Kasnim sa odgovorom...nenamjernoradeta62 wrote:
Dobra Vilo , posto sam srbin ne mogu da budem ravnodusan na ovaj tvoj komentar moram da ti odgovorim.
Sta to srpske vlasti treba da osude u istupanju Vojislava Seselja?Zasto Hag nije doneo presudu i osudio Seselja?Drzali su ga 12 godina
pravio je majmune od njih a sad nama drze lekcije.To je licemerno.Svako neka cisti svoje dvoriste, ovo sta je Hrvatska uradila sa ovom deklaracijom je podlo i nisko
i nece doprineti boljim odnosima srba i hrvata.
Prvo ..šta ima podlo i nisko u deklaraciji koju je donio hrvatski sabor?
Šešelju se sudi za zločine na teritoriju Republike Hrvatske i bilo bi neodgovorno i politički nezrelo neareagirati diplomatskim putem na bezuvjetno puštanje na slobodu(dakle to je reakcija prema međunarodnim institucijama).
Tu nema ništa licemjerno ni podlo ni nisko.
Mogu se složiti da deklaracija europskog parlamenta izgleda licemjerno jer se protive i traže nešto što je njihova institucija dozvolila....krajnje čudno,neozbiljno i licemjerno ponašanje!
Ali kad ostaviš na stranu ponašalje drugih...ono što je čudno je ponašanje srpskih vlasti..jer šešeljove eskapade su definitivno govor mržnje koji jedna zrela demokratska vlada mora osuditi!
ja to od sadašnje srpske vlade ni ne očekujem jer ipak su oni samo šešeljovi pulenčići
I to je srpski problem...odmaka od četničke ideologije nema.
Vidim Vučić je povukao "brilijantnu" paralelu Šešelj-Thompson-Šimunić
da to pročitam od nekog forumaša još bi razumjela ali od jednog političara!!!!
i što je najgore on je vjerojatno uvjeren da su ta trojica ikako usporediva
dakle šešelju se sudi za zločine na teritoriju Republike Hrvatske a ovoj dvojici se može spočitnuti isticanje simbola ustaškog režima!
Thompsonu čak ni to...ali ima osude djela javnosti jer se na njegovim koncertima pojavljuju simboli ustaškog režima!
E sad...prozivaš Hrvatsku da počisti u svom dvorištu pa te samo podsjećam koliko su bile reakcije političkog vrha u Hrvatskoj na šimunićev pozdrav!
Ako me pitaš za osobni stav reći ću ti da nijedan imalo obrazovan i samosvjestan Hrvat ne može s ponosom isticati znakovlje ustaškog režima jer je taj režim bio zločinački.
Ima jedna dobra rečenica koja po meni savršeno opisuje taj period a izrečena je od Hrvata
"10.travnja je ostvaren san,11.travnja je krenula noćna mora"
toliko o tom periodu
Sad malo o DR..jer vidim u daljnoj raspravi se povlači Gotovina i Oluja
i moram ispraviti neke sugovornike...gotovina nije odležao niti je osuđen..oslobođen svih optužbi!!!!!
točka nema..dalje..
oluja legitimna vojna akcija republike Hrvatske!točka...nema dalje
priče o udruženom zločinačkom podhvatu,a te priče je djelomično poticala i današnja politička vrhuška RH s ciljem izjednačavanja krivnje u regionu,što je žalosno i djelomično su te priče i pljuvanje po DR uzrok povremenih uskrsnuća ustaške ideologije...
Ja znam da su se događali pojedinačni zločini nad srpskim stanovništvom,za dosta njih se i sad vode postupci pred hrvatskim sudovima,neki su i okončani
Dakle Hrvatska je i tu zrelija država,otvorene su istrage za zločina na teritoriju RH,postoje i presude za te zločine,
ali ne postoji udruženi zločinački pothvat!
iskreno...mrsko mi više tipkati

nastavit ću drugi put ako ti je nešto nejasno