Wi Fi pojačalo i softver za otključavanje šifre ?

Sve o kompjuterima
cropape
Na probnom
Na probnom
Status: Offline

Wi Fi pojačalo i softver za otključavanje šifre ?

Post by cropape » 18 Nov 2014, 14:34

Svake sedmice sam 5 dana odsutan od kuće (poslovno, drugo mjesto) i htio bi sa sobom ponijeti mini laptop i koristiti internet. U krugu od 100-tinjak metara ima jedno desetak wirelles mreža koje su zaštićene lozinkama.
I sad prijatelj mi je dao ovaj link http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/20 ... as-8114101 da pogledam ovu ponudu, ali neznam dali je to rješenje za mene ili je to samo fora za izvlačenje love.
Tip piše da prodaje nekakvo WiFi pojačalo s antenom koje hvata slabe signale i do 500 m i to mi je jasno, ali mi je nejasno šta piše da uz to prodaje i nekakav softver koji pronalazi šifre zaključanih mreža i bez problema ih otključava.
Jeli to moguće ili je prijevara, jer po tome ispada da mi se onda svako može spojiti na moju WiFi mrežu bez problema.
Ima li ko da zna šta o tome

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14303 times
Been thanked: 9887 times

Re: Wi Fi pojačalo i softver za otključavanje šifre ?

Post by Julia-Klara » 18 Nov 2014, 14:37

mamipara :kafa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 18 Nov 2014, 14:44

sad u ovom vremenu tehnologije svašta ima, tako da ti ne mogu reči je li prevara ili ne.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 195 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams » 18 Nov 2014, 14:52

Znam ljude koji su govorili kako su nekome "provalili u wifi". A sad, to me ne čudi s obzirom da su to često lozinke koje ljudi sami sebi postave, dakle ima tu svega, pa i onih "12345"
A sad, za softver koji bi to automatski radio to još nisam čula i to mi je prilično sumnjivo
Plus što ima slike ambalaže kutije i onda kao unutrašnjosti kutije, koje zapravo predstavljaju dva različita uređaja, od dva proizvođača. A sliku unutrašnjosti kutije sam našla na nekom indonezijskom forumu :valja
somehow I manage

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 18 Nov 2014, 15:06

Moguće je i to, gledao sam ja tako neki klip na jutjubu gdje hakiraju wi-fi šifre, al' to rade pomoću neke kartice. :cudi
Samo sabura

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 18 Nov 2014, 16:37

mozda tako nesto i postoji,ali sumLJam cisto :oo

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40392 times
Been thanked: 26543 times

Post by Rum » 18 Nov 2014, 17:21

Nije prevara(a i jeste) ,samo nije naglasio da moze provaliti jedino wpa ,a wpa2 ne a vecina ili ured svaki ruter je danas zasticen sa wpa2 ;) mozda od 1000 domacinstava da naletis na 3 sa wpa ...prije ces naci otvorenu nego to ganjati :osama
Hvala Allahu što nije kako ljudi hoće, već kako je On odredio da bude.

reha69
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by reha69 » 20 Nov 2014, 12:54

Imam takvu antenu samo je drugi proizvodzac antene.http://www.alfa.com.tw/products_show.php?pc=34&ps=92
Sve je istina sto se tice prijema i dometa wifi signala jer ima mogucnost da uhvati signal i do 700 m.
Ali sto se tice provaljivanja wifi sifri od toga nema nista.Jer za to treba imati instalisan linuxov Backtrak softver koji u sebi ima programe za razbijanje wifi sifri.Ali ni to nije dovoljno jer uz to treba imati Password listu koju taj program usporedzuje sa paketima koje skida sa te mreze i tek tako probije i dozna sifru.WEP je lako probit zastitu jer ona je sastavljena od brojeva i te kombinacije Wordlista postoje, ali WPA i WPA2 skoro pa nemoguce jer moze se slucajno potrefiti u toj listi da ima taj password.Jer evo ti moja sifra adsl po defaultu ima 16 znamenki i to velika slova pa ti vidi sad koliku treba imati password listu da ona ima u sebi taj moj password.
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9439 times
Been thanked: 11191 times

Post by Krokodil Behko » 20 Nov 2014, 12:57

Ta antena treba i meni. Pošto je to Reha, gatibo?

reha69
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by reha69 » 20 Nov 2014, 13:16

Krokodil Behko wrote:Ta antena treba i meni. Pošto je to Reha, gatibo?
Ja sam je kupio ima mozda i godina dana ali cjena je ostala ista i to preko Pik-a i mislim da je isti ovaj lik sto sam ja od njega kupio.http://www.pik.ba/artikal/7238305/alfa- ... nh-2000mw/
Sto se tice kvalitete antena je stvarno odlicna i hvata super.U mom komsiluku ima otkljucanih wifi koje nisu pod password zastiton i mogu se zakaciti uvijek ali netreba mi jer bolji je moj adsl nego da se kacim s jos nekim jer odma je brzina downloada sporija ako ima vise korisnika na istoj mrezi, a to mene nervira i bolje je imati svoj net.
Image

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 20 Nov 2014, 13:37

Valjda su ovi dobri, idu do 300 metara http://metroshop.si/wifi%20oja%C4%8Devalnik
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Nov 2014, 16:33

reha69 wrote:
Ja sam je kupio ima mozda i godina dana ali cjena je ostala ista i to preko Pik-a i mislim da je isti ovaj lik sto sam ja od njega kupio.http://www.pik.ba/artikal/7238305/alfa- ... nh-2000mw/
Sto se tice kvalitete antena je stvarno odlicna i hvata super.U mom komsiluku ima otkljucanih wifi koje nisu pod password zastiton i mogu se zakaciti uvijek ali netreba mi jer bolji je moj adsl nego da se kacim s jos nekim jer odma je brzina downloada sporija ako ima vise korisnika na istoj mrezi, a to mene nervira i bolje je imati svoj net.
Ma meni treba samo, da mi malo pojača signal sa routera, kako mi se ne bi kidala konekcija na laptopu. Ok, može i ovaj pomoći ali meni treba prvenstveno emiter s mog routera, a ne hvatač.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40392 times
Been thanked: 26543 times

Post by Rum » 20 Nov 2014, 16:39

Krokodil Behko wrote:
reha69 wrote:
Ma meni treba samo, da mi malo pojača signal sa routera, kako mi se ne bi kidala konekcija na laptopu. Ok, može i ovaj pomoći ali meni treba prvenstveno emiter s mog routera, a ne hvatač.
Image

napravi rucno evo ti sema

http://www.aegisarts.com/wifi/ez12.pdf
Hvala Allahu što nije kako ljudi hoće, već kako je On odredio da bude.

reha69
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by reha69 » 20 Nov 2014, 17:56

Krokodil Behko wrote: Ma meni treba samo, da mi malo pojača signal sa routera, kako mi se ne bi kidala konekcija na laptopu. Ok, može i ovaj pomoći ali meni treba prvenstveno emiter s mog routera, a ne hvatač.
Moze ovo sto je Rum predlozio ali moras svaki put usmjeriti ovu izradu antene prema mjestu gdje se nalazis.Kod mene je reuter u donjem spratu i koristim laptop nesmetano po cijelom spratu i pun signal, racunar desktop je na gornjem spratu i koristim tu antenu i njenu karticu za hvatanje signala i prijem je 100%.Ove kartonske usmjerivace sam sam izradzivao i poboljsavaju signal sa naprimjer 30% na 60-70% kvalitet,ali mora biti usmjerena prema tebi gdje se nalazis.
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Nov 2014, 18:01

reha69 wrote:
Krokodil Behko wrote: Ma meni treba samo, da mi malo pojača signal sa routera, kako mi se ne bi kidala konekcija na laptopu. Ok, može i ovaj pomoći ali meni treba prvenstveno emiter s mog routera, a ne hvatač.
Moze ovo sto je Rum predlozio ali moras svaki put usmjeriti ovu izradu antene prema mjestu gdje se nalazis.Kod mene je reuter u donjem spratu i koristim laptop nesmetano po cijelom spratu i pun signal, racunar desktop je na gornjem spratu i koristim tu antenu i njenu karticu za hvatanje signala i prijem je 100%.Ove kartonske usmjerivace sam sam izradzivao i poboljsavaju signal sa naprimjer 30% na 60-70% kvalitet,ali mora biti usmjerena prema tebi gdje se nalazis.
Pa i kod mene je uvijek pun signal i odjednom ga nestane. Piše limited. Malo laptopom lijevo prema vratima, držim ga u rukama "da bolje fata" i eto signala nazad i odmah je pun signal. Nikad nije slabiji. Mada, udaljenost nije velika. Iz sobe u sobu, preko hodnika u vrh glave sedam metara.

reha69
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by reha69 » 20 Nov 2014, 19:32

Krokodil Behko wrote: Pa i kod mene je uvijek pun signal i odjednom ga nestane. Piše limited. Malo laptopom lijevo prema vratima, držim ga u rukama "da bolje fata" i eto signala nazad i odmah je pun signal. Nikad nije slabiji. Mada, udaljenost nije velika. Iz sobe u sobu, preko hodnika u vrh glave sedam metara.
Kod tebe je nesto drugo problem i nije do signala.Kad se desi proeblem limited acccess i zuti uzvicnik tu je problem dodjeljivanje IP adrese prema tvom laptopu.Kod mene se desi jednom u 7 dana taj problem a imam noviji reuter i laptop ali je windows 8.1 softver instalisan.Mislim da trebas odraditi update svog wifi drivera.Evo ovdje imas nesto slicno kako da odradis update wifi drivera pa pokusaj.
Ili da dodjelis ti rucno IP adresu svom laptopu kao na ovom tutorijalu.
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Nov 2014, 21:28

reha69 wrote:
Krokodil Behko wrote: Pa i kod mene je uvijek pun signal i odjednom ga nestane. Piše limited. Malo laptopom lijevo prema vratima, držim ga u rukama "da bolje fata" i eto signala nazad i odmah je pun signal. Nikad nije slabiji. Mada, udaljenost nije velika. Iz sobe u sobu, preko hodnika u vrh glave sedam metara.
Kod tebe je nesto drugo problem i nije do signala.Kad se desi proeblem limited acccess i zuti uzvicnik tu je problem dodjeljivanje IP adrese prema tvom laptopu.Kod mene se desi jednom u 7 dana taj problem a imam noviji reuter i laptop ali je windows 8.1 softver instalisan.Mislim da trebas odraditi update svog wifi drivera.Evo ovdje imas nesto slicno kako da odradis update wifi drivera pa pokusaj.
Ili da dodjelis ti rucno IP adresu svom laptopu kao na ovom tutorijalu.
Eh, i kod mene je windows 8.1. Mislim da je tu fazon a ovaj tutorijal nije kompliciran. Pokušat ću ga odraditi večeras ili sutra. Hvala :ok

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 21 Nov 2014, 10:24

Eh, evo odradio sam ovaj tutorijal.
Ok, kod mene je malo drugačije i drugačije se zove driver, ali pisalo je na kraju,
da je windows, uspješno apdejtovao driver.

choban.samouky
Na probnom
Na probnom

Post by choban.samouky » 21 Nov 2014, 11:37

postoji mogucnost, ali ti je za to potreban software i hardware koji je podrzan, tj odgovarajuca mrezna kartica
ovisno o software-u koji koristis treba ti i takva kartica, postoji opcija software-a i za android smartphone
BackTrack je lagano penzionisan sad je tu Kali kao zamjena trebati neka od tih ili druga podrzana
distribucija Linux-a te software reaver-wps ili Aircrack-ng
ili u slucaju androida odgovarajuci smartphone i takodjer software bcmon i Reaver
i pored svega trebas puno srece sa spremljenim predvidjenim pass listama i strpljenja
neide bas klik i gotovo treba malo truda ali radi ;)

evo par linkova pa vidi

http://www.backtrack-linux.org/
https://www.kali.org/
http://www.wifi4free.info/video/wpa2-hacken
http://www.murawski.ch/2012/03/wlan-wep ... ps-hacken/
http://www.superkato.net/2009/04/11/tut ... ng-ubuntu/
Bolje je provesti 10 dana u Dubrovniku nego 6 mjeseci u Zenici!
"Iskreni ljudi uvijek govore istinu, a pametni samo kad treba."

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 21 Nov 2014, 13:46

Niko ni da komentariše onaj link, koji sam postavio a tiče se i te kako wifi pojačala.
Dakle, utakneš u utičnicu i preko struje se prenosi wi fi od rutera, odnosno kontra, od rutera do tog prenosioca signala

Image

A radi nešto kao ovo:

Image
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Post Reply

Return to “Hardware & Software”