (poput tvog upisa iznad). Na Tricine upise plemenski poglavice klicu - Ispiranje mozga je zavrseno! Svaka generalizacija je put u manipulaciju, u kojoj je zrtva manipulacije onaj koji generalizira. Dodik izjavljuje da "s Bosnjacima nece vise dijeliti vazduh" sto je klasicna fasisticka izjava i da "izmedju Srba i Bosnjaka treba izgraditi kineski zid". S druge strane - zaglusujuca tisina. Pametnom dosta.
Ti ocigledno veze nemas sta se desava u manjem entitetu.
Gledas neku naucnu fantastiku pa tu prostireš slova.

Stanje na terenu te toliko demantuje da je cista glupost uci u raspravu

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 May 2024, 16:10

Veca wrote: 04 May 2024, 15:48

jos samo da se svi drzimo ustava i da je sudstvo neovisno, bili bi isti :D STO? :D.
Izvinjavamo se komisijama sto djeca u Bosni ne mogu uciti bosanski jezik..
Kriv je Ramo Isak

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 04 May 2024, 16:18

Duminjo wrote: 04 May 2024, 16:08
Lavlje_srce wrote: 04 May 2024, 15:50

Sva sreca da ti imas veze, na direktnoj liniji iz Njemacke sa Predsjednistvom. Osobno diskreditiranje je tvoj jedini cilj. Uzgred, tvoj upis nema bilo kakve veze s onim sto sam napisala. To je ta bosnjacka "skola" nicim utemeljene arogancije. No, s obzirom da zivce nisam nasla na ulici, moraces naci drugu zrtvu. Da, zrtvu.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 04 May 2024, 16:28

Jos samo jedno - ciji je posao da rijesi status Bosnjaka u RS-u? Obicnog naroda ili njegovih izabranih predstavnika? Izgleda nemaju vremena za to, zauzeti su necim vaznijim. Eto o tome pricam.
Memento Mori

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 May 2024, 16:31

Lavlje_srce wrote: 04 May 2024, 16:18
Duminjo wrote: 04 May 2024, 16:08

Sva sreca da ti imas veze, na direktnoj liniji iz Njemacke sa Predsjednistvom. Osobno diskreditiranje je tvoj jedini cilj. Uzgred, tvoj upis nema bilo kakve veze s onim sto sam napisala. To je ta bosnjacka "skola" nicim utemeljene arogancije. No, s obzirom da zivce nisam nasla na ulizi, moraces naci drugu zrtvu. Da, zrtvu.

Veze nemas, a sumnjam na još gore, neces da vidis, sta se desava u manjem entitetu. Prostireš tu neke zakone koje niko ne jbe ni 2 %. Lahko ih je prostirati u Sarajevu dok povratnici tamo primaju batine da bi ti mogla pricati kako smo demokratska drzava.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 04 May 2024, 16:33

Duminjo wrote: 04 May 2024, 16:31

Sva sreca da ti imas veze, na direktnoj liniji iz Njemacke sa Predsjednistvom. Osobno diskreditiranje je tvoj jedini cilj. Uzgred, tvoj upis nema bilo kakve veze s onim sto sam napisala. To je ta bosnjacka "skola" nicim utemeljene arogancije. No, s obzirom da zivce nisam nasla na ulizi, moraces naci drugu zrtvu. Da, zrtvu.

Veze nemas, a sumnjam na još gore, neces da vidis, sta se desava u manjem entitetu. Prostireš tu neke zakone koje niko ne jbe ni 2 %. Lahko ih je prostirati u Sarajevu dok povratnici tamo primaju batine da bi ti mogla pricati kako smo demokratska drzava.
Po drugi put - cija je duznost i obaveza rijesiti status i sigurnost Bosnjaka u RS-u? Ti se kao brines, a meni kao svejedno. Sram te bilo.
Memento Mori

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9498 times
Been thanked: 15930 times

Post by spacebound » 04 May 2024, 16:34

Ma bezveze se upustas u diskusiju. Svi smo isti i jednako krivi :pusa
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 May 2024, 16:35

Lavlje_srce wrote: 04 May 2024, 16:33

Po drugi put - cija je duznost i obaveza rijesiti status i sigurnost Bosnjaka u RS-u? Ti se kao brines, a meni kao svejedno. Sram te bilo.
Pa ne brines brate. Sve nešto hu ha.. i onda opet Bošnjak kriv.

Bizi tamo.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 04 May 2024, 16:37

Jos jedna zamjena teza. :pusa Uh, ne smijem ja slati puse, ja sam tu proglasena "ubicom" djece, nista manje. Ah te cari internetSa.
Memento Mori

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 May 2024, 16:40

Lavlje_srce wrote: 04 May 2024, 16:37 Jos jedna zamjena teza. :pusa Uh, ne smijem ja slati puse, ja sam tu proglasena "ubicom" djece, nista manje. Ah te cari internetSa.
Bogati ili pisi na temu ili nemoj pisati.

Nemoj da tema po stoti put ide u pravcu "svi protiv mene".
Sta me briga sta si i ko si i ko te kako proglasio.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13419 times
Been thanked: 22013 times

Post by Fuddo » 04 May 2024, 16:42

Bezveze se prepirete
Onaj rs je kuracodovce
Jace je komunalno u Sarajevu od njih, ima vise para :D.
Carsija puna, nema kakve rase i nacije nema, jebome svak ako danas nisu dobri sto miliona sam na cevapima…sta ce oni hahari, goni
Dozvolite da se obratimo

mishic
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 9 times
Been thanked: 190 times

Post by mishic » 04 May 2024, 17:00

"Titov unuk Joška Broz pisao članicama Pokreta nesvrstanih: "Glasajte protiv rezolucije o Srebrenici"

Kako god se vrijeme mijenja mijenjaju se i ljudi. Istina ne svi i ne uvijek istom brzinom. Jedni se pale na interes, drugi na neka druga goriva ali je pricipijelnih, dostojanstvenih, mudrih i stamenih sve manje.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 04 May 2024, 17:13

Duminjo wrote: 04 May 2024, 16:40
Lavlje_srce wrote: 04 May 2024, 16:37 Jos jedna zamjena teza. :pusa Uh, ne smijem ja slati puse, ja sam tu proglasena "ubicom" djece, nista manje. Ah te cari internetSa.

Ovo sto radis u psihologiji se zove self-serving bias. Da je tebe neko tako prozvao, dobio bi dugotrajni ili trajni ban, a kad sam to usput napomenula zbog doticne gospodje i njenog manipulativnog upisa, onda su kao svi protiv mene. Mene nije briga je li neko za ili protiv mene, ja sam samostalni strijelac. U zivotu, kao i na forumu. Ne treba mi podrska, lajkovi ni aplauzi, ali me neces ni manipulirati kako ti se prohtije.

Ovdje svakako nije moguce voditi racionalnu niti argumentiranu raspravu, sve se svodi na ad hominem, diskreditiranje sugovornika i niske udarce koji idu do najstrasnijeg vrijedjanja. Postavila sam intervju na kom se imenom i prezimenom navode svi uhapseni iz vlasti ili blizu vlasti. Tvoj manipulativni odgovor je bio "ma jesno li to svi isti?" Odgovorila sam ti da nije bilo nikakvog zvanicnog odgovora na Dodikove fasisticke izjave, nema podizanja optuznice na njegovo negiranje genocida i secesionisticke prijetnje. Pa to ne mogu uciniti ja, a tvoj kauboj Ramo isak (koji je i sam bio zakonski procesuiran) se zabavlja populistickim skupovima. Jeste li isti?

Zatim u pricu uvodis Bosnjake u RS-u. Kad te upitam cija je duznost i obaveza da zastiti prava i sigurnost Bosnjaka u RS (dva puta), nema odgovora. Kakav narod, takva i drzava.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 04 May 2024, 17:15

Fuddo wrote: 04 May 2024, 16:42 Bezveze se prepirete
Onaj rs je kuracodovce
Jace je komunalno u Sarajevu od njih, ima vise para :D.
Carsija puna, nema kakve rase i nacije nema, jebome svak ako danas nisu dobri sto miliona sam na cevapima…sta ce oni hahari, goni
To je samo privid Fuddo. Ova zemlja se odrzava iskljucivo radom obicnog covjeka, a ovi koji je vode (u propast) su korumpirani do srzi. Znas to i sam.
Memento Mori

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 04 May 2024, 17:17

Lavlje_srce wrote: 04 May 2024, 17:13
Duminjo wrote: 04 May 2024, 16:40

Ovo sto radis u psihologiji se zove self-serving bias. Da je tebe neko tako prozvao, dobio bi dugotrajni ili trajni ban, a kad sam to usput napomenula zbog doticne gospodje i njenog manipulativnog upisa, onda su kao svi protiv mene. Mene nije briga je li neko za ili protiv mene, ja sam samostalni strijelac. U zivotu, kao i na forumu. Ne treba mi podrska, lajkovi ni aplauzi, ali me neces ni manipulirati kako ti se prohtije.

Ovdje svakako nije moguce voditi racionalnu niti argumentiranu raspravu, sve se svodi na ad hominem, diskreditiranje sugovornika i niske udarce koji idu do najstrasnijeg vrijedjanja. Postavila sam intervju na kom se imenom i prezimenom navode svi uhapseni iz vlasti ili blizu vlasti. Tvoj manipulativni odgovor je bio "ma jesno li to svi isti?" Odgovorila sam ti da nije bilo nikakvog zvanicnog odgovora na Dodikove fasisticke izjave, nema podizanja optuznice na njegovo negiranje genocida i secesionisticke prijetnje. Pa to ne mogu uciniti ja, a tvoj kauboj Ramo isak (koji je i sam bio zakonski procesuiran) se zabavlja populistickim skupovima. Jeste li isti?

Zatim u pricu uvodis Bosnjake u RS-u. Kad te upitam cija je duznost i obaveza da zastiti prava i sigurnost Bosnjaka u RS (dva puta), nema odgovora. Kakav narod, takva i drzava.
Kakve veze ovaj tvoj post ima sa temom i manjim entitetom?

Ako ti se place, idi na trosjed

Post Reply

Return to “Politika u BiH”