Krokodil Behko wrote:
Znači, to je samo teorija?
Možemo li i mi ostali, imati svoje teorije o postanku čovjeka?
To je trenutno u znanosti najprihvaćenija teorija koja objašnjava podrijetlo vrsta.
Naravno da svatko može imati svoju teoriju. Ja mogu imati teoriju da je moj susjed Ivica stvorio svijet.
Svoju teoriju možeš uobličiti u znanstveni rad, ako prođeš recenzije i evaluaciju tvoj znanstveni rad možda može i biti objavljen u nekom renomiranom znanstvenom časopisu, tvoja teorija može postat predmet gorljivih znanstvenih rasprava i možda jednom biti prihvatljivija od teorije evolucije i poučavati se u školama
Međutim, dok se to ne dogodi, teorija evolucije i dalje ostaje najprihvaćenija teorija o postanku u znanstvenoj zajednici.
Imam osjećaj da čim netko vidi riječ "teorija" da za njega to znači da ne postoji nikakav integritet, da je to samo nešto "tek toliko".
Znanstvena teorija, odnosno hipoteza, nije nečije puko trabunjanje ili hir. Naime, da bi neka teorija postala znanstveno priznata, mora ju biti moguće provjeriti. Baš me zanima jel bi recimo išao diskreditirati Einsteinovu teoriju relativnosti, da je to "samo" teorija pa šta sad, jel možemo svi imati svoje teorije o gibanju elektromagnetskih valova, šta će nama neka teorija tamo govorit šta da mislimo
Krokodil Behko wrote:
E pa o tome i govorim. Darwinisti su obično materijalisti. Eh sad, kako može to, da ti isti materijalisti, tvrde da je svemir nastao iz ničega? Ili recimo, čak i ako je postojalo nešto, zašto je to nešto postojalo? Ko ga je stvorio?
Ja sam sve što je suprotno od materijalista, a opet čvrsto vjerujem u teoriju evolucije.
A na ova pitanja si uopće ne umišljam da znam odgovor