Islam
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2753 times
- Been thanked: 8615 times
- Status: Offline
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
Re: Islam
Bošnjaci su Židovi Evrope.bosnjakinja wrote: 15 May 2024, 07:15Izgleda i meni ali podsjeca kazem na zidovke jos su ove u Bosni evropske zene, lako se moze mislit da su dio evropskih ortodoksnih jevreja![]()
Jedni imali holokaust drugi imali genocid
I jedni i drugi okruženi neprijateljima.
Samo što su jedni naivniji a drugi nisu .
I jedni su imali dosta Nobelovih nagrada a drugi nisu.
Svee više i više ne Bošnjaci podsjećaju na Zidove.
Mislim da u budućnosti će se toliko zanemariti Islam kos Bošnjaka kao što je kod židova judaizam sa će preći u Bosnjocizam .
A vidi čuda Uncle Sam dobar prijatelj i Zidovima i Bošnjacima.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Na tik toku naletim svaki dan na zanimljiv ajet koji ide nasumično.
"
Siročadima imetke njihove dajte, ono što je loše i zabranjeno ne mijenjajte za ono što je lijepo i dopušteno, i imetke njihove s imecima vašim ne trošite! To je, doista, prestup veliki.
Ako se bojite da prema sirotama nećete biti pravedni, onda se ženite onim ženama koje su vam drage i dopuštene, sa po dvije, sa po tri ili sa po četiri. A ako strahujete da nećete pravedni biti, onda samo jednom, ili onim koje posjedujete. Tako ćete se najlakše nepravde sačuvati.
I draga srca ženama darove njihove dajte; pa ako vam one draga srca štogod od toga poklone, to s prijatnošću i ugodnošću trošite..
"
Siročadima imetke njihove dajte, ono što je loše i zabranjeno ne mijenjajte za ono što je lijepo i dopušteno, i imetke njihove s imecima vašim ne trošite! To je, doista, prestup veliki.
Ako se bojite da prema sirotama nećete biti pravedni, onda se ženite onim ženama koje su vam drage i dopuštene, sa po dvije, sa po tri ili sa po četiri. A ako strahujete da nećete pravedni biti, onda samo jednom, ili onim koje posjedujete. Tako ćete se najlakše nepravde sačuvati.
I draga srca ženama darove njihove dajte; pa ako vam one draga srca štogod od toga poklone, to s prijatnošću i ugodnošću trošite..
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1742 times
A kod nas su I boga privatizovali pa određuju koliko će ih ići na hadž koliko će platiti, pa za kurbane, vitre Itd.. sve to treba palicama najuriti..
Vragolasto..
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Zanemaren je vec sad , mislim da sam negdje citala statistiku da 60% jevreja ne jede svinjetinu dakle 40% jede sto nije mali brojMutevelija wrote: 02 Jun 2024, 08:25Bošnjaci su Židovi Evrope.bosnjakinja wrote: 15 May 2024, 07:15
Izgleda i meni ali podsjeca kazem na zidovke jos su ove u Bosni evropske zene, lako se moze mislit da su dio evropskih ortodoksnih jevreja![]()
Mislim da u budućnosti će se toliko zanemariti Islam kos Bošnjaka kao što je kod židova judaizam sa će preći u Bosnjocizam .
Mislim da je kod bosnjaka cifra nejeda veca(bar ako ogranicimo samo na one koji kuhaju svinjetinu u kuci) ali zato alkohol pije najmanje 80%, najmanje
Last edited by bosnjakinja on 03 Jun 2024, 19:06, edited 1 time in total.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Oni imaju 600 i nešto zapovijedi ne možeš nas i njih poreditibosnjakinja wrote: 03 Jun 2024, 19:03Zanemaren je vec sad , mislim da sam negdje citala statistiku da 60% jevreja ne jede svinjetinu dakle 40% jede sto nije mali brojMutevelija wrote: 02 Jun 2024, 08:25
Bošnjaci su Židovi Evrope.
Mislim da je kod bosnjaka cifra nejeda veca ali zato alkohol pije najmanje 80%, najmanje
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Oni imaju 600 i nešto zapovijedi ne možeš nas i njih poreditibosnjakinja wrote: 03 Jun 2024, 19:03Zanemaren je vec sad , mislim da sam negdje citala statistiku da 60% jevreja ne jede svinjetinu dakle 40% jede sto nije mali brojMutevelija wrote: 02 Jun 2024, 08:25
Bošnjaci su Židovi Evrope.
Mislim da je kod bosnjaka cifra nejeda veca ali zato alkohol pije najmanje 80%, najmanje
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- bosnjakinja
- Inventar foruma

@Mutevelija
Bosnjaci kulturoloski odudaraju od islama, cak smo i za albance outsideri.Mi imamo totalno evropsku kulturu, kod nas je sve prihvaceno sto i kod komsija pocevsi od toga da dozvoljavamo kcerkama da imaju momke,indirektno seks prije braka.. udaju se za krscane(samo neka nije vlah), evo i gay parade uskoro opet..uglavnom islam kod nas je bas kao judaizam kod evropskih i americkih jevreja
Bosnjaci kulturoloski odudaraju od islama, cak smo i za albance outsideri.Mi imamo totalno evropsku kulturu, kod nas je sve prihvaceno sto i kod komsija pocevsi od toga da dozvoljavamo kcerkama da imaju momke,indirektno seks prije braka.. udaju se za krscane(samo neka nije vlah), evo i gay parade uskoro opet..uglavnom islam kod nas je bas kao judaizam kod evropskih i americkih jevreja
- Mutevelija
- Selonačelnik

Pa djelimično se slažem ali zanimljivo je da smo prihvatili vjeru od drugog brata Ismaila a oni od Ishaka.bosnjakinja wrote: 03 Jun 2024, 19:10 @Mutevelija
I znaš da je faraon ubijao mušku djecu a ostavljao žensku, poznato nešto me to asocira sa Srebrenicom, uvijek kad je neki ders taj se ajet spominje.
Jevreji su većim dijelom doprinijeli i svedalinci.U BiH se Islam ozbiljnije shvaća tek kad ljudi dodju u pedesete pa im se bliži kraj ummetovog životnih vijeka što je oko 60 godina.
Eh sad da imamo evropsku kulturu je diskutabilno.
A to što pregovarača Bošnjacima je prisutno i u Turaka
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Kod turaka je to prisutno mizerno u najurbanijim djelovima Turske a kod nas sirom Bosne manje vise isto izgleda.Albanci i turci slicnosti vece imaju , ne znam doduse kakvi su albanci iz Albanije.Mutevelija wrote: 03 Jun 2024, 20:23Pa djelimično se slažem ali zanimljivo je da smo prihvatili vjeru od drugog brata Ismaila a oni od Ishaka.bosnjakinja wrote: 03 Jun 2024, 19:10 @Mutevelija
I znaš da je faraon ubijao mušku djecu a ostavljao žensku, poznato nešto me to asocira sa Srebrenicom, uvijek kad je neki ders taj se ajet spominje.
Jevreji su većim dijelom doprinijeli i svedalinci.U BiH se Islam ozbiljnije shvaća tek kad ljudi dodju u pedesete pa im se bliži kraj ummetovog životnih vijeka što je oko 60 godina.
Ja kad kazem evropsku kulturu mislim na nasu Balkansku gdje Sarajevo nista ne odudara od Beograda ili podgorice npr
Ps: cionizam je nastao uglavnom od sekularnih evropskih jevreja,azijski arapski jevreji su drugaciji vjecito…kod nij vjera isto igra veliku ulogu
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ma odudara itekako.bosnjakinja wrote: 03 Jun 2024, 21:51Kod turaka je to prisutno mizerno u najurbanijim djelovima Turske a kod nas sirom Bosne manje vise isto izgleda.Albanci i turci slicnosti vece imaju , ne znam doduse kakvi su albanci iz Albanije.Mutevelija wrote: 03 Jun 2024, 20:23
Pa djelimično se slažem ali zanimljivo je da smo prihvatili vjeru od drugog brata Ismaila a oni od Ishaka.
Ja kad kazem evropsku kulturu mislim na nasu Balkansku gdje Sarajevo nista ne odudara od Beograda ili podgorice npr
Ps: cionizam je nastao uglavnom od sekularnih evropskih jevreja,azijski arapski jevreji su drugaciji vjecito…kod nij vjera isto igra veliku ulogu
Beograd su splavovi , nema tradicionalnog stiha , Sarajevo ima opet Baščaršiju i furanje na religiju.
BiH oduzmu religiju i kulturu utkanu u religiji dobit ćeš praznu ljušturu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Ama ne odudara nikako, ima i beograd pravoslvlja ali opet cajke droga alkohol i kurvaluk, tako isto i sarajevo…mozes se haman pa seksati na bas carsiji nece ti niko nista.Ali zqto odes u pristinu i vidis islam…cure rijetko same hodaju,alkohola malo ima, cure ne oblace minice i sorceve a da se zensko i musko drze za ruku ako nisu u braku rijetkost(mislim da je tako i u novom pazaru)…gdje koji grad u Bosni ima taj standard? Do prije rata je tako bilo u mom gradicu prica mama,ali sad zive zajedno prije braka,evolucija jebigaMutevelija wrote: 04 Jun 2024, 09:09Ma odudara itekako.bosnjakinja wrote: 03 Jun 2024, 21:51
Kod turaka je to prisutno mizerno u najurbanijim djelovima Turske a kod nas sirom Bosne manje vise isto izgleda.Albanci i turci slicnosti vece imaju , ne znam doduse kakvi su albanci iz Albanije.
Beograd su splavovi , nema tradicionalnog stiha , Sarajevo ima opet Baščaršiju i furanje na religiju.
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1742 times
Nema to veze sa vjerom kao sto sam rekao sta je ljudi ubijeno u ime vjere i sta je žena spaljeno u ime vjere da su vještice .. vjera te ući kao pojedinca da budeš bolji čovjek bar bi tako trebalo da bude a ne kao sredstvo manipulacije ljudima.
Vragolasto..
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ne znam nekako mi da se ne uvrijede Sarajlije izgleda Sarajevo kao selo spram Beograda, li broju stanovništva i po samim zgradama, Sarajevo je kotlina maltene kasabica sa Austrougarskom nadogradnjom ,Jugoslavenskom isto tako i nešto važno van rata što se izgradilo nakon toga, ima dobar urbani dio ali nema kao Beograd 2 miliona stanovnika što je metropola.bosnjakinja wrote: 04 Jun 2024, 09:24Ama ne odudara nikako, ima i beograd pravoslvlja ali opet cajke droga alkohol i kurvaluk, tako isto i sarajevo…mozes se haman pa seksati na bas carsiji nece ti niko nista.Ali zqto odes u pristinu i vidis islam…cure rijetko same hodaju,alkohola malo ima, cure ne oblace minice i sorceve a da se zensko i musko drze za ruku ako nisu u braku rijetkost(mislim da je tako i u novom pazaru)…gdje koji grad u Bosni ima taj standard? Do prije rata je tako bilo u mom gradicu prica mama,ali sad zive zajedno prije braka,evolucija jebigaMutevelija wrote: 04 Jun 2024, 09:09
Ma odudara itekako.
Eh čim je više ljudi manje je tribalnosti i "dzemata" ja kad sam u Brčkom bio na dzenazi vidio uče Yasin sa mobitela, heej sa mobitela , ne kažem da bi bio haram ali nije tradicija, manje sredine više drže so tradicije i vjere
Da nema Srba i Hrvata Islam bi bio onako nepraktikovan, ali džihad što znači borba i inat bosanski doprinosi tome da neko može se izjasniti kao musliman a zameziti svinjsko meso i piti rakiju , osoba je geijesni musliman, ali je musliman.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Pa da musliman bas onako kao sekularni zidovi amerike, evropski islam…sve je ok to ne smeta meniMutevelija wrote: 04 Jun 2024, 15:16Ne znam nekako mi da se ne uvrijede Sarajlije izgleda Sarajevo kao selo spram Beograda, li broju stanovništva i po samim zgradama, Sarajevo je kotlina maltene kasabica sa Austrougarskom nadogradnjom ,Jugoslavenskom isto tako i nešto važno van rata što se izgradilo nakon toga, ima dobar urbani dio ali nema kao Beograd 2 miliona stanovnika što je metropola.bosnjakinja wrote: 04 Jun 2024, 09:24
Ama ne odudara nikako, ima i beograd pravoslvlja ali opet cajke droga alkohol i kurvaluk, tako isto i sarajevo…mozes se haman pa seksati na bas carsiji nece ti niko nista.Ali zqto odes u pristinu i vidis islam…cure rijetko same hodaju,alkohola malo ima, cure ne oblace minice i sorceve a da se zensko i musko drze za ruku ako nisu u braku rijetkost(mislim da je tako i u novom pazaru)…gdje koji grad u Bosni ima taj standard? Do prije rata je tako bilo u mom gradicu prica mama,ali sad zive zajedno prije braka,evolucija jebiga
Eh čim je više ljudi manje je tribalnosti i "dzemata" ja kad sam u Brčkom bio na dzenazi vidio uče Yasin sa mobitela, heej sa mobitela , ne kažem da bi bio haram ali nije tradicija, manje sredine više drže so tradicije i vjere
Da nema Srba i Hrvata Islam bi bio onako nepraktikovan, ali džihad što znači borba i inat bosanski doprinosi tome da neko može se izjasniti kao musliman a zameziti svinjsko meso i piti rakiju , osoba je geijesni musliman, ali je musliman.
Jest Sarajevo selo pored Beograda to stoji
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 219 times
Nema od ovog ništa. Može eventualno neke feminjare nabaciti i dobiti malo podršku ateista da im viču "to to takve muslimane hoćemo" nešto slično kao ovi naši ateisti kada vide muslimana na koncertu za vrijeme akšama sa pivom u reci pa viču "to to vi ste pravi muslimani, niste ekstremisti"
- bosnjakinja
- Inventar foruma

nema kod mase gdje jos uvijek babo prodaje kcerku za deset ovaca, s takvima se i ne zelimo vezati..ima kod evropskih muslimana i americkih(pa i azijatskih migranata koji skoluju djecu)Bosnia_Nord wrote: 05 Jun 2024, 04:55Nema od ovog ništa. Može eventualno neke feminjare nabaciti i dobiti malo podršku ateista da im viču "to to takve muslimane hoćemo" nešto slično kao ovi naši ateisti kada vide muslimana na koncertu za vrijeme akšama sa pivom u reci pa viču "to to vi ste pravi muslimani, niste ekstremisti"![]()