Kako se rijesiti negativnih misli??

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9993 times
Been thanked: 16875 times
Status: Online

Re: Kako se rijesiti negativnih misli??

Post by spacebound »

Napraviste od mene sad nekog ugnjetavitelja :sunja :grana
Nisam ba ja toliko crna.
Udovoljavam im, mazim, volim, razgovaram, jako puno razgovaramo, dozvoljavam im vec sad da donose svoje odluke, ne zelim im stojati na putu, podrzavam njihove zelje.

Ali taj strah da im se nesto lose moze desiti je prejak i plasim se za njih. Eto, bacite jos koji kamen :zubi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2742 times
Been thanked: 4917 times
Status: Offline

Post by Nora Ibsenova »

I strah je normalan, samo trebaš pronaći pravi način da ga kanališeš, tako da djeca ne osjete.
Probaj fkt sa nekim biljnim pripravcima za početak, redovnom psihoterapijom, mislim da bi uspjela rješit taj problem uz kvalitetnog terapeuta.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2877 times
Been thanked: 23818 times

Post by HAVANA »

spacebound wrote: 05 Jun 2024, 12:25 Napraviste od mene sad nekog ugnjetavitelja :sunja :grana
Nisam ba ja toliko crna.
Udovoljavam im, mazim, volim, razgovaram, jako puno razgovaramo, dozvoljavam im vec sad da donose svoje odluke, ne zelim im stojati na putu, podrzavam njihove zelje.

Ali taj strah da im se nesto lose moze desiti je prejak i plasim se za njih. Eto, bacite jos koji kamen :zubi
Pa strah je neminovan.I normalan.Trnem svaki dan od njega i trnucemo dok smo zivi.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14613 times
Been thanked: 10097 times

Post by Julia-Klara »

Napisali ste, strah je normalan, majka si i djeca su.
Ja se sa 50 godina javljam mami kad putujem, da se ne brine.

Samo doziraj brigu, bojis se bespotrebnih stvari.
Njima bi bilo lijepo sa drugarima i mimo skole, a nece jer ti to blokiras.

Lijepo je sto ih vodite svugdje, obilazite BiH, ali moraju i bez vas dvoje poceti, bar stariji.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2742 times
Been thanked: 4917 times

Post by Nora Ibsenova »

Najbitnije je to što je spejsa svjesna šta radi, svjesna je da je to problem i svjesna je da mora tražit rješenje.
I moja trazi da joj napisem da sam stigla kuci, a imam 10 minuta taksijem od svoje porodične kuće do stana gdje sad živim, i čovjek me istovari pred ulaz doslovno, džaba.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22506 times
Been thanked: 20633 times

Post by Masamune »

Kod mene je otac takav cijeli život.

Pogotovo kad sam otišao od njih. Kad me zove i ak se ne javim u roku od 5 minuta znao je da mi se nacrta na vratima stana kroz 10-15 minuta, pa viče majmune što se ne javiš. Čovjek pomisli odmah na najgore... rekoh bolan možda se kupam pa ne čujem, možda sam zaspao ovo ono... ma jok džaba pričati.

Eh zadnji put je bilo kad sam tek počeo da živim sa ženom (tad je bila cura). Do vrata došao i opet majmune ovo ono... sutradan odem materi i ocu, rekoh slušaj stari... i polako mu kažem neke stvari, ali bez ljutnje ovo ono. Od tad više nije nikad.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

Moja mama, pricala sam vam :grana

I moja kupovina stana, sto je njima (pogotovo njoj) bilo totalna glupost, nepotrebno, bacanje para...

Moj odgovor na njeno "zasto" je bio "da se imam gdje rahat pojebat" ju je zakovao za zid :sok

Malo se smirila, skulirala, ali je bolest sve vratila na pocetak :grana cujemo se svaki dan, a ako slucajno ne nazovem, sat vremena kasnije zove ona, zabrinula se, da se nije sta desilo :grana Ali sta cu joj, takva je. Mati :cudi
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2877 times
Been thanked: 23818 times

Post by HAVANA »

:valja
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1238 times
Been thanked: 3953 times

Post by Laser »

:D.
Klanjam džematile po parkovima.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

Cesto to spominjemo i smijemo se.
Kasnije je sestra imala problem kad je rekla da hoce preseliti od njih u stan, nije danima pricala s njom jer "zasto da zivi sama tamo, kod njih ima i pojest, i popit, i oprano, opeglano, samo bacanje para..."
Kasnije je skontala da i sestra ima 35 godina i zeli svoj mir. Mami treba malo vise vremena da razumije i drugu stranu, ali znamo da su mame takve, sve u najboljoj namjeri. Mama i tata :srce
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

E to je već druga vrsta anksioznosti i to ona separacijska. Mada svakome na početku padne teško od roditelja jbg, ali ako to nastavi u tom smjeru onda je problem.
Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6960 times
Been thanked: 4933 times

Post by Anestzijaaa »

Meni je sva porodica umrla ili poginula,samo mati ostala,bio sam problem velik od te anksioznosti,zamal upucan,narusavanje jrim, krko liiekove, smirio me mup iz tz tacnije inspektor jedan i to pricom.Od tad radim samo arbajt nemas vise misli losih,nemas vremena a valjda i godine to rijese.
End after ol jo maj wondervol
Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 969 times
Been thanked: 6931 times

Post by Arthur Dent »

spacebound wrote: 05 Jun 2024, 12:25 Napraviste od mene sad nekog ugnjetavitelja :sunja :grana
Nisam ba ja toliko crna.

nikako mi to nije namjera. siguran sam da si odlicna majka, pouzdana, brizna, borbena i jaka! siguran sam da tvoja ljubav nema kraja, da si u svakom momentu spremna sve potrebno uraditi da tvoja djeca prezive, zive i budu. majka koju mnoga djeca zele, a nikada je nece imati...
ti se brines jel ti kocka cupavca odrezana pod 90 stepeni, a ne sta bi se moglo desiti sa djetetom. ❤️

ja imam dva djecaka i svaki dan me je strah za njih. jednog od njih cak pratim u ring, mlate se zestoko. i hocu da poludim kad stane nekom na mejdan. ali kad me pogleda, ja mu se nasmijem, blago naklonim glavu i samo kazem "udri ga nije ti ga majka rodila"..

onaj drugi opet daj sam da jurca, brzina i downhill sa biciklom. znaci kad naleti, zeludac mi se okrene. padao je, razbijao se, al njegov moto je "sad jos brze". kad me puta jel ok da ide ja ga pogledam, umrem u sebi od brige, nasmijem se i kazem "zategni mamuze".

molim te, nemoj prestajati da se bojis, da se brines! samo ih ne sputavaj u radoznalosti i otkrivanju sebe i svijeta. eto.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53247 times
Been thanked: 9456 times

Post by ElTriconi »

spacebound wrote: 05 Jun 2024, 11:07
Nora Ibsenova wrote: 05 Jun 2024, 11:00

Potraži pomoć što prije, jer to samo ide, ide, ode u nedogled, a što kažeš, i djecu ćeš sjebat.
I meni su prve ozbiljne simptome prije 10tak godina pripisivali normalnoj nervozi zbog fakulteta, a ja sam ispite provodila u wc-u fakulteta nad šoljom.
Kontam ja vec neko vrijeme da imam problem.
Dijete mi sutra ne ide na izlet sa skolom jer - mene strah, put do Sipova je grozan, krivine, provalije, ne znam kakvi su autobusi, da li su sigurni, kakvi su vozaci. I kad god pomislim da ide suze i lupanje srca :grana Moze se svasta desiti. Drugi roditelji valjda svoju djecu ne vole pa ih pustili, a samo ja dobra majka, pa svog zamolila da ne ide :ccc
Jucer mi je i psihologinja potvrdila da je moje helikopter roditeljstvo, stalna briga i sputavanje od njega napravilo nesigurnog djecaka sa niskim samopouzdanjem.
Moguca su dva ishoda. Jedan je da ce imat nisko samopouzdanje i nece moc bit samostalan a drugi je da ce ti pocet lagat, neces nista znat i dobijaces neku pricu koju hoces da cujes 🤔

Tako sam ja s mamom, i dan danas. Nikad ne vicem istinu sta i kako :DD
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

imas jos vremena da se predomislis i pustis ga da ide na izlet sa drugrima :ideja
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

Julia-Klara wrote: 05 Jun 2024, 13:17 Napisali ste, strah je normalan, majka si i djeca su.
Ja se sa 50 godina javljam mami kad putujem, da se ne brine.

Samo doziraj brigu, bojis se bespotrebnih stvari.
Njima bi bilo lijepo sa drugarima i mimo skole, a nece jer ti to blokiras.

Lijepo je sto ih vodite svugdje, obilazite BiH, ali moraju i bez vas dvoje poceti, bar stariji.
Ja nikom nista ne javljam, ako me zovne kazem. Kad pita sto nisi javio kazem vidjeces ako sta bude, javice ti neko, nemas sta brinut 😂
Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 27984 times
Been thanked: 31962 times

Post by Zanki »

Kupi dvi kile trešnje
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6960 times
Been thanked: 4933 times

Post by Anestzijaaa »

Zanki wrote: 05 Jun 2024, 15:22 Kupi dvi kile trešnje
A di si barba
End after ol jo maj wondervol
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

Julia-Klara wrote: 05 Jun 2024, 15:17 imas jos vremena da se predomislis i pustis ga da ide na izlet sa drugrima :ideja
To joj je prilika da ima kakav takav odnos sa sinom, sve druge varijante su dugotrajno lose. Nije zivot tri dana, zivot je desetine godina a svaka akcija danas ima reakciju u buducnosti 🤔
Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”