Bošnjaci koji ratuju u Siriji

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times
Status: Offline

Re: Na facebooku prepoznala sina kojeg je otac odveo u Sirij

Post by String » 25 Dec 2014, 17:57

Sta ces...zena mislila da onu bradu koristi kao cetku dok radi moleraj...moler co'j'k. :D.
Image

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 25 Dec 2014, 20:14

mrki62 wrote:
Lavlje_srce wrote:De ne pisi besmislice mrki. Ta tema o vehabijama se itekako nalazila na svim bosanskim i regionalnim forumima, i svima osim tebi je valjda jasno da su Bosanci u ogromnoj vecini kontra njih. Ali tu se vrte mnogo veci igraci nego sto su Bosanci, napisao ti je Krokodil Behko na drugoj temi - pa mi mozemo uciniti malo do nista glede njih.

A Bosanci ih ne vole, malo je reci.

Btw, nije Italijanka nego Kubanka, procitaj barem uvodni post.

Uostalom evo ti Behkin post, nije mi bilo tesko naci a i vrijedi ponoviti:
Krokodil Behko wrote:Čudi me da Mrki nije komentarisao :D
Ok, nije ovo sve ni do nas Bošnjaka. Zvuči neobično ali je tačno.
Npr, Mevlid Jašarević. Otišao lik u SA i izrafalao jenkijima ambasadu, a vehabije još uvijek postoje u BiH.

Možemo li vjerovati, da jedna mala zemlja, može toliko prkositi SAD-u, pa neće da raščisti s vehabijama?
Finansijeri tog pokretasu uglavnom Saudijci i u tom grmu bi ležao zec. Oni su američki saveznici i kad se ovako neki lik, malo zanese, sve se to začas zataška. Kad su zataškali čak 15 saudijaca, koji su učestvovali u napadu na SAD, onda mogu i ovog debila Mevlida.

Ubrzo su imali i korist. Zatrebalo dobrovoljaca da se ruši Assad u Siriji i odmah su vehabijski pokreti iz cijele evrope reagovali. Eh sad, malo su se zanijeli i u Siriji, pa su sad opet neprijatelji. Ukratko, sve dok KSA bude željela, a Amerika odobravala, bit će i tih vehabija. Da je po nama Bošnjacima, to bi mi davno riješili.
Ha ja.
Vidiš ono podvučeno od Behke: Da je po nama Bošnjacima, to bi mi davno riješili. Znači da ipak ne želite riješiti.
Sve do dolaska Alije na vlast, tih vehabija nije bilo - popravite me, ako griješim.
I sad vam krivi Ameri, i nekakvi KSA i uvijek se trudite tražiti krivca u drugima a svoje nikako okriviti pa da ga yebeš.
To je problem.
Ko bolan?Je l' to sad lavlje za nešto optužuješ :ha
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 25 Dec 2014, 20:54

Ne znam ja, znam samo da vam vehabije ne smetaju i da oni ni u kom slučaju za vas većinu nisu nikakvo zlo.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 25 Dec 2014, 20:56

Aha,ja ih strašno volim i podržavam :rozi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9499 times
Been thanked: 11241 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 25 Dec 2014, 22:20

mrki62 wrote:
Lavlje_srce wrote:De ne pisi besmislice mrki. Ta tema o vehabijama se itekako nalazila na svim bosanskim i regionalnim forumima, i svima osim tebi je valjda jasno da su Bosanci u ogromnoj vecini kontra njih. Ali tu se vrte mnogo veci igraci nego sto su Bosanci, napisao ti je Krokodil Behko na drugoj temi - pa mi mozemo uciniti malo do nista glede njih.

A Bosanci ih ne vole, malo je reci.

Btw, nije Italijanka nego Kubanka, procitaj barem uvodni post.

Uostalom evo ti Behkin post, nije mi bilo tesko naci a i vrijedi ponoviti:
Krokodil Behko wrote:Čudi me da Mrki nije komentarisao :D
Ok, nije ovo sve ni do nas Bošnjaka. Zvuči neobično ali je tačno.
Npr, Mevlid Jašarević. Otišao lik u SA i izrafalao jenkijima ambasadu, a vehabije još uvijek postoje u BiH.

Možemo li vjerovati, da jedna mala zemlja, može toliko prkositi SAD-u, pa neće da raščisti s vehabijama?
Finansijeri tog pokretasu uglavnom Saudijci i u tom grmu bi ležao zec. Oni su američki saveznici i kad se ovako neki lik, malo zanese, sve se to začas zataška. Kad su zataškali čak 15 saudijaca, koji su učestvovali u napadu na SAD, onda mogu i ovog debila Mevlida.

Ubrzo su imali i korist. Zatrebalo dobrovoljaca da se ruši Assad u Siriji i odmah su vehabijski pokreti iz cijele evrope reagovali. Eh sad, malo su se zanijeli i u Siriji, pa su sad opet neprijatelji. Ukratko, sve dok KSA bude željela, a Amerika odobravala, bit će i tih vehabija. Da je po nama Bošnjacima, to bi mi davno riješili.
Ha ja.
Vidiš ono podvučeno od Behke: Da je po nama Bošnjacima, to bi mi davno riješili. Znači da ipak ne želite riješiti.
Sve do dolaska Alije na vlast, tih vehabija nije bilo - popravite me, ako griješim.
I sad vam krivi Ameri, i nekakvi KSA i uvijek se trudite tražiti krivca u drugima a svoje nikako okriviti pa da ga yebeš.
To je problem.
Ja mislim da je moj post bio taman toliko jasan, da ga mogu razumjeti i retardirane školjke.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 26 Dec 2014, 09:27

Krokodil Behko wrote:
Ja mislim da je moj post bio taman toliko jasan, da ga mogu razumjeti i retardirane školjke.
Dobro si to napisao, ipak to ne može svako napisati, to mogu osobe sa veoma jakim inteligentom :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 26 Dec 2014, 09:36

Drago mi je da si i ti napokon nešto shvatio.
Šta si mislio? Iz ničeg tvrditi nešto deseto i tako u krug, samo da bi udovoljio svojoj maniji, a svi oko tebe bit će žrtve? Jesi li uopšte svjestan, da te svi drže za klauna? Nikog ne možeš optužiti za to, nego samo samog sebe.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 26 Dec 2014, 09:51

Krokodil Behko wrote: Jesi li uopšte svjestan, da te svi drže za klauna? Nikog ne možeš optužiti za to, nego samo samog sebe.
Bravisimo maestro, ti točno znaš za sve kakvo imaju mišljenje o meni :pusi
To možeš samo ti i niko više :pivo
Sad si me zasikirao i to pravo :ha

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 27 Dec 2014, 07:50

Takav je i sukus mojih razmišljanja...
namjerno se plasiraju neke izjave, poput " nije pitanje da li čemo osvojiti europu, nego kad" i "tko ne bude prihvatio islam, biti će ubijen" i slične gluposti, koje u ovoj psihozi jako odzvanjaju u mozgovima prosjećnog europljana .... manjak edukacije, medijska blokada, pa i nezainteresiranost, da se sazna što islam zapravo je, stvaraju strahoviti animozitet....
A ovima upravo to treba, da lakše provode svoje namjere, jer sa zastrašenim je najlakše manipulirati...
Trebamo pričati o tome, nijedan ovaj post nije bezveze, ako je samo jednog čitatelja naveo na razmišljanje :cudi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Bošnjaci koji ratuju u Siriji

Post by Lebowski » 15 Jan 2015, 22:22

Suad Šabić poginuo boreći se za Islamsku državu

Ispovijest oca poginulog Suada Šabića: Svi znaju kako naša djeca završavaju u Siriji

Image

Jutarnji.hr

Prvi mu se put sin javio iz jednog ISIL-ova kampa za obuku vojnika, rekao je da je dobro, a povremeno se i kasnije javljao u pauzama između krvavih borbi

Prije točno 13 mjeseci iz Bosanske Bojne, sela nedaleko od Velike Kladuše naslonjenog na Hrvatsku, koje je ujedno i najzapadnija točka BiH, nestao je 23-godišnji Suad Šabić. Zabrinutom ocu Rifetu, majci Suadi i braći Ervinu i Harisu javio se desetak dana kasnije preko interneta. Više to nije bio njihov sin i brat, već vojnik Islamske države u Siriji. Suadov otac bio je u šoku. U to vrijeme ta je vijest prije bila dobra nego loša, barem je znao da mu je sin živ. Prije tri dana zazvonio je telefon, Rifeta je zvao glas iz daleke zemlje. Stigla je vijest od koje su Šabići strahovali.

– Javio se njegov prijatelj. Rekao je da je Suad mrtav, da je poginuo u borbi. Ne znam detalje. Čovjek je rekao da će se javiti za koji dan preko Skypea, pa će nam reći sve. On je iz Sanskog Mosta, zajedno su tamo otišli i zajedno su se borili – rekao je za Jutarnji potreseni 51-godišnji Rifet Šabić.

Prvi mu se put sin javio iz jednog ISIL-ova kampa za obuku vojnika, rekao je da je dobro, a povremeno se i kasnije javljao u pauzama između krvavih borbi. Otac se nikako nije mogao složiti s njegovom odlukom da napusti dom i ode u tuđi rat, ali to sinu nije pokazivao, nadajući se da će se kući vratiti živ.

No, svoj je bijes iskalio na Huseinu Bilalu Bosniću, vehabiji koji je uhapšen u nedavnoj akciji bosanskih istražitelja “Damask”. Njega smatraju vođom vehabijske zajednice u susjednoj državi i kao takvog zaduženog za regrutiranje muškaraca i žena za odlazak na ratišta Sirije i Iraka iz BiH, ali i Italije. Bilal je nasljednik Nusreta Imamovića, jednog od zapovjednika ISIL-a i jednog od desetak najtraženijih terorista na svijetu. Bilal je, kažu nam njegove komšije, bio na dvogodišnjem “školovanju” u Jemenu, pretpostavlja se da je tamo ostvario kontakte za vrbovanja koja su uslijedila. Pričaju nam da je Suadov otac Rifet verbalno napao Bilala te mu prijetio smatrajući ga odgovornim što mu je upropastio sina, a to nam je Suad indirektno i potvrdio.

– Ne smatram to samo ja. Svi ovdje znaju kako naša djeca završavaju u Siriji, preko koga ulaze u to i ko ih tamo šalje – kaže Rifet.

On nema direktnih dokaza da je Suada vrbovao Bilal, jer je “nemoguće otpetljati sve te kanale”, ali kaže da je sve počelo kada se Suad priključio vehabijskoj zajednici.

– Samo su pričali o šerijatu i džihadu. Ja sam ga pokušao izvući iz toga, čak sam pomislio da sam i uspio. Ali, on je onda nestao preko noći i javio se iz Sirije – ogorčen je Rifet.

Selo Bosanska Bojna, u kojem su prije rata uglavnom živjeli Srbi, trebalo je postati novi centar za okupljanje vehabija u BiH, kako je to dosad bila Gornja Maoča, međutim, planove je organizatorima pokvarila akcija “Damask”.

Desetak vehabija već je tu kupilo napuštena imanja, a među njima i Bilal Bosnić. Reporteri Jutarnjeg prošle su godine bili na kućnom pragu Bilala Bosnića u rodnom mu Bužimu, gdje je prije pritvaranja živio s nekoliko žena i djecom, po strogim šerijatskim zakonima.

Potjerao nas je kao nevjernike uvrijeđen što smo ga nazvali vehabijom, tvrdeći da je on samo musliman vjernik.

Rifet Šabić nikada neće vidjeti tijelo svojega sina i neće posjetiti njegov grob. Dženaza (sahrana) je obavljena u dalekoj i njemu mrskoj zemlji.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by tovar » 16 Jan 2015, 10:17

mrki62 wrote:
Krokodil Behko wrote: Jesi li uopšte svjestan, da te svi drže za klauna? Nikog ne možeš optužiti za to, nego samo samog sebe.
Ograđujem se od ove konstatacije gospodina Krokodil Behka. Ja Mrkija doživljavam kao najpametnijeg forumaša jer on ovdje uvijek prvi namiriše kad nešto zasmrdi.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 16 Jan 2015, 10:27

tovar wrote:
mrki62 wrote:
Ograđujem se od ove konstatacije gospodina Krokodil Behka. Ja Mrkija doživljavam kao najpametnijeg forumaša jer on ovdje uvijek prvi namiriše kad nešto zasmrdi.
U pravu si. Još samo da razvidimo, ko ga je dresirao za njušenje :ha

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 » 16 Jan 2015, 15:52

:dole Fataljisti koji ce fatalno da zavrse.

jon_jovi
Na probnom
Na probnom

Post by jon_jovi » 24 Jan 2015, 22:49

Kad budem vodo dvije kurve po Francuskim plažama onda pkrenite jednu temu i o meni kad već ima tema o ovim bekanima.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 29 Apr 2015, 10:32

Kažu da smo prvi u Evropi po broju sunarodnjaka u ISIL-u.
Ok, statistika je možda malo bzvz, jer je logično da će iz muslimanskog naroda biti više pripadnika tamo ali ipak zabrinjavajuće.

Image

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 29 Apr 2015, 22:32

ne moraju da kazu zna se...

bosna sandzak kosovo - zelena linija

a bosna epicentar
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 01 May 2015, 09:16

Rankoviću šta je sa Srbima u Ukrajini , mislim da ih ima podobar broj i u Siriji, uže specijanosti : Snajperisti, mineri , bivše IDV jedinice .
Uzgred prije oko dvije do tri godine u Banja Luci je bio gotovo javan poziv za prijem PASA RATA .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 May 2015, 19:38

dobro dobro u svakom zitu ima kukolja... isto i hrvata u ukrajini... ali islamisti iz bosne su rdovni ucesnici prangijanja sirom svjeta... irak, libija, sirija, ovamo onamo... nijesu vehabije od juce i ostali su na spram njih mala maca... ako se vatas za slamku, slaba ti vajda...

primjetio sam da umes da odigras na prvu, nepromisljeno... a da u pravu si u ukrajini je bilo toliko srbenda da si ih mogo na ruku prebrojit...

pravdanje je glupo, normalan covjek se ogradi KAO NASA SKUPŠTINA ZAKONSKI I JAVNO, plus da ce svaki po povrtaku u srbiju dobit robije...

a o ogradjivanju javnom od vehabija (radikalni islamisti, al kaida isprve, je odavno ukorjenjena u porama federacije, poslije rata, sa velikim uticajem...) u BiH nemaništa sve dok je izetbegoviceva dinastija tu...

kamo sreće da ih se rješite jer su oni opasnost i vama vrbujući vam djecu...

toliko o tome, jebo pravdanja daj konkretno, a posto toga nema ostaje ti pravdanje, apsolutno ocekivano...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 164 times
Been thanked: 356 times

Post by harlekin » 07 May 2015, 20:42

vidjaj cirkusa,vrazicak mali rankec se nada kak cemo se rijesit mudzahedina cisto radi brige za nasu djecu :plavi
pa vragec te klepavi cero dabogda nasa djeca su osjetila tu vasu brigu
vi klali nasu djecu ovi ih branili,i sad vi se nadate kako ce ovi nestati :sipak
citava generacija je izrasla cetnika u republici srpskoj,starci im citav zivot tuve u glavu da mrze bosnu i hercegovinu,i pokazuju im kako da to rade,to vam ne smeta,to vrbovanje djece je cisto ok?
nikad mudzahedini iz bosne nece,kad zadnji ode ja cem pustit bradu (jest nekakva rijetka al sta fali) dobra za strasit cetnike :kafa

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 07 May 2015, 20:44

ama Bošnjaci su miran narod, gdje će se oni uputiti međi ISIL-ovce ?? Šta vam je ba ljudi ?? Nemoj da vam ćifuti i Ameri ispiraju glave. :djed

hehehehe... al' najjače je kad ti isti Bošnjaci počnu pametovat kako je to zapravo američki produkt, a sami odlaze u Siriju. :lupa

Post Reply

Return to “Politika u BiH”