Vjeronauka
Re: Pulski imam Esad Jukan prima plaću u čak osam škola
i kad neko harla proglazi najzabavnijim na forumu

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Naravno da su kao i ostali prosvjetni radnici. Imaju obaveze i odgovornosti kao i ostali, nije bitno koji predmet predajes.mrki62 wrote:Ne, ja sam samo napomenuo da oni nisu kao ostali prosvjetni radnici i ne polažu račune direktoru a niti podliježu bilo kakvim pravilima školskog obrazovanja već su suvereni u svom poslu.Nela wrote:Jok eto ti imas
Malo se paparaci nadovezao i vjerojatno se zrcali po Njemačkom sistemu al tamo vjernici plaćaju porez i od tih novaca se plaća vjeronauk što to svakako nije slučaj u Hrvatskoj.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- Status: Offline
Nikad nisam bila upisana na vjeronauku.. Ali sam skoro uvijek ostajaala na casovima . Lijepo je uciti o vjeri , uzivala sam u tome.. Vise bila zainteresovana za vjeronauku od ostalih djaka
. Ne vidim zasto bi se ukinilo, i zasto ne bi oni dobijali platu kao i normalni prosvjetni radnici..
shvatam tvoju ogorcenost i na tvojoj sam strani po tom pitanju.harlekin wrote:ljudino paparaci ja sam te stvari rekao zato sto tako jeste
velis sto je u okviru dzemata je besplatno?
hodza je placen za to?
moja mama umrla,i ja fino platio hodzi da to veli raji,sala se to zove kod nas
pa onda fino platio neku zenu da okupa moju mamu i spremi za dzenazu
posto et hodzina zena ne bavi se time
pa da mu j.... zenu i mamu zasto je on placen????????????????????
da ode klanjat 5 namaza dnevno sto mu je i tako obaveza kao muslimanu????????????????
jer bilo sta drugo da napravi se placa????????
nist ne proizvode,nicim ne dopridonose drzavi drustvu,zive ko lordovi na tudjoj grbaci
nije li to parazitski stil?
ukratko=placen je sto klanja 5 namaza,sve drugo dodatno se placa
nabijem na k.... sami temelj islamske zajednice sve i jedne na planeti
iskren da budem zaista slabo poznam sta insana sve sljeduje kad je clan dzemata tj. IZ.
pretpostavljam da bi dzenaza i sve sto ide uz nju trebalo biti besplatno ukoliko je osoba bila (dugogodisnji) clan iste.
kako je to kod tvoje majke bilo, ne znam.
znam da nas hodza gusuli umrle (muskarce). ko o zenama vodi racuna, nemam pojma.
znam samo da nije jeftino umrti.
mescini da se i kod nas sala placa.
frcaju pare na sve strane. navikao narod svagdje podplatiti. a od primaoca malo ko odbija.
prica mi jedan (pobozni) dido s kojim sam jako dobar, a koji je prije mozda dvije hevte "izgubio" zenu, kako ga je hodza pitao hoce li prouciti jasine - sto obicno podrazumijeva i kovertu. kaze, pristao sam, iako znam da to nije dobro tj. da od toga nema fajde. mene je to malo iznenadilo od njega, jer smo o tome ranije pricali. kazem malo, zato sto vidim koliko je njen nestanak ostavio traga na njemu.
nego da se vratim malo na temu.
velika je odgovornost imama i njihovo breme nije nimalo lako. u to cemo se, ako Bog da, uvjeriti na Sudnjem Danu.
pravi imam mnogo moze i doprinosi drustvenoj zajednici. sto kroz odgoj dzematlija bez obzira kojeg uzrasta, sto kroz vlastiti primjer. da su rijetki, jesu. ali, de. sta's.
jasno...ma najviše plaču da plaćaju oni koji nisu vijernici..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
A zašto bi i plaćali nešto što i ne vide, niti ikakve veze imaju s tim.laganini wrote:jasno...ma najviše plaču da plaćaju oni koji nisu vijernici..
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
Da se nadopunim, samo se usluge plaćaju a ako nisi imao uslugu, čemu bi plaćao?
Za divno čudo u Sloveniji nema vjeronauke u državnim institucijama: Vrtići, škole,....
Za divno čudo u Sloveniji nema vjeronauke u državnim institucijama: Vrtići, škole,....
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- Status: Offline
Mah, jedino što dobiješ dugogodišnjim plaćanjem to je tabut i to što ide uz tabut, bar tako mislim, pošto mi je otac bio dugogodišnji blagajnik pa sam pokupio nešto znanja u vezi toga. Sala se plaća, a koverte prilikom učenja na mezarju su izmislili naši ljudi i kod nas ima jedan čiko(ne iz mog mjesta) koji ide od dzenaze do dzenaze i uči na mezarju i skuplja koverte, tj. ono što je u njima.paparaci wrote:shvatam tvoju ogorcenost i na tvojoj sam strani po tom pitanju.harlekin wrote:ljudino paparaci ja sam te stvari rekao zato sto tako jeste
velis sto je u okviru dzemata je besplatno?
hodza je placen za to?
moja mama umrla,i ja fino platio hodzi da to veli raji,sala se to zove kod nas
pa onda fino platio neku zenu da okupa moju mamu i spremi za dzenazu
posto et hodzina zena ne bavi se time
pa da mu j.... zenu i mamu zasto je on placen????????????????????
da ode klanjat 5 namaza dnevno sto mu je i tako obaveza kao muslimanu????????????????
jer bilo sta drugo da napravi se placa????????
nist ne proizvode,nicim ne dopridonose drzavi drustvu,zive ko lordovi na tudjoj grbaci
nije li to parazitski stil?
ukratko=placen je sto klanja 5 namaza,sve drugo dodatno se placa
nabijem na k.... sami temelj islamske zajednice sve i jedne na planeti
iskren da budem zaista slabo poznam sta insana sve sljeduje kad je clan dzemata tj. IZ.
pretpostavljam da bi dzenaza i sve sto ide uz nju trebalo biti besplatno ukoliko je osoba bila (dugogodisnji) clan iste.
kako je to kod tvoje majke bilo, ne znam.
znam da nas hodza gusuli umrle (muskarce). ko o zenama vodi racuna, nemam pojma.
znam samo da nije jeftino umrti.![]()
mescini da se i kod nas sala placa.
frcaju pare na sve strane. navikao narod svagdje podplatiti. a od primaoca malo ko odbija.
prica mi jedan (pobozni) dido s kojim sam jako dobar, a koji je prije mozda dvije hevte "izgubio" zenu, kako ga je hodza pitao hoce li prouciti jasine - sto obicno podrazumijeva i kovertu. kaze, pristao sam, iako znam da to nije dobro tj. da od toga nema fajde. mene je to malo iznenadilo od njega, jer smo o tome ranije pricali. kazem malo, zato sto vidim koliko je njen nestanak ostavio traga na njemu.
nego da se vratim malo na temu.
velika je odgovornost imama i njihovo breme nije nimalo lako. u to cemo se, ako Bog da, uvjeriti na Sudnjem Danu.
pravi imam mnogo moze i doprinosi drustvenoj zajednici. sto kroz odgoj dzematlija bez obzira kojeg uzrasta, sto kroz vlastiti primjer. da su rijetki, jesu. ali, de. sta's.
Samo sabura
Sve je to u redu, usluge se svugdje plaćaju al zašto bi neko čije dijete ne ide na vjeronauk plaćao taj vjeronauk - preko npr poreza.
Tacno sami sebi stetu pravimo i opet se bunimo i krivimo druge.Salahuddin wrote:Gdje god da predaje, tu treba biti i placen. Ali narod je kriv za koverte, ucenje Ja-sina za pare, sedmice, cet'eresnice, godisnjice itd. Islam to ne da propisuje, vec zabranjuje ali narod kao narod. I onda vicu hodze lopovi. Pa ne dajte im, hebo vas oni.
Question everything.
Dijelim mišljenjeSalahuddin wrote:I mrkiju sam odgovorio isto. Nikako ne bi trebalo da se djeca tjeraju na vjeronauku. A rodtelji onih koji zele da ide i mogu im omociti, neka placaju. Ali isto bih uradio i sa evolucijom.laganini wrote:jasno...ma najviše plaču da plaćaju oni koji nisu vijernici..
podijeli ti koju paru. hebes misljenje. 
nemre to kako si rek'o mrki iz razloga kojeg sam ranije naveo.
imas ti dosta osoba koje npr. nemaju i ne voze auto, ali se iz budzeta ipak grade i saniraju ceste i autoputevi.
msm, primjera imas sepet.....
imas ti dosta osoba koje npr. nemaju i ne voze auto, ali se iz budzeta ipak grade i saniraju ceste i autoputevi.
Mrki je poput onih iz moje zgrade koji ne žele plačati popravak krova.... boli ih kita, oni su u prizemlju, dok procuri do njih, oni gornji će u lavore sve pohvatati 
ili neće plačati zaa lift, ta ne voze se oni
Nemoj biti kao oni iz prizemlja, mrki
Habibti, ya nour el - ain... 
De mi reci imaš li ti auto?paparaci wrote:podijeli ti koju paru. hebes misljenje.
Plaćaš li putarinu iliti cestarinu?
Ako plaćaš, pojasni čemu služi.
@storm, de mi pojasni zašto bjeronauke nema u Sloveniji.
Yebi ga, živiš u Sloveniji pa bi trebao znati.
To tvoje sa krovom ne može imati veze sa vjeronaukom jer se SVI troškovi dijele na jednake dijelove pa bio krov, fasada, poplava u podrumu od kanalizacije i sl.
A ako baš želiš to dati kao promjer, onda ok.
Po tom receptu bi trebala vjerska zajednica učestvovati i kod nabave recimo športskih rekvizita isl. dakle da novčano sudjelulu - proporcijalno.
storm wrote:Mrki je poput onih iz moje zgrade koji ne žele plačati popravak krova.... boli ih kita, oni su u prizemlju, dok procuri do njih, oni gornji će u lavore sve pohvatati
nemam auto, niti placam putarinu, niti cestarinu. doduse, sve je to uracunato u cijenu karte prevoznog sredstva kojeg koristim.mrki62 wrote:De mi reci imaš li ti auto?paparaci wrote:podijeli ti koju paru. hebes misljenje.
Plaćaš li putarinu iliti cestarinu?
Ako plaćaš, pojasni čemu služi.
bez obzira na to, sredstva koja se koriste za izgradnju i saniranje cesta i autoputeva ne dolaze iskljucivo iz tih prihoda. budzet se formira iz sveukupnih prihoda i prema tome se odredjuju sredstva za razne oblasti. to za ceste i autoputeve je samo primjer u nizu.
Trpati evoluciju u isti rang sa religijom je onako bezveze. Ako će se škola baviti naukom onda je pod OBAVEZNO da se izučava evolucija i tu nema priče. Kao teorija normalno, ali koja se ne bavi postankom i možda malo detaljnije da onda ljudi kad izađu iz škole ne zapamte samo to da su ljudi nastali od majmuna.Salahuddin wrote:I mrkiju sam odgovorio isto. Nikako ne bi trebalo da se djeca tjeraju na vjeronauku. A rodtelji onih koji zele da ide i mogu im omociti, neka placaju. Ali isto bih uradio i sa evolucijom.laganini wrote:jasno...ma najviše plaču da plaćaju oni koji nisu vijernici..
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Ok, da me bolje shvatiš; puteve ili kolnike ili trotoare koristiš na ovaj il onaj način i samim tim to proporcionalno plaćaš. Vjeronauka?paparaci wrote: nemam auto, niti placam putarinu, niti cestarinu. doduse, sve je to uracunato u cijenu karte prevoznog sredstva kojeg koristim.
bez obzira na to, sredstva koja se koriste za izgradnju i saniranje cesta i autoputeva ne dolaze iskljucivo iz tih prihoda. budzet se formira iz sveukupnih prihoda i prema tome se odredjuju sredstva za razne oblasti. to za ceste i autoputeve je samo primjer u nizu.
Ako ne koristiš,čemu plaćanje?