Vojislav Šešelj

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9630 times
Been thanked: 11373 times
Status: Offline

Šešelj: Bosnu treba kompletno vratiti u sastav Srbije

Post by Krokodil Behko »

"Nemam smrtonosan kancer i operacija će biti dovoljna"

Image

Lider Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj ocjenjuje da BiH nikada neće moći da funkcioniše kao normalna država i da će doći do njene podjele. "Jedina alternativa podjeli jeste da se BiH cijela vrati u sastav Srbije, ali pošto je to sada iluzorno očekivati - očigledno je da će doći do podjele", smatra lider radikala.

Šešelj u intervjuu Srni ističe da je Radovan Karadžić na suđenju "iznio veliki broj dokumenata koji idu u prilog srpskom narodu", ali da je, "nažalost, njegovu sudbinu lako sagledati".

"Jedini način da Radovan Karadžić i Ratko Mladić budu oslobođeni jeste da se desi neka kataklizmička promjena u svjetskoj politici", ističe Šešelj.

On naglašava da je spreman da im pomogne u borbi sa Tribunalom, ali da "dobro zna ko stoji iza Haškog suda".

Šešelj upozorava da su general Ratko Mladić, kao i Zdravko Tolimir, "toliko bolesni da ih nijedan sud u svijetu, sem tribunala u Hagu, ne bi sudio, jer se takvo stanje tumači kao - nesposobnost za proces".

Šešelja nije briga zbog uzbuđenja u hrvatskoj javnosti koje su proizveli njegovo saopštenje o Vukovaru i njegovi istupi i navodi da su se "Hrvati zaletjeli kao som na durdubak“."

"To je vrsta crva koji živi u zemlji i na njega se najefikasnije love somovi. Ja sam bacio durdubak, somovi su se upecali - i šta sad“, kaže Šešelj i za Srnu otkriva da je saopštenje namjerno poslao samo na hrvatske redakcije.

Lider radikala kaže da njegov povratak i istupi "čak pomažu predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića", a za ministra inostranih poslova Hrvatske Vesnu Pusić navodi da je njegov "najdraži hrvatski političar".

Mada je Pusićeva uputila "diplomatsko saučešće" Srbiji zbog Šešeljevog povratka, on navodi da "ima posebne simpatije za Vesnu Pusić, jer je zna još iz disidentskih dana i cijeni je zbog njenog porodičnog /četničkog/ pedigrea sa majčine strane".

Šešelj kaže da se "ponaša sasvim normalno, da radi svoj posao i da se neće dobrovoljno vratiti u Hag". On najavljuje da će tužiti Haški tribunal, koji mu je uskratio 12 godina normalnog života.

"Sud u Strazburu neće uopšte da se bavi Haškim tribunalom. Oni su to odbili prije više od deset godina. Ja sam tražio varijantu pred Njujorškim sudom da tužim UN. Moram priznati da je teško išlo, ali još nisam odustao od te zamisli", navodi Šešelj za Srnu.

Kada je riječ o zdravstvenom stanju, zbog kog je, prema zvaničnoj verziji Tribunala, pušten na privremenu slobodu, Šešelj otkriva da preliminarni rezultati, nakon četverodnevnog ispitivanja u Beogradu, ukazuju da nigdje nema kancer, osim na jetri.

"To nisu veliki kanceri... Otprilike dva mjeseca će trebati da bismo vidjeli da li je potrebna operacija ili je to moguće suzbiti hemioterapijom" - pojašnjava Šešelj za Srnu.

"Vjerujte, nema bolje medicine od politike", naglašava lider radikala.

Šešelj kaže da će njegova porodica "brzo poželjeti da se vrati u Hag, jer im je promijenio svakodnevni ritam života".

"Sad imaju velika opterećenja. Ja ustajem u šest sati i budim sve oko sebe. Sve se sada mijenja za njih", zaključuje Šešelj.

(Srna)
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Re: Šešelj: Bosnu treba kompletno vratiti u sastav Srbije

Post by vila »

Bolesnik
a jos su bolesniji oni sto su ga pustili
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Nije bolestan, ozdravit će :D
A baš nam je potreban u izgradnji mira i povjerenja.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

Crko dabogda!
al ni đava nece svašta
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

E baš vala. Ni đavo ga neće, pa mu nije poslao pravi rak.
Vjerovatno zato što je riječ o zloćincu, za kojeg je čak i pakao fino mjesto.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Re: Šešelj na privremenoj slobodi

Post by Zagorka »

mrki62 wrote:Po dogovoru je Milošević "umro" - bez presude.
Tako će Šešelj, Mladić i Karadžić i raja hepi
Jest jest.Posebno majke u Srebrenici.Super hepi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Vojislav Šešelj

Post by drugrankovic »

daleko od toga da ga postujem, ali vidim naziva se zločincem maltene najvećim... mogu li cut za koji to zlocin i đe? uz dokaze naravno...
koliko ja znam i citava javnost maltene, dokaza nema, optuzen za svasta, izmišljene optužnice, pale u vodu, 12 godina uzaludnih, i sad kad ga se treba otarasiti da im ne umre tamo nevin... aj mrsh kuci leci se... i u srbiji seri moj golube bjeli...

da cujem te silne dokaze... manimo se verbalnih sukoba i recenica seseljovih, dokaze o zlocinima da vidim...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Šešelj na privremenoj slobodi

Post by mrki62 »

Zagorka wrote:
mrki62 wrote:Po dogovoru je Milošević "umro" - bez presude.
Tako će Šešelj, Mladić i Karadžić i raja hepi
Jest jest.Posebno majke u Srebrenici.Super hepi
Nisam tako mislio.
Kad je Milošević tobože umro, raja se je veselila, tako će i Šešelj po komandi umrijeti i raja će opet biti vesela, pa Karadžić i Mladić, ne znajući da je to sve dogovor.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

drugrankovic wrote:daleko od toga da ga postujem, ali vidim naziva se zločincem maltene najvećim... mogu li cut za koji to zlocin i đe? uz dokaze naravno...
koliko ja znam i citava javnost maltene, dokaza nema, optuzen za svasta, izmišljene optužnice, pale u vodu, 12 godina uzaludnih, i sad kad ga se treba otarasiti da im ne umre tamo nevin... aj mrsh kuci leci se... i u srbiji seri moj golube bjeli...

da cujem te silne dokaze... manimo se verbalnih sukoba i recenica seseljovih, dokaze o zlocinima da vidim...
U pravu si ti :nema dokaza-nema zločina.Sve su to srbomrzci izmislili.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3900 times
Been thanked: 2933 times

Post by Pasaga »

drugrankovic wrote:daleko od toga da ga postujem, ali vidim naziva se zločincem maltene najvećim... mogu li cut za koji to zlocin i đe? uz dokaze naravno...

Krampu u ruke...i opleti....
golema je Bosna,a bogme i Rvatska.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes »

Umro daBogda u najgorim mukama, amin.
Samo sabura
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3900 times
Been thanked: 2933 times

Post by Pasaga »

greeneyes wrote:Umro daBogda u najgorim mukama, amin.

prvo pojes jorgan i jastuk...onda.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Šešelj

Vojislav Šešelj je 1985.godine bio pritvoren zbog propagiranja podjele BiH između Srbije i Hrvatske.Pošto je bio vatreni nacionalista Milošević ga je uvijek imao u vidu,tako da je pomagao "Srpsku radikalnu stranku" ,a pomogao mu je da uđe u Parlament, u julu 1991.godine.
Šešelj je u Miloševićevom "monstruoznom " planu imao ulogu "lošeg čovjeka",a ujedno je bio najradikalnija marijoneta srpskog nacionalizma.
On četnike iz ll svjetskog rata nije nasljeđivao samo imenom već i ideologijom..U reportaži, u avgustu 1991.koju je dao njemačkom časopisu "Der Spiegel" rekao je da četnici tradicionalno ponavljaju formulu "Velike Srbije".prema tom planu Srbija će se proširiti na Bosnu,Makedoniju,Crnu Goru i veliki dio Hrvatske.
"Hrvatima ćemo dati onoliko koliko mogu vidjeti sa Zagrebačke katedrale" govorio je tada. O Bosni je rakao:"Bosanski muslimani su islamizirani Srbi"Na pitanje: "Ako oni ovo srpstvo ne prihvataju?"Šešelj veli:"Onda ćemo ih istjerati iz Bosne.Gdje: "U Anadoliju!"
Šešelj nije bio četnik samo ideološki već i registrovani nasljednik.Njemu je titulu "vojvode" dao jedan od Mihajlovićevih komandanata iz ll svetskog rata i ujedno "najstariji četnik u životu" Momčilo Đujić
Da ne zaboravim napomenuti da su na skupu, na Rvnoj Gori 1995.godine,kojem je nazočio cionist-četnik Richard Felman,bila,pored Šešelja i dva sabarata u zločinu (vidi izjave Šešelja) Aleksandar Vučić i vojvoda Nikolić Tomislav zvani Tomica.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Širenje mržnje po nacionalnom, vjerskom ili rasnom osdnovu, također se računa u zločine. Ukratko, medijska propaganda. Pod istragom su svi mediji koji su bili aktivni tokom devedesetih godina u Srbiji i to baš od strane tužilaštva srbije. Pa prema tome, može i Šešelj. Ionako je uržan ko seto :D
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7826 times
Been thanked: 18459 times

Post by Maja »

Mada je Pusićeva uputila "diplomatsko saučešće" Srbiji zbog Šešeljevog povratka, on navodi da "ima posebne simpatije za Vesnu Pusić, jer je zna još iz disidentskih dana i cijeni je zbog njenog porodičnog /četničkog/ pedigrea sa majčine strane".
Joj ovo je smiješno jbg :plavi

A Pusićka mi je inače najdraža političarka :D

Nego, vidim po portalima da Srbi pišu kako je ovaj intervju izmišljen. Ah, što me čudi. Srbi će braniti najveće svinje samo ako su Srbi.
A Šešelj mi uopšte ne djeluje bolesno :cudi
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Maja wrote:
A Šešelj mi uopšte ne djeluje bolesno :cudi
Pa Šešelj je izazivao sud u Hagu još prije nego li je otišao tamo.
A njega nisu uhapsili, već je prostovoljno otišao tamo.
Pa mu onda sudili, pa "sudili" i nikako nisu mogli donijeti nikakve presude i tako cca 12 godina.
Da sam dosadan - jesam.
Da pojedini još uvijek ne kontate - ne kontate.
Zbog tog ne kontanja ja i jesam dosadan :pusi
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7826 times
Been thanked: 18459 times

Post by Maja »

:grana
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Maja wrote::grana
Dobar ti komentar, čak šta više - jako dobar :pusi

Inače, bolesniji smo mi Majo, nego li Šešelj.
To im je samo izgovor zašto su ga pustili.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

Šta izmišljate bez veze da je ovaj čovjek kviv za bivo šta.
Nije on huškavac,ni nacionavista,izmisvivi smo mi agvesiju,izmisvivi svebvenicu,sve je izmisljeno,nas navod sam sebe ubijao,klao,samo iz jednog vazvoga-da sad ima za šta optuziti ovog vevikog hevoja.

@mrki,niso mi baš toliko glupi koliko ti misliš i govoriš stalno,znamo mi da su tamo neke mutne rabote u hagu,znamo i zašto se ne optuzuju,ali ne mozemo biti sigurni ni u šta jer nismo baš sjedili sa njima yebi ga u Hagu pa da sve vidimo i znamo(za razliku od tebe je li).

Svašta je mutno,i arkanova smrt je krajnje sumnjiva,ali kako da mi znamo pouzdano?
Da se sad tu provaljuje i pišem ko i ti da znam ama baš sve u bobu?
Sitni smo mi svi skupa da znao šta se iza brda valja.Imamo neke teorije,ali to ne znači da su tačne,a većina ljudi(začudio bi se koliko)ne tvrdi nešto ako nije baš 100% sigurna,i ne posveti zivot tvrdeći da zna nešto što sluti. :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Krokodil Behko wrote:

Širenje mržnje po nacionalnom, vjerskom ili rasnom osdnovu, također se računa u zločine. Ukratko, medijska propaganda. Pod istragom su svi mediji koji su bili aktivni tokom devedesetih godina u Srbiji i to baš od strane tužilaštva srbije. Pa prema tome, može i Šešelj. Ionako je uržan ko seto :D

bla bla bla truć... idi skoči smosta oš me poslušat? nećeš... isto tako i za te nove optužbe bla bla bla... pokaži zločine, drugo otkud sad šele u igri srebrenica? zagorka očito nema granicu u lažima... do sad niko ga nije bio ni pitao za to...

pričao je svašta i tudjman o tisućljetnjem snu i hrvatskim granicama u bosni... pa nikom ništa... zločini su jedno a ovo je drugo... hoćeš ga kaznit ako nosi i kupaći s kokardom? može na plaži da utiče loše na narod :D

on je cirkusant... ali za zločine da su umjeli osudili bi ga... poslali su ga u hag da ga sklone ad je bio najveca opasnost "demokratskoj tranziciji" potom mu razrusili stranku... on je sjeban, svoje su odradili... a sad kad treba i vucica malo udarit evo ti bivši vodja...

manimo se šeleta kao političara, koji samo svoje dupe gleda... dajte već o tim zločinima da vidim šta i đe... nema a?
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Post Reply

Return to “EX YU”