spacebound wrote: 05 Jun 2024, 12:25
Napraviste od mene sad nekog ugnjetavitelja

Nisam ba ja toliko crna.
Udovoljavam im, mazim, volim, razgovaram, jako puno razgovaramo, dozvoljavam im vec sad da donose svoje odluke, ne zelim im stojati na putu, podrzavam njihove zelje.
Ali taj strah da im se nesto lose moze desiti je prejak i plasim se za njih. Eto, bacite jos koji kamen
nikako mi to nije namjera. siguran sam da si odlicna majka, pouzdana, brizna, borbena i jaka! siguran sam da tvoja ljubav nema kraja, da si u svakom momentu spremna sve potrebno uraditi da tvoja djeca prezive, zive i budu. majka koju mnoga djeca zele, a nikada je nece imati...
ti se brines jel ti kocka cupavca odrezana pod 90 stepeni, a ne sta bi se moglo desiti sa djetetom.
ja imam dva djecaka i svaki dan me je strah za njih. jednog od njih cak pratim u ring, mlate se zestoko. i hocu da poludim kad stane nekom na mejdan. ali kad me pogleda, ja mu se nasmijem, blago naklonim glavu i samo kazem "udri ga nije ti ga majka rodila"..
onaj drugi opet daj sam da jurca, brzina i downhill sa biciklom. znaci kad naleti, zeludac mi se okrene. padao je, razbijao se, al njegov moto je "sad jos brze". kad me puta jel ok da ide ja ga pogledam, umrem u sebi od brige, nasmijem se i kazem "zategni mamuze".
molim te, nemoj prestajati da se bojis, da se brines! samo ih ne sputavaj u radoznalosti i otkrivanju sebe i svijeta. eto.