TROSJED
Moderator: VIP
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2919 times
- Been thanked: 24178 times
- Status: Offline
Re: NJEMAČKA
Pa dobro idu ljudi i kad imaju sve.Sto ljudi sto cudi.Mlado,hoce da vidi svijeta,uci,upoznaje ljude i kulture itd Hoce sebi da se dokaze,da moze i zna,da nauci,vidi,cuje,osjeti…Ode meni dijete a imala je sve.I neka je,kome se ide ,treba da ide.Svasta sam je naucio ali tu dozu samopouzdanja koju sad ima ,ja joj nisam mogao dati.To se stice.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1742 times
Pa dobro al imala si neki velik razlog vi si ostavila majku i oca
al svakako se planiraš Vratit.. dok većina ode da žive zauvjek jer im je loše ovde.
Vragolasto..
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
Upravo to.HAVANA wrote: 03 Jun 2024, 12:08 Pa dobro idu ljudi i kad imaju sve.Sto ljudi sto cudi.Mlado,hoce da vidi svijeta,uci,upoznaje ljude i kulture itd Hoce sebi da se dokaze,da moze i zna,da nauci,vidi,cuje,osjeti…Ode meni dijete a imala je sve.I neka je,kome se ide ,treba da ide.Svasta sam je naucio ali tu dozu samopouzdanja koju sad ima ,ja joj nisam mogao dati.To se stice.
Proslo je vrijeme kada se MORALo ici radi para ili ne znam ti cega.
Sve sam imala u Brckom, i kucu, i posao koji sam voljela, ali sam htjela otici.
SCHCHela!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
Sve je više ljudi koji odlaze iz Bosne zbog drustvenog i politickog ludila a ne zbog finansija.
I ne znam uopste kako mozes za nekoga reci da ima sve a za sigurnost drzave ti brinu Ramo Isak, Nenad Nesic i Zukan Helez. Zakone i propose ti odredjuju Covic, Niksic, Forto i Konakovic. Ako te nešto zaboli, moraš privatnom doktoru.
Mediji te svakodnevno trpaju cetnicima, ustasama i balijama. Svaki mjesec iznova prica hocel ili nece rat. Dijete Ni u obdaniste ne mozes upisati bez štele.. Kriminal i korupcija od rodjenja do smrti.
I kad neko spozna neko drugo drustvo gdje sve ove anomalije ili ne postoje ili su svedene na minimum, odluka je jednostavna a ovo tvoje "ima sve" propadne ko kamen u bunar.
Evo veceras nam igra reprezentacija u fudbalu protiv Engleske. Bilo bi mnogo zanimljivo da nam u reprezentaciji igraju igraci koji su svoj igracki put krenuli i igracki nastali u domacoj ligi jer je to normalno. Medjutim, mi takvu reprezentaciju ne mozemo haman ni skupiti a kada bismo je skupili, ne bi mogli ni Maltu pobijediti. E tako ti je skoro u svemu i sve sto je pod šapom bosanskom i velikih Bošnji, osudjeno je na prezivljavanje i davljenje.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55238 times
- Been thanked: 9854 times
Pajdo a islamska zajednica na sva zvona mlati o saburu, strpljenju i sta sve ne. Vjera u sluzbi politike ocamDuminjo wrote: 03 Jun 2024, 15:31Sve je više ljudi koji odlaze iz Bosne zbog drustvenog i politickog ludila a ne zbog finansija.
I ne znam uopste kako mozes za nekoga reci da ima sve a za sigurnost drzave ti brinu Ramo Isak, Nenad Nesic i Zukan Helez. Zakone i propose ti odredjuju Covic, Niksic, Forto i Konakovic. Ako te nešto zaboli, moraš privatnom doktoru.
Mediji te svakodnevno trpaju cetnicima, ustasama i balijama. Svaki mjesec iznova prica hocel ili nece rat. Dijete Ni u obdaniste ne mozes upisati bez štele.. Kriminal i korupcija od rodjenja do smrti.
I kad neko spozna neko drugo drustvo gdje sve ove anomalije ili ne postoje ili su svedene na minimum, odluka je jednostavna a ovo tvoje "ima sve" propadne ko kamen u bunar.
Evo veceras nam igra reprezentacija u fudbalu protiv Engleske. Bilo bi mnogo zanimljivo da nam u reprezentaciji igraju igraci koji su svoj igracki put krenuli i igracki nastali u domacoj ligi jer je to normalno. Medjutim, mi takvu reprezentaciju ne mozemo haman ni skupiti a kada bismo je skupili, ne bi mogli ni Maltu pobijediti. E tako ti je skoro u svemu i sve sto je pod šapom bosanskom i velikih Bošnji, osudjeno je na prezivljavanje i davljenje.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
Sve je u sluzbi politike. I dok je tako, ljudi ce odlaziti. Ne zbog finacicja nego iz totalno drugih razloga, koje neki ne razumiju.ElTriconi wrote: 03 Jun 2024, 15:50Pajdo a islamska zajednica na sva zvona mlati o saburu, strpljenju i sta sve ne. Vjera u sluzbi politike ocamDuminjo wrote: 03 Jun 2024, 15:31
Sve je više ljudi koji odlaze iz Bosne zbog drustvenog i politickog ludila a ne zbog finansija.
Evo veceras nam igra reprezentacija u fudbalu protiv Engleske. Bilo bi mnogo zanimljivo da nam u reprezentaciji igraju igraci koji su svoj igracki put krenuli i igracki nastali u domacoj ligi jer je to normalno. Medjutim, mi takvu reprezentaciju ne mozemo haman ni skupiti a kada bismo je skupili, ne bi mogli ni Maltu pobijediti. E tako ti je skoro u svemu i sve sto je pod šapom bosanskom i velikih Bošnji, osudjeno je na prezivljavanje i davljenje.![]()
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Duminjo
- Urednik foruma

Vjera je privatna stvar. Saslusas fino iz kurtoazije sta hodze pricaju, izadjes iz dzanije i radiš po svomElTriconi wrote: 03 Jun 2024, 15:50Pajdo a islamska zajednica na sva zvona mlati o saburu, strpljenju i sta sve ne. Vjera u sluzbi politike ocamDuminjo wrote: 03 Jun 2024, 15:31
Evo veceras nam igra reprezentacija u fudbalu protiv Engleske. Bilo bi mnogo zanimljivo da nam u reprezentaciji igraju igraci koji su svoj igracki put krenuli i igracki nastali u domacoj ligi jer je to normalno. Medjutim, mi takvu reprezentaciju ne mozemo haman ni skupiti a kada bismo je skupili, ne bi mogli ni Maltu pobijediti. E tako ti je skoro u svemu i sve sto je pod šapom bosanskom i velikih Bošnji, osudjeno je na prezivljavanje i davljenje.![]()
Al jok, nasi ljudi se nešto ponasaju u skladu sa nekom vjerom a mozak ukljucit i raditi za svoje dobro, pojam.
Cisti primjer sada ovaj bojkot Kole što je bio ili što još traje a vezan za izraelski genocid u Gazi.
Satrase se ljudi da bojkotuju Kolu, zidovsku kako im neko rece, a ne konta niko da ustvari bojkotuje tu kolu koja radi na mostarskom raskrscu i koja ustvari svake godine uplacuje milione i milione u drzavu BiH, hiljade radnika tamo radi, nasih bosanaca i hercegovaca. I sve to nas covjek bojkotuje, lafo.. a onoga koga je htio bojkotovati i nanijeti mu neku stetu, ustvari nije ni poceso.. Niko tamo nije ni cuo da Bosnjo bojkotuje nit koga zanima.
Ne znam, neobjasnjivo.. ne mogu ja to svariti
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55238 times
- Been thanked: 9854 times
A ti isti sto bojkotuju izraelsku kolu odose u hrvatsku na more. Ocam lakse nekom metar u guzicu nego cent u glavuDuminjo wrote: 03 Jun 2024, 16:03Vjera je privatna stvar. Saslusas fino iz kurtoazije sta hodze pricaju, izadjes iz dzanije i radiš po svomElTriconi wrote: 03 Jun 2024, 15:50
Pajdo a islamska zajednica na sva zvona mlati o saburu, strpljenju i sta sve ne. Vjera u sluzbi politike ocam![]()
![]()
Al jok, nasi ljudi se nešto ponasaju u skladu sa nekom vjerom a mozak ukljucit i raditi za svoje dobro, pojam.
Cisti primjer sada ovaj bojkot Kole što je bio ili što još traje a vezan za izraelski genocid u Gazi.
Satrase se ljudi da bojkotuju Kolu, zidovsku kako im neko rece, a ne konta niko da ustvari bojkotuje tu kolu koja radi na mostarskom raskrscu i koja ustvari svake godine uplacuje milione i milione u drzavu BiH, hiljade radnika tamo radi, nasih bosanaca i hercegovaca. I sve to nas covjek bojkotuje, lafo.. a onoga koga je htio bojkotovati i nanijeti mu neku stetu, ustvari nije ni poceso.. Niko tamo nije ni cuo da Bosnjo bojkotuje nit koga zanima.
Ne znam, neobjasnjivo.. ne mogu ja to svariti
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Duminjo
- Urednik foruma

Odlazak na more u Hrvatsku mogu nekako i shvatiti pa i opravdati.ElTriconi wrote: 03 Jun 2024, 16:11A ti isti sto bojkotuju izraelsku kolu odose u hrvatsku na more. Ocam lakse nekom metar u guzicu nego cent u glavuDuminjo wrote: 03 Jun 2024, 16:03
Vjera je privatna stvar. Saslusas fino iz kurtoazije sta hodze pricaju, izadjes iz dzanije i radiš po svom![]()
Ne znam, neobjasnjivo.. ne mogu ja to svariti![]()
Al gledanje Granda i glasanje za ove talente i cisto pumpanje Para cetnickom pinku, nikad necu svariti.
Naopako i bog
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22814 times
- Been thanked: 20903 times
- Status: Online
Isto tako Avdu Avdića treba puno manje čitati i slušati. Biće čovjek psihički zdraviji.
A taj bojkot kole je smiješan iz mnogo razloga.
A taj bojkot kole je smiješan iz mnogo razloga.
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
Pa naravno da nije med i mlijeko a to sto spominješ stranački politiku nije nam dodik kriv već mi samo sebi i kao takvi slični sto misle ja sam pametan sto sam otišao a budale su sto su ostale ja gledam to drugačije najlakše je pobjeći a najteže je ostati boriti se za sto su onda svi ovde ginuli trebali smo onda dati sve njima i svi otici i biti kao cigani bez domovine.. pa da svi tako razmišljaju nebi bilo države.. ok ljudi odu raditi vani pa se vrate tu im familije.. i sta si to vani bez domovine misliš da te Nijemci gledaju kao sebe hahah pa te države iste u koje bježite su gledali rat ovde i sve dopuštale jer nisu željeli muslimane u srcu evrope.. napaćeni bosnjo nikad da nauci jer je naučio da sluzi a ne da vlada zato nam se sve i desava..kazu idu iz manjih mjesta jer nemaju perspektive pa sto je ne naprave već bježe..Duminjo wrote: 03 Jun 2024, 15:31Sve je više ljudi koji odlaze iz Bosne zbog drustvenog i politickog ludila a ne zbog finansija.
Vragolasto..
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Vragolasto..
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24477 times
- Been thanked: 10627 times
Pa nije da nisu pokušali da naprave perspektivu, ali ne možeKai wrote: 03 Jun 2024, 19:50Pa naravno da nije med i mlijeko a to sto spominješ stranački politiku nije nam dodik kriv već mi samo sebi i kao takvi slični sto misle ja sam pametan sto sam otišao a budale su sto su ostale ja gledam to drugačije najlakše je pobjeći a najteže je ostati boriti se za sto su onda svi ovde ginuli trebali smo onda dati sve njima i svi otici i biti kao cigani bez domovine.. pa da svi tako razmišljaju nebi bilo države.. ok ljudi odu raditi vani pa se vrate tu im familije.. i sta si to vani bez domovine misliš da te Nijemci gledaju kao sebe hahah pa te države iste u koje bježite su gledali rat ovde i sve dopuštale jer nisu željeli muslimane u srcu evrope.. napaćeni bosnjo nikad da nauci jer je naučio da sluzi a ne da vlada zato nam se sve i desava..kazu idu iz manjih mjesta jer nemaju perspektive pa sto je ne naprave već bježe..Duminjo wrote: 03 Jun 2024, 15:31
Uostalom, svako ima svoje razloge i za ostati i za otići
Malo razumijevanja i za jedne i za druge ne škodi
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
Pa eto bas radi toga sam stavio sliku nije ni Sarajevo bilo uvjek ovako al se gradilo i gradi dok ostala mjesta sa vremenom ista slabo napreduje jer lakše je otići reci ne može i doći negdje na gotovo..Nice wrote: 03 Jun 2024, 20:16Pa nije da nisu pokušali da naprave perspektivu, ali ne možeKai wrote: 03 Jun 2024, 19:50
Pa naravno da nije med i mlijeko a to sto spominješ stranački politiku nije nam dodik kriv već mi samo sebi i kao takvi slični sto misle ja sam pametan sto sam otišao a budale su sto su ostale ja gledam to drugačije najlakše je pobjeći a najteže je ostati boriti se za sto su onda svi ovde ginuli trebali smo onda dati sve njima i svi otici i biti kao cigani bez domovine.. pa da svi tako razmišljaju nebi bilo države.. ok ljudi odu raditi vani pa se vrate tu im familije.. i sta si to vani bez domovine misliš da te Nijemci gledaju kao sebe hahah pa te države iste u koje bježite su gledali rat ovde i sve dopuštale jer nisu željeli muslimane u srcu evrope.. napaćeni bosnjo nikad da nauci jer je naučio da sluzi a ne da vlada zato nam se sve i desava..kazu idu iz manjih mjesta jer nemaju perspektive pa sto je ne naprave već bježe..
Uostalom, svako ima svoje razloge i za ostati i za otići
Malo razumijevanja i za jedne i za druge ne škodi
Vragolasto..
- Nice
- Forum [Bot]
Ne može... to zaključiš nakon godina ili decenija borbe, a stisne se čovjeku, bori se u ratu, bori se u miru, osim toga ne može se porediti život i mogućnosti u Sarajevu ili nekom manjem mjestu...
Osim toga, nigdje se ne dođe na gotovo, i tu slijedi borba
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
Nebitno samo Sarajevo eto Tuzla ,mostra grade se i šire bas.. pa sta će manje mjesto propasti kad svi odu vani živjeti ostanu stari koji na kraju umru i sta onda.. i zamisli sad tako svi da rade nebi nas bilo. Poenta je da je lakše otići tim ljudima nego se graditi.Nice wrote: 03 Jun 2024, 20:22 Ne može... to zaključiš nakon godina ili decenija borbe, a stisne se čovjeku, bori se u ratu, bori se u miru, osim toga ne može se porediti život i mogućnosti u Sarajevu ili nekom manjem mjestu...
Vragolasto..
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
Većinom sto dodju iz manjih mjesta ovde ne zadržavaju se puno idu dalje vani.. al eto sve vise ih ima koji se vraćaju vamo kažu nije to to vani vise..
Last edited by Kai on 03 Jun 2024, 20:36, edited 1 time in total.
Vragolasto..
- Nice
- Forum [Bot]
Ne čitaš me, odlazak je zadnja opcijaKai wrote: 03 Jun 2024, 20:27Nebitno samo Sarajevo eto Tuzla ,mostra grade se i šire bas.. pa sta će manje mjesto propasti kad svi odu vani živjeti ostanu stari koji na kraju umru i sta onda.. i zamisli sad tako svi da rade nebi nas bilo. Poenta je da je lakše otići tim ljudima nego se graditi.Nice wrote: 03 Jun 2024, 20:22 Ne može... to zaključiš nakon godina ili decenija borbe, a stisne se čovjeku, bori se u ratu, bori se u miru, osim toga ne može se porediti život i mogućnosti u Sarajevu ili nekom manjem mjestu...
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
Zašto zadnja?Nice wrote: 03 Jun 2024, 20:35Ne čitaš me, odlazak je zadnja opcijaKai wrote: 03 Jun 2024, 20:27
Nebitno samo Sarajevo eto Tuzla ,mostra grade se i šire bas.. pa sta će manje mjesto propasti kad svi odu vani živjeti ostanu stari koji na kraju umru i sta onda.. i zamisli sad tako svi da rade nebi nas bilo. Poenta je da je lakše otići tim ljudima nego se graditi.
Vragolasto..
- Nice
- Forum [Bot]