Feministkinje
Moderator: Krokodil Behko
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
- Status: Offline
Re: One vam žele dokazati da feministice nisu ružne
5 Reasons Why So Many People Believe Feminism Hates Men and Why They’re Not True - See more at:
http://itspronouncedmetrosexual.com/201 ... 89LDh.dpuf
http://itspronouncedmetrosexual.com/201 ... 89LDh.dpuf
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
-
Alpha
- Inventar foruma

ublehe zive
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Uh ova u bijelom prva
dobra i frckava 
Alfa suti hebo bi svaku.Cure ko bombone.I educirajte se malo,feministice imaju muzeve,ljubavnike,decke,seks......otkud vam ideja da to ne vole,nemojte se brukati.
dobra i frckava Alfa suti hebo bi svaku.Cure ko bombone.I educirajte se malo,feministice imaju muzeve,ljubavnike,decke,seks......otkud vam ideja da to ne vole,nemojte se brukati.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Alpha
- Inventar foruma

Mozda zavisi.. 
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
otkad je njima bitno da ostave dojam...mislim fizičkim atributima oni to zovu prodajom tijela 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
-
Alpha
- Inventar foruma

Mah pi.ka ko i svaka... 
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
Re: Feministkinje
E ljudi moji i sad mi recite da ne treba nam feminizam. Postoji jedan dečko (neka sad ću napisati nešto sa lukizmom, ali kad on to sebi dozvoljava što ne bi i ja?), nije ni napola tako lijep kako može biti Bosanac
Iskreno, uopšte nije lijep. A svejedno sebi traži onu najljepšu. Ok, pustim to, mene se ne tiče. Al' kaže kako se jadan u mene zaljubio (vidjeli smo se pet puta, halo!) Da bude jasnije, upoznali smo se na festu Made in Finland u maju. Tada se zaljubio u jednu djevojku (bilo nas tri). U semptebru već kaže da voli mene
Kazanova jedan
I danas. Nešto najluđe što sam u životu pročitala
Piše mi kako su sve žene loše, glupe, tjeraju muškarce na zlo etc. Odgovaram "zašto onda pričaš sa mnom, ja sam glupa zla žena". Nije znao ništa dobro odgovoriti. Ah da, zaboravih, on, naravno, najbolji čovjek na ovom bijelom dunjaluku samo ga niko ne cijeni. Ljudi su zli, a žene na neki poseban način
Ja sad tražim mozak po kući, više ne može sjedeti na mjestu i čitati ove budalaštine kako svi nisu moralni, što se spola tiče žene su najgora bića, a on jedan preveliki-najbolji-najpametniji i zna kako bolje organizirati ovaj svijet. Kad je slobodan od igrica na kompu.
Patrijarhat, kaže, dobro je. Toliko dobro da njega najboljeg niko ne voli i svi ponižavaju (nisam rekla da se uvijek na to žali?)
Idem da pijem femi-čaj
Kazanova jedan I danas. Nešto najluđe što sam u životu pročitala
Ja sad tražim mozak po kući, više ne može sjedeti na mjestu i čitati ove budalaštine kako svi nisu moralni, što se spola tiče žene su najgora bića, a on jedan preveliki-najbolji-najpametniji i zna kako bolje organizirati ovaj svijet. Kad je slobodan od igrica na kompu.
Patrijarhat, kaže, dobro je. Toliko dobro da njega najboljeg niko ne voli i svi ponižavaju (nisam rekla da se uvijek na to žali?)
Idem da pijem femi-čaj
I'm to busy to be charmed (c)
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Trenutno traje 3. val feminizma započet 80ih godina i bori se za negiranje rodnih razlika, ali i novim problemima vezanih za neravnopravnost spolova. Na prvu možda vam se čini kako su žene jednake muškarcima, ali istina je da je takvih žena samo mali postotak u svijetu. Činjenice govore kako su statistički plaće manje u žena nego u muškaraca? A kako da žene onda uzdržavaju same sebe? Također, već unaprijed znamo tko će ostajati doma kada se rodi dijete. Znamo da će to biti mama.Ako nekim slučajem ne želite imati dijete i mislite da to nije za vas, naići ćete na milijun prepreka, gađenje ljudi i neodobravanje. Ali uvijek imajte na pameti da je to VAŠE tijelo i da s NJIM možete raditit što god želite.Žene, ne padajte pod utjecaje onoga što se prikazuje u medijima. Muškarci ne moraju biti snagatori, također ni ne trebaju ''nositi hlače'' u kućanstvu, a žene, žene ne trebaju biti vreća za udaranje muškarcu, ona koja ostaje doma. Žena može biti što god ona želi sve dok time ne šteti nekome drugome, a isto vrijedi i za muškarce. Zalažite se za potpunu jednakost jer postoje oni koji nemaju tog prava. Stanite na kraj nasilju, seksizmu i potlačivanju jer ako vi nećete, to je jedna osoba manje, a u ovoj borbi su potrebne i sve žene i svi muškarci i polako mijenjanje svijesti i svijeta. U prvom valu feminizma žene su se borili za pravo glasa i uspjele su i danas smo im MI zahvalne za to. Danas se počnimo boriti za još više i za potpunu ravnopravnost kako bi sljedeća generacija bila zahvalna nama.
Ovo sam prenijela sa drugog nekog foruma jer je sadrzina slicna onome sto bih i sama izlagala na ovu temu ,,
jer vidim u odgovorima do sada da se jos uvjek mjesaju pojmovi radikalnog feminizma naspram ravnopravnosti zena sa muskarcima !
Ovo sam prenijela sa drugog nekog foruma jer je sadrzina slicna onome sto bih i sama izlagala na ovu temu ,,
jer vidim u odgovorima do sada da se jos uvjek mjesaju pojmovi radikalnog feminizma naspram ravnopravnosti zena sa muskarcima !
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
A iz licnog primjera cu navesti da sam u doba odrastanja u ranom pubertetu jos u Bosni se zarekla kao djevojcica
da nijedan muskarac nece biti u stanju da mi nesto kao zeni zabrani nametne ili da me omalovazava samo zato sto smatra da je musko i kada on pukne sakom od sto da je njegova zadnja !!
Ovako nesto sam dozivljavala kao jako ruzno kod rodica u kuci koje su imale bracu i koje su svojoj braci morale podvezivati cipele samo zato sto su oni muske glave u kuci ,,a znam da moja mati nije smjela obuci pantolone jos dugo dugo u toj komicnoj seoskoj komuni jer joj to njen muz nije dozvoljavao iako je ona hlace zeljela obuci iz mnogih prakticnih razloga,,,!!
Sto znaci ja sam generacija koja je zeljela da se muskarac promjeni i preobrazi u partnera a ne u nadgledaca ili naredivaca muskoga svjeta nad zenskim!
da nijedan muskarac nece biti u stanju da mi nesto kao zeni zabrani nametne ili da me omalovazava samo zato sto smatra da je musko i kada on pukne sakom od sto da je njegova zadnja !!
Ovako nesto sam dozivljavala kao jako ruzno kod rodica u kuci koje su imale bracu i koje su svojoj braci morale podvezivati cipele samo zato sto su oni muske glave u kuci ,,a znam da moja mati nije smjela obuci pantolone jos dugo dugo u toj komicnoj seoskoj komuni jer joj to njen muz nije dozvoljavao iako je ona hlace zeljela obuci iz mnogih prakticnih razloga,,,!!
Sto znaci ja sam generacija koja je zeljela da se muskarac promjeni i preobrazi u partnera a ne u nadgledaca ili naredivaca muskoga svjeta nad zenskim!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
to je prije koju godinu ovdje bilo u framarsu...samo tako...laganini wrote:mislim da feminizam nije ingej je
Ove godine,ispadose iz parlamenta,nisu presle prag,onaj min.
Ostvarili jako los rezultat....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- drugrankovic
- Inventar foruma

ne znam sta su te drugarice konkretno... u muškim glavama odma nešto loše... neke nedojebane i zapuštene lajavuše... takav utisak sticem...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Jesi se to obloko mumine pa te kompleksi razguzili i stavili ti povodac 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Nisam se oblokaO.
Da vas ispravim mlada gospođo.
Da vas ispravim mlada gospođo.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

A dobro znam ja da si ti lukava ne moraš to potvrđivati.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11848 times
Ovo su žene koje su se udale za sebe same

Poslovna analitičarka Lynne Gollogly (39) iz engleskog Rotherhama, odlučila se udati sama za sebe i proslaviti medenim mjesecom u Rimu.
- 'Gospodin pravi' se još nije pojavio, pa sam odlučila ići naprijed i jednostavno se udati, izjavila je Lynne.

Čini se da ovaj način vjenčanja postaje popularan na globalnoj razini, pa tako u Kanadi postoji čak i usluga 'Marry Yourself, koja nudi planiranje i fotografiranje cjelokupnog događaja, piše The Sun.
Japanci, pak, nude dvodnevno 'solo vjenčanje' putovanje u kojem mladenka dobiva haljinu, cvijeće i profesionalno šminkanje, a internetska stranica I Married Me nudi čak i prsten, zavjete i upute za samu svečanost. Takozvani sologamisti smatraju da u tome nema ništa čudno, a to čine jer žele proslaviti vlastitu neovisnost i snagu.
(24.hr)
- srculence7
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4214 times
- Been thanked: 4401 times
Re: Ovo su žene koje su se udale za sebe same
To je sigurno neki novi poremećaj
Ja bih Sevilju izabrala za mesto događaja
Ja bih Sevilju izabrala za mesto događaja
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.