Uksoricid u regiji (ženoubistvo)
Moderator: Krokodil Behko
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22155 times
- Been thanked: 20218 times
- Status: Offline
Re: Za godinu u Bosni i Hercegovini ubijeno 14 žena
Ne razumije on šta ti njemu govoriš. Džaba pričati.
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1741 times
To je najčešći motiv kod ovakvih situacija nažalost i opet kažem da ne bude zabune nit mene da se predstavlja kao babarogu neku al to može samo kreten uraditi tako.. il sta već prevrne u čovjeku jel labilan
Vragolasto..
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23897 times
- Been thanked: 6243 times
kako je formulir'o svoje postove na pocetku, ni sekunde ja nisam povjerovala da on pise o motivu, motiv je ubacio tek na kraju 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2714 times
- Been thanked: 8455 times
Razloga je više. Jedan meni upecatljiv je promjena generacija i društva u kojem se pojedini nisu snasli ili ih roditelji nisu na vakat odgojili.
Ti neki pojedinci u svojim glavama zive neki svijet u kojem je muško bog u kuci i gdje je njihova zadnja. Oni ne znaju drugacije i kada dobiju odgovor, jedan, drugi, treci, peti, deseti i tako iz dana u dan, polude.
Takvim likovima je nešto u glavi slicno i ono da muško mora doprinositi i zaradjivati a da zena sluzi da kuha, pere, pegla. Na danasnjem vaktu, moraš biti zajeban pa da sam zaradjujes dovoljno za citavu obitelj. I kad se to ne moze ispostovati, a fala bogu imamo zadnjih godina sva ova poskupljenja, opet nastaju problemi. Hoce djeca ovo, hoce zena ono, musko crkne radeci a ne moze sve pokrpiti i jos to takvo musko ne da zeni da radi. "Neka ona cuva djecu, ja cu"..
Po meni, sve je to neka umisljena sila naslijedjena iz kuce i odgoja, neko ga ubijedio da je on uvijek u pravu i da on sve zna. Nespremnost za bilo kakvo prilagodjavanje vremenu i sredini u kojem se zivi.
Onda, slicno njemu, kazu "Pa znala je za koga se udaje, sta ce s njom, sto nije pobjegla?" a u sekundi zaborave kakva nam je drzava, koliko zena je zatrazilo pomoc nadleznih i opet najebalo ili ubijeno.
Bolest koju bi bilo pozeljno na vrijeme prepoznati i na vrijeme se makar distancirati od takvih.
Ti neki pojedinci u svojim glavama zive neki svijet u kojem je muško bog u kuci i gdje je njihova zadnja. Oni ne znaju drugacije i kada dobiju odgovor, jedan, drugi, treci, peti, deseti i tako iz dana u dan, polude.
Takvim likovima je nešto u glavi slicno i ono da muško mora doprinositi i zaradjivati a da zena sluzi da kuha, pere, pegla. Na danasnjem vaktu, moraš biti zajeban pa da sam zaradjujes dovoljno za citavu obitelj. I kad se to ne moze ispostovati, a fala bogu imamo zadnjih godina sva ova poskupljenja, opet nastaju problemi. Hoce djeca ovo, hoce zena ono, musko crkne radeci a ne moze sve pokrpiti i jos to takvo musko ne da zeni da radi. "Neka ona cuva djecu, ja cu"..
Po meni, sve je to neka umisljena sila naslijedjena iz kuce i odgoja, neko ga ubijedio da je on uvijek u pravu i da on sve zna. Nespremnost za bilo kakvo prilagodjavanje vremenu i sredini u kojem se zivi.
Onda, slicno njemu, kazu "Pa znala je za koga se udaje, sta ce s njom, sto nije pobjegla?" a u sekundi zaborave kakva nam je drzava, koliko zena je zatrazilo pomoc nadleznih i opet najebalo ili ubijeno.
Bolest koju bi bilo pozeljno na vrijeme prepoznati i na vrijeme se makar distancirati od takvih.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51139 times
- Been thanked: 9086 times
Problem je sto se drustvo odreklo samoregulacije ponasanja i na to mjesto doveli policiju i nakve sluzbe. Porodica je nukleus drustva a jaka porodica, mislim na siru moze itekako ispraviti krivu drinu. I ono nase, suti i trpi, trpila sam i ja. Bizi goni 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Treba kod nas razbijati one gluposti da je neko po defaultu lud ili je sramota otići psihologu i psihijatru, jer šta će ljudi reći. Masa je ljudi koji pate zbog toga i na kraju puknu. Istovremeno vlasnici najvećih kompanija na svijetu, direktori, CEO-i itd. redovno imaju sesije bar sa svojim psiholozima i to je nešto najnormalnije.
Ali prije toga moramo mi u našoj sredini više naučiti da slušamo i saslušamo druge, da odvojimo vrijeme za njih, za njihove probleme i ostalo. Naročito se mi muškarci znamo zatvarati u sebe i vrlo često nismo naučeni da otvoreno o svemu govorimo. O svakom problemu koji nas muči. Tu vlada i iskrivljena percepcija da je to neka slabost. Nije slabost biti iskren o stvarima koje te muče niti ćeš zbog toga biti manje muško. Kad izbaciš iz sebe ono što te muči pred ljudima do kojih ti je stalo i kojima je do tebe stalo sigurno može biti bolje i nikako gore.
Ali prije toga moramo mi u našoj sredini više naučiti da slušamo i saslušamo druge, da odvojimo vrijeme za njih, za njihove probleme i ostalo. Naročito se mi muškarci znamo zatvarati u sebe i vrlo često nismo naučeni da otvoreno o svemu govorimo. O svakom problemu koji nas muči. Tu vlada i iskrivljena percepcija da je to neka slabost. Nije slabost biti iskren o stvarima koje te muče niti ćeš zbog toga biti manje muško. Kad izbaciš iz sebe ono što te muči pred ljudima do kojih ti je stalo i kojima je do tebe stalo sigurno može biti bolje i nikako gore.
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 6812 times
- Been thanked: 4768 times
Radis na ukc,fina plata,naselje za pozelit zivit od posla 10 minuta,odes u Njemacku,sad sta se desava,iako je prevara ima sud i dovidjenja a vako poubijat sve hmmm
Odlazimo zajedno u noc...
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5057 times
- Been thanked: 6556 times
Bas me potreslo
Strasno, da ne moze biti strasnije.
Nego, kamo komsije? Zgrada je to, sve se cuje. Niko nije cuo buku, galamu, plac, vrisku,...?
Okej, ne smijem otici na vrata ali smijem, zelim i moram nazvati policiju. Makar to moram.
Pa Boze dragi, sta nam je?
Kakva tuga i uzas
Nego, kamo komsije? Zgrada je to, sve se cuje. Niko nije cuo buku, galamu, plac, vrisku,...?
Okej, ne smijem otici na vrata ali smijem, zelim i moram nazvati policiju. Makar to moram.
Kakva tuga i uzas
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Pa evo, moj kum je sprat iznad u istoj vertikali. Kaže da ništa nisu čuli. Kad je izvršio ubistva otišao je u drugi ulaz i odatle skočio sa zgrade.Vanilla wrote: 21 May 2024, 23:39 Bas me potreslo![]()
Nego, kamo komsije? Zgrada je to, sve se cuje. Niko nije cuo buku, galamu, plac, vrisku,...?![]()
Kakva tuga i uzas![]()
Valjda je to jutro kupio sjekiru i s njom ih ubio.
Last edited by Masamune on 21 May 2024, 23:45, edited 3 times in total.
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
Kod nas neku noc djevojku u ulazu dileri poceli davit i ona narkomanka,pobjegose cekaj policiju 20 minuta.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5057 times
- Been thanked: 6556 times
Oni ispod i pored su morali cuti.Masamune wrote: 21 May 2024, 23:43Pa evo, moj kum je sprat iznad u istoj vertikali. Kaže da ništa nisu čuli. Kad je izvršio samoubistvo otišao je u drugi ulaz i odatle skočio sa zgrade.Vanilla wrote: 21 May 2024, 23:39 Bas me potreslo![]()
Nego, kamo komsije? Zgrada je to, sve se cuje. Niko nije cuo buku, galamu, plac, vrisku,...?![]()
Kakva tuga i uzas![]()
Citam da je stan u haosu. Dakle, ne samo vriska, plac, galama nego i buka.
Trajalo je to neko vrijeme, zena se borila da spasi djecu.
Ne ide mi u glavu da ama bas niko nije cuo.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
Masamune jel to gore gdje je Rade zivio ili nove zgrade?
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Nove zgrade preko puta Wintoriusa u Hotelu Tuzla... gdje su kafići.
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1741 times
Pa o tome pričam kad se um pomrači napraviti masakr ne pištoljem već hladnim oruzijem sta je lik kupio sjekiru..Anestzijaaa wrote: 21 May 2024, 23:35 Radis na ukc,fina plata,naselje za pozelit zivit od posla 10 minuta,odes u Njemacku,sad sta se desava,iako je prevara ima sud i dovidjenja a vako poubijat sve hmmm
Vragolasto..
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40870 times
- Been thanked: 27371 times
- Status: Online
Zbog lažne poruke komšije, koji mu je javio da ga supruga vara, vratio se iz Njemačke i ubio suprugu i djecu. Da li treba uhapsiti komšiju, šta bi vi uradili ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.