Vojislav Šešelj

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Šešelj: Srebrenica je najmračnija tačka na srpskoj stran

21 Dec 2014, 10:15

Ja ne osporavam zločin u Srebrenici,samo tvrdim da nije genocid.
Znam da će mnogi da skoče na mene zbog ovoga al valjda imam pravo na svoje mišljenje: da li je iko optužen i osuđen za genocid????
Jedno je biti optužen i osuđen za zločin a drugo je za genocid pa me zanima jel iko osuđen za genocid.

Kako ja znam, morali bi svi biti osuđeni a ne samo neki pojedinci jer na sudu u vezi takvih slučajeva se optužba generalizira na sve i to sa jasnim ciljem - da se svi kazne kao opomena drugima.
Čak ako je neko bio pasivan se na sudu pita; šta si uradio da bi spriječio i sl.
Međutim, sve je to farsa i javnosti su poturili dogovorenu istinu i sad se je pojavio Šešelj, koji je malo pomrsio konce i eto sa putem eliminisanja Šešelj ne valja a svi ostali su kao dobri.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

21 Dec 2014, 10:21

Jos da zlocine u Srebrenici priznaju neki ovde na forumu,pa mozemo prevrnuti Novi list istorije...
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 11883 times
Status: Online

21 Dec 2014, 10:33

mrki62 wrote:
Znam da će mnogi da skoče na mene zbog ovoga al valjda imam pravo na svoje mišljenje: da li je iko optužen i osuđen za genocid????

Radislav Krstić
Ljubiša Beara
Vujadin Popović
Drago Nikolić
Milenko Trifunović
Brano Džinić
Aleksandar Radovanović
Slobodan Jakovljević
Branislav Medan
Miloš Stupar
Petar Mitrović
Milorad Trbić
Zoran Tomić

Novislav Džajić - uhićen i odveden na suđenje u Münchenu za masakre u Foči. Vrhovni sud međutim nije mogao neupitno utvrditi da je imao namjeru počiniti genocid. Ipak, Džajić je proglašen krivim za 14 slučajeva ubojstva i jedan pokušaj ubojstva te osuđen na pet godina zatvora.[28] Iako oslobođen krivnje od genocida, Bavarska sudska komora je zaključila da se u Foči 1992. dogodio genocid.[29]

Nikola Jorgić - Uhićen i odveden na sud za svoju ulogu u masakru u Doboju. Vrhovni sud Düsseldorfa je u presudi 1997. zaključio da su ti zločini su bili čin genocida. Dobio je četverostruku doživotnu zatvorsku kaznu.[33] Europski sud za ljudska prava odbio je 2007. njegovu žalbu na presudu.

Maksim Sokolović - Vrhovni sud Düsseldorfa ga je 1999. osudio na 9 godina zatvora zbog "pomaganja i podržavanja u genocida".

Đurađ Kušljić - sudjelovao je u ratu u Bosni i Hercegovini. Bavarski vrhovni sud 16. prosinca 1999. proglasio je Kušljića krivim za izvršavanje genocida i osudio ga na doživotnu zatvorsku kaznu

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

21 Dec 2014, 10:50

fruit wrote:Jos da zlocine u Srebrenici priznaju neki ovde na forumu,pa mozemo prevrnuti Novi list istorije...
U BiH se riječ genocid koristi izvan konteksta i u BiH se riječ genocid koristi na pojedincu a ne na odgovornosti jednog društva, nacije, države,.......

Njemačka je platila odštetu svim genocidom zahvaćenim žrtvama, ko je to platio za žrtve u Srebrenici????
Behko je postavio par imena i s tim copi-paste je problem riješen.
Ti pozivaš da sa foruma neki priznaju i problem riješen.
Gdje su preživjeli, sinovi, očevi, majke,braća, sestre,.............. iz Srebrenice?
Kako oni žive i da li ih se vlast ikada sjeti - sem kad je godišnjica i kad su izbori.
Vama je vlast predočila putem kontrolisanih medija dogovorenu istinu i vi zadovoljni a ako se kojim slučajem neko desi da nije zadovoljan sa iznešenom istinom, odmah ta osoba mora biti okarakterisana kao nepoželjna osoba.
Doduše u BiH putem političara postoji čak i demokratija al to je demokratija sa šablonom - svako mora misliti kao i ostali, nema drugačije.
Ako misliš kojim slučajem drugačije - što je u demokratiji nešto sasvim normalno, onda te ti isti demokrati okarakterizuju kao pripadnika onih drugih, jer nisi naš, ne misliš kao mi itd itd.

Politika se zajedno sa HAGOM dogovori kako će Srebrenicu okarakterizovati kao genocid i to je kao adakta.
Pročitajte na Googlu šta znači uopšte genocid. Ako su Srbi izdvajali žene i djecu, onda to gubi ono što se piše genocid.
I za kraj, Ratko Mladić je u Hagu i svaki normalni sud bi ga do sada trebao osuditi zbog Srebrenice, ako ne zbog genocida a ono zbog zločina po komandnoj odgovornosti.
Pa kad se već vadite na Hag u vezi genocida, kako tumačite onda suđenje i ovom Šešelju, pa Karadžiću a bogami i Mladiću.
Šešelja su pustili na slobodu i kad je Hag u pitanju, to je istinita priča i nema prigovora, vjerovatno će pustiti i Karadžića, Mladića i vi budete rekli, pa tako je Hag prosudio i to je istina, kao što je istina i u vezi Srebrenice - genocid.
Ili budete prihvatili ono što vama odgovara a ono što ne odgovara onda ne budete ispoštovali Hašku presudu.
U čemu je štos??

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

21 Dec 2014, 10:54

mrki62 wrote: Behko je postavio par imena i s tim copi-paste je problem riješen.

Mrki, istina je da doktori ne rade nedjeljom, ali terapija se svejedno, mora uzimati.
Pitao si da li je iko osuđen za genocid?
Dobio si spisak?
U čemu je problem?

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

21 Dec 2014, 11:03

ako se uzme u obzir pravo značenja genocida, pre njegovog reintegrisanja :D onda nije srbrencia genocid... a ako uzmemo njegovu promenu značenja posle srebrenice kad treba to nataknuti srbima po svaku cjenu, da leti svjetom kao "srbi genocidaši" onda jeste...
i on sada znači da je genocid ako se potamani i jedan dio etnički, na primjer muškarci u ovom slučaju...

pravi genocid je ljudi moji poput eliminacije korova u bašti... dakle, redom sve do kraja!
to i budala zna...

ovo u srebrenici je ratni zločin i to veliki, aj rećemo masakr...
nabrojte vi meni neku vojsku koja u krvavom ratu iu istoriji kad dodje da im uzvrati odvojila zhene i nejach... a? pa po meni je i to neki čin...
vi ga preskačete... jel ga pavelić imao? taj čin i karakter u sebi? jel ga tudjman imao u oluji? ono što niej uspjelo zbrisati je sravnjeno sa zemljom...
dakle... ja i to posmatram i eto na sreću nije stradala nejač... budimo jasni ogradio sam se od zločina nazvavši ga tako, i osudio škorpione, i onog popa i crkvu u tom zločinu...
naser je načinio genocid, ali znamo kako i zašto je to dopušteno...
i zaboli nas kurac da prostite šta i kako to zapad naziva... gledajmo realno a upravo tako sam naveo primjere...
izvrćite vi rječ genocid kako vam drago to je samo da bi imali tu rječ genocidna tvorevina koju kao papagaji ponavljate... jebe nam se...
za nas je to zločin i moraju da odgovaraju akteri... ali njih treba nać na svim stranama jer ste i te kako preko sarajeva umješani!
za našu stranu osudjujem i svakom bi nanu naninu za onakvo ubijanje...
genocid je tamanjenje korova... uvjek bilo i biće za normalnog čovjeka, nema tu rzalike jel vojno sposoban ili je mladji od 18 godina...
a vi pričajte kako vam milo...
rekoh jebe nam se za priče...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

21 Dec 2014, 11:21

Krokodil Behko wrote:
Mrki, istina je da doktori ne rade nedjeljom, ali terapija se svejedno, mora uzimati.
Pitao si da li je iko osuđen za genocid?
Dobio si spisak?
U čemu je problem?
Behko, istina je ono što ja pišem a to je da u BiH postoji demokratija al ako neko drugačije misli - što je za demokratiju normalno, onda se ta osoba eliminiše ili etiketira - kao u ovom slučaju, gdje si samo potvrdio ono što sam već pisao.

Tvoje riječi o doktorima i terapijama samo govori o tebi kako ne podnosiš nekoga ko ne misli kao ti a da si se potrudio pročitati šta sam do kraja napisao, onda ne bi ni iznosio one pojedince.
Dakle, da ponovim ono što sam napisao a ti nisi citirao: Kako ja znam, morali bi svi biti osuđeni a ne samo neki pojedinci jer na sudu u vezi takvih slučajeva se optužba generalizira na sve i to sa jasnim ciljem - da se svi kazne kao opomena drugima.
Čak ako je neko bio pasivan se na sudu pita; šta si uradio da bi spriječio i sl.
Međutim, sve je to farsa i javnosti su poturili dogovorenu istinu i sad se je pojavio Šešelj, koji je malo pomrsio konce i eto sa putem eliminisanja Šešelj ne valja a svi ostali su kao dobri.

I mila majko, to ni ti ni ja a ni Hag ne znaju ni ko je Mladić a ni Karadžić pa im sude a ni sami ne znaju kako da ih osude i tako godinama.

Jes, jes, valja mriti :pusi

Dalje, daj mi definiciju genocida, znam da si ekspert pa daj da svi vidimo :pivo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

21 Dec 2014, 11:26

Evo, sve trčim da donesem.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

21 Dec 2014, 11:32

Krokodil Behko wrote:Evo, sve trčim da donesem.
Vjerujem, kao po običaju - samo nek se poveća broj postova :pusi
Sve tri nacije imaju svoju vlast i te vlasti imaju i kontrolu medija i ono što se oni dogovore to i prezentuju javnosti, vi to absorbirate i vjerujete kako je to baš tako i neki i umru u tom ubjeđenju a neki se na vrijeme otmu njihovoh dogmi i demagogiji.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

21 Dec 2014, 11:34

Tema je muftija Vojislav Šešelj

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

21 Dec 2014, 11:49

Ruzno ti je to poredjenje sa korovom I bastom bez obzira sta si mislio reci...ljudi se nikada nisu dijelili na cvijece I korov...zrtve I zlocinci Su prava imena..
Last edited by fruit on 21 Dec 2014, 13:38, edited 1 time in total.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

21 Dec 2014, 12:43

Seselj ozbiljno bolestan imajte to u vidu, nemoj da primate sve zdravo za gotovo... :dead

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

21 Dec 2014, 19:40

mrki62 wrote:
Jedno je biti optužen i osuđen za zločin a drugo je za genocid pa me zanima jel iko osuđen za genocid.

Kako ja znam, morali bi svi biti osuđeni a ne samo neki pojedinci jer na sudu u vezi takvih slučajeva se optužba generalizira na sve i to sa jasnim ciljem - da se svi kazne kao opomena drugima.

mislim da si u pravu :ok ,trebalo bi tako biti...i moralo,inace ne valja nikako..

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

21 Dec 2014, 20:15

Mrki gdje si ti bio u ratu?
Čisto onako pitam,nevezano za temu :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

21 Dec 2014, 20:19

Zagorka wrote:Mrki gdje si ti bio u ratu?
Nigdje a kao da sam bio svagdje :pusi

Ko te nagovorio na to pitanje :pivo

Inače sam bio aktiviran u Sloveniji za onih par dana al to ja i ne brojim.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

21 Dec 2014, 20:27

mrki62 wrote:
Zagorka wrote:Mrki gdje si ti bio u ratu?
Nigdje a kao da sam bio svagdje :pusi

Ko te nagovorio na to pitanje :pivo

Inače sam bio aktiviran u Sloveniji za onih par dana al to ja i ne brojim.
Za ime Boga,tebe baš ozbiljno paranoja pere :D.

Dobila ja pedeset maraka da ovo upitam :p

btw odgovor ti je nikakav,"nigdje,a kao svugdje" ne znači baš ništa osim da ne želiš odgovoriti a to si mogao otvoreno reći :cudi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

21 Dec 2014, 20:30

mrki62 wrote: Ko te nagovorio na to pitanje :pivo
Hajde Zagorka svega ti, reci mu da sam te ja nagovorio, jer nešto će mu se desiti ako to ne otkrije :hihi

Idemo sad malo na oftalmološki teren ;)

Krokodil Behko wrote:
mrki62 wrote:

Radislav Krstić
Ljubiša Beara
Vujadin Popović
Drago Nikolić
Milenko Trifunović
Brano Džinić
Aleksandar Radovanović
Slobodan Jakovljević
Branislav Medan
Miloš Stupar
Petar Mitrović
Milorad Trbić
Zoran Tomić

Novislav Džajić - uhićen i odveden na suđenje u Münchenu za masakre u Foči. Vrhovni sud međutim nije mogao neupitno utvrditi da je imao namjeru počiniti genocid. Ipak, Džajić je proglašen krivim za 14 slučajeva ubojstva i jedan pokušaj ubojstva te osuđen na pet godina zatvora.[28] Iako oslobođen krivnje od genocida, Bavarska sudska komora je zaključila da se u Foči 1992. dogodio genocid.[29]

Nikola Jorgić - Uhićen i odveden na sud za svoju ulogu u masakru u Doboju. Vrhovni sud Düsseldorfa je u presudi 1997. zaključio da su ti zločini su bili čin genocida. Dobio je četverostruku doživotnu zatvorsku kaznu.[33] Europski sud za ljudska prava odbio je 2007. njegovu žalbu na presudu.

Maksim Sokolović - Vrhovni sud Düsseldorfa ga je 1999. osudio na 9 godina zatvora zbog "pomaganja i podržavanja u genocida".

Đurađ Kušljić - sudjelovao je u ratu u Bosni i Hercegovini. Bavarski vrhovni sud 16. prosinca 1999. proglasio je Kušljića krivim za izvršavanje genocida i osudio ga na doživotnu zatvorsku kaznu
[/quote]

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

21 Dec 2014, 20:36

camargue wrote:
mislim da si u pravu :ok ,trebalo bi tako biti...i moralo,inace ne valja nikako..
To što sam ja napisao to je milo rečeno a trebalo bi biti mnogo rigoroznije al kad se političari dogovore šta i kako, onda i sud u Hagu radi po dogovoru.
Nemojmo zaboraviti da su Srbija,Hrvatska i BiH potpisali suradnju sa Hagom al mi obični smrtnici ne znamo kakvi su bili dogovori u vezi suradnje sa Hagom.
Pa koliko je samo naroda - civila, ubjeno na kućnom pragu, silovano, masakrirano a promili su kažnjeni i to sa minimalnim kaznama.
Jedno je vojnik vojnika kad ubije a drugo je kad se civilno stanovništvo uništava i u BiH niko i ne pominje ni konvenciju o ljudskim pravima, ni zakone ratovanja iliti ratnih dejstava - sve moguće ljudske norme su porušene u BiH al o tome političari u BiH ćute a ako neko i pomene, onda ga ućutkaju na ovaj il onaj način.

Da samo navedem par njih, koje još niko nije pomenuo:

1. Konvencija za poboljšanje položaja ranjenika i bolesnika u oružanim snagama u ratu (Prva);
2. Konvencija za poboljšanje položaja ranjenika, bolesnika i brodolomnika oružanih snaga na moru (Druga);
3. Konvencija o postupanju s ratnim zarobljenicima (Treća);
4. Konvencija o zaštiti građanskih (civilnih) lica za vreme rata

Sve te konvencije imaju zakone šta i kako al je to sustavno kršeno a od POLITIČARA to niko nije pokrenuo i kad sagledamo današnju sliku, dođemo na moj potpis, gdje jasno piše ko plaća ceh.

@Zagorka, ovo gore napisano je i za tebe al to vjerovatno nije važno, više je važnije bježati od istine jer tebe više zanima ko sam ja, gdje sam bio i sl.
Vas bi trebala paranoja hvatati zbog stanja u BiH, ono bar zbog svih žrtava, koji su žrtvovani trgovcima ljudskim životima i dok se je ratovalo oni su izvlačili devize iz države - na ovaj il onaj način.
Pa šta ti misliš jel po tvom Bakiru uistinu treba politika ili je to samo farsa, da čovjek ima državno obezbjeđenje i plus cijenjen, voljen,zaštićen a još za to i platu dobiva a ćaća mu je nakro para za sljedećih 10-15 generacija.

@Behko, čitaj i ti pa dobro razmisli šta sam napisao a to znači da razmisliš, pa prespavaš pa se tek sutra javiš a ne kao po običaju ubaciš koju riječ - ono zbog nabijanja postova, kao @laganini.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

21 Dec 2014, 20:36

mrki62 wrote: Inače sam bio aktiviran u Sloveniji za onih par dana al to ja i ne brojim.
Ovo je besplatno pitanje :oo ..
a na kojoj si strani bio u sloveniji ? :hm
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

21 Dec 2014, 20:42

Nije on sam.Primjećujem da je paranoja pošast novijeg doba,iako bi se trebala istrijebit upravo suprotno se dešava :hm

Ne znam zašto je to tako,ali ja kud se god okrenem slušam raznorazne teorije zavjere,da ti pamet stane od priča i zaključaka.

Zašto je to tako,ne bih znala reći,to bi možda psiholozi bolje znali :hm

Svako je ubijeđen u svoju verziju,svako te pere s njom do besvijesti,nameće,čak diže glas pri isticanju svojeg stava kao naravno jedinog tačnog.

Ne znam za vas,ali ja sam umorna od te situacije.Lako ću za poreznu,korumpirane inspektore,takse,poreze,sve,ali će mi dohakati ovaj naš narod sa svojim teorijama.

Nije situacija teška koliko su ljudi teški.Nit hoće raditi nit se Bogu moliti-ovo su neke od pretpostavki zašto imaju previše vremena za štojekakve zaključke.

Kod mojih u komšiluku živi familija koja je vremenom popucala,sve od silne paranoje,i strašno je tužno gledati mladića koji viče na avion jer smatra da je došao njega slikati.Horor.

Post Reply

Return to “EX YU”