Od ponedjeljka.vila wrote:Jedva cekam buru
![]()
al nesto nas zaobilazi cilu godinu
Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7784 times
- Been thanked: 18310 times
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14350 times
- Been thanked: 9946 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
hotel za period od nedelje do petka 1243 CHF
980 eura 

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23363 times
- Been thanked: 6159 times
Julia-Klara wrote:hotel za period od nedelje do petka 1243 CHF![]()
980 eura
...ako ti ne moras platiti,ta te briga!

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
ma ne moram,ali je previse ... kad sam pitala za dorucak, kaze dnevno 23 franka (govana, pomislih u sebi)
da su htjeli mogla su meni dati te pare,a ja bih nasla neku sobicu vec
da su htjeli mogla su meni dati te pare,a ja bih nasla neku sobicu vec

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
...opuscaj se i uzivaj! 

-
- Inventar foruma
kako su fino snizili cijene nafte na pumpama , kako se moze kad je imperijalisticka guzica u pitanju...
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
ovo moje dijete iz noći u noć nikako ne spava,i kad spava plače,mi već zombiji pravi pravcati.........u sedam dana ne odspavamo osam sati.....vec nas ujutro zglobovi bole,pokreti nikakvi a lupamo kad pričamo,tipa obriši ga višnjom
Iskreno se nadam da je i ovo jedna u nizu faza......i da će proći......drzim ga navece u narucju ali na krevetu iz straha da mi ne ispadne,ruke ko tuđe........

Iskreno se nadam da je i ovo jedna u nizu faza......i da će proći......drzim ga navece u narucju ali na krevetu iz straha da mi ne ispadne,ruke ko tuđe........
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Otišao u Pojske samo da čujem hafiza Čajlakovića i ne bi ga. AL' nisam se nimalo pokajao, jer ga je mjenjao hafiz Dizdarević, koji je održao pravo dobar vaz. 

Samo sabura
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
pa sta mu je Zagi? dusa malaZagorka wrote:ovo moje dijete iz noći u noć nikako ne spava,i kad spava plače,mi već zombiji pravi pravcati.........u sedam dana ne odspavamo osam sati.....vec nas ujutro zglobovi bole,pokreti nikakvi a lupamo kad pričamo,tipa obriši ga višnjom![]()

Julia-Klara wrote:pa sta mu je Zagi? dusa malaZagorka wrote:ovo moje dijete iz noći u noć nikako ne spava,i kad spava plače,mi već zombiji pravi pravcati.........u sedam dana ne odspavamo osam sati.....vec nas ujutro zglobovi bole,pokreti nikakvi a lupamo kad pričamo,tipa obriši ga višnjom![]()
E sad ću da utješim Zagorku pravo....moj sin isto tako nije spavao,pune dvije godine.Po cijelu noć smo se mijenjali muž i ja,ujutro ne znam gdje sam.
Nešto pogrešno radiš....Ja sam to kasnije na curicama ispravljala.U krevetac,nema ljuljanja nikakvog ni držanja u naručju.Malo plaču i opet zaspu.Što se tiče hrane,svaka 3-4 sata sam im pravila flašicu,između ništa..možda koja kap vode.
Spavale k'o top...ponekad sam provjeravala da li dišu...
Inače je tako sa prvim djetetom i to svako mora proći....kasnije se ispraksa i sve ide puno lakše
- Veca
- Uvijek slobodna!
Fatma wrote:Julia-Klara wrote:pa sta mu je Zagi? dusa malaZagorka wrote:ovo moje dijete iz noći u noć nikako ne spava,i kad spava plače,mi već zombiji pravi pravcati.........u sedam dana ne odspavamo osam sati.....vec nas ujutro zglobovi bole,pokreti nikakvi a lupamo kad pričamo,tipa obriši ga višnjom![]()
E sad ću da utješim Zagorku pravo....moj sin isto tako nije spavao,pune dvije godine.Po cijelu noć smo se mijenjali muž i ja,ujutro ne znam gdje sam.
Nešto pogrešno radiš....Ja sam to kasnije na curicama ispravljala.U krevetac,nema ljuljanja nikakvog ni držanja u naručju.Malo plaču i opet zaspu.Što se tiče hrane,svaka 3-4 sata sam im pravila flašicu,između ništa..možda koja kap vode.
Spavale k'o top...ponekad sam provjeravala da li dišu...
Inače je tako sa prvim djetetom i to svako mora proći....kasnije se ispraksa i sve ide puno lakše
...Fatma,mogla bi ti biti u pravu,naravno,i nadam se da jesi...ali posto je dijete maleno,ja mislim da bi se Zagorka morala osigurati kod pedijatra!...hvala bogu,dvoje djece imam i nikada nisam imala takvih problema,al' jesam bila k'o kamen sto se tice hape i spavanja!...u isto vrijeme jelo i spavanje...bili su k'o kompjuteri

Veco i ja sam mislila na to ljuljanje i nosanje po rukama.....
Nadam se da je dijete zdravo i da Zagorka to redovno kontroliše....mada mogu biti i upale uha ili zubići,to zna biti veoma bolno.
Ako nije to,onda treba biti petlja i pustiti ga da malo plače,al' hajde ti to objasni mladoj majci kod prvog djeteta.....
Nadam se da je dijete zdravo i da Zagorka to redovno kontroliše....mada mogu biti i upale uha ili zubići,to zna biti veoma bolno.
Ako nije to,onda treba biti petlja i pustiti ga da malo plače,al' hajde ti to objasni mladoj majci kod prvog djeteta.....

- Veca
- Uvijek slobodna!
...Fatma,tako sam te i skontala!
...kako se djeca brzo nauce na ruke,to je cudo jedno! ...tako je moj ex poceo nohat naseg malog,ma lazem,nije ga noho,nego ga onako stavljao na prsa pri sjedenju...odjednom nece dijete da spava u kreveticu
...ma,neces majcin sine,a ovom svom zaprijetim
...2 dana sam se mucila s malim da opet uhvati ritam,ito u kreveticu...i po danju kad bi htio spavati,nisam dala,jerbo nocu,nece!...ma,nea,u 2 dana k'o nov! 

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40544 times
- Been thanked: 26859 times
FatmaFatma wrote:Veco i ja sam mislila na to ljuljanje i nosanje po rukama.....

"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
- Zagorka
Ama sve normalno bilo skoro godinu evo
tako tih bio da sam ispocetka osluskivala dise li...kad sam ga u tri dizala da ga hranim(ja sam njega po satu hranila,svako tri)spavajuci posasne i produzi........dobro,znao se buditi kad su ga ono malo grčići i to,ali kratko....
Ima nekih 10-15 dana,jeeeedva ga naveče uspavamo..do jedan,do pola dva jednu noc.......nikako nece da zaspe.......probali izbaciti da kasno spava popodne,svejedno,isto....i kad zaspe nakon nekih sat vremena-počinje......maše nogicama,plače,udara rukom o madrac,a spava sve vrijeme......i tako dok se ne probudi.......i kad ga nosamo,njisemo,dajemo caj,i dalje plače...........fazon je sto on uopće nije plačljivo dijete.........i to nam je vrlo čudno,jer je on bas miran.......
...........pedijatrici nosila,sve ok navodno
doduše,neda prići nikako zubima ni da se namažu desni,pa kontamo niče još zuba,ali ono sto je čudno sto ljudi kazu da je prvi zubic najtezi kad izlazi njemu nije uopce tako bilo
cudi me da mu je sad toliko tesko,valjda su desni otvrdle,pa teze izbijaju.........
i jos nesto me cudi-ako ga toliko bole desni kako to da ga ne bole po danu
po cijeli dan se igra,kreće,smije,jede,sve super...........dođe noć-haos............sinoć svako 15 minuta.........ma nismo sahat dobar zaspali..........nadam se da je faza,jednom je imao fazu od par dana kad nije htio jesti.......sve ok,ali dijete nece jesti.........kad sam vec bila na ivici,vratio se u normalu i poceo fino jesti.......inace dobro jede,sve prihvata,pravilno ga hranim,najskuplju njegu,ma sve po knjizi maltene......po danu kad spava(evo sad npr)spava ko top,uopce ne place 

Ima nekih 10-15 dana,jeeeedva ga naveče uspavamo..do jedan,do pola dva jednu noc.......nikako nece da zaspe.......probali izbaciti da kasno spava popodne,svejedno,isto....i kad zaspe nakon nekih sat vremena-počinje......maše nogicama,plače,udara rukom o madrac,a spava sve vrijeme......i tako dok se ne probudi.......i kad ga nosamo,njisemo,dajemo caj,i dalje plače...........fazon je sto on uopće nije plačljivo dijete.........i to nam je vrlo čudno,jer je on bas miran.......
...........pedijatrici nosila,sve ok navodno

i jos nesto me cudi-ako ga toliko bole desni kako to da ga ne bole po danu

- Zagorka
da dodam da imam ispod komsije,novi stanari,imaju tri curice,po citav hebeni dan zapomazu kao da ih neko oguli zive i posoli.......mater sam im jednom srela u stubistu nasminkana osam kila sminke ima
......ja joj kazem a ona se kao izvinjava to ova najmladja veli,ma laze horski placu i to tako tragično da sam rekla ovom svm da dođem u napast da zovem socijalnu sluzbu,sve me boli kad ih cujem.........tako,po noci moj a po danu ove
evo i sad u ovom momentu dok pisem to se prolamaju jecaji odole

evo i sad u ovom momentu dok pisem to se prolamaju jecaji odole

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40544 times
- Been thanked: 26859 times
Zagi da ga nisi od sise odbila 

"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
- Zagorka
odavno on vise ne sasne,to smo bezbolno rijesili,postupno..........sad on mesa krompira brokule jaja graska tarhaneRum wrote:Zagi da ga nisi od sise odbila