Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Zašto bi imali?laganini wrote:..rubalj u strmoglavom padu dali je ruska politika u krahu bolje rečeno putinova politika...ili će ameri imati milosti..
Po mojoj procjeni se sada isplati kupovati Rusku valutulaganini wrote:možda putin promijeni strategiju..ili je kasno..
Ne bih se složio da drži Kina USA jer Kina sa USA neće da posluje u dolarima već u zlatucamargue wrote:uglavnom ovisi puno toga od Kine i jos dvije tri zemlje,Kina drzi i Ameriku da ne ode k vragu
mrki62 wrote:Ne bih se složio da drži Kina USA jer Kina sa USA neće da posluje u dolarima već u zlatucamargue wrote:uglavnom ovisi puno toga od Kine i jos dvije tri zemlje,Kina drzi i Ameriku da ne ode k vragu
Ja se slažem s tobom u vezi dolara - tako je kako veliš al Ameri kažnjavaju sve koji ne žele njihov dolar:Irak,Libija, evo sad Rusija a pusti to što oni traže nekakav samo njima poznat izgovor.camargue wrote:...sam si rekao da Kina nece da posluje u dolarima sa USA!...pa sta su dolari?...to je smjece,amerikanci ga druckaju kao novinski papir za wc,kad god im zatreba oni ga izdruckaju...ebes eto....zato imadosmo toliko financijskih kriza zadnjih godina...Kinezi su pametni,hoce zlato a samo je zlato garancija vrijednosti-ako je uopce jos ima...
Dugoročno je to zlato i te kako pokazati koliko je Putin bio u pravu.Calla wrote:pa eno i Putin se bacio u kupovine zlatnih zaliha,,nece onda tako brzo propasti:)
Kina više ne želi poslovati s amerima u dolarima jer su ih ovi jednom naguzili... Uzeli goleme kredite pa oborili dolarcamargue wrote:mrki62 wrote:Ne bih se složio da drži Kina USA jer Kina sa USA neće da posluje u dolarima već u zlatucamargue wrote:uglavnom ovisi puno toga od Kine i jos dvije tri zemlje,Kina drzi i Ameriku da ne ode k vragu...sam si rekao da Kina nece da posluje u dolarima sa USA!...pa sta su dolari?...to je smjece,amerikanci ga druckaju kao novinski papir za wc,kad god im zatreba oni ga izdruckaju...ebes eto....zato imadosmo toliko financijskih kriza zadnjih godina...Kinezi su pametni,hoce zlato a samo je zlato garancija vrijednosti-ako je uopce jos ima...
mrki62 wrote:Sve je to Američko maslo a sam narod ni kriv ni dužan plaća ceh.
Evo čtam,kako je u Austriji benzin već ispod eura.
E sad, ako ne bi Ameri pravili kapric Putinu, te po mom realne cijene za benz ne bi ni bilo.
Ko još nayebe po pitanju te cijene - primijetite sami a nisu samo Rusi u pitanju.
mrki62 wrote:Pa i oni koji prodaju goriva recimo u BiH imaju manje dobiti, kao i država.
Kad sabereš sve procente, cio svijet strada.