Manje više sam spremna na tu fizičku, samo što, nisam znala da će bit baš TOLIKO teško iskulirat i sakrit, moraću otići kući fkt.HAVANA wrote: 05 Jun 2024, 11:10Ma nebitno i od cega je ako je fizicka od gudre.Idi kuci i jecaj,trpi dok ne prodje. Trazili ste ,gledajteNora Ibsenova wrote: 05 Jun 2024, 10:54
Od svega sem propisane terapije.
Pa tjeskoba mi je pojačana iako pijem terapiju, pocinjem tonut u neku depresiju, snizeno mi je raspolozenje značajno, evo plačem bez razloga 3 sata već za stolom, vjerovatno jer mi je sistem pohrane serontonina totalno sjeban. Imam tremore u rukama i nogama, grče mi se mišići, hvata me drhtavica, a najgore mi je što se znojim preprepreviše.
Mislim da ću morat i na poslu come clean, kako je krenulo.![]()
Il hoces il neces,drugacije proc ne moze.Ako hoces prodje pa te onda doceka psiha.Ako neces isto prodje kad se zveknes al odgadjas problem i rjesenje.Ako uopste vise pricamo o gudri,ne kontam bas najbolje.
Kako se rijesiti negativnih misli??
Moderator: Krokodil Behko
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2674 times
- Been thanked: 4688 times
- Status: Offline
Re: Kako se rijesiti negativnih misli??
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9911 times
- Been thanked: 16711 times
Meni je moj rekao da mu je zao sto se toliko brinem i da bi volio da se malo opustim i da nece ici jer najvise voli da sam ja sretna.Dori wrote: 05 Jun 2024, 11:09Meni je moj vec sad rekao da sam previse dosadna i da ga pretjerano stitimspacebound wrote: 05 Jun 2024, 11:07
Kontam ja vec neko vrijeme da imam problem.
Dijete mi sutra ne ide na izlet sa skolom jer - mene strah, put do Sipova je grozan, krivine, provalije, ne znam kakvi su autobusi, da li su sigurni, kakvi su vozaci. I kad god pomislim da ide suze i lupanje srcaMoze se svasta desiti. Drugi roditelji valjda svoju djecu ne vole pa ih pustili, a samo ja dobra majka, pa svog zamolila da ne ide
Jucer mi je i psihologinja potvrdila da je moje helikopter roditeljstvo, stalna briga i sputavanje od njega napravilo nesigurnog djecaka sa niskim samopouzdanjem.![]()
Dijete ispade zrelije i pametnije od mene
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2831 times
- Been thanked: 23350 times
- Status: Online
Pa ja sta ces nego kuci.To je nemoguce sakrit.Nora Ibsenova wrote: 05 Jun 2024, 11:15Manje više sam spremna na tu fizičku, samo što, nisam znala da će bit baš TOLIKO teško iskulirat i sakrit, moraću otići kući fkt.HAVANA wrote: 05 Jun 2024, 11:10
Ma nebitno i od cega je ako je fizicka od gudre.Idi kuci i jecaj,trpi dok ne prodje. Trazili ste ,gledajteIl hoces il neces,drugacije proc ne moze.Ako hoces prodje pa te onda doceka psiha.Ako neces isto prodje kad se zveknes al odgadjas problem i rjesenje.Ako uopste vise pricamo o gudri,ne kontam bas najbolje.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14519 times
- Been thanked: 10029 times
sad bez zajebancije - kada sam dosla ovamo, bila sam u toksicnoj "vezi", sve je utjicalo na moje samopouzdanje, selfrespect, uvijek sam ja bila ta koja nije valja, ruzna, debela, glupa, sve sto ide uz to... Cak i znala da da pored mene ima druge, cupala ga iz kockarskih dugova, alkohola, pica...
Kad sam se govneta rijesila fokusirala sam se na sebe.
Mozda je smijesno, i pomodarski, i "new Age shit", ali meni je pomoglo slusati neke od "self help" gurua, u to vrijeme najvise Teal Swan.
Najveci problem danasnjice je drustvo i okruzenje (zanemarimo porodicu i nase dozivljavanje istog).
Imamo i ovdje selfhelp shit temu (ili kako se zove, pokusat cu pronaci.
Ali to je za blaze slucajeve, ipak za ozbiljne zdravstvene probleme MORAMO potraziti strucnu pomoc (i to sam radila poslije raka i hemoterapije, pricala sam vam, sve na svoju inicijativu).
Najbitnije je spoznati i prihvatiti da imamo problem, i da zelimo pomoc.
about anxiety
Kad sam se govneta rijesila fokusirala sam se na sebe.
Mozda je smijesno, i pomodarski, i "new Age shit", ali meni je pomoglo slusati neke od "self help" gurua, u to vrijeme najvise Teal Swan.
Najveci problem danasnjice je drustvo i okruzenje (zanemarimo porodicu i nase dozivljavanje istog).
Imamo i ovdje selfhelp shit temu (ili kako se zove, pokusat cu pronaci.
Ali to je za blaze slucajeve, ipak za ozbiljne zdravstvene probleme MORAMO potraziti strucnu pomoc (i to sam radila poslije raka i hemoterapije, pricala sam vam, sve na svoju inicijativu).
Najbitnije je spoznati i prihvatiti da imamo problem, i da zelimo pomoc.
about anxiety
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- HAVANA
- Forumaš godine

Da,unistices dijete.Izvini ali tako je.spacebound wrote: 05 Jun 2024, 11:07Kontam ja vec neko vrijeme da imam problem.Nora Ibsenova wrote: 05 Jun 2024, 11:00
Potraži pomoć što prije, jer to samo ide, ide, ode u nedogled, a što kažeš, i djecu ćeš sjebat.
I meni su prve ozbiljne simptome prije 10tak godina pripisivali normalnoj nervozi zbog fakulteta, a ja sam ispite provodila u wc-u fakulteta nad šoljom.
Dijete mi sutra ne ide na izlet sa skolom jer - mene strah, put do Sipova je grozan, krivine, provalije, ne znam kakvi su autobusi, da li su sigurni, kakvi su vozaci. I kad god pomislim da ide suze i lupanje srcaMoze se svasta desiti. Drugi roditelji valjda svoju djecu ne vole pa ih pustili, a samo ja dobra majka, pa svog zamolila da ne ide
Jucer mi je i psihologinja potvrdila da je moje helikopter roditeljstvo, stalna briga i sputavanje od njega napravilo nesigurnog djecaka sa niskim samopouzdanjem.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9911 times
- Been thanked: 16711 times
Smatram da je u svemu tome dobro sto sam ja uvidjela i sebi priznala problem i jos ima vremena se ispravimo, oboje.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 961 times
- Been thanked: 6893 times
imas vremena koliko da odes kupiti stvari za izlet djetetu. i reci mu sretan put sine.spacebound wrote: 05 Jun 2024, 11:24 Smatram da je u svemu tome dobro sto sam ja uvidjela i sebi priznala problem i jos ima vremena se ispravimo, oboje.
- HAVANA
- Forumaš godine

Romane bi ti mogao napisati o mojoj zeni i kako sam se borio i izborio sa tim.To je tako,majka,mogu reci i normalno ali pravi ogromnu stetu djeci kad odrastu.Mora ba i past,udarit se,pogrijesit,oplakat,proludovat,ne moze pod stakleno zvono…Suludo je i moras to priznati da dijete lisis izleta i druzenja zbog tog nekog straha.spacebound wrote: 05 Jun 2024, 11:24 Smatram da je u svemu tome dobro sto sam ja uvidjela i sebi priznala problem i jos ima vremena se ispravimo, oboje.
- HAVANA
- Forumaš godine

Arthur Dent wrote: 05 Jun 2024, 11:29imas vremena koliko da odes kupiti stvari za izlet djetetu. i reci mu sretan put sine.spacebound wrote: 05 Jun 2024, 11:24 Smatram da je u svemu tome dobro sto sam ja uvidjela i sebi priznala problem i jos ima vremena se ispravimo, oboje.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22218 times
- Been thanked: 20308 times
Proći će i tebe to vremenom. Ako ništa, muškarci su i doći će to sve na svoje čim krene pubertet i malo kasnije.
Kad budu sposobni o sebi da se brinu manje ćeš se i ti sikirati.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
A sam taj strah je strah od stvari KOJE NE POSTOJE I NISU SE DESILE. Umislja sebi kvar autobusa, lose puteve, loseg autobusa... Nije realno...HAVANA wrote: 05 Jun 2024, 11:32Romane bi ti mogao napisati o mojoj zeni i kako sam se borio i izborio sa tim.To je tako,majka,mogu reci i normalno ali pravi ogromnu stetu djeci kad odrastu.Mora ba i past,udarit se,pogrijesit,oplakat,proludovat,ne moze pod stakleno zvono…Suludo je i moras to priznati da dijete lisis izleta i druzenja zbog tog nekog straha.spacebound wrote: 05 Jun 2024, 11:24 Smatram da je u svemu tome dobro sto sam ja uvidjela i sebi priznala problem i jos ima vremena se ispravimo, oboje.
I kazu pameti ljudi da vecinu zivota provedemo u strahu os stvari koje SE NISU DESILE, NITI CE DESITI. Samo su u nasim glavama.
Zato je mindfulness bitan.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Ne nuzno.Masamune wrote: 05 Jun 2024, 11:33 Proći će i tebe to vremenom. Ako ništa, muškarci su i doći će to sve na svoje čim krene pubertet i malo kasnije.
Tatin najbolji prijatelj je imao helikopter mamu, niti se ozenio, niti ikad postao samostalan. Umrla ona, umro on poslije nje par par mjeseci.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 961 times
- Been thanked: 6893 times
nece chan, iskustvo pokazuje da nece. izjava djeteta koja kaze u prevedenom smislu "nema veze mama sto sam ja tuzan, ako si ti sa tim zadovoljna i sretna" je zabrinjavajuca.Masamune wrote: 05 Jun 2024, 11:33 Proći će i tebe to vremenom. Ako ništa, muškarci su i doći će to sve na svoje čim krene pubertet i malo kasnije.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ma to je najvazniji korak. Lijeka ima, pokušaj sa psihologom i nekim biljnim pripravcima ispočetka, pa vidi kako ide.spacebound wrote: 05 Jun 2024, 11:24 Smatram da je u svemu tome dobro sto sam ja uvidjela i sebi priznala problem i jos ima vremena se ispravimo, oboje.
Kad dodjem kuci slikacu jedne na prirodnoj bazi koje su meni od svih se pokazale najboljim.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Preporučujem vam knjigu "Antiroditelj" Marijan Košiček
Da vidite primjera iz prakse ...
Da vidite primjera iz prakse ...
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Daaaa.Arthur Dent wrote: 05 Jun 2024, 11:36nece chan, iskustvo pokazuje da nece. izjava djeteta koja kaze u prevedenom smislu "nema veze mama sto sam ja tuzan, ako si ti sa tim zadovoljna i sretna" je zabrinjavajuca.Masamune wrote: 05 Jun 2024, 11:33 Proći će i tebe to vremenom. Ako ništa, muškarci su i doći će to sve na svoje čim krene pubertet i malo kasnije.
Ja sam nažalost morala prerano sazrijeti, da bih mogla brinut i o maminim potrebama.
Tako naučiš da zatomljuješ svoje želje, potrebne, emocije da bi udovoljio tuđim.
Naučiš kako da tapkaš na prstima oko nekoga, da ga ne bi uznemirio, a šta god govorio GLASNO, u podsvjesti tinja taj glas da si ti kriv, i da nije tebe mama ustvari i ne bi imala briga.
Nemojte to radit svojoj djeci. Trebale su mi godine psihoterapije da prvo shvatim šta su mi roditelji uradili, pa onda da ih razumijem, i na kraju da im oprostim. Da se izmirimo, izgrlimo i krenemo gradit zdrave odnose. Ali tome su prethodile scene koje ne želim nijednom roditelju koji voli svoju djecu da doživi.
Moje iseljenje iz kuće je bilo dramatično, išla sam taj dan upoznat porodicu momka, jer je stvar postala ozbiljna, i dobila sam poruku od mame, koja me izbacila iz cipela. Za pet dana je pred kućom bio parkiran kombi, sve moje stvari u crnim plastičnim vrećama, i rekla sam im
" Ja sad odoh i NIKAD se više ovdje vratit neću, a ni vi meni niste dobrodošli. "
Nemojte da do tog dođe, put do pakla popločan je dobrim namjerama.
- HAVANA
- Forumaš godine

Moja je i u skolu stariju vodila svaki dan kad je krenula,skola 100 metara od kuceJulia-Klara wrote: 05 Jun 2024, 11:35A sam taj strah je strah od stvari KOJE NE POSTOJE I NISU SE DESILE. Umislja sebi kvar autobusa, lose puteve, loseg autobusa... Nije realno...HAVANA wrote: 05 Jun 2024, 11:32
Romane bi ti mogao napisati o mojoj zeni i kako sam se borio i izborio sa tim.To je tako,majka,mogu reci i normalno ali pravi ogromnu stetu djeci kad odrastu.Mora ba i past,udarit se,pogrijesit,oplakat,proludovat,ne moze pod stakleno zvono…Suludo je i moras to priznati da dijete lisis izleta i druzenja zbog tog nekog straha.
I kazu pameti ljudi da vecinu zivota provedemo u strahu os stvari koje SE NISU DESILE, NITI CE DESITI. Samo su u nasim glavama.
Zato je mindfulness bitan.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Dobro je kad ima tog balansa.
Moj partner će definitivno morat imat čelične živce.
Moj partner će definitivno morat imat čelične živce.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22218 times
- Been thanked: 20308 times
Dobro, ovo kod spejs je već odmaklo od početne faze pogotovo kad to povežem sa nekim postovima od ranije u vezi djece (ne bih detaljisao).Arthur Dent wrote: 05 Jun 2024, 11:36nece chan, iskustvo pokazuje da nece. izjava djeteta koja kaze u prevedenom smislu "nema veze mama sto sam ja tuzan, ako si ti sa tim zadovoljna i sretna" je zabrinjavajuca.Masamune wrote: 05 Jun 2024, 11:33 Proći će i tebe to vremenom. Ako ništa, muškarci su i doći će to sve na svoje čim krene pubertet i malo kasnije.
Ovo kad sebe tješiš da je to samo neka faza i slično važi samo na samom početku i samo tad možda može upaliti kao borba protiv toga, ali kasnije već nema šanse.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- HAVANA
- Forumaš godine

Koga god znam da je prisiljavao djecu na izbore,puno branio,ruzio,prestrog bio,sputavao dijete,svoje zelje,promasaje,uspjehe nametao njemu…U 90% slucajeva je i najebao.A nije uspio u namjeri.Samo je problem i sebi i djetetu napravio.Dovoljno je sve ovo tesko za mladog covjeka da bi mu jos i mi otezavali.Roditelj je da pomogne,podrzi,uputi a ne da glumi sudca i policajca,zakon…Sta god da izaberu ja cu ih podrzati ako je to njihov izbor i sretne su.To sta bi ja ili zena,okolina,ne pije vode.Nit treba da pije.