Muci
Kupovina na pijaci
Moderator: Krokodil Behko
- immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 13672 times
- Been thanked: 14902 times
- Status: Offline
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41849 times
- Been thanked: 28662 times
Re: Kupovina na pijaci
Palq zeljanica smucko je bolje od kakve mlade pa ja

Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10189 times
- Been thanked: 17309 times
I ja cu sutra kupit spinata pa napravit sa sirom i malo kukukuruznog brasna i jajima u tepsiji 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24858 times
- Been thanked: 10782 times
- spacebound
- Urednik foruma

Kod nas spinat 3, paprike 4, tikvice 3, krompir 1,5. Bolje sad cijene nego prospe godine u sezoni.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Nice
- Forum [Bot]
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3957 times
- Been thanked: 2978 times
Spanak nije skup,ako je to kilo?spacebound wrote: 21 Apr 2024, 09:21 Kod nas spinat 3, paprike 4, tikvice 3, krompir 1,5. Bolje sad cijene nego prospe godine u sezoni.
Bolje nego ucapljini
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Nice
- Forum [Bot]
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14878 times
Jesam Vam pričala već kad sam bila sa mužem na pijaci?
I kupili jaja…Nosi on u kesi, ja stala pričam sa nekom ženom, nudi ona hoćete ovo, hoćete ono…Kad u jednom momentu, pokazuje na banane, kaže:
“Hoćete jaja? Uh čuj mene jaja, banana. Gledam njemu u jaja, pa reče jaja!”
Hej koliko su se ljudi oko nje smijali….Jao kad je skontala…Pa koliko se žena izvinjavala
Mi otišli već podaleko od nje, ona i dalje vice za nama
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
hahaDori wrote: 22 May 2024, 20:18Jesam Vam pričala već kad sam bila sa mužem na pijaci?
I kupili jaja…Nosi on u kesi, ja stala pričam sa nekom ženom, nudi ona hoćete ovo, hoćete ono…Kad u jednom momentu, pokazuje na banane, kaže:
“Hoćete jaja? Uh čuj mene jaja, banana. Gledam njemu u jaja, pa reče jaja!”
Hej koliko su se ljudi oko nje smijali….Jao kad je skontala…Pa koliko se žena izvinjavala![]()
Mi otišli već podaleko od nje, ona i dalje vice za nama![]()
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Cijene voća i povrća eksplodirale na pijacama: Prve borovnice 24 KM, trešnje i jagode 10 KM
Ima trešanja i za šest maraka po kilogramu, ali su takve da ih niko neće, ove koje prodajemo po devet su zaista sočne i kvalitetne, kaže Brbonja

Cijene voća i povrća su eksplodirale. Kako drugačije objasniti to da kilogram prvih malina i borovnica košta čak 24 KM, a da su jagode i trešnje, koje se na pijacama prodaju po cijeni od 9 i 10 KM po kilogramu, skuplje nego na početku sezone.
Pogotovo u odnosu na prošlu godinu, kada je ovo voće koštalo šest maraka!
Skupe kajsije
- Ima trešanja i za šest maraka po kilogramu, ali su takve da ih niko neće. Ove koje prodajemo po devet su zaista sočne i kvalitetne. Kada su prispjele moje trešnje, a bile su to rane sorte, jedva sam ih prodavao po dvije KM. Ove koje prodajem otkupljujem od rođaka i komšija - kazao nam je jučer Belmin Trbonja, jedan od brojnih prodavača na Tržnici u Mostaru.
Ni ostalo voće i povrće nije jeftino. Tako su prve kajsije 8 KM, koliko je i cijena buranije po kilogramu. Paprike su između 6 i 7 KM, breskve 4, nektarine 5, domaći paradajz 5, patlidžan 6 maraka.
Šokiran cijenama bio je i Mostarac Goran, koji, kako nam je ispričao, povremeno živi i u Velikoj Britaniji.
- Ovo je ludnica, pogotovo u usporedbi s cijenama i standardom građana vani. Tikvu mi, evo, prodaje za 5 KM, a tamo košta 1,5 KM. Ko ovo sebi može priuštiti? Onaj od penzije od 570 KM sigurno ne može - čudio se ovaj građanin.
Nema para
Prodavačica Olga Šindik kazala nam je kako su svjesni visokih cijena, ali teško da se mogu korigirati. Jer, kako je pojasnila, na cijene utječu brojni faktori, posebno vremenski uvjeti i nepogode. Uostalom, kazala je, život je skup.
- Šta to danas nije skupo? A znamo kakva nam je kupovna moć, kakve su nam plaće i penzije. Kupuje se, ali slabo. Narod kuka, jer nema para - ispričala nam je Šindik.
Penzionerka Dragica nam je rekla da od svojih primanja može sebi priuštiti ponešto voća i povrća.
- Uzmem dva paradajza danas, sutra šaku trešanja i tako. Tržnica je skupa, a onaj koji ima mizernu mirovinu, taj ne može ni da jede. Dok plati režije i kupi lijekove, ne ostane mu ništa - kazala nam je Dragica.
Uvozna lubenica
Što se tiče cijena ostalog povrća i voća, krastavac košta 6 KM, krompir 2, luk 3, bijeli luk 12, mrkva 4, kupus raštika 5, kupus mladi 2, tikvice 3, a celer 10 maraka. Karpuza odnosno lubenica je 2 KM po kilogramu, ali riječ je o uvoznom voću, jer domaće još nije pristiglo.

Cijene voća i povrća su eksplodirale. Kako drugačije objasniti to da kilogram prvih malina i borovnica košta čak 24 KM, a da su jagode i trešnje, koje se na pijacama prodaju po cijeni od 9 i 10 KM po kilogramu, skuplje nego na početku sezone.
Pogotovo u odnosu na prošlu godinu, kada je ovo voće koštalo šest maraka!
Skupe kajsije
- Ima trešanja i za šest maraka po kilogramu, ali su takve da ih niko neće. Ove koje prodajemo po devet su zaista sočne i kvalitetne. Kada su prispjele moje trešnje, a bile su to rane sorte, jedva sam ih prodavao po dvije KM. Ove koje prodajem otkupljujem od rođaka i komšija - kazao nam je jučer Belmin Trbonja, jedan od brojnih prodavača na Tržnici u Mostaru.
Ni ostalo voće i povrće nije jeftino. Tako su prve kajsije 8 KM, koliko je i cijena buranije po kilogramu. Paprike su između 6 i 7 KM, breskve 4, nektarine 5, domaći paradajz 5, patlidžan 6 maraka.
Šokiran cijenama bio je i Mostarac Goran, koji, kako nam je ispričao, povremeno živi i u Velikoj Britaniji.
- Ovo je ludnica, pogotovo u usporedbi s cijenama i standardom građana vani. Tikvu mi, evo, prodaje za 5 KM, a tamo košta 1,5 KM. Ko ovo sebi može priuštiti? Onaj od penzije od 570 KM sigurno ne može - čudio se ovaj građanin.
Nema para
Prodavačica Olga Šindik kazala nam je kako su svjesni visokih cijena, ali teško da se mogu korigirati. Jer, kako je pojasnila, na cijene utječu brojni faktori, posebno vremenski uvjeti i nepogode. Uostalom, kazala je, život je skup.
- Šta to danas nije skupo? A znamo kakva nam je kupovna moć, kakve su nam plaće i penzije. Kupuje se, ali slabo. Narod kuka, jer nema para - ispričala nam je Šindik.
Penzionerka Dragica nam je rekla da od svojih primanja može sebi priuštiti ponešto voća i povrća.
- Uzmem dva paradajza danas, sutra šaku trešanja i tako. Tržnica je skupa, a onaj koji ima mizernu mirovinu, taj ne može ni da jede. Dok plati režije i kupi lijekove, ne ostane mu ništa - kazala nam je Dragica.
Uvozna lubenica
Što se tiče cijena ostalog povrća i voća, krastavac košta 6 KM, krompir 2, luk 3, bijeli luk 12, mrkva 4, kupus raštika 5, kupus mladi 2, tikvice 3, a celer 10 maraka. Karpuza odnosno lubenica je 2 KM po kilogramu, ali riječ je o uvoznom voću, jer domaće još nije pristiglo.
- Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 277 times
- Been thanked: 516 times
Re: Cijene voća i povrća eksplodirale na pijacama: Prve borovnice 24 KM, trešnje i jagode 10 KM
Dalek je put do Evropske Unije jos,ali pocelo je vec gaziti po njihovim stopovima.
Idioti izvrsavaju ekonomski harakiri,a nisu svesni o tome.
Ok,svak ima pravo traziti svoju cjenu ali treba se iskljuciti onaj Kino u glavi,jer je velika razlika izmedju onome sta se trazi i sta se dobiva.
Idioti izvrsavaju ekonomski harakiri,a nisu svesni o tome.
Ok,svak ima pravo traziti svoju cjenu ali treba se iskljuciti onaj Kino u glavi,jer je velika razlika izmedju onome sta se trazi i sta se dobiva.
- spacebound
- Urednik foruma

Re: Cijene voća i povrća eksplodirale na pijacama: Prve borovnice 24 KM, trešnje i jagode 10 KM
Jer, kako je pojasnila, na cijene utječu brojni faktori, posebno vremenski uvjeti i nepogode.
Pa da, vise se ne mogu vadit na gorivo, pandemiju, rat u Ukrajini ali svake sezone su zato tu vremenske nepogode
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23268 times
- Been thanked: 21306 times
I kirija ili cijene zakupa tezgi. Nemoj to zaboraviti.
Pogotovo ako su negdje u centru Sarajeva
- spacebound
- Urednik foruma

To ce havanaMasamune wrote: 14 Jun 2024, 07:00 I kirija ili cijene zakupa tezgi. Nemoj to zaboraviti.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 57226 times
- Been thanked: 10259 times
Razlog poskupljenja
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 57226 times
- Been thanked: 10259 times
Ili culi hoce elektroprivreda poskupit struju pa preemptivno digli cjene 

Da sam pcela zelja mi je pusta