Kako se rijesiti negativnih misli??

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2988 times
Been thanked: 5262 times
Status: Online

Re: Kako se rijesiti negativnih misli??

Post by Nora Ibsenova » 04 Jun 2024, 13:34

HAVANA wrote: 04 Jun 2024, 13:13 Nikako nije gudra najmanji problem.Gudra je svakako problem a jos veci sa tim nekim psihickim problemima,nesigurnoscu,manjkom samopouzdanja itd.Sve pravi jos gorim ,mada ti se mozda na tren ucini boljim.Al fles kratko traje.Ni g od gudre ako ti mogu tako reci.Svakako, a pogotovo sa tim problemima koje si nabrojala.
Ma joj, od gudre je ispočetka bilo dobro, onda je postalo navika, a na kraju je postalo moranje.

Svakako je problem, ali kad se rješi on, svi oni problemi koji su do tog doveli, ostaju, što sam kažeš, čak i pojačani gudranjem, jer kreneš paranoisat, itd, itd. Ostavilo je to uticaja.

Divni su ljudi u zavodu, vjerujem da će mi pomoć da to predeveram.

Al' najjači doživljaj pišat, a ona u mene gleda, ne mogu bona da si još tolka, haj makar samo na sekund zažmiri da krene :D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1743 times
Status: Offline

Post by Kai » 04 Jun 2024, 13:36

Jesi malo neobična meni vise ko neko dijete stidno..
Vragolasto..:zao

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14838 times
Been thanked: 10352 times

Post by Julia-Klara » 04 Jun 2024, 13:40

Nora Ibsenova wrote: 04 Jun 2024, 13:30
Julia-Klara wrote: 04 Jun 2024, 12:30 A ne znam sta bih rekla.
Nikad nisam ni probala nikakvu drogu, jednom samo cigaru. Ni alkohol ne volim.

Prvo sto mi pade na pamet je "Blank" i Fedja Stukan...
Nikako da pročitam, a kupila sam je.
Ali slušala sam njegove intervjue i da, dosta sam sebe čula i pronašla u tome.
Opet kažem, ja ni do kakvog intravenoznog uzimanja ničega nisam došla, mada nije ni to daleko bilo.
Meni je fascinantna ta borba sa samim sobom, i uvijek iznova opravdanja na povratak - do jednom.
Mislim da je dobro sto trazis pomoc, ali najveci dio posla ostaje na tvojim plecima.
drzse :yes
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2977 times
Been thanked: 24666 times

Post by HAVANA » 04 Jun 2024, 13:44

Nora Ibsenova wrote: 04 Jun 2024, 13:34
HAVANA wrote: 04 Jun 2024, 13:13 Nikako nije gudra najmanji problem.Gudra je svakako problem a jos veci sa tim nekim psihickim problemima,nesigurnoscu,manjkom samopouzdanja itd.Sve pravi jos gorim ,mada ti se mozda na tren ucini boljim.Al fles kratko traje.Ni g od gudre ako ti mogu tako reci.Svakako, a pogotovo sa tim problemima koje si nabrojala.
Ma joj, od gudre je ispočetka bilo dobro, onda je postalo navika, a na kraju je postalo moranje.

Svakako je problem, ali kad se rješi on, svi oni problemi koji su do tog doveli, ostaju, što sam kažeš, čak i pojačani gudranjem, jer kreneš paranoisat, itd, itd. Ostavilo je to uticaja.

E kad se on rijesi vracamo se na onaj post sto sam pisao.On se ne trazi odma i ne negiraj ga dok ne dodjes u tu fazu kad si sposobna za taj put.I to nece preko noci,dug je taj put i par godina kad sve stane,psiha ostaje ali… A ti mala ne znam na sta mislis i od cega ovisna ali pretoci tu ovisnost u rad,cilj,uspjeh.Samopouzdanje i zadovoljstvo postignutim ce doci sa tim i vremenom nece trebati nikakve tablete.A tablete su samo za prvo vrijeme i pomoc,poslije postaju veci problem od droge.I teze se skida.Od metadona pa na dalje…Pola generacije mi je umrlo od toga a jedan dio se skinuo.Lijekovima jos niko.Koji god je tu samodestruktivnu energiju pretocio u rad,porodicu ,pozitivu itd taj je i dobar i svi su sad cak iznad prosjeka po mnogim parametrima.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 04 Jun 2024, 13:45

Julia-Klara wrote: 04 Jun 2024, 13:40
Nora Ibsenova wrote: 04 Jun 2024, 13:30

Nikako da pročitam, a kupila sam je.
Ali slušala sam njegove intervjue i da, dosta sam sebe čula i pronašla u tome.
Opet kažem, ja ni do kakvog intravenoznog uzimanja ničega nisam došla, mada nije ni to daleko bilo.
Meni je fascinantna ta borba sa samim sobom, i uvijek iznova opravdanja na povratak - do jednom.
Mislim da je dobro sto trazis pomoc, ali najveci dio posla ostaje na tvojim plecima.
drzse :yes
Da, evo samo još ovaj put.
Ja sam imala u 2023. godini 365 dana kad sam "samo još danas"
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 10345 times
Been thanked: 8876 times

Post by Zizi » 04 Jun 2024, 14:38

Nora Ibsenova wrote: 04 Jun 2024, 11:52
Arthur Dent wrote: 03 Jun 2024, 19:57 ma ja, sve se rijesi trcanjem, posao isto tako sve rjesava. to lijeci sve. pogotovo ako radis sa visoko toksicnim ljudima, ili si odrastao u paklu nasilja, alkohola, zlostavljanja i straha. boli te klinac, odes malo trcis i eto ga.
Tako mene zadnjih 10 godina liječe od psihologa do psihijatara, trčanjem i poslom :D.
A ja ustvari non-stop i radim, i niste svjesni koliko tih ljudi koji su se "izliječili poslom" su ustvari samo nastavili drogiranje i ZATO im i dobro toliko ide posao, samo drugima djeluju da nisu. Mislim da nijedan moj kolega ni trenutno, a ni u bivšoj firmi, ne bi ni pomislio da radi sa narkomanom, da mu je narkoman šef, menadžer, nadređeni, itd. Na dva posljednja posla sam napredovala rekordnom brzinom, u prošloj firmi sam unaprijeđena na dvije menadžerske pozicije.

Nema to veze, sit gladnom ne vjeruje i džaba.
To isto kad moja mama kaže koni, kako bona nemaš od čega ručak, ja malo brašna, malo ulja, malo soli, ovo ono, a komšinica nema za vode, a kamoli za brašna.

No dobro, razumijem ja da ljudi gledaju iz neke praktične perspektive i sa ličnog iskustva, i nije da nisam probala odlaske u teretanu, šetnje, prirodu, plivanje, planinarenje, melantonin, pasifloru, valerijanu, ašvagandu, razne njemačke tablete na bazi biljaka za smirenje, učenje Kur'ana, klanjanje, rukju, homeoterapiju, hipnozu, psihoterapiju, grupnu psihoterapiu, gestalt psihoterapiju, bihevioralnu psihoterapiju, pokušala sam se i ubit da se rješim anksioznosti, bezuspješno.

I znam, opet će se neko naći da kaže da trebam probam tablete na bazi bosiljka i duboko disat.
Možda nisam baš sve upratila što si pisala, pa nisam razumjela, želiš li ti promijeniti svoje stanje ili ti više odgovara da tako ostane? Da li je pisanje o tome ovdje samo ventil da se malo provjetriš?

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 04 Jun 2024, 15:18

HAVANA wrote: 04 Jun 2024, 13:44
Nora Ibsenova wrote: 04 Jun 2024, 13:34

E kad se on rijesi vracamo se na onaj post sto sam pisao.On se ne trazi odma i ne negiraj ga dok ne dodjes u tu fazu kad si sposobna za taj put.I to nece preko noci,dug je taj put i par godina kad sve stane,psiha ostaje ali… A ti mala ne znam na sta mislis i od cega ovisna ali pretoci tu ovisnost u rad,cilj,uspjeh.Samopouzdanje i zadovoljstvo postignutim ce doci sa tim i vremenom nece trebati nikakve tablete.A tablete su samo za prvo vrijeme i pomoc,poslije postaju veci problem od droge.I teze se skida.Od metadona pa na dalje…Pola generacije mi je umrlo od toga a jedan dio se skinuo.Lijekovima jos niko.Koji god je tu samodestruktivnu energiju pretocio u rad,porodicu ,pozitivu itd taj je i dobar i svi su sad cak iznad prosjeka po mnogim parametrima.
Psiha je najgora a dosada je njen ubica.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 04 Jun 2024, 15:19

Zizi wrote: 04 Jun 2024, 14:38
Nora Ibsenova wrote: 04 Jun 2024, 11:52

Tako mene zadnjih 10 godina liječe od psihologa do psihijatara, trčanjem i poslom :D.
A ja ustvari non-stop i radim, i niste svjesni koliko tih ljudi koji su se "izliječili poslom" su ustvari samo nastavili drogiranje i ZATO im i dobro toliko ide posao, samo drugima djeluju da nisu. Mislim da nijedan moj kolega ni trenutno, a ni u bivšoj firmi, ne bi ni pomislio da radi sa narkomanom, da mu je narkoman šef, menadžer, nadređeni, itd. Na dva posljednja posla sam napredovala rekordnom brzinom, u prošloj firmi sam unaprijeđena na dvije menadžerske pozicije.

Nema to veze, sit gladnom ne vjeruje i džaba.
To isto kad moja mama kaže koni, kako bona nemaš od čega ručak, ja malo brašna, malo ulja, malo soli, ovo ono, a komšinica nema za vode, a kamoli za brašna.

No dobro, razumijem ja da ljudi gledaju iz neke praktične perspektive i sa ličnog iskustva, i nije da nisam probala odlaske u teretanu, šetnje, prirodu, plivanje, planinarenje, melantonin, pasifloru, valerijanu, ašvagandu, razne njemačke tablete na bazi biljaka za smirenje, učenje Kur'ana, klanjanje, rukju, homeoterapiju, hipnozu, psihoterapiju, grupnu psihoterapiu, gestalt psihoterapiju, bihevioralnu psihoterapiju, pokušala sam se i ubit da se rješim anksioznosti, bezuspješno.

I znam, opet će se neko naći da kaže da trebam probam tablete na bazi bosiljka i duboko disat.
Možda nisam baš sve upratila što si pisala, pa nisam razumjela, želiš li ti promijeniti svoje stanje ili ti više odgovara da tako ostane? Da li je pisanje o tome ovdje samo ventil da se malo provjetriš?
Pa šta onda da ti kažem :D.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 10345 times
Been thanked: 8876 times

Post by Zizi » 04 Jun 2024, 19:27

Nora Ibsenova wrote: 04 Jun 2024, 15:19
Zizi wrote: 04 Jun 2024, 14:38

Pa šta onda da ti kažem :D.
Ništa. :oo

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1743 times
Been thanked: 3322 times

Post by Mutevelija » 04 Jun 2024, 20:13

Fall love in them they will probably go away.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41969 times
Been thanked: 28803 times

Post by Rum » 04 Jun 2024, 20:15

Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 58348 times
Been thanked: 10468 times

Post by ElTriconi » 04 Jun 2024, 20:44

Rum wrote: 04 Jun 2024, 20:15
More jorgan napunit ocam 😂
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Danci
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 973 times
Been thanked: 1196 times

Post by Danci » 04 Jun 2024, 21:00

Ja kad imam negativne misli napuštam kuću i pravac šetnja ..
Kada vidim skakavca u sobi,više skačem ja ,nego on

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 05 Jun 2024, 08:39

Jučer je bio drugi dan trijeznosti i već danas osjećam da lijekovi slabo pomažu.
Malo mi je teško borit se sa fizičkim simptomima na poslu, izgleda da ću morati otvoriti bolovanje.

Negativne misli .. eh, ja sam čitava jedna velika negativna misao.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 25129 times
Been thanked: 10903 times

Post by Nice » 05 Jun 2024, 09:09

Želim ti da imaš mnogo snage za svoju borbu, ne znam šta bih ti drugo rekla

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 05 Jun 2024, 09:12

Nice wrote: 05 Jun 2024, 09:09 Želim ti da imaš mnogo snage za svoju borbu, ne znam šta bih ti drugo rekla
:srce :srce :srce

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23525 times
Been thanked: 21543 times

Post by Masamune » 05 Jun 2024, 09:21

Čitam ovu temu evo već 2-3 dana i ne znam šta da napišem, jer ne znam kako da ti pomognem. Bolje nekad ništa ne pisati nego da čovjek napiše nešto što bi stvorilo možda kontraefekat. Al evo ipak ću nešto.

Nadam se da ne hatoriš previše kad ti nekad odbrusim na nešto malo žustrije ili krkanski/seljački, jer to je više stvar "heat of the moment" i uglavnom mi kasnije bude žao.

Dobra si ti djevojka, a i vrlo inteligentna. I ja ti iskreno želim da se izboriš sa time, a ovo što je Havana rekao vjerovatno takav mindset znači dosta pa probaj njega poslušati.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10313 times
Been thanked: 12186 times

Post by Krokodil Behko » 05 Jun 2024, 09:23

Nora Ibsenova wrote: 05 Jun 2024, 08:39 Jučer je bio drugi dan trijeznosti i već danas osjećam da lijekovi slabo pomažu.
Malo mi je teško borit se sa fizičkim simptomima na poslu, izgleda da ću morati otvoriti bolovanje.

Negativne misli .. eh, ja sam čitava jedna velika negativna misao.

A da ti nisi malo anksiozna?
Odnosno, neka u principu bezrazložna tjeskoba, ili razlog postoji, ali se malo predimenzionira

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14838 times
Been thanked: 10352 times

Post by Julia-Klara » 05 Jun 2024, 09:31

Behko, prati na kazu *ebo ga mis! Cura vec ima sve dijagnoze, ukljucujuci i anksioznost...
daj se koncetriraj, ne
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 05 Jun 2024, 09:34

Masamune wrote: 05 Jun 2024, 09:21 Čitam ovu temu evo već 2-3 dana i ne znam šta da napišem, jer ne znam kako da ti pomognem. Bolje nekad ništa ne pisati nego da čovjek napiše nešto što bi stvorilo možda kontraefekat. Al evo ipak ću nešto.

Nadam se da ne hatoriš previše kad ti nekad odbrusim na nešto malo žustrije ili krkanski/seljački, jer to je više stvar "heat of the moment" i uglavnom mi kasnije bude žao.

Dobra si ti djevojka, a i vrlo inteligentna. I ja ti iskreno želim da se izboriš sa time, a ovo što je Havana rekao vjerovatno takav mindset znači dosta pa probaj njega poslušati.
Dragi cigara, kakvo hatorenje, pa ovo je forum a mi smo oboje previše dugo forumaši :D.
Sve su to je l', normalne stvari što ulaze u forumski staž.

Hvala ti, inteligencija donekle i jest problem, mislim da bi bila puno manje anksiozna da sam malo gluplja. :D.

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”