Srbi u Sarajevu

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Sarajevo: Srbi na Zlatištu podigli "spomen-krst"

01 Dec 2014, 00:37

imao "srpsku" u svojoj avliji, ako Bog da. ;)
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Dec 2014, 08:21

nauci da postujes i taj bosanski narod koji se krsti s tri prsta... onda ces moci sanjati o prosperitetu u zajednici... dok taj narod gledas tako ubrzo neces moci ni do banja luke bez pasporta...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

01 Dec 2014, 17:40

Tzv., tamo neka nazovi srbska republika ili tako nešto slično, postoji samo zahvaljujući iznimnoj toleranciji, snošljivosti i nadasve dobroti Bošnjaka koji su priznati punopravni većinski, autohtoni narod BiH. Ta umjetna, neprirodna tvorevina ne može još dugo opstati jer se sama po sebi kao degeneričnoinstitucionalna neprirodna tvorevina urušava iznutra kao takva. Krajnje je vrijeme da se svaka osoba koja se osjeća srbski, zagleda duboko u svoju dušu i odredi kao srbin ili srbski republikanac jer tzv., republika srbska nije nikada institucionalno u stvarnosti ni zaživjela a već se raspada iznutra, sama po sebi, pa su srbski republikanci, kao takvi, sami po sebi osuđeni na propast i prije nego uopće i zažive bilokako. Realno je očekivati da bi srbi možda mogli nešto malo duže opstati od imaginarnih srbskih republikanaca koji u stvarnosti, kao takvi nisu nikada niti zaživjeli.
(ovo je ekskluzivni citat iz mojih osobnih, budućih memoara)
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

01 Dec 2014, 19:16

tovar wrote:Tzv., tamo neka nazovi srbska republika ili tako nešto slično, postoji samo zahvaljujući iznimnoj toleranciji, snošljivosti i nadasve dobroti Bošnjaka koji su priznati punopravni većinski, autohtoni narod BiH. Ta umjetna, neprirodna tvorevina ne može još dugo opstati jer se sama po sebi kao degeneričnoinstitucionalna neprirodna tvorevina urušava iznutra kao takva. Krajnje je vrijeme da se svaka osoba koja se osjeća srbski, zagleda duboko u svoju dušu i odredi kao srbin ili srbski republikanac jer tzv., republika srbska nije nikada institucionalno u stvarnosti ni zaživjela a već se raspada iznutra, sama po sebi, pa su srbski republikanci, kao takvi, sami po sebi osuđeni na propast i prije nego uopće i zažive bilokako. Realno je očekivati da bi srbi možda mogli nešto malo duže opstati od imaginarnih srbskih republikanaca koji u stvarnosti, kao takvi nisu nikada niti zaživjeli.
(ovo je ekskluzivni citat iz mojih osobnih, budućih memoara)
Odakle vuces toliku energiju da mrzis, ajde sto mrzis nego nemas elementarnog znanja i tolerancije.Da je BiH ostala sa Srbijom.Crnom Gorom i Makedonijom rata nebi bilo
sprecile bi se zrtve i razaranja a kasnije neka se trazi pravedno resenje za sve kakvu drzavu napraviti ili se razdvojiti.Dejton je zaustavio rat sto je dobro da se spreci veca tragedija, BiH je uredjena prema dejtonu.Postoji Federacija i Republika Srpska a trebali bi i hrvati imati svoj deo koliko im pripada ali ta podela je iz rata nastala sto se mene tice nemam nista protiv toga.Ako se u buducnosti sva tri naroda dogovore i naprave funkcionalnu drzavu i okrenu se ekonomiji i zaposljavanju bice dobro i za Srbiju.
Ali za dogovor je potrebno troje ne ceo svet da se mesa prema svojim interesima, kao sto kaze nas narod mnogo otaca kilava deca.

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

01 Dec 2014, 19:47

Mrzim??? Kada bih osobno čak i bio sposoban mrziti, tebe ne bih sigurno jer nisi toga vrijedan. Nemoj si umišljati neku veličinu jer načinom pisanja odaješ svoju nemogućnost pravovaljanog razmišljanja. Opet imaš šumove u glavi kao tamo na forumu "Ljubav i prijateljstvo"? Ovdje više čitaj i uči a malo manje piši pa možda nekad nešto čak i naučiš. (teško, al` ne treba gubiti nadu)
O, sudbo kleta...

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

01 Dec 2014, 19:54

tovar wrote:Mrzim??? Kada bih osobno čak i bio sposoban mrziti, tebe ne bih sigurno jer nisi toga vrijedan. Nemoj si umišljati neku veličinu jer načinom pisanja odaješ svoju nemogućnost pravovaljanog razmišljanja. Opet imaš šumove u glavi kao tamo na forumu "Ljubav i prijateljstvo"? Ovdje više čitaj i uči a malo manje piši pa možda nekad nešto čak i naučiš. (teško, al` ne treba gubiti nadu)
U pravu si, meni je bilo simpaticno to tvoje magare pa sam komentarisao nisi mi ti bio vredan i necu te vise komentarisati. :mah

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

01 Dec 2014, 20:00

O pa ti si se sada naglo uvrijedio? A jadan, baš mi te žao. Da li učestalo mijenjaš raspoloženja tako naglo?
O, sudbo kleta...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Dec 2014, 20:01

onaj koji pjeva tompsonove pjesme, laze da je bojovnik, misli neko se prima na to, drugacije i ne ume... u prevodu ustasha, ebo ga tompson
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

01 Dec 2014, 22:18

radeta62 wrote: Da je BiH ostala sa Srbijom.Crnom Gorom i Makedonijom rata nebi bilo
Fenomen si!
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

02 Dec 2014, 00:01

Nela wrote:
radeta62 wrote: Da je BiH ostala sa Srbijom.Crnom Gorom i Makedonijom rata nebi bilo
Fenomen si!
Zasto, da je tako bilo rata u BiH nebi bilo, logicno zar ne... :cudi

paparaci
Hadžija
Hadžija

02 Dec 2014, 00:33

drugrankovic wrote:nauci da postujes i taj bosanski narod koji se krsti s tri prsta... onda ces moci sanjati o prosperitetu u zajednici... dok taj narod gledas tako ubrzo neces moci ni do banja luke bez pasporta...
nije problem u meni, niti meni slicnim. postujem ja i one sto se krste sa sve deset prsta. postujem i one sto se nikako i nikakvom Bogu ne mole. ali ne postujem i ne prihvatam one koji ne postuju i ne vole svoju domovinu, nego placu za "pravom" domovinom ruseci tako moju.

jedni od prvih mi komsija u mom selu su Srbi i vazda ih pozdravim kad ih vidim i upitam se sa njima. znam ih od malena.
jedne prilike sam se sa rodicom zakacio i stao u odbranu Srba rekavsi da ne moze staviti sve pod isti kos. a da razumijes tezinu tog cina - ona je iz sela do mog gdje se desila mala Srebrenica. skoro 300 muskaraca su pobili za jedan dan. sjecam se k'o danas. krenuo sam sa mamom u grad autobusom, pa su nas skinuli na mostu prije ulaza u to selo. morali smo se vratiti. samo je kondukter rekao: "svi bez karte molim da napuste autobus" - prevodu svi muslimani. zatim je poceo pakao.

pa pored svega sto sam vidio, dozivio i prozivio ne kazem da su svi isti, da su svi zli, cetnici,......

i onda dodje papak poput tebe da mi soli pamet. drzi se ti Srbije i gledaj svog posla, a Bosnu i nas ostavi na miru.
dosta vas je za narednih milion godina.
NeK pUkNu DuSmAnI...

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

02 Dec 2014, 13:51

Da dam komentar u vezi krsta sto je postavljen. U Sarajevu kad su se farbali trotoari zelenom bojom nije bila provokacija jbg. ako hoces da ga dajes moras nauciti i da ga primis.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10001 times
Been thanked: 11893 times

02 Dec 2014, 17:49

radeta62 wrote:Da dam komentar u vezi krsta sto je postavljen. U Sarajevu kad su se farbali trotoari zelenom bojom nije bila provokacija jbg. ako hoces da ga dajes moras nauciti i da ga primis.

Farbali smo mi i crveno. Ofarbali cijelo SA, a vi se pravili ludi. Tobože, "nije to tačno, oni su sami sebe". Kao što sam već rekao u vezi Srebrenice, najveći srpski zločin je poricanje svih zločina.
Sve dok se ljudski ne prizna, neće biti odstupanja, jer onaj ko se ne kaje, sigurno će nam opet orgnizirati razne Srebrenice, Kapije, Markale, Prijedore, Vukovare, etc..etc..

Prisjetimo se farbanja SA u crveno!

Image

Image

Image

Image

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

02 Dec 2014, 17:51

Blizu mene, u susjednom mjestu je cijelo raspelo zelene boje i nikom živom ne smeta, mrtvima još manje. Vjernici vjeruju, nevjernici nevjeruju a psi laju.
O, sudbo kleta...

paparaci
Hadžija
Hadžija

02 Dec 2014, 23:15

radeta62 wrote:Da dam komentar u vezi krsta sto je postavljen. U Sarajevu kad su se farbali trotoari zelenom bojom nije bila provokacija jbg. ako hoces da ga dajes moras nauciti i da ga primis.
:lup :lupa :grana

bolje da ga nisi dao.
NeK pUkNu DuSmAnI...

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

03 Dec 2014, 09:55

Krokodil Behko wrote:

Farbali smo mi i crveno. Ofarbali cijelo SA, a vi se pravili ludi. Tobože, "nije to tačno, oni su sami sebe". Kao što sam već rekao u vezi Srebrenice, najveći srpski zločin je poricanje svih zločina.
Sve dok se ljudski ne prizna, neće biti odstupanja, jer onaj ko se ne kaje, sigurno će nam opet orgnizirati razne Srebrenice, Kapije, Markale, Prijedore, Vukovare, etc..etc..

Prisjetimo se farbanja SA u crveno!

Image

Image

Image

Image
Ko je prvi poceo da farba?

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

03 Dec 2014, 10:45

Posto mema jos odgovora da ja odgovorim, Ramiz Delalic zvani Celo.Ubio je srpskog svata Nikolu Gardovica, e sad da vidim toga koji ce da negira ovu istinu.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10001 times
Been thanked: 11893 times

03 Dec 2014, 11:32

radeta62 wrote:Posto mema jos odgovora da ja odgovorim, Ramiz Delalic zvani Celo.Ubio je srpskog svata Nikolu Gardovica, e sad da vidim toga koji ce da negira ovu istinu.

Kriminalac ubio kriminalca.
Nego, ko je prvi već bio opkolio sve gradove u BiH? Nemoj da nam vrijeđaš inteligenciju.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3941 times
Been thanked: 2968 times

03 Dec 2014, 11:35

Krokodil Behko wrote:
radeta62 wrote:Posto mema jos odgovora da ja odgovorim, Ramiz Delalic zvani Celo.Ubio je srpskog svata Nikolu Gardovica, e sad da vidim toga koji ce da negira ovu istinu.

Nego, ko je prvi već bio opkolio sve gradove u BiH? Nemoj da nam vrijeđaš inteligenciju.

Kriminalac i narucio.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

03 Dec 2014, 11:42

Krokodil Behko wrote:

Sad kriminalci ubijali srbe a do juce heroji... :hm

Post Reply

Return to “Politika u BiH”