Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 235 times
Been thanked: 672 times
Status: Offline

Re: Za godinu u Bosni i Hercegovini ubijeno 14 žena

Post by bez »

pa to je opravdavanje
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22460 times
Been thanked: 20566 times
Status: Online

Post by Masamune »

Ne razumije on šta ti njemu govoriš. Džaba pričati.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1742 times

Post by Kai »

To je najčešći motiv kod ovakvih situacija nažalost i opet kažem da ne bude zabune nit mene da se predstavlja kao babarogu neku al to može samo kreten uraditi tako.. il sta već prevrne u čovjeku jel labilan
Vragolasto..:zao
karanana
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 21 times
Been thanked: 27 times

Post by karanana »

motiv i opravdanje nisu sinonimi.
bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 235 times
Been thanked: 672 times

Post by bez »

nisu ukoliko se iznose na odgovarajucem mjestu
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24382 times
Been thanked: 6352 times

Post by Veca »

kako je formulir'o svoje postove na pocetku, ni sekunde ja nisam povjerovala da on pise o motivu, motiv je ubacio tek na kraju :kafa
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2752 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo »

Razloga je više. Jedan meni upecatljiv je promjena generacija i društva u kojem se pojedini nisu snasli ili ih roditelji nisu na vakat odgojili.
Ti neki pojedinci u svojim glavama zive neki svijet u kojem je muško bog u kuci i gdje je njihova zadnja. Oni ne znaju drugacije i kada dobiju odgovor, jedan, drugi, treci, peti, deseti i tako iz dana u dan, polude.

Takvim likovima je nešto u glavi slicno i ono da muško mora doprinositi i zaradjivati a da zena sluzi da kuha, pere, pegla. Na danasnjem vaktu, moraš biti zajeban pa da sam zaradjujes dovoljno za citavu obitelj. I kad se to ne moze ispostovati, a fala bogu imamo zadnjih godina sva ova poskupljenja, opet nastaju problemi. Hoce djeca ovo, hoce zena ono, musko crkne radeci a ne moze sve pokrpiti i jos to takvo musko ne da zeni da radi. "Neka ona cuva djecu, ja cu"..

Po meni, sve je to neka umisljena sila naslijedjena iz kuce i odgoja, neko ga ubijedio da je on uvijek u pravu i da on sve zna. Nespremnost za bilo kakvo prilagodjavanje vremenu i sredini u kojem se zivi.

Onda, slicno njemu, kazu "Pa znala je za koga se udaje, sta ce s njom, sto nije pobjegla?" a u sekundi zaborave kakva nam je drzava, koliko zena je zatrazilo pomoc nadleznih i opet najebalo ili ubijeno.

Bolest koju bi bilo pozeljno na vrijeme prepoznati i na vrijeme se makar distancirati od takvih.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 52887 times
Been thanked: 9375 times

Post by ElTriconi »

Problem je sto se drustvo odreklo samoregulacije ponasanja i na to mjesto doveli policiju i nakve sluzbe. Porodica je nukleus drustva a jaka porodica, mislim na siru moze itekako ispraviti krivu drinu. I ono nase, suti i trpi, trpila sam i ja. Bizi goni 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
karanana
Na probnom
Na probnom

Post by karanana »

znaci ljudi, ovo se prije nije desavalo? u 80im, 70im i sl? kuduz je izmisljotinja?
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Treba kod nas razbijati one gluposti da je neko po defaultu lud ili je sramota otići psihologu i psihijatru, jer šta će ljudi reći. Masa je ljudi koji pate zbog toga i na kraju puknu. Istovremeno vlasnici najvećih kompanija na svijetu, direktori, CEO-i itd. redovno imaju sesije bar sa svojim psiholozima i to je nešto najnormalnije.

Ali prije toga moramo mi u našoj sredini više naučiti da slušamo i saslušamo druge, da odvojimo vrijeme za njih, za njihove probleme i ostalo. Naročito se mi muškarci znamo zatvarati u sebe i vrlo često nismo naučeni da otvoreno o svemu govorimo. O svakom problemu koji nas muči. Tu vlada i iskrivljena percepcija da je to neka slabost. Nije slabost biti iskren o stvarima koje te muče niti ćeš zbog toga biti manje muško. Kad izbaciš iz sebe ono što te muči pred ljudima do kojih ti je stalo i kojima je do tebe stalo sigurno može biti bolje i nikako gore.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6924 times
Been thanked: 4896 times

Post by Anestzijaaa »

Radis na ukc,fina plata,naselje za pozelit zivit od posla 10 minuta,odes u Njemacku,sad sta se desava,iako je prevara ima sud i dovidjenja a vako poubijat sve hmmm
End after ol jo maj wondervol
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5118 times
Been thanked: 6643 times

Post by Vanilla »

Bas me potreslo :(
Strasno, da ne moze biti strasnije.

Nego, kamo komsije? Zgrada je to, sve se cuje. Niko nije cuo buku, galamu, plac, vrisku,...? :(

Okej, ne smijem otici na vrata ali smijem, zelim i moram nazvati policiju. Makar to moram.
Pa Boze dragi, sta nam je?

Kakva tuga i uzas 😭
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Vanilla wrote: 21 May 2024, 23:39 Bas me potreslo :(

Nego, kamo komsije? Zgrada je to, sve se cuje. Niko nije cuo buku, galamu, plac, vrisku,...? :(

Okej, ne smijem otici na vrata ali smijem, zelim i moram nazvati policiju. Makar to moram.

Kakva tuga i uzas 😭
Pa evo, moj kum je sprat iznad u istoj vertikali. Kaže da ništa nisu čuli. Kad je izvršio ubistva otišao je u drugi ulaz i odatle skočio sa zgrade.

Valjda je to jutro kupio sjekiru i s njom ih ubio.
Last edited by Masamune on 21 May 2024, 23:45, edited 3 times in total.
Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Anestzijaaa »

Kod nas neku noc djevojku u ulazu dileri poceli davit i ona narkomanka,pobjegose cekaj policiju 20 minuta.
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5118 times
Been thanked: 6643 times

Post by Vanilla »

Masamune wrote: 21 May 2024, 23:43
Vanilla wrote: 21 May 2024, 23:39 Bas me potreslo :(

Kakva tuga i uzas 😭
Pa evo, moj kum je sprat iznad u istoj vertikali. Kaže da ništa nisu čuli. Kad je izvršio samoubistvo otišao je u drugi ulaz i odatle skočio sa zgrade.
Oni ispod i pored su morali cuti.
Citam da je stan u haosu. Dakle, ne samo vriska, plac, galama nego i buka.
Trajalo je to neko vrijeme, zena se borila da spasi djecu.
Ne ide mi u glavu da ama bas niko nije cuo.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Anestzijaaa »

Masamune jel to gore gdje je Rade zivio ili nove zgrade?
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Anestzijaaa wrote: 21 May 2024, 23:49 Masamune jel to gore gdje je Rade zivio ili nove zgrade?
Nove zgrade preko puta Wintoriusa u Hotelu Tuzla... gdje su kafići.
Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1742 times

Post by Kai »

Anestzijaaa wrote: 21 May 2024, 23:35 Radis na ukc,fina plata,naselje za pozelit zivit od posla 10 minuta,odes u Njemacku,sad sta se desava,iako je prevara ima sud i dovidjenja a vako poubijat sve hmmm
Pa o tome pričam kad se um pomrači napraviti masakr ne pištoljem već hladnim oruzijem sta je lik kupio sjekiru..
Vragolasto..:zao
karanana
Na probnom
Na probnom

Post by karanana »

znaci, nije bila zuta minuta da se u sekundi um pomracio. lik je otisao kupio sjekiru i sutradan ubio.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41172 times
Been thanked: 27838 times

Post by Rum »

Zbog lažne poruke komšije, koji mu je javio da ga supruga vara, vratio se iz Njemačke i ubio suprugu i djecu. Da li treba uhapsiti komšiju, šta bi vi uradili ?
FB_IMG_1716364043470.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Post Reply

Return to “Drustvo”