Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Morgen wrote: 30 Apr 2024, 00:10
Nemci (cini mi se da su oni) su izmislili Pizza Hawaii…
To nedobog da se spomene talijanima..
Hawaii pizza potice iz Kanade (1962), a napravio je Grk koji je migrirao tamo i imao restoran u Ontario.
Kad je dosao iz Napoli, odlucio da ponudi pizzu kakvu je tamo jeo, a kako je bio inspirisan kineskom kuhinjom, (sladko-kiselo) odlucio da ubaci ananas. I bi instant hit.
Gledala sam neki dokumentarac na temu pizze, al njegovo ime zapamtila nisam. Nesto ...poulos.
A Anthony-a sam obozavala. Kad je pocinio samoubistvo, ja bas bila ispratila The Taste. Prosle godine posjetila sam sajam u Firencama dok sam bila na odmoru i gledam knjige i njegova jedna od ponudjenih. Uzela na mah.
Zamisli grk
Ja imam puno prijstelja talijsna, Hawaii pizzu be smem da pomenem a i ne zelim
Ananas samo u pina coladu
Maja wrote: 30 Apr 2024, 17:32
Danas je opet legla pica s majonezom. Vjerovali ili ne, zamirisalo nam iz pekare. Rekoh ovoj hajmo po malu pojest, bezbeli da iz pekare ne valjaju al glad ne bira, nisam ni doruckovala.
I uzmem zalogaj...fina. Rekoh il je do gladi ili je solidna za picu iz pekare. Kaze ova moja i meni se svidja.
Odem da platim, kaze zena 7km. Ali, rekoh, bile su dvije pice. Da, 7km, jedna je 3 i po
Eto Tokmace kad budes raspolozen za brzozalogaj uzmi tu, pekara Rondo
Pravim picu, ne bude li valjala s majonezom oho ti se
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.