Liga prvaka 2014 / 2015

Locked
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Re: Liga prvaka 2014 / 2015

Post by Mala_Mu »

I da nadodam,nije feer :mrgud

Barcelona-City :grana zalit cu se na glasanje :aaaaa :valja

edit. izvlacenje :grana
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Jedino je Basel porto neizvjestan par :hihi
Habibti, ya nour el - ain... :srce
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Složio bi se sa prognozama, osim chelsea psg bi okrenuo postotke ....chelski sa mourinhom dosta ozbiljnuija ekipa od parižana, te iskusna u dvobojima tog tipa...
nepoznanica je kako će dortmund i juve reagirati tj u kakvoj će formi biti te naravno basel porto koji sam spomenuo ....ostalo očekujem glatke prolaze :kafa

Image

"Ibra će proći Mourinha, Juve je za dlaku bolji od Dortmunda, a Barca jača od Cityja"
Trener Lokomotive, Tomislav Ivković, za Index je dao prognozu osmine finala Lige prvaka
Piše: Saša Čobanov

U SJEDIŠTU UEFA-e u Nyonu danas je održan ždrijeb parova osmine finala Lige prvaka. Branitelj naslova Real Madrid igrat će protiv Schalkea, a lanjski finalist Atletico s Marijom Mandžukićem ide na Bayer Leverkusen za kojeg igra Tin Jedvaj.

Najzvučniji dvoboji su oni Barcelone i Manchester Cityja, PSG-a i Chelseaja, Arsenala i Monaca Danijela Subašića te Juventusa i Borussije Dortmund.

Zanimljivi, no ipak možda manje atraktivni trebali bi biti dvoboji Porta i Basela te Bayerna i Šahtara Darija Srne.

Prve utakmice osmine finala igraju se 17., 18., 24. i 25. veljače, a uzvrati dva tjedna kasnije. Finale Lige prvaka igrat će se u Berlinu na Olympiastadionu 6. lipnja.

Tomislav Ivković, trener Lokomotive, za Index je prokomentirao ždrijeb.

Ivkovićeva prognoza:

PSG – CHELSEA (55-45)

''Čitao sam da je Mourinho rekao da želi baš Pariz. Ako je to istina, ako je to zaista rekao, ne bih se čudio da poslije zažali nad svojom brzopletošću. PSG, premda možda i nije još u rangu Reala ili Barcelone, mega je momčad i mislim da im paše igra Chelseaja. Ibrahimović je uvijek sposoban sam odlučiti utakmicu, a treba naglasiti da PSG više nije samo Ibra. Odlična je to momčad, puna vrhunskih imena koji već neko igraju skupa, a sad su iskusniji za jednu sezonu od lani, kad su nesretno ispali baš od Chelseaja (3:1, 0:2, prolazak Engleza zbog gola u gostima). Bit će gusto i ovo je par u kojem nema izrazitog favorita, no ipak ću malu prednost dati Francuzima.

MANCHESTER CITY – BARCELONA (40-60)

''Iako je Barca daleko od forme i igara na koju nas je navikla posljednjih sezone, mislim da je u ovom dvoboju ipak favorit. City se na jedvite jade nekako uspio progurati u drugi krug, no uvjeren sam da im je to maksimum. Kvaliteta, kako individualno, tako i kolektivna je ipak na strane Barcelone i Messi, Neymar i Suarez će to proći.''

ATLETICO – BAYER (60-40)

''Jako mi je drago zbog našeg Jedvaja što je s Bayerom prošao u osminu finala, ali mislim da je Atletico prejaka prepreka i da nemaju neke velike izglede. Atletico, premda podosta izmijenjen od lani ponovo igra sjajno, a Mandžo se pokazao kao pravi pogodak i kao super zamjena za Costu. Predviđan prolazak španjolskog prvaka.''

JUVENTUS – BORUSSIA DORTMUND (51-49)

''Uf, to će biti neizvjesno. Niti jedna momčad ne briljira, posebice se to odnosi na Borussiju, koja je očajno ušla u sezonu i sad je u zoni ispadanja, ali mislim da će se do veljače puno toga promijeniti i da ćemo gledati zanimljiv dvoboj dva podjednaka rivala. Juventus možda previše ovisi od igri Pirla, koji je, premda u poznim igračkim godina, i dalje alfa i omega Stare dame. S druge strane, mnogi me pitaju što se događa s Borussijom. Nije to ništa čudno ako znamo da je Klopp, zbog ovog ili onog razloga, ostao bez gotovo cijele momčadi u odnosu na prošlu sezonu. Momčadi s puno dužom klupom teško bi se od toga oporavile. Ipak, kad se neki igrači vrate, kad se zalijeće ozljede, mislim da će to biti odličan meč. Lagana prednost ipak Juventusu.''

ŠAHTAR – BAYERN (30-70)

''Neka mi Darijo oprosti, ali nažalost, Šahtar u ovom duelu nema nikakve šanse. Bavarci ove sezone djeluju moćnije nego lani i mislim da su uz Real najbolja momčad Europe.''

SCHALKE – REAL (30-70)

''Premda su Nijemci Nijemci, a zna se da se njih nikad ne treba otpisivati, mislim da je u ovom paru sve jasno. Schalke je uz mnogo sreće i prošao grupu, a nije ni u vrhu Bundeslige i ovdje je Real ogroman favorit.''

ARSENAL – MONACO (60-40)

''Vjerujem da će Arsenal proći. Monaco je dobar, za mene su i najugodnije iznenađenje ove sezone, no iskustvo igranja u Ligi prvaka trebalo bi biti presudno, a tu je Arsenal u velikoj prednosti. S druge strane, Topnici se dižu u formi, a Monaco ipak previše ovisi od obranama Subašića. Prevelik je hendikep bila prodaja Falcaa i Jamesa ovo ljeto.''

PORTO – BASEL (50-50)

''Po meni najizjednačeniji par osmine finala. Mnogi su skloni podcjenjivanju Basela, no bacite oko par godina unazad i pogledajte koji su sve veliki klubovi ispadali nakon što bi se s njima susreli. Posebice engleski. Basel možda nema neki veliki budžet, no to je klub na zdravim temeljima koji je godinama tu negdje, puno ulažu, infrastruktura im je vrhunska, imaju navijače, grad stoji iza njih. Imaju sve preduvjete da bi uživali u igri. Mogu reći, Basel ima sve ono što našim klubovima fali za neki veći europski iskorak.''

Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9976 times
Been thanked: 11845 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Povrijeđen je i Mykhtarian. Nema ko igrati protiv Juventusa, inače bi oni popili bar 9 komada.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Očekujem poziv na raport ivkovicu kod tate mamica... Šta je htio time reći Basel je klub na zdravim temeljima, ima navijače i tako to :hihi
Ima da mu ukine božićnicu :888
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

PSG – CHELSEA (55-45)

Ne bih rekla.. Chelsea ce to dobiti.. :)

Sto Real uvijek dobro prodje :grana
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Mogli smo i mi svoje neke prognoze napisati. Doduše dugo je još do utakmica, a samim time i rano za prognoza. Jedino da prognoziramo na osnovu trenutačne forme. :hm
Samo sabura
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Danas nastavak cirkusa :pivo

Ranjeni lav PSG u reprizi s Chelseajem, može li Bayern demonstrirati moć i na Srninom Šahtaru?

Image

Piše:
Borna Rupnik

Premijerne utakmice osmine finala ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka donose dva itekako zanimljiva dvoboja - ponavljanje prošlosezonskog četvrtfinala i vrlo motivirane Ukrajince protiv bavarskog stroja.

Šahtar - Bayern

Ukrajinski prvak, predvođen hrvatskim kapetanom Darijom Srnom, već dva i pol mjeseca nije odigrao natjecateljsku utakmicu, a Guardiolin Bayern ugostit će na Areni Lviv. Nažalost, nogomet nije u prvom planu u Ukrajini.
"Igramo za cijelu Ukrajinu, a dodatna nam je motivacija užasna situacija u kojoj se nalaze naši navijači", rekao je dan prije utakmice Darijo Srna. Jedan od glavnih aduta Šahtara bit će trenutačno najbolji strijelac Lige prvaka s devet golova iz grupne faze, Luiz Adriano. Pravo nastupa nema Stepanenko, a Bernard će propustiti utakmicu zbog ozljede gležnja.
Bavarci su optimistično doputovali na noge Šahtaru te Arjen Robben iskreno priznaje: "Imam osjećaj da su neki u stanju podcijeniti domaćina, no radi se o vrlo dobroj, opasnoj momčadi te moramo demonstrirati svoju moć".
Guardiolini su se puleni u subotu lakoćom obračunali s HSV-om i napunili mu mrežu do vrha (8:0). Na terenu neće biti ozlijeđenih Martineza, Lahma i Thiaga, a pod znakom pitanja je i Alonso.
Bayern je osvojio prvo mjesto u svojoj skupini, u konkurenciji Manchester Cityja, Rome i CSKA, a Šahtar je bio drugi, iza Porta i ispred Athletic Bilbaa i BATE Borisova.

PSG - Chelsea

Jedan od najiščekivanijih dvoboja osmine finala Lige prvaka bit će "okrnjen" zbog brojnih ozljeda koje su zadesile pariški sastav. Momčad Laurenta Blanca ostala je bez četvorice igrača samo u subotnjem ligaškom dvoboju protiv Caena, kada su ostali i bez dva važna boda u utrci za naslovom prvaka Francuske.
PSG će sigurno biti bez Auriera, Cabayea i Lucasa Moure, a liječnička služba do zadnjeg će trena pokušati osposobiti barem nekog iz kvarteta Motta, Matuidi, Marquinhos i Pastore. No, Blanc još uvijek ima respektabilnu postavu na raspolaganju, posebice s Cavanijem, Lavezzijem i Ibrahimovićem u napadu.
Pod posebnim je povećalom David Luiz, brazilski branič koji je na Park prinčeva stigao upravo iz Chelseaja. "Sretan sam u Parizu. Naravno da ću biti sretan i ako zabijem Chelseaju, premda neću slaviti iz poštovanja. Chelsea je ove godine jači, ali nadam se da je ovo sezona kada PSG osvaja Ligu prvaka", rekao je.
Jose Mourinho, čiji su nogometaši na najboljem putu prema osvajanju Premiershipa, ne može računati samo na Mikela zbog problema s koljenom.
"Prošle smo ih sezone izbacili, ali izgubili smo u Parizu, a uzvrat smo dobili tek u zadnjim minutama. Radilo se o detaljima", podsjetio je Portugalac na prošlosezonsko četvrtfinale (1:3, 0:2). Chelsea je s obzirom na ranije ispadanje u FA kupu imao slobodan vikend.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

čelzi ako ovo prodje ide u finale... ovdje vidim iznenadjenje...

šahtjoru je najlakše, veće je otpisan, pa nek raspale... ali daleko je to od bajerna i za iznenadjenje :djed

tri klase niže... a srni svaka čast
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Šahtarova obrana zaustavila Bayern, bez pogodaka u Lavovu

Image

Piše:
Josip Piršljin

Bayern nije uspio već u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka osigurati prednost uoči uzvrata na svom terenu. Šahtarova obrana pokazala se čvrstom u utakmici koja je ponudila malo zanimljivosti i dobrog nogometa.
S obzirom na ratno stanje u Donecku, Šahtar je Bayern u prvom susretu osmine finala Lige prvaka ugostio u Lavovu. Pogodaka nije bilo, te se putnik među osam najboljih odlučuje na Allianz Areni. Bavarski napad ovog se puta pokazao neučinkovitim, okršaj Ukrajinaca i Nijemaca nije obilovao uzbudljivostima, već je to bio "taktički rat" Lucescua i Guardiole.
Lucescu je na teren poslao čak šestoricu Brazilaca, četiri Ukrajinca i - Darija Srnu. Hrvatski je igrač odradio cijelu utakmicu na poziciji desnog beka. Guardiola je, pak, počeo s formacijom 4-3-3 s time da su Ribery i Robben bili na stranama, a Müller u samoj špici napada.
Već u drugoj minuti gosti su stvorili priliku kada je Schweinsteigera uposlio Robben, no njemački reprezentativac nije dobro zahvatio loptu. Bayern je bio dosta bolji od domaćina u početku utakmice, Šahtar je prvi put zaprijetio tek u 20. minuti. Do isteka 45. minute još su se u dobrim situacijama našli Müller i Ribery, no nisu bili dovoljno precizni.
U nastavku utakmice gledatelji na Lviv Areni nisu vidjeli previše uzbudljiv nogomet. Bayern je bio nešto bolji, ali njegovi napadači nisu bili raspoloženi. S druge strane, Šahtar se organizirano branio i nije ulazio u "nadigravanja" već je čekao svoje prilike iz kontranapada kojih je bilo vrlo malo tako da Neuer nije imao gotovo ništa posla.
Jedina zanimljivost iz drugog poluvremena je isključenje Xabi Alonsa. Španjolac je u 65. minuti zaradio drugi žuti karton kada je spriječio pokušaj kontre Šahtara, no domaći nisu uspjeli iskoristiti igrača više do kraja susreta.

Chelsea iz jedinog udarca u okvir gola došao do važnog remija na Parku Prinčeva

Image

Piše:
Niko Rukavina

Chelsea je izvukao bod protiv solidnog PSG-a na Parku Prinčeva. Dok su Parižani nizali prigode, Mourinhova je ekipa iz jedinog udarca u okvir gola zabila pogodak za vrlo važan remi pred uzvrat.
U pravoj taktičkoj partiji, klasičnoj za Josea Mourinha, Chelsea je došao do važnog remija. Naime, Bluesi u u cijeloj utakmici jednom zapucali u okvir Siriugovog gola i poentirali, dok su ih Thibaut Courtois i nepreciznost PSG-ovih napadača spasili od poraza.
Laurent Blanc je izveo svoju momčad u 4-3-3 formaciji s gotovo cijelom "brazilskom" obranom, dok su se u napadu našli Ezequiel Lavezzi, Edinson Cavani i Zlatan Ibrahimović. Mourinho je istrčao u standardnoj 4-2-3-1 formaciji, a u sastav se vratio Diego Costa koji je zbog suspenzije propustio posljednja tri dvoboja u Premiershipu.
U 11. minuti PSG je dva put opasno zaprijetio glavom, preko Blaise Matuidija i Ibrahimovića, no, Courtois je oba puta sigurno reagirao.
Nakon što je PSG propustio još jednu solidnu prigodu glavom, ovaj put preko Cavanija, Chelsea je u 36., iz prvog (a na kraju se ispostavilo i jedinog) udarca u okvir gola, došao do vodstva. I to preko obrambene linije. John Terry je centrirao, Gary Cahill petom proslijedio do Branislava Ivanovića koji glavom zabija za veliko vodstvo Londončana.
Parižani su iz četvrtog pokušaja glavom izjednačili na početku nastavka. Matuidi je centrirao, a Cavani zabio za 1:1. Ubrzo je Ibrahimović prošao kroz obranu Chelsea i pucao, a obranjeni udarac odbio se do Lavezzija čiji je udarac završio u bloku Chelseaja.
Parižani su bili zaista opasni udarcima s glavom. Novu prigodu je propustio David Luiz. U 81. Cavani se sam izborio za još jednu veliku prigodu ali je njegov udarac otišao tik kraj vratnice.
Na kraju Chelsea može biti puno zadovoljniji ovakvim ishodom. Uzvrat se igra 11. ožujka u Londonu.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9976 times
Been thanked: 11845 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Gledao sam. Bayern je čak i sa igračem manje, igrao bolje i bio opasniji.
Šahtarovi igrači su igrali mnogo prljavije. Samo na Riberyju su napravili dvadeset faula.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Meni je bilo žao parižana....zaslužili su pobjedu, barem 2-1, možda i 3-1 .... ovako su im male šanse na Stamford Bridge u uzvratu :cudi
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Schalke s velikim problemima i ružnim sjećanjima protiv Real Madrida, Porto dolazi u Basel

Image

Piše:
Branimir Korać

Nakon dva remija prve večeri nokaut faze Lige prvaka, očekuju nas još dva susreta u kojima će četiri kluba pokušati pojačati postotke u borbi za prolaz. Real Madrid kao favorit dolazi u Gelsenkirchen dok Basel i Porto u izjednačenijem dvoboju igraju na St. Jakob-Parku...
Schalke - Real Madrid

Roberto di Matteo i Carlo Ancelotti razbijaju glavu s kojim igračima krenuti u večerašnji dvoboj Lige prvaka. Oba trenera imaju dosta problema s izostancima, više se to osjeti u Schalkeu koji ipak nema tako širok kadar kao Real Madrid.
Poseban problem predstavljaju mu ozljede dvojice vratara pa tako neće moći računati na Ralfa Fährmanna i Fabiana Giefera te će na vrata morati mladi Timon Wellenreuther koji odmah ima vatreni debi u Ligi prvaka.
"S Chelseajem sam bio autsajder kada smo osvojili Ligu prvaka, ali to nam iskustvo neće samo od sebe donijeti pobjedu u ovom susretu.Ovo je drugačija momčad i pokušat ćemo se pripremiti što je bolje moguće. Želimo pokazati da smo napredovali i da smo bolja momčad nego što smo to bili u prošlom našem susretu", kaže Di Matteo i dodaje: "Real Madrid pokazao je određene slabosti u posljednja tri-četiri susreta i pokušat ćemo to iskoristiti."
U Gelsenkirchenu se još uvijek sjećaju teškog poraza od prošle sezone 6:1 i glatkog ispadanja te će unatoč izostancima vratara, Kolašinca, Goretzke, Draxlera, Farfana, Obasija probati doći do pozitivnog rezultata.
Problema ima i Ancelotti koji već neko vrijeme ne može računati na važne adute u veznoj liniji Rodrigueza i Modrića, ozlijeđen je i Khedira te će priliku po svemu sudeći dobiti Lucas Silva koji je ove zime stigao u Madrid.
Bez obzira na sve izostanke u njemačkoj momčadi, Ancelotti ne dopušta nikakvo opuštanje uoči ovog dvoboja i od svojih igrača traži da se protivnik shvati maksimalno ozbiljno.
"Još uvijek razmišljamo o postavi za ovu utakmicu. Schalke je promijenio izgled u odnosu na prošlu sezonu, možda će igrati s trojicom iza, no mi se nećemo prilagođavati i mijenjati svoj sustav. Morat ćemo biti vrlo angažirani, pokušavati što brže vraćati loptu u svoj posjed i pronalaziti koridore kroz obranu", govori Ancelotti.

Basel - Porto

Manje zvučan, ali vjerojatno neizvjesniji dvoboj igrat će se u Baselu. Švicarski prvak dočekuje Porto i iako je Porto favorit na papiru, Basel je kroz prošlost dokazao u više navrata da protiv njega nema izrazitog favorita.
Ovo će biti posebna utakmica za Paula Sousu, trenera Basela koji je u karijeri nosio dres Benfice i Sportinga iz Lisabona, ali ne i Porta. Porto mu je uvijek bio veliki rival, a nema ništa slađe nego svladati rivala.
"Analizirali smo Porto jednako kao što analiziramo sve naše protivnike. Ostajemo u globalu pri svom načinu igre, međutim uvijek morate promijeniti neke sitnice ovisno o protivniku. Porto je jedina momčad uz Chelsea i Real Madrid bez poraza u grupnoj fazi, postigao je i 19 pogodaka te znamo koliko će biti teško. Međutim i mi njima možemo stvoriti probleme, morat ćemo riskirati i biti dobri", tvrdi Sousa.
Napad je najbolja obrana, slogan je kojim se Sousa vodi, a sada će pokušati doći do tek treće pobjede protiv Porta u 13. susretu protiv portugalskog velikana. Kao igrač nije imao previše uspjeha, želja mu je da taj skor popravi kao trener.
Na drugoj strani Julen Lopetegui vrlo cijeni Švicarce i očekuje dva vrlo teška dvoboja.
"U svaku utakmicu idemo po pobjedu, a protiv Basela će nam trebati dva sjajna nastupa ako mislimo proći. Jedan neće biti dovoljan. Basel je pun potencijala i demonstrirao je koliko dobro može igrati. Vrlo je iskusna momčad s nizom igrača velikog međunarodnog iskustva", komplimentirao je Baselu Lopetegui.
On problema s izostancima nema, nema problema niti s formom i nakon poraza od Maritima, momčad se podigla i upisala četiri uzastopne pobjede u prvenstvu što je dobar znak uoči ovog susreta.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Real i bez briljantne igre do prednosti, Ronaldo i Marcelo "sredili" Schalke

Image

Piše:
Borna Rupnik

Aktualni prvak Europe s ugodna će dva pogotka prednosti ući u uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka.
Kao i prošle sezone u osmini finala Lige prvaka, Real Madrid odmjerava snage sa Schalkeom, a prvi je susret u Gelsenkirchenu ponovno pripao Španjolcima. No, umjesto prošlogodišnjih 1:6, ovoga je puta završilo 0:2.
Schalke je u uvodnim minutama uspio zauzdati napadačku moć gostiju iz Madrida, čak i zaprijetio preko Klaas-Jana Huntelaara čiji je udarac zaustavio Iker Casillas, no u 26. minuti Kraljevski je klub stigao do željenog pogotka.
Dani Carvajal je centrirao, a Cristiano Ronaldo skočio ispred mladog, trećeg vratara Timona Wellenreuhtera i glavom proslijedio loptu u mrežu.

Ubrzo je Wellenreuther osujetio Karima Benzemu, a novi udarac za Schalke bio je i prinudni izlazak Huntelaara zbog ozljede. Novi okršaj Ronalda i domaćeg čuvara mreže, iz slobodnog udarca u 35. minuti, pripao je Wellenreutheru.
Prva ozbiljnija Realova prilika u nastavku bio je udarac Isca preko gola u 72. minuti, da bi Schalke samo dvije minute kasnije došao blizu poravnanju. Međutim, udarac Felixa Plattea završio je na prečki, a odbijenu loptu Atsuto Uchida nije uspio poslati iza Casillasovih leđa.
Kazna za propuštenu šansu stigla je desetak minuta prije isteka vremena, kada je Marcelo s ruba šesnaesterca naciljao same Schalkeove rašlje i postavio konačan rezultat. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić nije konkurirao za susret zbog ozljede, a u prvoj momčadi Real Madrida nastupio je novopridošli Brazilac Lucas Silva.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Remi u Baselu
Porto dominirao, ali izvukao remi u Baselu

Image

Piše: M. Šljivak

Fudbaleri Basela i Porta remizirali su (1:1) u prvom duelu osmine finala Lige prvaka.

Iz prve prave prilike na utakmici Basel je stigao do vodstva. Frei je sjajno proigrao Derlisa Gonzaleza, koji pogađa mrežu gostiju za prednost od 1:0.

Imao je Porto terensku nadmoć u prvom poluvremenu. Pokušavali su stići do izjednačenja, ali svi udarci prema golu domaćeg tima su bili jalovi i neprecizni.

Na odmor se otišlo vodstvom Basela od 1:0...

Nastavak ponovo donosi bolju igru portugalskog tima. Nakon pet minuta igre su uspjeli da stignu do izjednačenja preko Andera Herrere, ali je sudija poništio pogodak.

Zatim su golu domaćih prijetili Tello i Martinez. Prvo je golman domaćih Tomas Vaclik dobro odbranio, a udarac Martineza je završio iznad gola.

Do zasluženog izjednačenja Porto stiže u 78. minuti. Dosuđen je penal nakon igranja rukom Waltera Samuela, a precizan izvođač je Danilo za poravnanje rezultata na 1:1.

Ispostavio se to i kao konačan rezultat ovog susreta, te Porto ima pozitivan rezultat pred revanš na svom terenu.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Image

Najatraktivniji par osmine finala: Barcelona stiže na Etihad
Liga prvaka, osmina finala, prvi susret:
Manchester City - Barcelona 20:45
Piše: L.Š.

U UTORAK od 20:45 na Etihadu je na rasporedu prvi susret najatraktivnijeg para osmine finala Lige prvaka. Barcelona stiže kod Manchester Cityja, baš kao i lani u istoj fazi natjecanja.

Messi i Alves lani slomili Građane

Prije godinu dana Katalonci su slavili s 2:0 golovima Messija i Alvesa te došli na korak do četvrtfinala i prije uzvrata, koji je završio s novom pobjedom Barce.

Ovaj put je bilo 2:1, opet su strijelci bili Messi i Alves, dok je za goste zabio Kompany. Treba istaknuti da je u oba susreta Barcelona imala olakšan posao zbog isključenja Građana, u prvom ogledu crveni karton zaradio je Demichelis, a u drugom Zabaleta.

Izostanak Tourea hendikep je domaćina

Obje momčadi doživjele su određene promjene, ali najveći izostanak imat će domaćini. Zbog suspenzije neće biti Yaye Tourea, nositelja vezne linije, dok je zbog ozljede bio upitan Milner, no zadnje informacije govore da će biti spreman. Toure se vraća za uzvrat, ali ukoliko dobiju žuti karton, propustit će ga Aguero, Clichy, Džeko i Zabaleta. U suparničkim redovima nema ozlijeđenih Douglasa i Vermaelena, no oni i tako nisu u prvom planu Enriquea.

Pellegrini najavio ofenzivni City

"Prošle godine je bilo drugačije, bili smo u jednom napornom ritmu utakmica, ovaj put mislim da smo u boljoj formi. Lani smo pokušali promijeniti naš stil igre, no ovaj put ćemo probati igrati našu, napadačku igru", rekao je Manuel Pellegrini uoči pokušaja Cityja da prvi put u povijesti izbori četvrtfinale ovog natjecanja, nakon što je drugi put u osmini finala.

"Trebamo držati loptu u svom posjedu što je duže moguće i pritisnuti Barcelonu na njenu polovicu", plan je Čileanca, kojem je glavna briga Messi: "Messi je najbolji na svijetu, ali ne smijemo misliti samo o njemu, tu je još mnogo dobrih igrača. Ključ je da ne gubimo olako lopte, a ja se uzdam u Sergija Aguera, koji je u zadnja dva susreta pokazao da je blizu najboljih izdanja."

City u subotu razbio Newcastle, Malaga šokirala Camp Nou

City se za ovaj okršaj zagrijao uvjerljivim slavljem nad Newcastleom u prvenstvu, završilo je 5:0, čime je smanjen zaostatak za vodećim Chelseajem na pet bodova. Ujedno je to bilo drugo slavlje u nizu i potvrda rasta forme Građana.

Barcelona, pak, na Otok stiže nakon velikog šoka. Malaga je slavila na Camp Nouu s 1:0, što je Real Madrid iskoristio za bijeg na četiri boda prednosti. Pokvarilo je to atmosferu oko momčadi Luisa Enriquea, zaustavljen je niz od 11 pobjeda, opet su se pojavile priče o nezadovoljstvu Messija, potencirane nakon što su španjolski mediji izvijestili o noćnom pohodu na kasino Argentinca i Piquea.

Rakitić od prve minute, Enrique ističe da je ključ na sredini terena

"Ovakvi porazi se događaju u nogometu, ali sad nas čeka drugačije natjecanje, u kojem nemamo pravo na krivi korak", izjavio je Enrique, koji ima sličan plan kao Pellegrini: "Ukoliko budemo mogli zadržati loptu, možemo uspostaviti našu igru. Ključna će biti bitka na sredini terena."

"Bit će teško opet slaviti 2:0, City je kao engleski prvak još pojačao svoju momčad, no ako želimo do trofeja, moramo znati proći utakmice poput ovih", zaključak je trenera Katalonaca, čiji klub traži osmi uzastopni nastup u četvrtfinalu.

Ivan Rakitić očekuje se od prve minute u sastavu gostiju, a sudac velikog okršaja na Etihadu bit će Nijemac Felix Brych. Uzvrat je na rasporedu 18. ožujka.
Image
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Image

Probuđena Borussia u reprizi finala iz 1997. gostuje u Torinu
Liga prvaka, osmina finala, prvi susret:
Juventus - Borussia Dortmund 20:45
Piše: L.Š.

U SJENI okršaja Manchester Cityja i Barcelone na Etihadu večeras je na rasporedu još jedan zanimljiv susret osmine finala. Dortmundska Borussia osokoljena s tri vezane pobjede u Bundesligi stiže kod Juventusa, vladara Serije A.

Borussia povezala tri pobjede u prvenstvu

Gosti su odavno bez nade u lov na domaću titulu, jedno vrijeme boravili su u zoni ispadanja, a sad imaju dodatni motiv probati iz drugog plana iznenaditi u Ligi prvaka, natjecanju u kojem su prije dvije sezone došli do finala.

Gledajući u povijest, ovo je repriza finala Lige prvaka iz 1997. godine, kad su na Olimpijskom stadionu u Münchenu igrači Borussije došli do naslova. S dva gola Riedlea i jednim Rickena svladali su Juve s 3:1, za Talijane je tada jedini gol postigao Alessandro Del Piero.

Danas je situacija nešto drugačija, oba kluba stoje u drugom redu, iza glavnih favorita ovog natjecanja, unatoč tome što Stara dama suvereno kroči prema novom naslovu prvaka Italije.

Allegri očekuje veliku borbu

"Ovo nije utakmica sezone jer nije riječ o finalu. Čeka nas 180 minuta velike borbe protiv momčadi koja je u dobroj formi, kao i mi. Imaju brze i tehnički potkovane pojedince, što znači da ćemo morati limitirati njihove kvalitete", rekao je trener Juvea Massimiliano Allegri u najavi susreta.

Dotaknuo se Allegri i pozicije Borussije u Bundesligi, trenutno zauzima 12. mjesto: "Mislim da to nije realna slika Borussije, očekujem da će do kraja sezone oni ipak biti među vodećim klubovima."
Allegri danas ne može računati na Marronea, dok su zbog ozljeda upitni Barzagli i Matri. Kod gostiju nema Grosskreutza, a još se ne zna hoće li moći nastupiti Kehl, Durm i Kampl.

"Protiv Juventusa se neće vidjeti da se u Bundesligi borimo za ostanak"

Jürgen Klopp progovorio je o preobražaju Borussije u posljednjih par susreta: "Najvažnija stvar koja se dogodila je promjena našeg fizičkog stanja, sad konačno možemo normalno trenirati, što nije bilo moguće u prvom dijelu sezone. Također, preostaje nam još vratiti samopouzdanje."

"Protiv Juventusa nećete moći vidjeti da se u Bundesligi borimo za ostanak", poručio je Klopp, čija je momčad tijekom vikenda slavila u Stuttgartu s 3:2, dok je Juve svladao Atalantu s 2:1.

Dodatnu zanimljivost ovom susretu daje i činjenica da Juve od travnja 2013. nije izgubio susret na domaćem terenu ni u jednom natjecanju, tada je koban bio jedan njemački klub. Bayern je u četvrtfinalu Lige prvaka slavio s 2:0.

Susret na stadionu u Torinu sudit će Španjolac Antonio Mateu Lahoz. Uzvrat je na rasporedu 18. ožujka.

Očekivani sastavi:

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Pogba, Pirlo, Marchisio - Vidal; Tevéz, Morata

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Bender, Gündoğan - Błaszczykowski, Kagawa, Reus - Aubameyang.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Samo da kažem :oo

vamos barca :gace
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Tevez i Morata donijeli pobjedu Juventusu, Reus nadu Borussiji

Image

Piše:
Josip Piršljin

Prvoplasirana momčad Serie A ugostila je 12. ekipu Bundeslige u osmini finala Lige prvaka i pobijedila 2:1. Juventus je bio bolji kroz većinu susreta, no Nijemci su izborili povoljan rezultat za uzvrat.
Juventus i Borussia Dortmund su se sreli prvi put nakon finala Lige prvaka 1997. godine. Ovog puta u dosta ranijoj fazi natjecanja, u osmini finala. Talijani su na svom stadionu slavili 2:1 iako su mogli i s većom razlikom. Kloppova ekipa, pak, može biti zadovoljna jer ima aktivan rezultat uoči uzvratnog susreta na Signal Iduna Parku.
Bianconeri su poveli u 13. minuti. Morata je poveo brzu kontru na lijevoj strani i tražio nekog od suigrača na petercu. Činilo se kako će to Weidenfeller bez problema pokupiti, no lopta mu je pobjegla iz ruku što je na najbolji mogući način iskoristio Tevez zabivši za 1:0.
Zahvaljujući grešci Borussijinog vratara Juventus je došao do prednosti, no i greška Chiellinija donijela je izjednačenje. Domaći stoper se poskliznuo, a Reus je bio vrlo blizu da se s loptom prošeta do Buffona i matira ga za poravnanje rezultata.
Stara dama je ipak do kraja prvog dijela uspjela ponovno stupiti u vodstvo. Pogba je u 42. minuti s lijeve strane našao Moratu u sredini, nečuvanog, a Španjolac je lijepim potezom zabio svoj prvi pogodak u Ligi prvaka ove sezone.
Drugo poluvrijeme ipak nije ponudilo toliko zanimljivosti kao u prvih 45 minuta. Juventus je bio nešto bolji, pokušavao je doći i do trećeg gola, dok se Borussia naizgled zadovoljila minimalnim porazom s postignutim golom u gostima. Najbolje prilike imali su Tevez i Pereyra, no mreža žuto-crnih ostala je netaknuta u drugom dijelu.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Image

Pobjeda Barcelone na Etihadu
Luis Suarez s dva gola utišao Etihad

Piše: M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone savladali su u prvom duelu osmine finala Lige prvaka kao gosti ekipu Manchester Cityja s 2:1.

Fantastičan meč odigrali su Katalonci na Etihadu, te su na kraju sasvim zasluženo stigli do pobjede i velikog koraka ka četvrtfinalu.

Krenula je Barcelona jako dobro u meč i u 16. minuti stiže do vodstva. Sjajno se u kaznenom prostoru snalazi Luis Suarez, te pogađa za prednost katalonskog giganta od 1:0.

Nastavila je Barca s boljom igrom i nakon postignutog gola, a nakon pola sata mreža Joea Harta se ponovo zatresla.

Sjajnu akciju fudbalera Barcelone završio je Luis Suarez, koji je mirno pogodio za već velikih 2:0.

Mogla je Barca doći i do trećeg gola, ali nezgodan pokušaj Danija Alvesa zaustavila je prečka, pa se na poluvrijeme otišlo sa dva gola prednosti (2:0).

Nastavak bolje otvara City. Pokušali su na otvaranju preko Džeke u dva navrata, ali naš reprezentativac je bio neprecizan.

Ipak, napadi se Građanima isplaćuju u 69. minuti. Sergio Aguero je pogodio za smanjenje rezultata na 1:2.

Kada se probudila nada za povratak u meč, Gael Clichy pravi veliku glupost. Dobio je crveni karton, te je City ostao s 10 igrača na terenu.

Do kraja je Barcelona bez većih problema čuvala stečeno vodstvo, a u nedoknadi je Hart spasio penal Lionela Messija.

Edin Džeko je igrao 68 minuta...

Liga prvaka, osmina finala:

Manchester City - Barcelona 1:2 (Aguero 69' / Suarez 16', 30')
Locked

Return to “Arhiva prvenstava”