Kakvo je vrijeme kod vas trenutno?
Moderator: VIP
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Kakvo je vrijeme kod vas trenutno?
od juce neki zestok i jak vjetar u Bay. ali ima i sunca pa je lijepo..
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
..odjednom zamracilo, a juzina i dalje pleshe.
Aktiviram se na dodir.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7892 times
- Been thanked: 18656 times
Sunčano ali jako hladno. Jutros kad sam išla u wc u 5 do 6 bilo je -2 ako je vjerovati Foreci.
Ali ono...kako se penjem iz prizemlja na sprat osjetim da je nakon svake stepenice hladnije
Inače spavam sa dekom i dva jorgana preko glave. Interesantno je to...kad nije hladno imam osjećaj da ću se ispod deke ugušiti a kad zahladi ništa mi ne smeta što su mi preko glave deka i dva jorgana.
Ali ono...kako se penjem iz prizemlja na sprat osjetim da je nakon svake stepenice hladnije
Inače spavam sa dekom i dva jorgana preko glave. Interesantno je to...kad nije hladno imam osjećaj da ću se ispod deke ugušiti a kad zahladi ništa mi ne smeta što su mi preko glave deka i dva jorgana.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9720 times
- Been thanked: 11460 times
- Status: Online
Ja još uvijek ne ložim u svojoj sobi, a pokrivam se nečim što je više deka u plahti nego jorgan, jer je tanko.Maja wrote: Inače spavam sa dekom i dva jorgana preko glave.
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
opet cijelu noc neki vjetar i to jak,kao ad ce i daans cijeli dan puhati...cudno za ove krajeve ovako jak vjetar 
- greeneyes
- Hadžija

Od ranog jutra sunčano, na nebu niti jednog oblačka, al' hlaaadno, majku mu. Al' dobro, mora ujutro biti hladno, već tamo oko podne bi mogao graditi bunar i sunčat' se. 
Samo sabura
- Maja
- Administrator

Ako ti je soba u prizemlju onda i ne trebaš ložiti jer se dio topline iz dnevnog prenese u nju iako to i ne primjećujemo na prvi pogled tj osjet. Napisah gore da se kod nas drastično osjeti razlika na spratu i u prizemlju i da je osjetim sa svakom stepenicom koju pređem. A mislim da sam pisala već o položaju moje sobe. Ispod nje je garaža koja je otvorena, bez vrata, jedan zid okrenut sjeveru i sunce je na njemu nekih 5 minuta kad tek izađe, drugi zid je prema istoku, onako isturen na vjetrometini. Treći graniči s hodnikom a četvrti sa balkonom ispod kojeg je čatrnja s vodom jer je kod nas pola čatrnje pod zemljom a pola u sklopu kuće.Krokodil Behko wrote:Ja još uvijek ne ložim u svojoj sobi, a pokrivam se nečim što je više deka u plahti nego jorgan, jer je tanko.Maja wrote: Inače spavam sa dekom i dva jorgana preko glave.
Pa ti sad vidi!
Ne bi ti bilo loše polijepiti stiropor po stropu garaže, ako je otvorenaMaja wrote:Ako ti je soba u prizemlju onda i ne trebaš ložiti jer se dio topline iz dnevnog prenese u nju iako to i ne primjećujemo na prvi pogled tj osjet. Napisah gore da se kod nas drastično osjeti razlika na spratu i u prizemlju i da je osjetim sa svakom stepenicom koju pređem. A mislim da sam pisala već o položaju moje sobe. Ispod nje je garaža koja je otvorena, bez vrata, jedan zid okrenut sjeveru i sunce je na njemu nekih 5 minuta kad tek izađe, drugi zid je prema istoku, onako isturen na vjetrometini. Treći graniči s hodnikom a četvrti sa balkonom ispod kojeg je čatrnja s vodom jer je kod nas pola čatrnje pod zemljom a pola u sklopu kuće.Krokodil Behko wrote:Ja još uvijek ne ložim u svojoj sobi, a pokrivam se nečim što je više deka u plahti nego jorgan, jer je tanko.Maja wrote: Inače spavam sa dekom i dva jorgana preko glave.
Pa ti sad vidi!
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9720 times
- Been thanked: 11460 times
- Status: Online
Ispod moje sobe je šuplje. To jeste, ima podrum. Nije otvoren ali tuče odozdo.Maja wrote:Ako ti je soba u prizemlju onda i ne trebaš ložiti jer se dio topline iz dnevnog prenese u nju iako to i ne primjećujemo na prvi pogled tj osjet. Napisah gore da se kod nas drastično osjeti razlika na spratu i u prizemlju i da je osjetim sa svakom stepenicom koju pređem. A mislim da sam pisala već o položaju moje sobe. Ispod nje je garaža koja je otvorena, bez vrata, jedan zid okrenut sjeveru i sunce je na njemu nekih 5 minuta kad tek izađe, drugi zid je prema istoku, onako isturen na vjetrometini. Treći graniči s hodnikom a četvrti sa balkonom ispod kojeg je čatrnja s vodom jer je kod nas pola čatrnje pod zemljom a pola u sklopu kuće.Krokodil Behko wrote:Ja još uvijek ne ložim u svojoj sobi, a pokrivam se nečim što je više deka u plahti nego jorgan, jer je tanko.Maja wrote: Inače spavam sa dekom i dva jorgana preko glave.
Pa ti sad vidi!
Prozor na istoku, a vanjski zid na jugu.
Ama bilo šta. Kod mene je staklena vuna, a drži je tzv "lesonit" koji je tanko malterisan, pa i okrečen.Ne bi ti bilo loše polijepiti stiropor po stropu garaže, ako je otvorenabar 3 ili još bolje 5 cm .... nije ni čudo, da zebeš u noge , to je gore nego da si na zemlji ...
I nek zazida balkon u vremenima dokolice a ovaj zid što je na sjever ja bih okrenuo prema jugu. 
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- greeneyes
- Hadžija

Kao stvoreno za šetnje.Mala_Mu wrote:IstoAlpha wrote:cisto i suncano
Samo sabura
- Maja
- Administrator

- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Mislila na biro, al ipak cu sutra..Maja wrote:Mala sto si to poranila.
Moram malo vratiti se u normalu, zamjenila sam dan i noc..
- Maja
- Administrator