Žalbe i sugestije
Moderators: Krokodil Behko, Urednik foruma
- gejsha
- Inventar foruma

- Been thanked: 4 times
- Status: Offline
Re: Žalbe i sugestije
To imaš na svakom forumu i ne znam zašto bi ti smetalo ako to nekome predstavlja zabavu.Niko te ne tjera da se igraš 
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
smeta mi zato sto zatrpa sve ostale teme, gdje bi se sta i moglo diskutovat´, na pedesetu stranu... ima na skoro svakom forumu,u pravu si... negdje vise, negdje manje, zavisno od tipa foruma...gejsha wrote:To imaš na svakom forumu i ne znam zašto bi ti smetalo ako to nekome predstavlja zabavu.Niko te ne tjera da se igraš
sugestija je bila upucena moderatorima
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8472 times
- Been thanked: 20081 times
ja se slažem s tobom luna, jer kad dođe novi forumaš i vidi na portalu sve igrice neće imati želje ni da se registruje. ali jedino što možemo poduzeti je da ukinemo igrice sa portala tj da oni koji ih budu htjeli igrati moraju ući u njihov podforum ili klikati gore na Aktivne teme.
ali iskreno, mislim da to ne bi bilo fer prema onima koji ih igraju jer bi ih na taj način predstavili kao manje vrijedne forumaše. također, 90 posto onih koji igraju igrice su tu svaki dan, a kad si svaki dan na forumu, posebno na našem koji i nije toliko aktivan nemaš šta drugo pisati jer si na većinu tema odgovorio, pa ti preostaju igrice i teme na kojima možeš svaki dan nešto upisati npr kako se osjećate, šta ste za danas planirali i sl.
da ima više aktivnih forumaša bilo bi više diskusije na svim pdf, pa bi i igrice manje dolazile do izražaja.
ništa, strpite se do 1.5. do tad ćemo valjada srediti izgled foruma (dreamy igrice-arcade do tad neće raditi) pa ćemo od tog datuma zvati nove ljude, a imam u rezervi pedesetak novih tema tako da ću svaki dan otvoriti par njih ŠTO I VAMA PREPORUČUJEM (nije bitno jesu li ozbiljne teme ili ove lake, bitno je da su nove)...pa... trebao bi se poboljšati forum
ali iskreno, mislim da to ne bi bilo fer prema onima koji ih igraju jer bi ih na taj način predstavili kao manje vrijedne forumaše. također, 90 posto onih koji igraju igrice su tu svaki dan, a kad si svaki dan na forumu, posebno na našem koji i nije toliko aktivan nemaš šta drugo pisati jer si na većinu tema odgovorio, pa ti preostaju igrice i teme na kojima možeš svaki dan nešto upisati npr kako se osjećate, šta ste za danas planirali i sl.
da ima više aktivnih forumaša bilo bi više diskusije na svim pdf, pa bi i igrice manje dolazile do izražaja.
ništa, strpite se do 1.5. do tad ćemo valjada srediti izgled foruma (dreamy igrice-arcade do tad neće raditi) pa ćemo od tog datuma zvati nove ljude, a imam u rezervi pedesetak novih tema tako da ću svaki dan otvoriti par njih ŠTO I VAMA PREPORUČUJEM (nije bitno jesu li ozbiljne teme ili ove lake, bitno je da su nove)...pa... trebao bi se poboljšati forum
- gejsha
- Inventar foruma

- Been thanked: 4 times
Mislim da možeš na portalu napraviti preporučene teme,i da tu izdvojiš neke zanimljive teme koje bi mogle privući nove forumaše a ne da ti izgled portala zavisi od onih tema na koje se zadnje odgovaralo.. 
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
upravo tako, znam kad s nekim pricam i spomenem neki forum, pa neko kaze, jednom bio i sve one igrice i djecije budalestine (nije bilo rijeci o ovom forumuMaja wrote:ja se slažem s tobom luna, jer kad dođe novi forumaš i vidi na portalu sve igrice neće imati želje ni da se registruje.
ovo sto ti gejsha kaze nije losegejsha wrote:Mislim da možeš na portalu napraviti preporučene teme,i da tu izdvojiš neke zanimljive teme koje bi mogle privući nove forumaše a ne da ti izgled portala zavisi od onih tema na koje se zadnje odgovaralo..
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10212 times
- Been thanked: 12101 times
Licno nemam nista protiv,da se postovi iz igrica ne prikazuju na portalu.. Ali to ipak mora biti..bar za sada... Maja je dobro rekla u vezi toga.. Da imamo vise tema i vise aktivnih forumasa,ne bi se te igrice ni vrtile toliko.. Bar ja ne bih osjecao potrebu da tamo svracam cesto. Pa prema tome ko zeli doprinjeti da se to vrti manje a ostalo vise,neka izvoli otvarati teme i to na bilo kojem pdf izuzev igrica i pricaone. .. Deklarativnost nije dovoljna. Svakako je dozvoljeno otvaranje novih tema...mensecini 
Ali protiv toga sam da se biraju teme i isticu na portal.. Razlog jednostavan.. Garant se necu uvijek sloziti sa odabirom administratora.. Iskreno receno,Neka ide prirodnim tokom. Dakle ne moramo isticati igrice na portalu a ostalo neka bude onako kako se i pise.
Naravno da ja imam milion prijedloga i sugestija ali ko ce me saslusati ???????????
Ionako moji prijedlozi nikada ne budu uvazeni i to prvenstveno zato sto vecina misli drugacije a ta ista vecina,pise onako i onoliko koliko pise..
Ali protiv toga sam da se biraju teme i isticu na portal.. Razlog jednostavan.. Garant se necu uvijek sloziti sa odabirom administratora.. Iskreno receno,Neka ide prirodnim tokom. Dakle ne moramo isticati igrice na portalu a ostalo neka bude onako kako se i pise.
Naravno da ja imam milion prijedloga i sugestija ali ko ce me saslusati ???????????
Ionako moji prijedlozi nikada ne budu uvazeni i to prvenstveno zato sto vecina misli drugacije a ta ista vecina,pise onako i onoliko koliko pise..
Ja zaista ne kontam sta ste vi ustvari zapeli za te forume i ko ce doci, ko nece.
Forum jeste tu da se moze raja druziti, kome ne godi, ne mora da dolazi.
Ja sam se evo registrovala pa sam najaktivnija bas oko igrica...zasto? Zato sto mi jedino to i preostaje. Forum sam nema dovoljno forumasa da bi se moglo diskutovati jer ja nemam ni vremena a ni zivaca da se sad prepirem s'nekim od vas na temu abortus i slicno...jer svak ima svoje misljenje i to se postuje itd...
Dakle, pustite kraju ko ce doci, kad ce doci, i dali ce ostati vec obratite paznju na clanove koji su sada tu i pokusajte doprinjeti njima kako bi ostali a oni koji ostanu sigurno mogu dovuci jos nekog za sobom pa bilo to na igricama ili nekoj drugoj temi.
A ti luna, pa mila moja, teme ili pod forumi koji ti se ne svidjaju, duso draga zaobidji ih pa budi eto malo NE-djetinjasta pa pisi po ostalim temama gdje ce narod naravno ostaviti koji komentar da se suporstavi ili slozi s'tobom na temu koju si odgovorila...
cist racun duga ljubav.
A ljudi koji tako komentarisu "ma nema nista tamo, samo neke igrice, djecije" pa on je sam djete (po meni) jer covjke ocito nema dovoljno pameti da otovri neku novu temu il' se prestavi il' cisto proseta po forumu da bi nasao nesto sto ga zanima dakle, LIJENOST CISTA!
Zbog toga kazem, obratite paznju na clanove koji su vec tu, a kome se dolazi on ce sam doci
(odnosi se na admine i moderatore)
Forum jeste tu da se moze raja druziti, kome ne godi, ne mora da dolazi.
Ja sam se evo registrovala pa sam najaktivnija bas oko igrica...zasto? Zato sto mi jedino to i preostaje. Forum sam nema dovoljno forumasa da bi se moglo diskutovati jer ja nemam ni vremena a ni zivaca da se sad prepirem s'nekim od vas na temu abortus i slicno...jer svak ima svoje misljenje i to se postuje itd...
Dakle, pustite kraju ko ce doci, kad ce doci, i dali ce ostati vec obratite paznju na clanove koji su sada tu i pokusajte doprinjeti njima kako bi ostali a oni koji ostanu sigurno mogu dovuci jos nekog za sobom pa bilo to na igricama ili nekoj drugoj temi.
A ti luna, pa mila moja, teme ili pod forumi koji ti se ne svidjaju, duso draga zaobidji ih pa budi eto malo NE-djetinjasta pa pisi po ostalim temama gdje ce narod naravno ostaviti koji komentar da se suporstavi ili slozi s'tobom na temu koju si odgovorila...
A ljudi koji tako komentarisu "ma nema nista tamo, samo neke igrice, djecije" pa on je sam djete (po meni) jer covjke ocito nema dovoljno pameti da otovri neku novu temu il' se prestavi il' cisto proseta po forumu da bi nasao nesto sto ga zanima dakle, LIJENOST CISTA!
Zbog toga kazem, obratite paznju na clanove koji su vec tu, a kome se dolazi on ce sam doci
Mudrom mozes reci frtalj, pametnom pola, a budali moras reci sve.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Uglavnom se slazem sa gornjim postom kojeg je napisala Novembarka..
Da ponovim..meni licno ne smetaju te igrice..cak sta vise i sam sam otvorio
nekoliko tema na tom pdf..pa cak sam i dosta aktivan tu..i vjeriujem da ce
tako i ostati. Ljudi kad se upoznaju na forumu,vole i da se igraju cisto da im
bude zabavno. mada eto,ako neko misli da to ne izgleda lijepo na portalu i
stvara se drugaciji utisak,moze i da se ne istice na portalu. Nemam ama bas nista
protiv toga. Sto se tice izgleda tema i podforuma..moraju se svi pomiriti sa
cinjenicom da ne mogu svi biti moderatori ili admini..niti da ti admini i moderatori
mogu samo i samo po vlastitom nahodjenju,mijenjati izgled i karakter tema i pdf.
Evo da napravim sazetak svog iskustva..
Kad sam ponovo dosao tu,prije par mjeseci,podforumi BiH i Svijet,pa i pdf Religija,
bili su mrtvi da mrtviji nisu mogli biti.
Sada je situacija bitno drugacija. Neki drugi pdf,jos uvijek pomalo zaostaju ali i to
je rjesiv problem.. Ehhh...sta se zeli reci ?????
Sljedece: Ne moze sad neko doci na ovu temu,pa plakati i vuci za rukav admine
i moderatore,da mu se ugodi,da forum izgleda bas onako kako je on to zamislio.
Dakle,svako ima mogucnost da utice na pravac kretanja foruma. Sve sto treba da
radi,jeste da otvara nove teme i pokrece nove razgovore i diskusije.. Eto,
recept provjeren. Samo treba malo truda i to se samo odvija od sebe.
Pravi forumasi,nece se drzati samo nekih pdf i samo nekih tema nego ce
pisati i diskutovati na svim temama. I tako se desavaju zeljene promjene eto...
Da ponovim..meni licno ne smetaju te igrice..cak sta vise i sam sam otvorio
nekoliko tema na tom pdf..pa cak sam i dosta aktivan tu..i vjeriujem da ce
tako i ostati. Ljudi kad se upoznaju na forumu,vole i da se igraju cisto da im
bude zabavno. mada eto,ako neko misli da to ne izgleda lijepo na portalu i
stvara se drugaciji utisak,moze i da se ne istice na portalu. Nemam ama bas nista
protiv toga. Sto se tice izgleda tema i podforuma..moraju se svi pomiriti sa
cinjenicom da ne mogu svi biti moderatori ili admini..niti da ti admini i moderatori
mogu samo i samo po vlastitom nahodjenju,mijenjati izgled i karakter tema i pdf.
Evo da napravim sazetak svog iskustva..
Kad sam ponovo dosao tu,prije par mjeseci,podforumi BiH i Svijet,pa i pdf Religija,
bili su mrtvi da mrtviji nisu mogli biti.
Sada je situacija bitno drugacija. Neki drugi pdf,jos uvijek pomalo zaostaju ali i to
je rjesiv problem.. Ehhh...sta se zeli reci ?????
Sljedece: Ne moze sad neko doci na ovu temu,pa plakati i vuci za rukav admine
i moderatore,da mu se ugodi,da forum izgleda bas onako kako je on to zamislio.
Dakle,svako ima mogucnost da utice na pravac kretanja foruma. Sve sto treba da
radi,jeste da otvara nove teme i pokrece nove razgovore i diskusije.. Eto,
recept provjeren. Samo treba malo truda i to se samo odvija od sebe.
Pravi forumasi,nece se drzati samo nekih pdf i samo nekih tema nego ce
- Maja
- Administrator

jao novembar
pročitaj ovo što si napisala
ja mislim da mi već imamo petnaestak VIJERNIH forumaša koji će tu ostati bez obzira hoće li doći iko novi ili ne. znači osim ovih sa statusom tu su još i rum, ledena, gejsha, behko, vučica, dreamy, poker, zagor, valter, paparaci....
ali razlog zašto se trudimo da dovučemo još forumaša (tj zašto nas 5 kopiramo mailove s drugih stranica na koje ćemo slati pozivnice za forum 1.5.) je taj što želimo da nam bude još zanimljivije. evo i ti sama si osvježila forum kad si došla. svaki novi forumaš koji će biti aktivan malo će pokrenuti forum, tako da forum nikom neće dosaditi.
uostalom, eto ti si moderator na komšijinom forumu, bi li ti voljela da vas je trenutno online 50 ili da za čitav mjesec dođe 50 ljudi. de nemoj me zezati........
ja i moderatori nismo podbacili ni sekunde jedne. mislim da niko od nas sebe ne smatra vrjednijim od običnih forumaša i da su svi spremni pomoći, družiti se, ali ako se stalno vrti tu nas 10-15 dosadiće ljudima kad tad, a hvala bogu foruma ima mali milion i mogu da biraju na koji će preći.
ovo što krokodil kaže je tačno
normalno neke forumaše neke stvari ne zanimaju npr većinu ne zanimaju političke i religijske teme, neke ne zanimaju igrice, neke kulinarstvo, neke fotografija.
zar ne bi bilo bolje da nas je više pa da recimo behko može s nekim raspravljati u pdf istorija ili da tutnplock može raspravljati s nekim o filmu ili ja o kulinarstvu
da npr nemamo temu "serije" nego da...ne znam...10-15 trenutno najpopularnijih serija ima svoju temu i da se o njima raspravlja. samo navodim primjer
a za to nam treba više forumaša.
da se razumijemo ja ne želim pod svaku cijenu dovoditi nove ljude jer je velika vjerovatnoća da će doći i neki kreteni koji će unijeti nemir na forum. možda neće biti ova prisna atmosfera kao što je sada između nas redovnih, ali ni ovo nije rješenje. što se mene tiče ja bih najviše voljela da nas ima 50 aktivnih koji će dnevno napisati od 500 do 1000 postova (rekord nam je bio 572 posta za 24h nekad prije par mjeseci). sve više od toga nije dobro jer više volim manje forume gdje mogu pratiti sve teme i gdje poznajem svakoga.
pročitaj ovo što si napisala
pa sad ovonovembar wrote:Ja zaista ne kontam sta ste vi ustvari zapeli za te forume i ko ce doci, ko nece.
Ja sam se evo registrovala pa sam najaktivnija bas oko igrica...zasto? Zato sto mi jedino to i preostaje. Forum sam nema dovoljno forumasa da bi se moglo diskutovati
pa ja mislim da ja i moderatori nismo podbacili po tom pitanju. koji god forumaš je imao neku želju ili molbu ili prijedlog ja sam to i ispunila tj ispunila sam što sam mogla i znala, počevši od samog foruma tj prijedloga za forum, pa do sitnica tipa objašnjavanja forumašima na pp kako se šta radi (evo ne znam...primjer...kako postaviti avatar, ubaciti sliku, smanjiti, kako se video ubacuje i milion sitnica). osim toga, uvijek sam za to da se svako izjašnjava o tome sviđaju li mu se neke promjene ili ne.Zbog toga kazem, obratite paznju na clanove koji su vec tu, a kome se dolazi on ce sam doci(odnosi se na admine i moderatore)
ja mislim da mi već imamo petnaestak VIJERNIH forumaša koji će tu ostati bez obzira hoće li doći iko novi ili ne. znači osim ovih sa statusom tu su još i rum, ledena, gejsha, behko, vučica, dreamy, poker, zagor, valter, paparaci....
ali razlog zašto se trudimo da dovučemo još forumaša (tj zašto nas 5 kopiramo mailove s drugih stranica na koje ćemo slati pozivnice za forum 1.5.) je taj što želimo da nam bude još zanimljivije. evo i ti sama si osvježila forum kad si došla. svaki novi forumaš koji će biti aktivan malo će pokrenuti forum, tako da forum nikom neće dosaditi.
uostalom, eto ti si moderator na komšijinom forumu, bi li ti voljela da vas je trenutno online 50 ili da za čitav mjesec dođe 50 ljudi. de nemoj me zezati........
ja i moderatori nismo podbacili ni sekunde jedne. mislim da niko od nas sebe ne smatra vrjednijim od običnih forumaša i da su svi spremni pomoći, družiti se, ali ako se stalno vrti tu nas 10-15 dosadiće ljudima kad tad, a hvala bogu foruma ima mali milion i mogu da biraju na koji će preći.
ovo što krokodil kaže je tačno
eto krokodil je ja mislim JEDINA osoba na forumu koja je aktivna u svim podforumima. i igrice i muzika i istorija i politika i religija i ljubav i kultura...sveKrokodil Behko wrote:Pravi forumasi,nece se drzati samo nekih pdf i samo nekih tema nego ce
normalno neke forumaše neke stvari ne zanimaju npr većinu ne zanimaju političke i religijske teme, neke ne zanimaju igrice, neke kulinarstvo, neke fotografija.
zar ne bi bilo bolje da nas je više pa da recimo behko može s nekim raspravljati u pdf istorija ili da tutnplock može raspravljati s nekim o filmu ili ja o kulinarstvu
da npr nemamo temu "serije" nego da...ne znam...10-15 trenutno najpopularnijih serija ima svoju temu i da se o njima raspravlja. samo navodim primjer
a za to nam treba više forumaša.
da se razumijemo ja ne želim pod svaku cijenu dovoditi nove ljude jer je velika vjerovatnoća da će doći i neki kreteni koji će unijeti nemir na forum. možda neće biti ova prisna atmosfera kao što je sada između nas redovnih, ali ni ovo nije rješenje. što se mene tiče ja bih najviše voljela da nas ima 50 aktivnih koji će dnevno napisati od 500 do 1000 postova (rekord nam je bio 572 posta za 24h nekad prije par mjeseci). sve više od toga nije dobro jer više volim manje forume gdje mogu pratiti sve teme i gdje poznajem svakoga.
Majo, ja znam sta sam aj rekla i stojim iza toga...
prvo, da...ne znam zasta ste zapeli.
drugo, da... nema clanova tj. clanova da su aktivni tj. ovih sto su vec tu.
trece, ne ulazim u to sta si pomagala i kako, no se cjeni uradjeni rad.
nisam bas bukvalno mislila da obratis paznju na clanove vec sam mislila na to...ne razbijaj glavu o novim clanovima, vec ugodi onim koji su tu
i to je to 
prvo, da...ne znam zasta ste zapeli.
drugo, da... nema clanova tj. clanova da su aktivni tj. ovih sto su vec tu.
trece, ne ulazim u to sta si pomagala i kako, no se cjeni uradjeni rad.
nisam bas bukvalno mislila da obratis paznju na clanove vec sam mislila na to...ne razbijaj glavu o novim clanovima, vec ugodi onim koji su tu
Mudrom mozes reci frtalj, pametnom pola, a budali moras reci sve.
- Maja
- Administrator

Tema Grbovi i zastave BiH je zbog potpunog "odlaska" u off raspoređena odnosno premjestena spajanjem sa temama - Simboli , zastave , grbovi i sl. .... , Kratak pregled historije Bosne i Hercegovine i Stihovi o zavičaju .
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Kad malo bolje razmislim.. bas super sto si to ucinio..
Ionako je ona Carobnjakova tema bezvrijedna bila..
Idem sad da otvorim pravu temu o grbovina i zastavama..
Ionako je ona Carobnjakova tema bezvrijedna bila..
Idem sad da otvorim pravu temu o grbovina i zastavama..
- Maja
- Administrator

šta mislite da svaki četvrtak od 21h otvorimo jednu temu o kojoj ćemo svi diskutovati. svaki četvrtak će se otvarati zasebna tema. je li bolje da na tim temama svako piše ono što misli ili da napravimo debatu gdje su jedni ZA, drugi PROTIV. forumaši čiji nadimci počinju slovima od A do K čine jednu grupu koja je uvijek ZA, a forumaši od L do Ž su uvijek PROTIV. recimo, otvorimo temu "legalizacija istospolnih brakova", ovi iz prve grupe navode razloge zašto te brakove treba legalizovati, a druga grupa piše zašto ih ne treba legalizovati, čak i ako misle suprotno. niko ne bi bio obavezan da raspravlja. može se uključiti ko hoće.
možemo na kraju proglasiti i pobjednika debate, mada i ne mora
možemo na kraju proglasiti i pobjednika debate, mada i ne mora
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
- merylin
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 9 times
Dobra ideja Majo,ali zašto tek od 21h?
Neka debata traje cijeli dan!
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Moze...eto podrzavam... ali ako mi se nesto bas ne svidja,to ne mogu podrzavati 
- Maja
- Administrator

merylin wrote:Dobra ideja Majo,ali zašto tek od 21h?
zanimljivije je kad nas se odjednom više skupi pa postovi samo pljušte. ne vjerujem da bi bila toliko interesantna da je otvorena čitav dan jer se sto puta možeš ohladiti.
krokodil ne može tako
ima da braniš homoseksualce ako potrefi ta tema
ti si vođa prve grupe :mig
zeko kakva teletina. tebi ide glavica kupusa
- merylin
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 9 times
Znam,ali priliku da učestvuju u debati,dobit će samo oni forumaši koji su trenutno tu...
Majo otkrij nam na onoj temi "o kom članu je riječ" ko je dotična forumašica!
Majo otkrij nam na onoj temi "o kom članu je riječ" ko je dotična forumašica!
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time