Isto od Bolera - Jelena (prva pjesma)
Najdrazi nastupi.
Moderator: Krokodil Behko

Mister No wrote: 04 Jul 2021, 13:41Pa vidi moze se postaviti i zanimljivo pitanje koje glasi otprilike:"Nakon koliko godina okupacije okupator prestaje biti okupator?"insomnia wrote: 04 Jul 2021, 13:10
Pa dolaskom turske prestala je opasnost od pape dakle mogli su ostati heretici.
Radi se o stotinama godina vladavine jednog carstva, sa sasvim drugom kulturom i vjerom, nad nekim prostorom.
To ne moze a da ne donese promjene, kako kulturoloske tako i vjerske.
Sigurno da su Osmanlije favorizirale islam na prostorima koje su kontrolisali.
Ono sto je takođe još sigurno je da nakon urusavanja tog carstva, koje je trajalo vijekovima, na tim prostorima ostaju drugi narodi, vjere, jezici i druge bogomolje osim dzamija.
Sta Španci za kraci period uradise sa J. Amerikom ili Englezi i Francuzi sa sjevernom?
Upravo imas primjere iz Kanade sa crkvom i njenim odnosom prema domicilnom stanovništvu.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Julia-Klara wrote: 08 Sep 2021, 10:37 Da li ce Bosnjaci i dalje hrliti u ZG sada kada ih bude ocEnjivala Arkanovica?

Kad supruga ratnog zlocinca cuje ime kandidata Ahmet iz Srebrenice , mozda je prvo sto ce joj naumpasti da nas nisu sve pobili, vidi ovaj se izvuko.Julia-Klara wrote: 08 Sep 2021, 10:37 Da li ce Bosnjaci i dalje hrliti u ZG sada kada ih bude ocEnjivala Arkanovica?

Ljudi su ko gume i goriBeni wrote: 20 Sep 2021, 16:22Kad supruga ratnog zlocinca cuje ime kandidata Ahmet iz Srebrenice , mozda je prvo sto ce joj naumpasti da nas nisu sve pobili, vidi ovaj se izvuko.Julia-Klara wrote: 08 Sep 2021, 10:37 Da li ce Bosnjaci i dalje hrliti u ZG sada kada ih bude ocEnjivala Arkanovica?
Slace Bosanci i Bošnjaci hiljade poruka za Cecine favorite. Pricace o njoj kako je ona ipak dobra jer je kao mentor uzela Ibru kojem je otac izgubio lijevu nogu do butine a dajdzu mu jos traze po prijedorskim jamama.
Nece se ni roditelji te djece stidjeti ni povuci svoju djecu jer mi stida kao narod vec odavno nemamo.
Uostalom , sto pisati o ovoj temi kad je rat prosao prije vise od 20 godina. Ovo je samo muzika i zabava a ja neko ko je nacionalista pa svasta pisem.

Pa ja sam slušao lično majku od onog malog iz Tešnja što su ga zvali novi Safet Isović kada su išli u Srbiju na snimanje emisije kad je sva oduševljena govorila kako su prošli kraj Cecine vile kao turista kada se vrati iz Pariza i priča da je vidio Ajfelov toranj.Beni wrote: 20 Sep 2021, 16:22Kad supruga ratnog zlocinca cuje ime kandidata Ahmet iz Srebrenice , mozda je prvo sto ce joj naumpasti da nas nisu sve pobili, vidi ovaj se izvuko.Julia-Klara wrote: 08 Sep 2021, 10:37 Da li ce Bosnjaci i dalje hrliti u ZG sada kada ih bude ocEnjivala Arkanovica?
Slace Bosanci i Bošnjaci hiljade poruka za Cecine favorite. Pricace o njoj kako je ona ipak dobra jer je kao mentor uzela Ibru kojem je otac izgubio lijevu nogu do butine a dajdzu mu jos traze po prijedorskim jamama.
Nece se ni roditelji te djece stidjeti ni povuci svoju djecu jer mi stida kao narod vec odavno nemamo.
Uostalom , sto pisati o ovoj temi kad je rat prosao prije vise od 20 godina. Ovo je samo muzika i zabava a ja neko ko je nacionalista pa svasta pisem.

Je l joj tesko sto uziva u bogatstvu stecenom ratnim zlocinima? I je l' joj tesko kad ovako zapjeva?

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests