Ateizam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times
Status: Offline

Re: Ateizam

Post by String »

Ateizam ne postoji...isto kao i bog..
Image
String
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by String »

Daj sliku jarane...sliku!! :ooo
Image
String
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by String »

Nema slike -nema boga. :D.
Image
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Post by Julia-Klara »

:hihi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24731 times
Been thanked: 6459 times

Post by Veca »

Salahuddin wrote:
Veca wrote:...Senahide,ljubim ti karakter! :djed :ljub
Pa 'djesi Veco, legendo. Hajd' gdje ti je sad ta kapa da mi das? Moje su se uspjele cede dokopati nakon dvije godine i vjerujem da je onaj ko ju je nasao, kradom u kuci na tavanu, divio se ljepoti grba. :zubi

...namontiraj sebi i ja sam! ;)
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24731 times
Been thanked: 6459 times

Post by Veca »

String wrote:Daj sliku jarane...sliku!! :ooo

:plavi :ljub
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

Možda nije ovo tema za ovo, al' ću vas nešto upitati. Da li je vama logičnija evolucija ili da smo nastali od Adama i Eve?
Rabiosa
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rabiosa »

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka
Aktiviram se na dodir.
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna »

Zavisi da li si vijernik ili ne i kako gledas na stvari.Za mene evolucija je glupost i odvracanje od vjere ali opet za neke dovoljno da vjeruju u nju i sve sto im se plasira po tom pitanju a zaborave pravu istinu. :cudi
Question everything.
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 843 times

Post by gospođa Brams »

rethna wrote:Zavisi da li si vijernik ili ne i kako gledas na stvari.Za mene evolucija je glupost i odvracanje od vjere ali opet za neke dovoljno da vjeruju u nju i sve sto im se plasira po tom pitanju a zaborave pravu istinu. :cudi
Čekaj, ti si stvarno, ali ono stvarno, kreacionist? :sok

Sad sam kao Ross iz Prijatelja, ali ja iskreno ne razumijem kako netko može ne-vjerovati u evoluciju.
Last edited by gospođa Brams on 11 Nov 2014, 23:31, edited 1 time in total.
somehow I manage
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Da, bog stvori Adama i Evu. Pošto su oni jedini bili morali su se pariti da bi dobili kćerkice i sinove. I šta dalje? Naravno, ti njihovi sinovi su se parili sa njihovim kćerkicama (tj. brat je handrio sestru). S kim će drugo, neće valjda sa životinjom se pariti? Kada su se parili njih dvoje, naravno rodili su isto sinove kćerke. I tako se to prenosilo i parilo između sebe i stvorili nas ovdje koji pišemopo forumu. Znači tebi je logično što si stvoren incestom. Ako je to tvoje mišljenje, OK.
Al' meni je logičnija evolucija.

I još ovo da vas pitam. Zšto je u Islamu zabranjen incest??
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Mene posebno zanima kako kreacionisti objašnjavaju povijest ljudske vrste. Homo sapiensi su se razvili prije otprilike 250 000 godina, a što s onima prije njih? Što je s homo erectusom, neadertalcima, itd. Je li Bog stvorio samo Homo sapiensa? Što je sa stadijima prije Homo sapiensa, za kojih postoje različiti dokazi da su postojali.
Po meni nema većeg dokaza evolucije od razvitka čovjeka. Točno se može pratiti kako se naša vrsta razvijala s vremenom i mijenjala svoje karakteristike sukladno novim načinima života, prehrane itd.
Mislim ja shvaćam da je nekome evolucija manjkava, da vidi neke nelogičnosti, rupe, da misli da ne objašnjava sve u potpunosti, i volim čuti takve argumente, ali ne volim kad se omalovažava znanost na takav način. Pa u svijetu znanosti ne može nešto nastati iz hira, nije netko došao i rekao "e ajmo plasirat teoriju evolucije samo da naživciramo one tamo vjernike kreacioniste". U znanstvenoj zajednici to ne funkcionira. Teorija evolucije se godinama gradi, i dan danas, skupljaju se dokazi, raspravlja se, nalaze se i neke nelogičnosti na koje se ukazuje i radi se na tome da se neke stvari bolje istraže.
Mislim dobro, nek netko odbije u to vjerovat, ali nazvat čitavu znanstvenu teoriju glupošću, to je stvarno prepotentno. Baš me zanima na koje alternativne načine se onda mogu objasniti ti procesi u živim organizmima.
Evolucija se odvija i dalje, pred našim očima. Baš neki dan sam čitala članak o tome kako je skupina istraživača proučavala domaće mačke, i došla do otkrića kako se genetski kod mačke mijenja kroz vrijeme koje mačke provode pripitomljene s ljudima. Njihovi potomci dobijaju drugačije karakteristike od potomaka mačaka koje su u "divljini". Konkretno se radi o povećanoj sposobnosti učenja kroz princip nagrađivanja. Mislim, evolucija na djelu. Ne znam kako bi si to objasnila nekim drugim mehanizmima, ali svakako me zanimaju alternativne teorije onih kojima je evolucija glupost.
Čak i mnoge vjerske organizacije priznaju evoluciju pod teretom znanstvenih dokaza. I govore kako ona nije u suprotnosti s konceptom stvoritelja.
Ne znam, naspram svih dokaza iz područja paleontologije, molekularne biologije, genetike, ne znam, stvarno ne znam koja bi to alternativna teorija bila prihvatljivija od teorije evolucije.
somehow I manage
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Nije ti toliko fascinantan razvoj čovjeka koliko razvoj govora. Bar meni ne. Mi smo jedini na ovom planetu koji smo razvili ovakvu sposobnost sporazumijevanja. Nijedno drugo živo biće ne zna reći ni f, ni č, ni ć. Pitanje je odkud nama ta sposobnost.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

Podrinjac wrote: Al' meni je logičnija evolucija.

Dobro, majmune. :plavi

sala. nemoj zamjeriti. sjetio sam se samo jednog meni dragog insana, koji bi se na ovom i zaustavio. ne bi isao dalje, sto cu ja ipak uciniti zbog foruma.

po cemu ti je evolucija logicnija?

majmun i svinja jesu postali od insana. zato su nam tako slicni.

to gore sto si naveo more bit da je tako bilo. ne znam.
ako i jeste tako bilo, nije bilo degenerika, Njegovom voljom.
to je bio pocetak. kasnije je to strogo zabranjeno, jer su postavljeni novi zakoni - sto bi dalo i odgovor na tvoje pitanje:
I još ovo da vas pitam. Zšto je u Islamu zabranjen incest??
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Miješanjem gena bliskih srodnika javlja se povećana mogućnost različitih genetskih mutacija. Pa nije to nešto što se može malo uključiti pa malo isključiti :cudi Nema šanse da bi zdrava ljudska vrsta nastala od braće i sestara. A "to je tako jer je tako" nije argument. Mislim, netko će se možda zadovoljiti s tim objašnjenjem, ja sigurno ne.
Mogli smo i sami kroz prošlost vidjeti primjere nekih kraljevskih obitelji koje su htjele sačuvati "čistu krv" pa su se međusobno miješali, i kakve je to posljedice znalo ostaviti, a čak se nije nužno radilo ni o najbližim srodnicima, braćama i sestrama, nego o rođacima.
somehow I manage
paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

gospođa Brams wrote:Miješanjem gena bliskih srodnika javlja se povećana mogućnost različitih genetskih mutacija. Pa nije to nešto što se može malo uključiti pa malo isključiti :cudi Nema šanse da bi zdrava ljudska vrsta nastala od braće i sestara. A "to je tako jer je tako" nije argument. Mislim, netko će se možda zadovoljiti s tim objašnjenjem, ja sigurno ne.
Mogli smo i sami kroz prošlost vidjeti primjere nekih kraljevskih obitelji koje su htjele sačuvati "čistu krv" pa su se međusobno miješali, i kakve je to posljedice znalo ostaviti, a čak se nije nužno radilo ni o najbližim srodnicima, braćama i sestrama, nego o rođacima.

slazem se skoro sa svim sto si rekla, jer je logicno. medjutim, "a to je tako jer je tako" moze samo Onaj koji nas je stvorio. za nas je to golemo/veliko, za Njega sitnica. taj argument potkrepljuju sasvim druge cinjenice o postojanju Istog, koje su navedene izmedju ostalog na drugim temama.

kraljevske ili bilo koje druge "ugledne" familije nisu nista superiorniji u odnosu na nas obicne smrtnike. sva ta (vjerska) pravila su postavljenja za cijelo covjecanstvo - ne samo odredjenoj skupini.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Spomenuh kraljevske obitelji jer se za njih zna da su prakticirale incest u određenoj mjeri. I to ne nužno sa najbližim srodnicima.
Opet ponavljam, nema šanse da bi zdrava ljudska vrsta nastala od braće i sestara. S vremenom bi se istovjetni geni miješali sve više i više i to bi sukladno tome povećavalo šanse za svakojake genetske mutacije i bolesti, i imali bi vrlo boležljivu populaciju koja bi vjerojatno s vremenom izumrla.

Zašto bi evolucija bila u suprotnosti s islamom?
I kršćanstvo u Bibliji iznosi kreacionistički pogled na stvaranje čovjeka, ali teolozi tumače kako je to alegorija, i kršćanska zajednica uglavnom prihvaća evoluciju, i ne nalazi ju suprotstavljenu konceptu stvoritelja.
Zanima me kakva je situacija s time u islamu. Je li evolucija nužno nekakav hereticizam?
somehow I manage
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41242 times
Been thanked: 27953 times

Post by Rum »

gospođa Brams wrote:Spomenuh kraljevske obitelji jer se za njih zna da su prakticirale incest u određenoj mjeri. I to ne nužno sa najbližim srodnicima.
Opet ponavljam, nema šanse da bi zdrava ljudska vrsta nastala od braće i sestara. S vremenom bi se istovjetni geni miješali sve više i više i to bi sukladno tome povećavalo šanse za svakojake genetske mutacije i bolesti, i imali bi vrlo boležljivu populaciju koja bi vjerojatno s vremenom izumrla.

Zašto bi evolucija bila u suprotnosti s islamom?
I kršćanstvo u Bibliji iznosi kreacionistički pogled na stvaranje čovjeka, ali teolozi tumače kako je to alegorija, i kršćanska zajednica uglavnom prihvaća evoluciju, i ne nalazi ju suprotstavljenu konceptu stvoritelja.
Zanima me kakva je situacija s time u islamu. Je li evolucija nužno nekakav hereticizam?
[ytube][/ytube]
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Sve je OK, al' ne znam kako su crnci nastali. Vjerovatno su i oni imali svog Adama i Evu u crnačkom obliku. :D
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Razlog koji on navodi kao propagiranje teorije evolucije ja ne mogu shvatiti ozbiljno, jer se svodi na nagađanje. I u krivu je što govori kako je čovjek nastao od majmuna prema toj teoriji, to je valjda najveći mit o teoriji evolucije koji postoji. I kako da ja shvatim ozbiljno da je on proučio teoriju evolucije kad govori takve gluposti.
Što se tiče znanstvenika koji su protiv teorije evolucije, takvih naravno ima, samo je jako bitno koliko ih je od tog broja s područja biologije, koje je zapravo najrelevantnije područje kad se govori o tome. Isto tako brojni su i priznali kako su pod utjecajem određene ideologije u donošenju tog suda, uglavnom vlastite religije.

Što se tiče Darwina, on je lijep primjer znanstvenika koji je sam priznao ono što je smatrao manjkavim u svojim zaključcima, dajući tako priliku mnogima poslije njega da se fokusiraju na istraživanje i možda bolje objašnjavanje određenih stvari. I teorije evolucije je još uvijek teorija. Ali je trenutno najprihvatljiva teorija u tom području. I možda se jednom pojavi druga teorija, ali i ona će svakako morati proći evaluaciju u znanstvenim krugovima. Znanstvena teorija ne može nastati iz hira.
Nije li znanost predivna.
somehow I manage
Post Reply

Return to “Religija”