Batina je izašla iz raja
Moderator: spacebound
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22524 times
- Been thanked: 5984 times
- Status: Online
Re: Djeca će postati divljaci, ako zakonom zabranimo batine
...dijete se vaspita do 3-4 godine,dalje su roditelji tu,kao primjer! ...a tko djecu tuce,obice mu se o glavu,kad tad!
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
- Status: Offline
Mozda sam ovo spominjala,ako nisam evo sad ću,ja sam redovnim dušebrižnicima koji uvijek imaju savjet više za nek se nađe,dok su srkali moju kahvu rekla slijedeće:"ima li iko od vas prisutnih da bi za ovo moje dijete iskopao oba oka sebi čakijom i položio ih na stol"?.....tajac...........nebi niko........kakvi oči,ni jedno...ma ni prst.....e vidite,ja bih........za njegov zivot i zdravlje i dobrotu svoj dala bez stotinke razmisljanja.......
Sta hoću reći........ako mislite da postoje normalni roditelji koji žele udarati svoju djecu,onda zaista nemate pojma.
Zasto nastaju svađe između roditelja i djece?
Slijedeće stvari:
dijete popušta u školi
druzi se vrlo problematicnim osobama
počinje pušiti vrlo rano
drsko je prema roditeljima
ne odgovara na pozive i kad se javlja kaze nemoj biti dosadan/a sta me sad zoves
zahtjeva samo original marke odjeću i ne želi slušati kad mu se objašnjava da plata nije bila
.
.
.
.
bla bla bla.......da ne nabrajam,ima toga........sve se ovo dešava vrlo rano u osnovnoj školi.......što su veći postaje gore.šta roditelj pokušava objasnjavanjem,molbama,suzama,prijetnjama,i na kraju ono sto niko ne zeli-šamaranjem.......pokušava da dijete bude dobar učenik,čovjek itditd da bi kasnije bio zdrav,imao dobar posao,da nebi leđa ostavljao itditd.........zato idu zabrane cigara i tjeranje na učenje i milion stvari...............ne znam zasto se ovo uopće mora objasnjavati,pa to samo djeca tesko kuže,zar nije logično sve sto se radi da se radi u njihovu korist..........
najlakše je
u uho,on/a neobučen vani a zima,ima 6 jedinica,puši,došo pijan,povraća po stubištu,ne smeta ja sam mirna biva glumim ja toleranciju vidjela na tv-u da je to in,nemoj ga ono sputavaš ga,pusti ga nek dize krila ovo ono.......
..................................
Da naglasim,striktno sam protiv udaranja sačuvaj Bože male djece,ili šamaranja radi reda,ali kad dijete koje ima sve što zaželi,kaže materi kravo jedna(ovo je slučaj moje rodice)tinejdzer koji vrlo dobro zna sta je sta,onda sam za da mu se lijepo izbiju svi zubi i da ih redom guta jedan po jedan.......eto takva sam ja........evo ti krvi ali ako se posereš na to odvaliću vrata sa tobom.......i ne,nemojte srati to ona znas nije njemu znala objasniti da reći kravo nekome nije fino,oni su fin par,trude se oko odgoja maksimalno,a on je dovoljno velik da zna sta je sta.....ali o tom-potom,budete stigli dočekati,do tada mozete opjevavat toleranciju.......
Sta hoću reći........ako mislite da postoje normalni roditelji koji žele udarati svoju djecu,onda zaista nemate pojma.
Zasto nastaju svađe između roditelja i djece?
Slijedeće stvari:
dijete popušta u školi
druzi se vrlo problematicnim osobama
počinje pušiti vrlo rano
drsko je prema roditeljima
ne odgovara na pozive i kad se javlja kaze nemoj biti dosadan/a sta me sad zoves
zahtjeva samo original marke odjeću i ne želi slušati kad mu se objašnjava da plata nije bila
.
.
.
.
bla bla bla.......da ne nabrajam,ima toga........sve se ovo dešava vrlo rano u osnovnoj školi.......što su veći postaje gore.šta roditelj pokušava objasnjavanjem,molbama,suzama,prijetnjama,i na kraju ono sto niko ne zeli-šamaranjem.......pokušava da dijete bude dobar učenik,čovjek itditd da bi kasnije bio zdrav,imao dobar posao,da nebi leđa ostavljao itditd.........zato idu zabrane cigara i tjeranje na učenje i milion stvari...............ne znam zasto se ovo uopće mora objasnjavati,pa to samo djeca tesko kuže,zar nije logično sve sto se radi da se radi u njihovu korist..........
najlakše je

..................................
Da naglasim,striktno sam protiv udaranja sačuvaj Bože male djece,ili šamaranja radi reda,ali kad dijete koje ima sve što zaželi,kaže materi kravo jedna(ovo je slučaj moje rodice)tinejdzer koji vrlo dobro zna sta je sta,onda sam za da mu se lijepo izbiju svi zubi i da ih redom guta jedan po jedan.......eto takva sam ja........evo ti krvi ali ako se posereš na to odvaliću vrata sa tobom.......i ne,nemojte srati to ona znas nije njemu znala objasniti da reći kravo nekome nije fino,oni su fin par,trude se oko odgoja maksimalno,a on je dovoljno velik da zna sta je sta.....ali o tom-potom,budete stigli dočekati,do tada mozete opjevavat toleranciju.......

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Jaca wrote:Sa djecom treba puno raditi i imati jako puno strpljenja a batine nece nista postici mozda samo jos gore.

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
i puta 23 god (moj sin) + 2x 18 (cerke bliznakinje)storm wrote:24 sata dnevno sedam dana u tjednuJohny wrote:storm wrote:Cijenim vašu stručnost i načitanost, ali ćemo popričati kad budete odgajali djecu 24/7, a ne samo na poslu ili sat dva nećaka i susjedinog malog ..
ako vam uspije odgojiti dijete, bez malo klepanja po prstima ili preko pelene, onda opet čestitke![]()
sta ti je ovo 24/7
Razumijem i ja želju za idealnim odgojem....u početku sam napisao, da ne postoji normalan roditeljj koji želi baš lupanjem odgojiti dijete...
Moj npr nikad nije dobio batine niti će....ali da ga nisam po prstima ili po guzici, lagao bi....
padnu teorije kad si cijeli dan na poslu, loš dan, on nervozan....lako je idealizirati
plus toga dva djeteta ne iziskuju isti pristup....svako je svoja individua, a mijenjamo se i mi ....prvo imaš npr sa 24,drugo sa 27 i treće sa 33 godine.....kod nijednog nisi ti kaosoba isti... mijenja se iskustvo, mijenja se strpljivost životne okolnosti ......stotinu faktora....
moja generacija već ima djece ohoho, pa malo vidim kako taj proces ide, družim se s njima i uočavam razlike
Moj npr nikad nije dobio batine niti će....ali da ga nisam po prstima ili po guzici, lagao bi....
padnu teorije kad si cijeli dan na poslu, loš dan, on nervozan....lako je idealizirati
plus toga dva djeteta ne iziskuju isti pristup....svako je svoja individua, a mijenjamo se i mi ....prvo imaš npr sa 24,drugo sa 27 i treće sa 33 godine.....kod nijednog nisi ti kaosoba isti... mijenja se iskustvo, mijenja se strpljivost životne okolnosti ......stotinu faktora....
moja generacija već ima djece ohoho, pa malo vidim kako taj proces ide, družim se s njima i uočavam razlike

Habibti, ya nour el - ain... 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9273 times
- Been thanked: 11025 times
Zagorka wrote:puši,došo pijan,povraća po stubištu
Prećera ga brate dragi

- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Ja poznam slučaj gdje dijete svoju majku naziva kozom. A njena majka je baš fina žena.Zagorka wrote:

I da, apsolutno se slažem sa ovim što je Zagi napisala.

Samo sabura
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 801 times
Pa bas da ce batine pomoci u dobi kad dolaze pijani,,,nece
samo ce odnemoci
U toj dobi samo dodu propusti na naplatu
sto si odgojio do 6-7 samo se nadograduje
propuste do te dobi poslije vidis
samo ce odnemoci
U toj dobi samo dodu propusti na naplatu
sto si odgojio do 6-7 samo se nadograduje
propuste do te dobi poslije vidis
- Zagorka
Neće sigurno ni pomoći redovno davaje novca i zatvaranje očiju,i čekanje:"haj proći će ga"..........
dzoni nisam znala da su ti tako velika djeca
moram reći da se ti onda fantasticno drzis
dzoni nisam znala da su ti tako velika djeca

- Veca
- Uvijek slobodna!
...Zagorka
...ja imam dvojicu,23 i 14 god. -znam o cemu pricam! ...jao,pazi samo da on tebe sa 16 ili 17 god. ne izbaci kroz zatvoren prozor!;) ...mala djeca-mala briga,velika djeca-velika briga! ...i boze sacuvaj da sam sve tolerisala
...djeca se dokazuju u pubertetu,isprobavaju,kopiraju od prijatelja itd.-sve prodje!

.adolescencija i mentalno zdravlje + geni povuceni od niskoristi pradide ili prabake su slozena prica.
Ima slucajeva gdje se roditelji zaista trude, a dite ko kriva Drina..
i dobro, izbit ce mu zube? Sto dalje? Mislis da ce se pokunjiti? Jedna osoba u adolescenciji?
Nece (najvjerovatnije) .. vec ce smisliti INAT.. (bijeg, odlazak od kuce .. itd)
STRUCNA POMOC. Postoje psiholozi i tim koji su obuceni za rad s adolescentima.
(ako je probem tako velik)
i dobro, izbit ce mu zube? Sto dalje? Mislis da ce se pokunjiti? Jedna osoba u adolescenciji?
Nece (najvjerovatnije) .. vec ce smisliti INAT.. (bijeg, odlazak od kuce .. itd)
Last edited by Rabiosa on 05 Dec 2014, 23:44, edited 1 time in total.
Aktiviram se na dodir.
- Zagorka
Nisi ti Vecika upoznala ZagorkuVeca wrote:...Zagorka...ja imam dvojicu,23 i 14 god. -znam o cemu pricam! ...jao,pazi samo da on tebe sa 16 ili 17 god. ne izbaci kroz zatvoren prozor!;) ...mala djeca-mala briga,velika djeca-velika briga! ...i boze sacuvaj da sam sve tolerisala
...djeca se dokazuju u pubertetu,isprobavaju,kopiraju od prijatelja itd.-sve prodje!

- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 192 times
- Been thanked: 841 times
Nekako mi se čini da često prva djeca više "najebu"storm wrote: plus toga dva djeteta ne iziskuju isti pristup....svako je svoja individua, a mijenjamo se i mi ....prvo imaš npr sa 24,drugo sa 27 i treće sa 33 godine.....kod nijednog nisi ti kaosoba isti... mijenja se iskustvo, mijenja se strpljivost životne okolnosti ...

somehow I manage
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 801 times
To su druge odgojne mjereZagorka wrote:Neće sigurno ni pomoći redovno davaje novca i zatvaranje očiju,i čekanje:"haj proći će ga"..........
dzoni nisam znala da su ti tako velika djeca![]()
ta dob i zahtjeva druge odgojne mjere
fizicko kaznjavanje u toj dobi,,,,ne pomaze
al ajde ja se povlacim
samo sam mater troje djece,,,17,15 i 7
I to stroga mater
- Zagorka
Rabiosa wrote:.adolescencija i mentalno zdravlje + geni povuceni od niskoristi pradide ili prabake su slozena prica.
plaho......kod nas sve do 35-te nece da se mrdnu..........znau oni da nema nigdje bolje,itekako
u jbt.Johny wrote:i puta 23 god (moj sin) + 2x 18 (cerke bliznakinje)storm wrote:24 sata dnevno sedam dana u tjednuJohny wrote:storm wrote:Cijenim vašu stručnost i načitanost, ali ćemo popričati kad budete odgajali djecu 24/7, a ne samo na poslu ili sat dva nećaka i susjedinog malog ..
ako vam uspije odgojiti dijete, bez malo klepanja po prstima ili preko pelene, onda opet čestitke![]()
sta ti je ovo 24/7

Aktiviram se na dodir.
Odoh ja s teme .....vi ovdje o premlaćivanju, a ja nježni tata ruka mi se suši kad ga po guzi lupim 

Habibti, ya nour el - ain... 

Zagorka wrote:Rabiosa wrote:.adolescencija i mentalno zdravlje + geni povuceni od niskoristi pradide ili prabake su slozena prica.
plaho......kod nas sve do 35-te nece da se mrdnu..........znau oni da nema nigdje bolje,itekako
..nisam se ni ja mrdnula, ma bash mi fino.

Aktiviram se na dodir.
- Veca
- Uvijek slobodna!
jah,storme,nea idealnog odgoja
...primjer,primjer i primjer! ...i dobro si rekao za individiu,jaaaa i to treba postovati! .................................ne mogu da shvatim da jedno dijete od dvije,tri godine,baci tv sa stola!...belcim je vidjelo od tate,mame,ili brace,sestara!...znas,agresivnost je prelazna i zato moramo dobro paziti sta radimo u djecijem prisustvu! 

Tako je Veco. Djeca zrcale. 

Aktiviram se na dodir.