Nora Ibsenova wrote: 04 Jun 2024, 11:52Tako mene zadnjih 10 godina liječe od psihologa do psihijatara, trčanjem i poslomArthur Dent wrote: 03 Jun 2024, 19:57 ma ja, sve se rijesi trcanjem, posao isto tako sve rjesava. to lijeci sve. pogotovo ako radis sa visoko toksicnim ljudima, ili si odrastao u paklu nasilja, alkohola, zlostavljanja i straha. boli te klinac, odes malo trcis i eto ga.![]()
A ja ustvari non-stop i radim, i niste svjesni koliko tih ljudi koji su se "izliječili poslom" su ustvari samo nastavili drogiranje i ZATO im i dobro toliko ide posao, samo drugima djeluju da nisu. Mislim da nijedan moj kolega ni trenutno, a ni u bivšoj firmi, ne bi ni pomislio da radi sa narkomanom, da mu je narkoman šef, menadžer, nadređeni, itd. Na dva posljednja posla sam napredovala rekordnom brzinom, u prošloj firmi sam unaprijeđena na dvije menadžerske pozicije.
Nema to veze, sit gladnom ne vjeruje i džaba.
To isto kad moja mama kaže koni, kako bona nemaš od čega ručak, ja malo brašna, malo ulja, malo soli, ovo ono, a komšinica nema za vode, a kamoli za brašna.
No dobro, razumijem ja da ljudi gledaju iz neke praktične perspektive i sa ličnog iskustva, i nije da nisam probala odlaske u teretanu, šetnje, prirodu, plivanje, planinarenje, melantonin, pasifloru, valerijanu, ašvagandu, razne njemačke tablete na bazi biljaka za smirenje, učenje Kur'ana, klanjanje, rukju, homeoterapiju, hipnozu, psihoterapiju, grupnu psihoterapiu, gestalt psihoterapiju, bihevioralnu psihoterapiju, pokušala sam se i ubit da se rješim anksioznosti, bezuspješno.
I znam, opet će se neko naći da kaže da trebam probam tablete na bazi bosiljka i duboko disat.
Kako se rijesiti negativnih misli??
Moderator: Krokodil Behko
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2988 times
- Been thanked: 5257 times
- Status: Offline
Re: Kako se rijesiti negativnih misli??
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nice
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 25091 times
- Been thanked: 10890 times
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 10341 times
- Been thanked: 8874 times
DoobrooNora Ibsenova wrote: 07 Jun 2024, 09:05Joj Zizi, vidi se da nisi čitala moj orginalni post.Zizi wrote: 07 Jun 2024, 00:08
Često se ženama san poremeti pred ili u toku menzisa.
Znaš li raditi vježbe sporog i laganog disanja? Ili tapkanje?
Ja ne spavam zadnjih 10 godina.
A trenutno ne spavam jer mi se organizam detoksificira od SVIH legalnih i nelegalnih droga kojim sam ga kljukala, pa ga ni 15mg zolpidema koja bi uspavala čovjeka od 120 kila ne moze uspavat.
Znaš li ispravno disati?
Ako to do sada nisi naučila, onda teško ide bilo kakav oporavak. Samo tegobu na tegobu dobivaš.
Plus ti treba čišćenje organizma od svih tih silnih lijekova koji si uzimala i da, tu itekako može pomoći terapija sa biljnim pripravcima.
Proces u kojem si sada je iznimno težak i teško će ti biti da sama kroz to prolaziš.
Sretno, da sve to dobro prođe.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2975 times
- Been thanked: 24637 times
Ma jok,mora malo thc bit.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ja znam da je to sve iz dobre namjere, a to je najbitnije.
Jesam dobra 3 sata odalamila, sreća pa je ljeto i baš vruće, jer mene neka zima i groznica hvataju periodično
Al dobro je, bolje je dan počeo nego jučer
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ma ne znam, odlučila sam sad batalit SVE.
Hoću da budem straith edge
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Hvala, nisam nikad razmisljala o svakodnevnom "ispravnom" disanju?Zizi wrote: 07 Jun 2024, 09:38DoobrooNora Ibsenova wrote: 07 Jun 2024, 09:05
Joj Zizi, vidi se da nisi čitala moj orginalni post.
Ja ne spavam zadnjih 10 godina.
A trenutno ne spavam jer mi se organizam detoksificira od SVIH legalnih i nelegalnih droga kojim sam ga kljukala, pa ga ni 15mg zolpidema koja bi uspavala čovjeka od 120 kila ne moze uspavat.![]()
Znaš li ispravno disati?
Ako to do sada nisi naučila, onda teško ide bilo kakav oporavak. Samo tegobu na tegobu dobivaš.
Plus ti treba čišćenje organizma od svih tih silnih lijekova koji si uzimala i da, tu itekako može pomoći terapija sa biljnim pripravcima.
Proces u kojem si sada je iznimno težak i teško će ti biti da sama kroz to prolaziš.
- HAVANA
- Penzioner

Jos bolje.Istrpi desetak dana fizicke jace pa polako…Nora Ibsenova wrote: 07 Jun 2024, 09:49Ma ne znam, odlučila sam sad batalit SVE.
Hoću da budem straith edge
- HAVANA
- Penzioner

Al nije sve ako pijes tablete za spavanje itd I to je gudra,cak i gora od nekih standardnih
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Pa to je pod nadzorom ljekara, i smanjivat će se doza do 0.HAVANA wrote: 07 Jun 2024, 09:56 Al nije sve ako pijes tablete za spavanje itd I to je gudra,cak i gora od nekih standardnih
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Bilesi sam i cikoriju počela pit umjesto kahve.
- HAVANA
- Penzioner

E to ce te izvadit
Neka pij sta god ti prija,taman i cikoriju 
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- HAVANA
- Penzioner

Tako se u nase vrijeme govorilo kaze uzmi valerijana kapi,biljka,one smire…
Da je bar valeron pa hajd. Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ne znam šta je veće zlo, hepovi ili subovi.HAVANA wrote: 07 Jun 2024, 10:42Tako se u nase vrijeme govorilo kaze uzmi valerijana kapi,biljka,one smire…Sjecam se kaze konjo ja budale meni dnevna terapija 17 heptanona kakva ba valerijana
Da je bar valeron pa hajd.
. Ma zajebi sve,istrpi i baci govna.
Pisala sam, govorili su i meni, a ja sam i probavala, valerijana, pasiflora, melantonin, pa na suho, pa ne spavam 5-6 dana, tu negdje popusti ta volja "ja to mogu sama" pa se onda vratiš na istu, a onda polahko povećavaš doze.
Ustvari, prvi tramal kad mi je propisan prije x godina trebala sam se pokupit i reć JEBITE SE SVI! A možda je do mene, možda ja imam tu ovisničku crtu u sebi i gotovo. Predugo sam glumila da sam funkcionalna i da je trava moj jedini problem, ali to su ta zavisnička samozavaravanja.
Zavisnik, koji se želi ostaviti drogiranja na način da ’ostavi drogiranje’, još je daleko od toga da zaista ostavi drogiranje. On, naime, prethodno još mora proći fazu dubokog očajanja kada mu je više nego jasno da se ustvari više ni ne može drogirati jer je zavisnik, odnosno da će ga svako pa i jednokratno uzimanje ikoje od droga, ponovo survati u ponore kompulzivnog drogiranja. I tek kad postane toliko očajan zbog nepopravljivosti svoje zavisnosti, koja je bacila takvu sjenku na čitav njegov život da mu je samoubilački destruktivno svejedno, tek tad je on dodirnuo dno svojeg propadanja.
- HAVANA
- Penzioner

Pa neces ni ustat dok ne dotaknes dno.Bitno je da si sve skontala a dalje budi mangup i jaka.Ne moze to svako.Budi ta sto moze.
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1743 times
Probaj češće uzdisati a i opušta bolje od lijekova..Nora Ibsenova wrote: 07 Jun 2024, 09:50Hvala, nisam nikad razmisljala o svakodnevnom "ispravnom" disanju?Zizi wrote: 07 Jun 2024, 09:38
Doobroo![]()
Znaš li ispravno disati?
Vragolasto..
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 6954 times
obavezno razmisli o tome. uz detox, skoro pa obavezno. ja ne znam ima li u sarajevu neko da radi terapiju disanja, mozda zizoni zna.Nora Ibsenova wrote: 07 Jun 2024, 09:50Hvala, nisam nikad razmisljala o svakodnevnom "ispravnom" disanju?Zizi wrote: 07 Jun 2024, 09:38
Doobroo![]()
Znaš li ispravno disati?
sretno nora!
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14838 times
- Been thanked: 10352 times
Nora, nadam se da ti zapisujes sve osjecas i mislis negdje.
Zapisuje sve, kad uspijes da se mozes vratiti i preraditi to sto se desava.
S druge strane, sve znas i sve si prosla, imam i strucnu pomoc. Lijepo je sto ovdje dijelis neke stvari s nama, ali nemoj previse.
Ne zaboravi da ce se uvijek naci neko ko tvoj problem nece razumjeti, pa ce pokusati okrenuti na zajebanciju, kako bi ispao/la duhovit, ili jos gore ismijavati tebe i nekada prozivati i pljuvati iz ko zna kojeg razloga.
Dozirano sve.
Znam da ti treba i nasa podrska, bezbeli je imas, ali sad je do tebe
Mozes ti to! Na kraju krajeva, imas i pored sebe ljude koji te podrzavaju, i strucnjake, plus tvoja volja!
svako dobro!!!
Zapisuje sve, kad uspijes da se mozes vratiti i preraditi to sto se desava.
S druge strane, sve znas i sve si prosla, imam i strucnu pomoc. Lijepo je sto ovdje dijelis neke stvari s nama, ali nemoj previse.
Ne zaboravi da ce se uvijek naci neko ko tvoj problem nece razumjeti, pa ce pokusati okrenuti na zajebanciju, kako bi ispao/la duhovit, ili jos gore ismijavati tebe i nekada prozivati i pljuvati iz ko zna kojeg razloga.
Dozirano sve.
Znam da ti treba i nasa podrska, bezbeli je imas, ali sad je do tebe
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- HAVANA
- Penzioner

Pa mora nekad i reci,ispricati ,mozda joj je lakse,ima potrebu…A ko krije svoj zivot i glumi majku terezu,koristi takve postove za podjebavanje,ko mu jebe mater,pisaj ga.Bitno je da ona sa sobom rascisti i bude zadovoljna.Onda ce joj taj post i ako ga bude biti smijesan i jadan.