Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Kutak za sportski trenutak
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Vaha objasnio: 'Ne mogu voditi ekipu u kojoj ću se morati ..

29 Nov 2014, 11:36

Vaha objasnio: 'Ne mogu voditi ekipu u kojoj ću se morati konsultovati sa hodžom i popom!'

Image

Vahid Halilhodžić neće biti selektor nogometne selekcije BiH, uprkos tome što će se danas nastaviti razgovori sa ovim bh. stručnjakom.

Lokacija je, ovaj put, tajna, kako se ne bi desilo da ponovo na večeru "upadnu" novinari, a Vaha će danas vjerovatno reći i definitivno NE delegaciji N/FSBiH, koju će činiti Elvedin Begić, Ivan Beus, Jasmin Baković, ali i Darko Ljubojević.

Halilhodžić je u već nekoliko navrata naveo da ima svoje razloge zbog čega ne želi preuzeti selekciju naše zemlje i to zbog činjenice kako ne može prihvatiti vođenje ekipe u kojoj će se, kako je on slikovito objasnio, morati konsultovati sa hodžom i popom, aludirajući na činjenicu da bi mu bh. savez nametnuo pomoćnike.

U iščekivanju zvanične odbijenice, u N/FSBiH se gomilaju aplikacije onih koji zaista žele naslijediti Safeta Sušića. Trenutno ih je oko 15-ak, a 1. decembra bi se moglo znati, koji će od njih ući u najuži izbor za selektora. Kako sada stvari stoje, jedan od njih će sigurno biti Milovan Rajevac, kojeg je kandidirao FSRS, a jako dobro kotiraju Amar Osim, Felix Magath i Mehmed Baždarević.

Do izbora novog selektora, čije ime vjerovatno neće biti Vahid Halilhodžić, Savez će morati riješiti "spor" sa Safetom Suišićem, koji potražuje oko 500.000 KM od N/FSBiH.

"Savez predlaže da mi isplati 150.000 maraka, koliko mi ustvari faktički duguju do dana kada su me smijenili. Ponudio sam im prijedlog da me plaćaju do kraja tekuće sezone, tj. da mi daju platu zaključno sa junom naredne godine, što bi bilo obeštećenje jer su me smijenili. Drugu godinu ugovora im opraštam. To je kompromis", Kaže Pape i dodaje:

"Dakle, ne tražim sve što me sljeduje. U slučaju da nađem angažman u roku od mjesec, dva rekao sam im jasno da bih im onda oprostio i ostatak plata do kraja ove sezone, to jeste N/FSBiH bi me momentalno mogao prestati plaćati", kazao je Sušić, čija je mjesečna plata bila 50.000 KM.

To bi značilo da bi ga N/FS BiH na ime obeštećenja trebao isplatiti u iznosu 350.00 KM, plus 150.000 KM, koje mu, kako tvrde, duguju do dana smjene, ili u prevodu oko 500.000 KM.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Re: Vaha objasnio: 'Ne mogu voditi ekipu u kojoj ću se morat

29 Nov 2014, 11:56

Od samog početka se znalo što Vahi smeta. I stvarno ne razumijem da se i u sportu mora gledati na tri nacije, umjesto da se gleda najbolje moguće rješenje. :cudi
Samo sabura

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

29 Nov 2014, 12:19

Jeko Milovan Rajevac?

greeneyes
Hadžija
Hadžija

29 Nov 2014, 12:24

Krokodil Behko wrote:Jeko Milovan Rajevac?
Čovjek koji je vodio Ganu na SP-u 2010 i znaš i sam koliko daleko je dogurao s Ganom na tom SP-u. :oo
Samo sabura

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19309 times

29 Nov 2014, 12:35

Da je neke pravde :D reprezentativci bi birali ko će im biti selektor a ne ta 4 kretena. Zar nije to najvažnije, odnos igrača i trenera jer je očito da sa safetom i ekipom nešto nije bilo ok duže vrijeme i to se odrazilo i na igru. Možda griješim ali to je moje mišljenje.
Svaki koji dođe iza Safeta biće isti on ako ne i gori. Vaha nam je daleko najbolje rješenje i sad kad imamo šansu da ga "uzmemo" mi ćemo pustiti da opet ode u Dinamo ako se ne varam :zid

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

29 Nov 2014, 13:12

Dinamo iznad svih :djed
Aj sad ozbiljno...
Mene iritira prvo safet... Šta to njega sljeduje :sok
Nula na SP a i profuckao je vjerojatno bosni i euro... Treba ga tužiti a ne platiti...
Za vahu se znalo :cudi
Al je reda radi u pregovore ušao da mu se ne nabija na nos jednom...
Cijena je isto problem... On jest preskup...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

greeneyes
Hadžija
Hadžija

29 Nov 2014, 13:17

Maja wrote:Da je neke pravde :D reprezentativci bi birali ko će im biti selektor a ne ta 4 kretena. Zar nije to najvažnije, odnos igrača i trenera jer je očito da sa safetom i ekipom nešto nije bilo ok duže vrijeme i to se odrazilo i na igru. Možda griješim ali to je moje mišljenje.
Svaki koji dođe iza Safeta biće isti on ako ne i gori. Vaha nam je daleko najbolje rješenje i sad kad imamo šansu da ga "uzmemo" mi ćemo pustiti da opet ode u Dinamo ako se ne varam :zid
Ma ne moraju reprezentativci, neka to budu ljudi iz NFSBiH, al' ljudi koji neće gledati to sveto trojstvo, već kvalitet. AL' nećemo mi to doživjeti. :dole
storm wrote:Dinamo iznad svih :djed
Aj sad ozbiljno...
Mene iritira prvo safet... Šta to njega sljeduje :sok
Nula na SP a i profuckao je vjerojatno bosni i euro... Treba ga tužiti a ne platiti...
Za vahu se znalo :cudi
Al je reda radi u pregovore ušao da mu se ne nabija na nos jednom...
Cijena je isto problem... On jest preskup...
Ma Pape je trebao moliti za oprost, a ne dobiti još pare za onu katastrofu. :djed
Pa vjerujem da su svi znali da Vaha neće raditi za male pare, al' da se radi o 2 miliona koliko su neki pisali, to je već laž.
Samo sabura

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

29 Nov 2014, 13:19

To se i očekivalo. Sad pregovarajmo sa Felix Magathom :plavi

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

29 Nov 2014, 13:24

Pape treba da plati a ne njemu da se placa :djed
Question everything.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 Nov 2014, 13:25

Green u prošlom angažmanu u dinamu je imao 900.000 eura sezonu... I sad je rekao da je duplo skuplji a za elitne klubove neki ispod dvije milje...
Ok za bih bi vjerojatno pristao za milijun... Al nije to glavni problem, znamo, mada nije zanemariv :cudi
Zašto platiti toliko a jako je nesigurno učešće na euro, kako rekoh, nemacke više bih sudbinu u svojim rukama :cudi

greeneyes
Hadžija
Hadžija

30 Nov 2014, 12:34

storm wrote:Green u prošlom angažmanu u dinamu je imao 900.000 eura sezonu... I sad je rekao da je duplo skuplji a za elitne klubove neki ispod dvije milje...
Ok za bih bi vjerojatno pristao za milijun... Al nije to glavni problem, znamo, mada nije zanemariv :cudi
Zašto platiti toliko a jako je nesigurno učešće na euro, kako rekoh, nemacke više bih sudbinu u svojim rukama :cudi
Pa znam, već ja rekoh da on neće za siću raditi, ali vjerujem da financije nisu najveći problem, već upravo ta priča o hodzama, popovima i sl. Mah, taman da Guardiola i Mourinho zajedno preuzmu reprezentaciju BiH učešće ne Euru bi bilo pod velikim upitnikom. :oo
Samo sabura

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

30 Nov 2014, 12:40

Bivši francuski selektor Jacques Santini prvi kandidat za selektora Zmajeva

Image

Vahid Halilhodžić dobio je prvu ozbiljnu konkurenciju na mjestu selektora fudbalske reprezentacije BiH, nakon što se za šefa stručnog štaba najboljeg bh. tima kandidovao bivši francuski selektor Jacques Santini (62).

Kako saznaje Reprezentacija.ba portal Santini će u ponedjeljak i zvanično predati svoju kandidaturu u Fudbalskom savezu BiH, te tako postati kandidat za selektora reprezentacije BiH sa najboljom trenerskom biografijom.

Francuski trener iza sebe ima uspjehe poput osvjajanja francuskog kupa i lige 2001. i 2002. godine sa timom Lyona, te osvajanje Kupa konfederacija 2003. godine sa reprezentacijom Francuske.

Bivši fudbaler Saint Etiennea i Montpeillera, kao trener vodio je još Toulouse, Lille, Saint Etienne, Sochaux, Tottenham i Auxerre.

Santini se proteklih dana spominjao kao novi trener turskog Kayserija, no čini se da bi mogao postati prvim kandidatom za selektora BiH, nakon što je Vahid Halilhodžić i zvanično odbio ponudu da preuzme našu reprezentaciju.

Dolazak francuskog trenera Jacquesa Santinija na čelo bh. reprezentacije zasigurno bi dodatno povećao ugled našeg tima u Europi, ali i status Fudbalskog saveza BiH u UEFA-i.

(Reprezentacija.ba)

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

30 Nov 2014, 13:27

Vaha objasnio: 'Ne mogu voditi ekipu u kojoj ću se morati konsultovati sa hodžom i popom!'
Yebeš šport gdje se miješaju hodže i popovi.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

01 Dec 2014, 11:36

greeneyes wrote:Ako Štimac preuzme kormilo reprezentacije BiH, ne preostaje mi ništa drugo nego da navijam za Zimbabve. :cudi
Tvojoj brizi došao je kraj :D.

Ako je i bio u konkurenciji, više nije: Štimac ispao iz utrke za izbornika BiH
Štimac otpao iz utrke za izbornika reprezentacije BiH

AKO je i bio u kombinacijama da preuzme odlaskom Safeta Sušića ispražnjeno mjesto izbornika BiH reprezentacija, sigurno je da Igor Štimac više ne konkurira za tu poziciju.

Naime, komisija za izbor novog selektora reprezentacije koju je nedavno oformio Nogometni savez BiH (NSBiH) danas će početi razgovore sa kandidatima za izbornika.

Preostali kandidati su: Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Blaž Slišković, Milovan Rajevac i Amar Osim.

Komisiju krovne kuće bh. nogometa čine: Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus, Denijal Pirić i Sead Kajtaz.

Predviđeno je da komisija razgovara sa svim kandidatima u Sarajevu u naredna dva ili tri dana te donese najbolje moguće rješenje

greeneyes
Hadžija
Hadžija

01 Dec 2014, 11:49

storm wrote:
greeneyes wrote:Ako Štimac preuzme kormilo reprezentacije BiH, ne preostaje mi ništa drugo nego da navijam za Zimbabve. :cudi
Tvojoj brizi došao je kraj :D.

Ako je i bio u konkurenciji, više nije: Štimac ispao iz utrke za izbornika BiH
Štimac otpao iz utrke za izbornika reprezentacije BiH

AKO je i bio u kombinacijama da preuzme odlaskom Safeta Sušića ispražnjeno mjesto izbornika BiH reprezentacija, sigurno je da Igor Štimac više ne konkurira za tu poziciju.

Naime, komisija za izbor novog selektora reprezentacije koju je nedavno oformio Nogometni savez BiH (NSBiH) danas će početi razgovore sa kandidatima za izbornika.

Preostali kandidati su: Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Blaž Slišković, Milovan Rajevac i Amar Osim.

Komisiju krovne kuće bh. nogometa čine: Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus, Denijal Pirić i Sead Kajtaz.

Predviđeno je da komisija razgovara sa svim kandidatima u Sarajevu u naredna dva ili tri dana te donese najbolje moguće rješenje
Hvala ti Bože. :jupi :valja
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

01 Dec 2014, 12:07

Imate sreće .... ne da nema pojma, nego je i krimos, preko kojeg bi išlo ubacivanje u repku ;)

greeneyes
Hadžija
Hadžija

01 Dec 2014, 12:15

storm wrote:Imate sreće .... ne da nema pojma, nego je i krimos, preko kojeg bi išlo ubacivanje u repku ;)
Taman bi se dobro utalio s našim lopovima..tetku li im. :123
Samo sabura

greeneyes
Hadžija
Hadžija

01 Dec 2014, 16:02

Salahuddin wrote:Vahid favorit a nije ni poslao kandidaturu... jest da mislim da je najbolji izbor ali ako nece ko i njega jebe.
Pa ono, Vaha je ime, gdje da on podnosi kandidaturu, još je od samog početka prvi pik. :oo
A slažem se s tobom, ko neće i ne mora, mislim da su se dovoljno potrudili da ga privole, al' eto, protiv tog svetog trojstva se u našoj reprezentaciji ne može, a Vaha neće da radi po tom principu. Tako da razumijem i Vahu. :cudi

E sad, koje su nam sljedeće opcije?
Samo sabura

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

01 Dec 2014, 16:26

Nekidan pitah ko je ovaj Rajevac, a sada kako stoje stvari, još ću i navijati da izaberu njega, jer ovi ostali su bezveze. Baka i Hadžibegić su već bili, a Baždarevič mi nešto nije po volji. Dakle, Osim ili Rajevac.

Šta bi sa strancima?

greeneyes
Hadžija
Hadžija

01 Dec 2014, 16:36

Krokodil Behko wrote:Nekidan pitah ko je ovaj Rajevac, a sada kako stoje stvari, još ću i navijati da izaberu njega, jer ovi ostali su bezveze. Baka i Hadžibegić su već bili, a Baždarevič mi nešto nije po volji. Dakle, Osim ili Rajevac.

Šta bi sa strancima?
I ja bih isto tako prije uzeo Rajevca nego Hadzibegića, Bake i Osima. Mada ni ja nisam dobro upoznat s Rajevcom, znam samo da je Gana izgedala odlično na SP-u 2010-te, kao i na Afričkom Kupu Nacija, kad ih je upravo on vodio. Mislim da je najkvalitetniji od svih ovih pobrojanih. :oo

A što se tiče stranaca, za njih ne znam, o Magathu se uveliko govorilo pa sad šta će biti.. :cudi
Samo sabura

Post Reply

Return to “Fudbal”