Moderne gradjevine u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
- Status: Offline
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7802 times
- Been thanked: 18392 times
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Re: Moderne gradjevine u BiH
Vidi se da nisam kafu popio.Maja wrote:Mislila sam na Vijećnicu.

Samo sabura
Ta "glupost" tj media fasada je kostala oko 8 miliona KM i ona je prica za sebe. Prvo to je najveca medija fasada u regiji, drugo ona donosi velike prihode centru i postoji grupa ljudi koja je samo zaposlena oko nje. Iskreno meni je lijepo da dok stojim na semaforu i cekam zeleno, citam najnovije vijest iz BiH i svijeta.Krokodil Behko wrote:Najnovija zgrada je tzv. Sarajevo city center. Izvana, izgleda cool, osim što im je jako velika glupost onaj ogromni svjetleći info pano na desnoj strani. Razumijem moć reklama ali čini mi se da razbija koncepciju. Iznutra, iskren da budem, nisam ni ulazio ali kažu da djeluje pomalo klaustrofobično.
A te price da je klaustrofobicno je smijesno, objekat je unutra osvijetljen prirodnim svjetlom i ima ga vise nego sto je potrebno.
BHC stambeno poslovni objekat - Sarajevo - Marijin Dvor

Objekat je u izgradnji.

Objekat je u izgradnji.
- drugrankovic
- Inventar foruma
kurac na biciklu... to ce narod dobiti...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9594 times
- Been thanked: 11343 times
Ok, stručniji si i vjerovatno si u pravu. Moje je viđenje stvari, pomalo gorshtachko i mi polako izumiremo. Valjda i za nas neko projektuje neki starački dom, ili staračku brvnaru na Bjelašnici.Nedo wrote:Ta "glupost" tj media fasada je kostala oko 8 miliona KM i ona je prica za sebe. Prvo to je najveca medija fasada u regiji, drugo ona donosi velike prihode centru i postoji grupa ljudi koja je samo zaposlena oko nje. Iskreno meni je lijepo da dok stojim na semaforu i cekam zeleno, citam najnovije vijest iz BiH i svijeta.Krokodil Behko wrote:Najnovija zgrada je tzv. Sarajevo city center. Izvana, izgleda cool, osim što im je jako velika glupost onaj ogromni svjetleći info pano na desnoj strani. Razumijem moć reklama ali čini mi se da razbija koncepciju. Iznutra, iskren da budem, nisam ni ulazio ali kažu da djeluje pomalo klaustrofobično.
A te price da je klaustrofobicno je smijesno, objekat je unutra osvijetljen prirodnim svjetlom i ima ga vise nego sto je potrebno.
Ali zadržat ću stav, da ta media fasada, ipak narušava kompletan umjetnički dojam.
Moja jedina zamjerka na media fasadu jeste los kvalitet same slike, tj rastojanje izmedju dioda je preveliko, naravno manje bi kostalo vise novca. Po meni sad raskrsnica na Marijin Dvoru izgleda svjetskiKrokodil Behko wrote:Ok, stručniji si i vjerovatno si u pravu. Moje je viđenje stvari, pomalo gorshtachko i mi polako izumiremo. Valjda i za nas neko projektuje neki starački dom, ili staračku brvnaru na Bjelašnici.Nedo wrote:Ta "glupost" tj media fasada je kostala oko 8 miliona KM i ona je prica za sebe. Prvo to je najveca medija fasada u regiji, drugo ona donosi velike prihode centru i postoji grupa ljudi koja je samo zaposlena oko nje. Iskreno meni je lijepo da dok stojim na semaforu i cekam zeleno, citam najnovije vijest iz BiH i svijeta.Krokodil Behko wrote:Najnovija zgrada je tzv. Sarajevo city center. Izvana, izgleda cool, osim što im je jako velika glupost onaj ogromni svjetleći info pano na desnoj strani. Razumijem moć reklama ali čini mi se da razbija koncepciju. Iznutra, iskren da budem, nisam ni ulazio ali kažu da djeluje pomalo klaustrofobično.
Ali zadržat ću stav, da ta media fasada, ipak narušava kompletan umjetnički dojam.

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- String
- Legenda foruma
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 27 times
Ma ja...spomenici pored ceste na mjestima udesa "odvracaju paznju vozacima" a kad je u pitanju ovakvo nesto onda je sve ok...Ovo meni isto Klix na otvorenom... 

Nisam siguran da li se desio i jedan udes nakon sto se otvorio ovaj objekat, a prije njega su se desavali. Mislim da to nema nikakve veze sa ovim. Tvoj komentar je vise tipa "pljuj po svemu pozitivnom sto se desava", klasicni hejter 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9594 times
- Been thanked: 11343 times
U pravu si. Prolazio sam i vidio da je rastojanje između dioda veliko.Nedo wrote:Moja jedina zamjerka na media fasadu jeste los kvalitet same slike, tj rastojanje izmedju dioda je preveliko, naravno manje bi kostalo vise novca. Po meni sad raskrsnica na Marijin Dvoru izgleda svjetskiKrokodil Behko wrote:Ok, stručniji si i vjerovatno si u pravu. Moje je viđenje stvari, pomalo gorshtachko i mi polako izumiremo. Valjda i za nas neko projektuje neki starački dom, ili staračku brvnaru na Bjelašnici.Nedo wrote:Ta "glupost" tj media fasada je kostala oko 8 miliona KM i ona je prica za sebe. Prvo to je najveca medija fasada u regiji, drugo ona donosi velike prihode centru i postoji grupa ljudi koja je samo zaposlena oko nje. Iskreno meni je lijepo da dok stojim na semaforu i cekam zeleno, citam najnovije vijest iz BiH i svijeta.Krokodil Behko wrote:Najnovija zgrada je tzv. Sarajevo city center. Izvana, izgleda cool, osim što im je jako velika glupost onaj ogromni svjetleći info pano na desnoj strani. Razumijem moć reklama ali čini mi se da razbija koncepciju. Iznutra, iskren da budem, nisam ni ulazio ali kažu da djeluje pomalo klaustrofobično.
Ako već treba da postoji, trebali su to malo bolje.
Btw, ne bih volio da živim u zgradi preko puta

U 23h se gasi ova veca strana fasade sa sjeverne strane da ljudi mogu u miru spavati 

Ja u Bosanskoj Krupi planiram izgraditi pravu malu klasično tradicionalnu bosansku kućicu, negdje uz Unu. (pa dobro, šta, na maštu se ne plaća porez, ja živim svoje snove i nikad neću reći nikad, dok se ne probudim) Htio sam samo reći da sam pobornik tradicionalizma. Modernost osigurava funkcionalnost, praktičnost, potpunu namjensku iskoristivost, itd., ali ne bi škodio poneki tradicijski detalj. Ne vjerujem da nema kreativnih arhitekata koji bi zdušno spojili modernu funkcionalnost sa tradicijskim izgledom, samo ih treba istaknuti umjesto materijalnih interesa lokalnih moćnika.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Mislis nesto kao na ovaj fol: http://sa-c.net/index.php/projects/sara ... lidza.htmltovar wrote:Ja u Bosanskoj Krupi planiram izgraditi pravu malu klasično tradicionalnu bosansku kućicu, negdje uz Unu. (pa dobro, šta, na maštu se ne plaća porez, ja živim svoje snove i nikad neću reći nikad, dok se ne probudim) Htio sam samo reći da sam pobornik tradicionalizma. Modernost osigurava funkcionalnost, praktičnost, potpunu namjensku iskoristivost, itd., ali ne bi škodio poneki tradicijski detalj. Ne vjerujem da nema kreativnih arhitekata koji bi zdušno spojili modernu funkcionalnost sa tradicijskim izgledom, samo ih treba istaknuti umjesto materijalnih interesa lokalnih moćnika.

Odlično! Pozdravljam! Meni dosta osamdesetak kvadrata između dva studetska stana u kojima obitavaju studetice, al` da je Una iza i da je blizu Bos. Krupe. (neću u Bosanski Novi)
O, sudbo kleta...
- drugrankovic
- Inventar foruma
a parking za magarca...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Šta će magarcu parking, vidi livade, moj mago je off road a i može pasti koliko hoće. Osim toga, to je studentski dom, tu trave ne fali.
O, sudbo kleta...