Srbi u Sarajevu
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- drugrankovic
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Sarajevo: Srbi na Zlatištu podigli "spomen-krst"
nauci da postujes i taj bosanski narod koji se krsti s tri prsta... onda ces moci sanjati o prosperitetu u zajednici... dok taj narod gledas tako ubrzo neces moci ni do banja luke bez pasporta...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Tzv., tamo neka nazovi srbska republika ili tako nešto slično, postoji samo zahvaljujući iznimnoj toleranciji, snošljivosti i nadasve dobroti Bošnjaka koji su priznati punopravni većinski, autohtoni narod BiH. Ta umjetna, neprirodna tvorevina ne može još dugo opstati jer se sama po sebi kao degeneričnoinstitucionalna neprirodna tvorevina urušava iznutra kao takva. Krajnje je vrijeme da se svaka osoba koja se osjeća srbski, zagleda duboko u svoju dušu i odredi kao srbin ili srbski republikanac jer tzv., republika srbska nije nikada institucionalno u stvarnosti ni zaživjela a već se raspada iznutra, sama po sebi, pa su srbski republikanci, kao takvi, sami po sebi osuđeni na propast i prije nego uopće i zažive bilokako. Realno je očekivati da bi srbi možda mogli nešto malo duže opstati od imaginarnih srbskih republikanaca koji u stvarnosti, kao takvi nisu nikada niti zaživjeli.
(ovo je ekskluzivni citat iz mojih osobnih, budućih memoara)
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Odakle vuces toliku energiju da mrzis, ajde sto mrzis nego nemas elementarnog znanja i tolerancije.Da je BiH ostala sa Srbijom.Crnom Gorom i Makedonijom rata nebi bilotovar wrote:Tzv., tamo neka nazovi srbska republika ili tako nešto slično, postoji samo zahvaljujući iznimnoj toleranciji, snošljivosti i nadasve dobroti Bošnjaka koji su priznati punopravni većinski, autohtoni narod BiH. Ta umjetna, neprirodna tvorevina ne može još dugo opstati jer se sama po sebi kao degeneričnoinstitucionalna neprirodna tvorevina urušava iznutra kao takva. Krajnje je vrijeme da se svaka osoba koja se osjeća srbski, zagleda duboko u svoju dušu i odredi kao srbin ili srbski republikanac jer tzv., republika srbska nije nikada institucionalno u stvarnosti ni zaživjela a već se raspada iznutra, sama po sebi, pa su srbski republikanci, kao takvi, sami po sebi osuđeni na propast i prije nego uopće i zažive bilokako. Realno je očekivati da bi srbi možda mogli nešto malo duže opstati od imaginarnih srbskih republikanaca koji u stvarnosti, kao takvi nisu nikada niti zaživjeli.
sprecile bi se zrtve i razaranja a kasnije neka se trazi pravedno resenje za sve kakvu drzavu napraviti ili se razdvojiti.Dejton je zaustavio rat sto je dobro da se spreci veca tragedija, BiH je uredjena prema dejtonu.Postoji Federacija i Republika Srpska a trebali bi i hrvati imati svoj deo koliko im pripada ali ta podela je iz rata nastala sto se mene tice nemam nista protiv toga.Ako se u buducnosti sva tri naroda dogovore i naprave funkcionalnu drzavu i okrenu se ekonomiji i zaposljavanju bice dobro i za Srbiju.
Ali za dogovor je potrebno troje ne ceo svet da se mesa prema svojim interesima, kao sto kaze nas narod mnogo otaca kilava deca.
Mrzim??? Kada bih osobno čak i bio sposoban mrziti, tebe ne bih sigurno jer nisi toga vrijedan. Nemoj si umišljati neku veličinu jer načinom pisanja odaješ svoju nemogućnost pravovaljanog razmišljanja. Opet imaš šumove u glavi kao tamo na forumu "Ljubav i prijateljstvo"? Ovdje više čitaj i uči a malo manje piši pa možda nekad nešto čak i naučiš. (teško, al` ne treba gubiti nadu)
O, sudbo kleta...
U pravu si, meni je bilo simpaticno to tvoje magare pa sam komentarisao nisi mi ti bio vredan i necu te vise komentarisati.tovar wrote:Mrzim??? Kada bih osobno čak i bio sposoban mrziti, tebe ne bih sigurno jer nisi toga vrijedan. Nemoj si umišljati neku veličinu jer načinom pisanja odaješ svoju nemogućnost pravovaljanog razmišljanja. Opet imaš šumove u glavi kao tamo na forumu "Ljubav i prijateljstvo"? Ovdje više čitaj i uči a malo manje piši pa možda nekad nešto čak i naučiš. (teško, al` ne treba gubiti nadu)
O pa ti si se sada naglo uvrijedio? A jadan, baš mi te žao. Da li učestalo mijenjaš raspoloženja tako naglo?
O, sudbo kleta...
- drugrankovic
- Inventar foruma

onaj koji pjeva tompsonove pjesme, laze da je bojovnik, misli neko se prima na to, drugacije i ne ume... u prevodu ustasha, ebo ga tompson
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Fenomen si!radeta62 wrote: Da je BiH ostala sa Srbijom.Crnom Gorom i Makedonijom rata nebi bilo
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Zasto, da je tako bilo rata u BiH nebi bilo, logicno zar ne...Nela wrote:Fenomen si!radeta62 wrote: Da je BiH ostala sa Srbijom.Crnom Gorom i Makedonijom rata nebi bilo
nije problem u meni, niti meni slicnim. postujem ja i one sto se krste sa sve deset prsta. postujem i one sto se nikako i nikakvom Bogu ne mole. ali ne postujem i ne prihvatam one koji ne postuju i ne vole svoju domovinu, nego placu za "pravom" domovinom ruseci tako moju.drugrankovic wrote:nauci da postujes i taj bosanski narod koji se krsti s tri prsta... onda ces moci sanjati o prosperitetu u zajednici... dok taj narod gledas tako ubrzo neces moci ni do banja luke bez pasporta...
jedni od prvih mi komsija u mom selu su Srbi i vazda ih pozdravim kad ih vidim i upitam se sa njima. znam ih od malena.
jedne prilike sam se sa rodicom zakacio i stao u odbranu Srba rekavsi da ne moze staviti sve pod isti kos. a da razumijes tezinu tog cina - ona je iz sela do mog gdje se desila mala Srebrenica. skoro 300 muskaraca su pobili za jedan dan. sjecam se k'o danas. krenuo sam sa mamom u grad autobusom, pa su nas skinuli na mostu prije ulaza u to selo. morali smo se vratiti. samo je kondukter rekao: "svi bez karte molim da napuste autobus" - prevodu svi muslimani. zatim je poceo pakao.
pa pored svega sto sam vidio, dozivio i prozivio ne kazem da su svi isti, da su svi zli, cetnici,......
i onda dodje papak poput tebe da mi soli pamet. drzi se ti Srbije i gledaj svog posla, a Bosnu i nas ostavi na miru.
dosta vas je za narednih milion godina.
Da dam komentar u vezi krsta sto je postavljen. U Sarajevu kad su se farbali trotoari zelenom bojom nije bila provokacija jbg. ako hoces da ga dajes moras nauciti i da ga primis.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10001 times
- Been thanked: 11893 times
radeta62 wrote:Da dam komentar u vezi krsta sto je postavljen. U Sarajevu kad su se farbali trotoari zelenom bojom nije bila provokacija jbg. ako hoces da ga dajes moras nauciti i da ga primis.
Farbali smo mi i crveno. Ofarbali cijelo SA, a vi se pravili ludi. Tobože, "nije to tačno, oni su sami sebe". Kao što sam već rekao u vezi Srebrenice, najveći srpski zločin je poricanje svih zločina.
Sve dok se ljudski ne prizna, neće biti odstupanja, jer onaj ko se ne kaje, sigurno će nam opet orgnizirati razne Srebrenice, Kapije, Markale, Prijedore, Vukovare, etc..etc..
Prisjetimo se farbanja SA u crveno!
Blizu mene, u susjednom mjestu je cijelo raspelo zelene boje i nikom živom ne smeta, mrtvima još manje. Vjernici vjeruju, nevjernici nevjeruju a psi laju.
O, sudbo kleta...
radeta62 wrote:Da dam komentar u vezi krsta sto je postavljen. U Sarajevu kad su se farbali trotoari zelenom bojom nije bila provokacija jbg. ako hoces da ga dajes moras nauciti i da ga primis.
bolje da ga nisi dao.
Ko je prvi poceo da farba?Krokodil Behko wrote:radeta62 wrote:Da dam komentar u vezi krsta sto je postavljen. U Sarajevu kad su se farbali trotoari zelenom bojom nije bila provokacija jbg. ako hoces da ga dajes moras nauciti i da ga primis.
Farbali smo mi i crveno. Ofarbali cijelo SA, a vi se pravili ludi. Tobože, "nije to tačno, oni su sami sebe". Kao što sam već rekao u vezi Srebrenice, najveći srpski zločin je poricanje svih zločina.
Sve dok se ljudski ne prizna, neće biti odstupanja, jer onaj ko se ne kaje, sigurno će nam opet orgnizirati razne Srebrenice, Kapije, Markale, Prijedore, Vukovare, etc..etc..
Prisjetimo se farbanja SA u crveno!
Posto mema jos odgovora da ja odgovorim, Ramiz Delalic zvani Celo.Ubio je srpskog svata Nikolu Gardovica, e sad da vidim toga koji ce da negira ovu istinu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10001 times
- Been thanked: 11893 times
radeta62 wrote:Posto mema jos odgovora da ja odgovorim, Ramiz Delalic zvani Celo.Ubio je srpskog svata Nikolu Gardovica, e sad da vidim toga koji ce da negira ovu istinu.
Kriminalac ubio kriminalca.
Nego, ko je prvi već bio opkolio sve gradove u BiH? Nemoj da nam vrijeđaš inteligenciju.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3941 times
- Been thanked: 2968 times
Krokodil Behko wrote:radeta62 wrote:Posto mema jos odgovora da ja odgovorim, Ramiz Delalic zvani Celo.Ubio je srpskog svata Nikolu Gardovica, e sad da vidim toga koji ce da negira ovu istinu.
Nego, ko je prvi već bio opkolio sve gradove u BiH? Nemoj da nam vrijeđaš inteligenciju.
Kriminalac i narucio.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Sad kriminalci ubijali srbe a do juce heroji...Krokodil Behko wrote:radeta62 wrote:Posto mema jos odgovora da ja odgovorim, Ramiz Delalic zvani Celo.Ubio je srpskog svata Nikolu Gardovica, e sad da vidim toga koji ce da negira ovu istinu.