O čemu trenutno razmišljate?
Moderator: VIP
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8225 times
- Been thanked: 19370 times
- Status: Offline
Re: O čemu trenutno razmišljate?
Vezano za Rumov video, tako ja zadnjih godina sebe tjesim. Kad se ne desi nesto sto sam htjela, prvo se razocaram, onda za sekund pomislim mozda je to s razlogom i mozda je ovako bolje za mene, mozda me dragi bog ili neka visa sila postedjela neceg loseg sto bi mi se desilo da se desilo ono sto se nije desilo 
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1742 times
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14878 times
Bas ono sto kažu:”Ko zna za sto je to dobro”….Maja wrote: 28 May 2024, 23:33 Vezano za Rumov video, tako ja zadnjih godina sebe tjesim. Kad se ne desi nesto sto sam htjela, prvo se razocaram, onda za sekund pomislim mozda je to s razlogom i mozda je ovako bolje za mene, mozda me dragi bog ili neka visa sila postedjela neceg loseg sto bi mi se desilo da se desilo ono sto se nije desilo![]()
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31414 times
- Been thanked: 29149 times
Danas pravim onu egipatsku tortu i vegansko medeno srce
I kontam, jer i jedno i drugo pravim prvi put da kupim i sastojke za tiramisu jer vec vidim da mi nece uspeti iz prve ruke
I kontam, jer i jedno i drugo pravim prvi put da kupim i sastojke za tiramisu jer vec vidim da mi nece uspeti iz prve ruke
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22808 times
- Been thanked: 20888 times
- Status: Online
O tome koliko muškarac grohne ako ostane bez posla i bude nezaposlen malo duže. Jučer sam bio na kafi sa jaranom koji je u toj situaciji.
Nema ništa gore za muškarca kad ostane bez posla i kad se počne osjećati kao niškorist. Čak i ako mu žena radi, a on preuzme sve ili većinu kućanskih obaveza i sve oko djece to njemu opet ne pomaže i samo će jačati depresija iz mjeseca u mjesec.
Zadovoljan i sretan muškarac je onaj koji radi i koji je plaćen za svoj rad. Vazda bilo i uvijek će biti, jer nama za naše zadovoljstvo treba puno manje nego ženama.
Nema ništa gore za muškarca kad ostane bez posla i kad se počne osjećati kao niškorist. Čak i ako mu žena radi, a on preuzme sve ili većinu kućanskih obaveza i sve oko djece to njemu opet ne pomaže i samo će jačati depresija iz mjeseca u mjesec.
Zadovoljan i sretan muškarac je onaj koji radi i koji je plaćen za svoj rad. Vazda bilo i uvijek će biti, jer nama za naše zadovoljstvo treba puno manje nego ženama.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10078 times
- Been thanked: 17074 times
Donesem ti tamoArthur Dent wrote: 25 May 2024, 21:38 polako ali sigurno jenjava sjecanje na okus spejsinih ahmedija... to je malo tuzno.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- spacebound
- Urednik foruma

Ma samo polakoMorgen wrote: 29 May 2024, 07:23 Danas pravim onu egipatsku tortu i vegansko medeno srce
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10241 times
o najboljem radiju na svijetu, i kako bih voljela raditi jutarnji program sa Bilicem
Yammat FM (CRO)
https://www.yammat.fm/
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
De ti prvo vodi jutarnji program na forumskom radijuJulia-Klara wrote: 29 May 2024, 07:54 o najboljem radiju na svijetu, i kako bih voljela raditi jutarnji program sa BilicemYammat FM (CRO)
- spacebound
- Urednik foruma

Zos i radio M poceli pustat narodnjake

- spacebound
- Urednik foruma

Idu djeca na Janjske otoke na izlet i ja gledam put, one krivine i provalije i umirem od straha. Najradje bi da ne ide ali ne mogu ga sputavati 
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Morgen
- Zvezda foruma

Pisacu ti opet ko za trilecespacebound wrote: 29 May 2024, 07:44Ma samo polakoMorgen wrote: 29 May 2024, 07:23 Danas pravim onu egipatsku tortu i vegansko medeno srce
I kontam, jer i jedno i drugo pravim prvi put da kupim i sastojke za tiramisu jer vec vidim da mi nece uspeti iz prve rukeEgipatska ti nije komplikovana. Jedino je pegla sto moras svaku koru posebno peci.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10241 times
Meni je radio full time posao,svaku pjesmu "razmislim", a kako kad radim?Masamune wrote: 29 May 2024, 07:57De ti prvo vodi jutarnji program na forumskom radijuJulia-Klara wrote: 29 May 2024, 07:54 o najboljem radiju na svijetu, i kako bih voljela raditi jutarnji program sa BilicemYammat FM (CRO)
https://www.yammat.fm/![]()
Kada me neko bude placao mozda razmislim (ako mi se nece mijesati u programsku shemu i odabir muzike)
Jutros u busu listam BiH radio stanice, i naletim na TZ Kameleon, kontajuci da su nekad bili jako dobri, pustim i
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8225 times
- Been thanked: 19370 times
Cuj.Masamune wrote: 29 May 2024, 07:42
Ne bi muskarci da se brinu za kucu i djecu dok zena radi jer se to ne placa. Moraju zaradjivati da bi bili zadovoljni.
Kako bi muskarac imao posao i bio zadovoljan, zena mora birati izmedju dvije situacije, da ne radi i brine za kucu i djecu ili da radi i brine za kucu i djecu. Pritom, koju god soluciju izabrala, ne smije biti nezadovoljna jer ce onda muskarci tvrditi da zenama treba puno da bi bile zadovoljne
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Mi smo takvi. Kad se osjećamo beskorisnim mi propadamo u svim sferama društva. Kućanski poslovi, odgoj djece i ostalo što ima veze s tim ne može dugoročno nadopuniti plaćeni rad i našu ulogu historijski gledano (a bogme i biološku), jer to nije to. To ne znači da ćemo dići ruke od kućanskih obaveza i obaveza oko djece i iste samo prepustiti našim ženama.Maja wrote: 29 May 2024, 13:41Cuj.Masamune wrote: 29 May 2024, 07:42
Ne bi muskarci da se brinu za kucu i djecu dok zena radi jer se to ne placa. Moraju zaradjivati da bi bili zadovoljni.
Kako bi muskarac imao posao i bio zadovoljan, zena mora birati izmedju dvije situacije, da ne radi i brine za kucu i djecu ili da radi i brine za kucu i djecu. Pritom, koju god soluciju izabrala, ne smije biti nezadovoljna jer ce onda muskarci tvrditi da zenama treba puno da bi bile zadovoljne
Današnji muškarci, tj. mlađi, su aktivno uključeni u te obaveze bez obzira jesu li im žene zaposlene ili ne. Meni dok je žena bila bez posla ja sam nakon posla dolazio kući i uzimao malu da se ona može odmoriti, odspavati itd. I sad to radim. Nije mi to nikad bilo teško. Kad zaplače u po noći ko prvi otvori oči ode da vidi šta je problem, pa pelene pa sve ostalo.
Isto je čak i kad imamo apsolutno razumijevanje od strane naših žena prilikom gubitka posla i dužeg perioda bez istog. Nezadovoljstvo i depresija u vezi toga rastu sve više. To je višestruko puta izraženo u sredini kao što je naša kad se od muškarca uglavnom očekuje da snabdijeva porodicu sa svime što je potrebno (finansijski, materijalno...), a žene i ne moraju ako to ne žele (bitno je da imate izbor), a kad se desi ovo gore što sam naveo mnogi to gledaju kao težak poraz i to je jednostavno tako.
Ovo je sa aspekta većine muškaraca i našeg pritiska sa kojim se suočavamo i sa kojim se moramo izboriti. Šta vas čini zadovoljnim to znate same, ali kod nas je to jednostavnije i više pravolinijski.
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2919 times
- Been thanked: 24170 times
- Morgen
- Zvezda foruma

TacnoMasamune wrote: 29 May 2024, 14:10Mi smo takvi. Kad se osjećamo beskorisnim mi propadamo u svim sferama društva. Kućanski poslovi, odgoj djece i ostalo što ima veze s tim ne može dugoročno nadopuniti plaćeni rad i našu ulogu historijski gledano (a bogme i biološku), jer to nije to. To ne znači da ćemo dići ruke od kućanskih obaveza i obaveza oko djece i iste samo prepustiti našim ženama.Maja wrote: 29 May 2024, 13:41
Cuj.
Današnji muškarci, tj. mlađi, su aktivno uključeni u te obaveze bez obzira jesu li im žene zaposlene ili ne. Meni dok je žena bila bez posla ja sam nakon posla dolazio kući i uzimao malu da se ona može odmoriti, odspavati itd. I sad to radim. Nije mi to nikad bilo teško. Kad zaplače u po noći ko prvi otvori oči ode da vidi šta je problem, pa pelene pa sve ostalo.
Isto je čak i kad imamo apsolutno razumijevanje od strane naših žena prilikom gubitka posla i dužeg perioda bez istog. Nezadovoljstvo i depresija u vezi toga rastu sve više. To je višestruko puta izraženo u sredini kao što je naša kad se od muškarca uglavnom očekuje da snabdijeva porodicu sa svime što je potrebno (finansijski, materijalno...), a žene i ne moraju ako to ne žele (bitno je da imate izbor), a kad se desi ovo gore što sam naveo mnogi to gledaju kao težak poraz i to je jednostavno tako.
Ovo je sa aspekta većine muškaraca i našeg pritiska sa kojim se suočavamo i sa kojim se moramo izboriti. Šta vas čini zadovoljnim to znate same, ali kod nas je to jednostavnije i više pravolinijski.
Nemci imaju rec “Existenzangst”
Moja laička procena je, da je imaju pretezno muskaraci