Kako se rijesiti negativnih misli??
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2887 times
- Been thanked: 23882 times
- Status: Offline
Re: Kako se rijesiti negativnih misli??
Mene bi zid jedino odmorio kad bi gledo u divan kameni ili nekakav a da sam ga ja napravio.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine

Mozda je trico na to i mislio.Rezultat tvoga rada u onome sto volis je najbolji bijeg od negativnih misli.I veoma jak stimulans.
- Danci
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 966 times
- Been thanked: 1187 times
To je druga priča ako se misli na tako nešto ,diviti se nečemu što si stvorio ili planiraš stvoriti svojim rukama ,nisam tako nešto uzela u obzir ..
Kada vidim skakavca u sobi,više skačem ja ,nego on
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1390 times
- Been thanked: 1698 times
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1742 times
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2750 times
- Been thanked: 4933 times
Tako mene zadnjih 10 godina liječe od psihologa do psihijatara, trčanjem i poslomArthur Dent wrote: 03 Jun 2024, 19:57 ma ja, sve se rijesi trcanjem, posao isto tako sve rjesava. to lijeci sve. pogotovo ako radis sa visoko toksicnim ljudima, ili si odrastao u paklu nasilja, alkohola, zlostavljanja i straha. boli te klinac, odes malo trcis i eto ga.
A ja ustvari non-stop i radim, i niste svjesni koliko tih ljudi koji su se "izliječili poslom" su ustvari samo nastavili drogiranje i ZATO im i dobro toliko ide posao, samo drugima djeluju da nisu. Mislim da nijedan moj kolega ni trenutno, a ni u bivšoj firmi, ne bi ni pomislio da radi sa narkomanom, da mu je narkoman šef, menadžer, nadređeni, itd. Na dva posljednja posla sam napredovala rekordnom brzinom, u prošloj firmi sam unaprijeđena na dvije menadžerske pozicije.
Nema to veze, sit gladnom ne vjeruje i džaba.
To isto kad moja mama kaže koni, kako bona nemaš od čega ručak, ja malo brašna, malo ulja, malo soli, ovo ono, a komšinica nema za vode, a kamoli za brašna.
No dobro, razumijem ja da ljudi gledaju iz neke praktične perspektive i sa ličnog iskustva, i nije da nisam probala odlaske u teretanu, šetnje, prirodu, plivanje, planinarenje, melantonin, pasifloru, valerijanu, ašvagandu, razne njemačke tablete na bazi biljaka za smirenje, učenje Kur'ana, klanjanje, rukju, homeoterapiju, hipnozu, psihoterapiju, grupnu psihoterapiu, gestalt psihoterapiju, bihevioralnu psihoterapiju, pokušala sam se i ubit da se rješim anksioznosti, bezuspješno.
I znam, opet će se neko naći da kaže da trebam probam tablete na bazi bosiljka i duboko disat.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
Al eto opet si tu prošla si sve to nekako i Boris se dalje..
Vragolasto..
- HAVANA
- Forumaš godine

Da bi se ovde o bilo cemu pricalo prvo bi se moralo znati sta podrazumijeva to drogiranje.Cim i kako.Sa gudre se ne skida poslom.Sa gudre se skida prvo fizicki a onda psihicki,sto je mnogo teze.I tu pomazu one nabrojane stvari.Ukoliko je odluka cvrsta i bez izleta.Sto opet nije pravilo,mnogo je uzroka koji su doveli do tog stanja.Neko moze,neko ne.Ti poslovni sto zuje na bijelom nisu predmet ove price.Zujo bi svak,i ne zujo.Na rukama do coline kape ako treba.Jebo njih.Daj mi cistog a da je napravio rezultat a ostao cist.Ja ih znam dosta,na onaj opisani nacin.To je mangupluk a oni drugi su u istom problemu samo je manje primjetan.Kako god tesko je to napisati.To je prvenstveno borba sa samim sobom i trazenje rjesenja i izlaza.Pronaci nacin sta te dize i zadovoljava a bez gudre je bingo.Nakon rijesene fizicke ovisnosti.Kako god ,sretno bilo.Nora Ibsenova wrote: 04 Jun 2024, 11:52Tako mene zadnjih 10 godina liječe od psihologa do psihijatara, trčanjem i poslomArthur Dent wrote: 03 Jun 2024, 19:57 ma ja, sve se rijesi trcanjem, posao isto tako sve rjesava. to lijeci sve. pogotovo ako radis sa visoko toksicnim ljudima, ili si odrastao u paklu nasilja, alkohola, zlostavljanja i straha. boli te klinac, odes malo trcis i eto ga.![]()
A ja ustvari non-stop i radim, i niste svjesni koliko tih ljudi koji su se "izliječili poslom" su ustvari samo nastavili drogiranje i ZATO im i dobro toliko ide posao, samo drugima djeluju da nisu. Mislim da nijedan moj kolega ni trenutno, a ni u bivšoj firmi, ne bi ni pomislio da radi sa narkomanom, da mu je narkoman šef, menadžer, nadređeni, itd. Na dva posljednja posla sam napredovala rekordnom brzinom, u prošloj firmi sam unaprijeđena na dvije menadžerske pozicije.
To isto kad moja mama kaže koni, kako bona nemaš od čega ručak, ja malo brašna, malo ulja, malo soli, ovo ono, a komšinica nema za vode, a kamoli za brašna.
No dobro, razumijem ja da ljudi gledaju iz neke praktične perspektive i sa ličnog iskustva, i nije da nisam probala odlaske u teretanu, šetnje, prirodu, plivanje, planinarenje, melantonin, pasifloru, valerijanu, ašvagandu, razne njemačke tablete na bazi biljaka za smirenje, učenje Kur'ana, klanjanje, rukju, homeoterapiju, hipnozu, psihoterapiju, grupnu psihoterapiu, gestalt psihoterapiju, bihevioralnu psihoterapiju, pokušala sam se i ubit da se rješim anksioznosti, bezuspješno.
I znam, opet će se neko naći da kaže da trebam probam tablete na bazi bosiljka i duboko disat.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
A ne znam sta bih rekla.
Nikad nisam ni probala nikakvu drogu, jednom samo cigaru. Ni alkohol ne volim.
Prvo sto mi pade na pamet je "Blank" i Fedja Stukan...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Dragi Havana, gudra je najmanji problem.HAVANA wrote: 04 Jun 2024, 12:24Da bi se ovde o bilo cemu pricalo prvo bi se moralo znati sta podrazumijeva to drogiranje.Cim i kako.Sa gudre se ne skida poslom.Sa gudre se skida prvo fizicki a onda psihicki,sto je mnogo teze.I tu pomazu one nabrojane stvari.Ukoliko je odluka cvrsta i bez izleta.Sto opet nije pravilo,mnogo je uzroka koji su doveli do tog stanja.Neko moze,neko ne.Ti poslovni sto zuje na bijelom nisu predmet ove price.Zujo bi svak,i ne zujo.Na rukama do coline kape ako treba.Jebo njih.Daj mi cistog a da je napravio rezultat a ostao cist.Ja ih znam dosta,na onaj opisani nacin.To je mangupluk a oni drugi su u istom problemu samo je manje primjetan.Kako god tesko je to napisati.To je prvenstveno borba sa samim sobom i trazenje rjesenja i izlaza.Pronaci nacin sta te dize i zadovoljava a bez gudre je bingo.Nakon rijesene fizicke ovisnosti.Kako god ,sretno bilo.Nora Ibsenova wrote: 04 Jun 2024, 11:52
Tako mene zadnjih 10 godina liječe od psihologa do psihijatara, trčanjem i poslom![]()
Ja imam zadnjih 10 godina niz F dijagnoza, od kojih su neki
Generalni anksiozni poremećaj
Mješovit anksiozno-depresivni poremećaj
Fobijsko-anksiozni poremećaj
Panični poremećaj, epozodna paroksizimalna anksioznost
Specifirana (izolirana) fobija
Disocijativni poremećaj (OVO ME NAJVIŠE HANDRI)
I zadnjih godinu dana sam razvila i socijalnu fobiju, a vidite svi ovdje da sam jako otvorena i ekstrovert sam, dok me moje anksioznosti i fobije izoliraju, tako da mi nedostaje društvo, a jednostavno ne mogu maći iz kuće, pa padam u depresiju.
Srećom, ti ljudi u zavodu za ovisnosti su zaista prepoznali suštinu problema, i njegov uzrok, a ne samo manifestaciju.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
Ja mislim da ona misli na drogu kao lijekove da je uljulju da to uzima bas dosta..
Vragolasto..
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ma pazi, meni je trebalo pet godina da priznam sebi šta je u pitanju.
Pa sam čitavih godinu dana to šminkala nazivima ovisnik, zavisnik, itd, dok se nisam jednostavno pomirila da sam običan narkoman.
O supstancama konkretno i detaljno, puno će još vode proteći dok i o tom mognem otvoreno.
Pa sam čitavih godinu dana to šminkala nazivima ovisnik, zavisnik, itd, dok se nisam jednostavno pomirila da sam običan narkoman.
O supstancama konkretno i detaljno, puno će još vode proteći dok i o tom mognem otvoreno.
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
Pa dobro pretpostavljam kljukas se sa tim raznim tabletama i pun ti klinac toga..
Vragolasto..
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
Valjda ima neke razlike narkoman i tebi ako ti to pomaze kao lijek..
Vragolasto..
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
Bas slušam maloprije negdje sjebu te roditelji,sjebe te društvo , ljubav i na kraju pukneš..
Vragolasto..
- HAVANA
- Forumaš godine

Nikako nije gudra najmanji problem.Gudra je svakako problem a jos veci sa tim nekim psihickim problemima,nesigurnoscu,manjkom samopouzdanja itd.Sve pravi jos gorim ,mada ti se mozda na tren ucini boljim.Al fles kratko traje.Ni g od gudre ako ti mogu tako reci.Svakako, a pogotovo sa tim problemima koje si nabrojala.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ustvari čini mi se da je neko prvi put potrefio terapiju za tu anksioznost, mada je terapija data ustvari za skidanje s', što reko Havana, gudre. 
Ali biće dobro, ako ništa, do vene se nije došlo.
Ali biće dobro, ako ništa, do vene se nije došlo.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
Zelim ti svako dobro. Savjetima ne mogu pomoci jer ih nemam
Sve si vec prosla sto sam mislila reci, tako da...

Sve si vec prosla sto sam mislila reci, tako da...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Nikako da pročitam, a kupila sam je.Julia-Klara wrote: 04 Jun 2024, 12:30 A ne znam sta bih rekla.
Ali slušala sam njegove intervjue i da, dosta sam sebe čula i pronašla u tome.
Opet kažem, ja ni do kakvog intravenoznog uzimanja ničega nisam došla, mada nije ni to daleko bilo.