O čemu trenutno razmišljate?

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8225 times
Been thanked: 19370 times
Status: Offline

Re: O čemu trenutno razmišljate?

Post by Maja » 28 May 2024, 23:33

Vezano za Rumov video, tako ja zadnjih godina sebe tjesim. Kad se ne desi nesto sto sam htjela, prvo se razocaram, onda za sekund pomislim mozda je to s razlogom i mozda je ovako bolje za mene, mozda me dragi bog ili neka visa sila postedjela neceg loseg sto bi mi se desilo da se desilo ono sto se nije desilo :oo

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1742 times

Post by Kai » 29 May 2024, 00:11

E pa znaš se utješiti ako ništa 😂
Vragolasto..:zao

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Post by Dori » 29 May 2024, 06:24

Maja wrote: 28 May 2024, 23:33 Vezano za Rumov video, tako ja zadnjih godina sebe tjesim. Kad se ne desi nesto sto sam htjela, prvo se razocaram, onda za sekund pomislim mozda je to s razlogom i mozda je ovako bolje za mene, mozda me dragi bog ili neka visa sila postedjela neceg loseg sto bi mi se desilo da se desilo ono sto se nije desilo :oo
Bas ono sto kažu:”Ko zna za sto je to dobro”….
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 31414 times
Been thanked: 29149 times

Post by Morgen » 29 May 2024, 07:23

Danas pravim onu egipatsku tortu i vegansko medeno srce
I kontam, jer i jedno i drugo pravim prvi put da kupim i sastojke za tiramisu jer vec vidim da mi nece uspeti iz prve ruke

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22808 times
Been thanked: 20888 times
Status: Online

Post by Masamune » 29 May 2024, 07:42

O tome koliko muškarac grohne ako ostane bez posla i bude nezaposlen malo duže. Jučer sam bio na kafi sa jaranom koji je u toj situaciji.

Nema ništa gore za muškarca kad ostane bez posla i kad se počne osjećati kao niškorist. Čak i ako mu žena radi, a on preuzme sve ili većinu kućanskih obaveza i sve oko djece to njemu opet ne pomaže i samo će jačati depresija iz mjeseca u mjesec.

Zadovoljan i sretan muškarac je onaj koji radi i koji je plaćen za svoj rad. Vazda bilo i uvijek će biti, jer nama za naše zadovoljstvo treba puno manje nego ženama.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10078 times
Been thanked: 17074 times

Post by spacebound » 29 May 2024, 07:43

Arthur Dent wrote: 25 May 2024, 21:38 polako ali sigurno jenjava sjecanje na okus spejsinih ahmedija... to je malo tuzno.
Donesem ti tamo :obrve Mjesto sastanka Lindau 🥰
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 29 May 2024, 07:44

Morgen wrote: 29 May 2024, 07:23 Danas pravim onu egipatsku tortu i vegansko medeno srce
I kontam, jer i jedno i drugo pravim prvi put da kupim i sastojke za tiramisu jer vec vidim da mi nece uspeti iz prve ruke
Ma samo polako :ok Egipatska ti nije komplikovana. Jedino je pegla sto moras svaku koru posebno peci.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10241 times

Post by Julia-Klara » 29 May 2024, 07:54

o najboljem radiju na svijetu, i kako bih voljela raditi jutarnji program sa Bilicem :muzika Yammat FM (CRO)

https://www.yammat.fm/
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 29 May 2024, 07:57

Julia-Klara wrote: 29 May 2024, 07:54 o najboljem radiju na svijetu, i kako bih voljela raditi jutarnji program sa Bilicem :muzika Yammat FM (CRO)

De ti prvo vodi jutarnji program na forumskom radiju :ljut

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 29 May 2024, 07:58

Zos i radio M poceli pustat narodnjake :sok :ubihse

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 29 May 2024, 07:59

Idu djeca na Janjske otoke na izlet i ja gledam put, one krivine i provalije i umirem od straha. Najradje bi da ne ide ali ne mogu ga sputavati :grana

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 29 May 2024, 08:01

Ja samo slušam TNT radio. Nekad i RSG

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 29 May 2024, 08:14

spacebound wrote: 29 May 2024, 07:44
Morgen wrote: 29 May 2024, 07:23 Danas pravim onu egipatsku tortu i vegansko medeno srce
Ma samo polako :ok Egipatska ti nije komplikovana. Jedino je pegla sto moras svaku koru posebno peci.
Pisacu ti opet ko za trilece

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10241 times

Post by Julia-Klara » 29 May 2024, 10:25

Masamune wrote: 29 May 2024, 07:57
Julia-Klara wrote: 29 May 2024, 07:54 o najboljem radiju na svijetu, i kako bih voljela raditi jutarnji program sa Bilicem :muzika Yammat FM (CRO)

De ti prvo vodi jutarnji program na forumskom radiju :ljut
Meni je radio full time posao,svaku pjesmu "razmislim", a kako kad radim?
Kada me neko bude placao mozda razmislim (ako mi se nece mijesati u programsku shemu i odabir muzike)

Jutros u busu listam BiH radio stanice, i naletim na TZ Kameleon, kontajuci da su nekad bili jako dobri, pustim i :sok kakva su ono dva debila u jutarnjem...Okrenem CRO, i nadjem YAMMAT :yes
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8225 times
Been thanked: 19370 times

Post by Maja » 29 May 2024, 13:41

Masamune wrote: 29 May 2024, 07:42
Zadovoljan i sretan muškarac je onaj koji radi i koji je plaćen za svoj rad. Vazda bilo i uvijek će biti, jer nama za naše zadovoljstvo treba puno manje nego ženama.
Cuj.

Ne bi muskarci da se brinu za kucu i djecu dok zena radi jer se to ne placa. Moraju zaradjivati da bi bili zadovoljni.
Kako bi muskarac imao posao i bio zadovoljan, zena mora birati izmedju dvije situacije, da ne radi i brine za kucu i djecu ili da radi i brine za kucu i djecu. Pritom, koju god soluciju izabrala, ne smije biti nezadovoljna jer ce onda muskarci tvrditi da zenama treba puno da bi bile zadovoljne

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 29 May 2024, 14:10

Maja wrote: 29 May 2024, 13:41
Masamune wrote: 29 May 2024, 07:42
Cuj.

Ne bi muskarci da se brinu za kucu i djecu dok zena radi jer se to ne placa. Moraju zaradjivati da bi bili zadovoljni.
Kako bi muskarac imao posao i bio zadovoljan, zena mora birati izmedju dvije situacije, da ne radi i brine za kucu i djecu ili da radi i brine za kucu i djecu. Pritom, koju god soluciju izabrala, ne smije biti nezadovoljna jer ce onda muskarci tvrditi da zenama treba puno da bi bile zadovoljne
Mi smo takvi. Kad se osjećamo beskorisnim mi propadamo u svim sferama društva. Kućanski poslovi, odgoj djece i ostalo što ima veze s tim ne može dugoročno nadopuniti plaćeni rad i našu ulogu historijski gledano (a bogme i biološku), jer to nije to. To ne znači da ćemo dići ruke od kućanskih obaveza i obaveza oko djece i iste samo prepustiti našim ženama.

Današnji muškarci, tj. mlađi, su aktivno uključeni u te obaveze bez obzira jesu li im žene zaposlene ili ne. Meni dok je žena bila bez posla ja sam nakon posla dolazio kući i uzimao malu da se ona može odmoriti, odspavati itd. I sad to radim. Nije mi to nikad bilo teško. Kad zaplače u po noći ko prvi otvori oči ode da vidi šta je problem, pa pelene pa sve ostalo.

Isto je čak i kad imamo apsolutno razumijevanje od strane naših žena prilikom gubitka posla i dužeg perioda bez istog. Nezadovoljstvo i depresija u vezi toga rastu sve više. To je višestruko puta izraženo u sredini kao što je naša kad se od muškarca uglavnom očekuje da snabdijeva porodicu sa svime što je potrebno (finansijski, materijalno...), a žene i ne moraju ako to ne žele (bitno je da imate izbor), a kad se desi ovo gore što sam naveo mnogi to gledaju kao težak poraz i to je jednostavno tako.

Ovo je sa aspekta većine muškaraca i našeg pritiska sa kojim se suočavamo i sa kojim se moramo izboriti. Šta vas čini zadovoljnim to znate same, ali kod nas je to jednostavnije i više pravolinijski.

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Kai » 29 May 2024, 14:23

Zene su prije bile pametnije 😂

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Kai » 30 May 2024, 00:18

Svi neku klopu postavljaju a niko da kaže bujrum..😂😂

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2919 times
Been thanked: 24170 times

Post by HAVANA » 30 May 2024, 01:09

Nista.Pupa hava
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 30 May 2024, 09:10

Masamune wrote: 29 May 2024, 14:10
Maja wrote: 29 May 2024, 13:41

Cuj.

Mi smo takvi. Kad se osjećamo beskorisnim mi propadamo u svim sferama društva. Kućanski poslovi, odgoj djece i ostalo što ima veze s tim ne može dugoročno nadopuniti plaćeni rad i našu ulogu historijski gledano (a bogme i biološku), jer to nije to. To ne znači da ćemo dići ruke od kućanskih obaveza i obaveza oko djece i iste samo prepustiti našim ženama.

Današnji muškarci, tj. mlađi, su aktivno uključeni u te obaveze bez obzira jesu li im žene zaposlene ili ne. Meni dok je žena bila bez posla ja sam nakon posla dolazio kući i uzimao malu da se ona može odmoriti, odspavati itd. I sad to radim. Nije mi to nikad bilo teško. Kad zaplače u po noći ko prvi otvori oči ode da vidi šta je problem, pa pelene pa sve ostalo.

Isto je čak i kad imamo apsolutno razumijevanje od strane naših žena prilikom gubitka posla i dužeg perioda bez istog. Nezadovoljstvo i depresija u vezi toga rastu sve više. To je višestruko puta izraženo u sredini kao što je naša kad se od muškarca uglavnom očekuje da snabdijeva porodicu sa svime što je potrebno (finansijski, materijalno...), a žene i ne moraju ako to ne žele (bitno je da imate izbor), a kad se desi ovo gore što sam naveo mnogi to gledaju kao težak poraz i to je jednostavno tako.

Ovo je sa aspekta većine muškaraca i našeg pritiska sa kojim se suočavamo i sa kojim se moramo izboriti. Šta vas čini zadovoljnim to znate same, ali kod nas je to jednostavnije i više pravolinijski.
Tacno
Nemci imaju rec “Existenzangst”
Moja laička procena je, da je imaju pretezno muskaraci

Post Reply

Return to “Pričaona”