Julia-Klara wrote: 21 Jun 2024, 10:24 PS - nikad mi nece biti jasno velicanje drugih drzava (bilo kojih) u odnosu na svoju, od tvoje rodne grude.
NIKAD!
Fenomen ljubavi Bosnjaka iz Bosne prema Hrvatskoj
Moderator: Krokodil Behko
- immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 13581 times
- Been thanked: 14812 times
- Status: Offline
Re: Fenomen ljubavi Bosnjaka iz Bosne prema Hrvatskoj
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26485 times
- Been thanked: 27103 times
- Status: Online
Bespredmetno je o ljubavi ka bilo kojoj drzavi osim onoj u kojoj zivis i u kojoj su ti preci i porodica sva.
Pricam o nama koji zivimo tu.
Ljudi koji su vani.
Apsolutno razumijem da imaju osjecaje za drzave u kojima rade i zive.
Ali mi ovdje.
Ljubav i odanost ka BiH.
Sve drugo je besmisleno.
Barem ja tako vidim.
Na kraju vjerujem u slobodu misljenja.
Pa,ako nekome odgovara zivjeti u BiH a voljeti srbiju ili cro ..nije problem sve dok postuje zakone BiH.
A znamo koliko ih separatisticke spodobe postuju.
Iskreno mi je zao obicnih ljudi nepoliticara koji ne vole BiH a moraju zivjeti u njoj.
Pricam o nama koji zivimo tu.
Ljudi koji su vani.
Apsolutno razumijem da imaju osjecaje za drzave u kojima rade i zive.
Ali mi ovdje.
Ljubav i odanost ka BiH.
Sve drugo je besmisleno.
Barem ja tako vidim.
Na kraju vjerujem u slobodu misljenja.
Pa,ako nekome odgovara zivjeti u BiH a voljeti srbiju ili cro ..nije problem sve dok postuje zakone BiH.
A znamo koliko ih separatisticke spodobe postuju.
Iskreno mi je zao obicnih ljudi nepoliticara koji ne vole BiH a moraju zivjeti u njoj.
dream of spring...
american venom...
american venom...
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31701 times
- Been thanked: 29526 times
Majka moje drugarice iz okoline Splita, pravoslavna. Kad je prosao rat i kad su se idavali pasosi / putovnice njoj je u pasosu pisalo "srpkinja", zena u zivotu Srbiju videla nije.Julia-Klara wrote: 21 Jun 2024, 10:23Pa da.HAVANA wrote: 21 Jun 2024, 10:20 Pa sad recimo da ulazimo dublje u nebuloze i mrznje kad sam pitao cerku kako je na fakultetu kad je tek otisla,ima li poganih jezika i ljudi itd Naravno zna se na sta mislim,porijeklo,prezime itd Kaze ma nikakvih,kad kazem sarajevo svima kez al mi smeta pravo sto ove dvije svi nesto bockaju i ne vole a nisu lose,nikom nista ne rade…Pa ko su? Hercegovke…Hrvatice?Da.Nesto ih ne vole ovde.Kad bi covjek dublje ulazio u sve te nebuloze na ovim prostorima,tacno da ti mozak otekne.Jebo lud zbunjenog.Da je kako djecu postedit nasih nebuloza sa ovih prostora…Da bar oni dahnu dusom u tom smislu,mi smo ga popusili.
To ti je isto kao i sa Bosanskim Srbima - za Srbijance su oni uvijek bili i uvijek ce samo biti - Bosanci, nikad Srbi. Bosanski Hrvati i Hercegovci Hrvati su samo to - ili Bosansi ili Hercegovci.
Al de ti to objasni.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8331 times
- Been thanked: 19633 times
Ma koga briga koju drzavu osjecaju svojom katolici i pravoslavci iz BiH. Mislim, briga je, ali moramo se pomiriti s tim da ce to uvijek biti tako i da se od malena djeca odgajaju da svojima osjecaju susjedne drzave.
Ali mi Bosnjaci koji bi i danas nakon svih pretrpljenih sranja prvi skocili kad je u pitanju nekakvo pomirenje a druge dvije strane koje su agresori uopste ne zele to pomirenje.
Majka mu stara, valjda za nekakav oprost prvo zlocinac treba da se pokaje i izvini pa da zrtva oprosti.
To se sigurno nece desiti za nasih zivota.
I onda mi dodju neki s pricom kako je rat bio prije 30 godina, trebamo misliti na suzivot. Koji suzivot kad druge dvije strane razmisljaju isto ko prije 30 godina.
Ali mi Bosnjaci koji bi i danas nakon svih pretrpljenih sranja prvi skocili kad je u pitanju nekakvo pomirenje a druge dvije strane koje su agresori uopste ne zele to pomirenje.
Majka mu stara, valjda za nekakav oprost prvo zlocinac treba da se pokaje i izvini pa da zrtva oprosti.
I onda mi dodju neki s pricom kako je rat bio prije 30 godina, trebamo misliti na suzivot. Koji suzivot kad druge dvije strane razmisljaju isto ko prije 30 godina.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8331 times
- Been thanked: 19633 times
Ja se uopste ne opterecujem komsijama. Za mene oni zive svoj zivot, mi svoj. Bez ikakvih dodirnih tacaka.
Al kad vidim da je neko nas sjeo u njihov kafic, glavu bih mu stukla cekicem.
Postoje ustanove gdje se moras susretati s njima, opstina, bolnica, policija, ne znam. Al koji klinac ides u njihov kafic kraj nasih deset. A njih nikad neces vidjeti da sjede kod nas.
Mozda bi neki i sjedili al ne smiju. To je kod njih toliko jako...to nesto...ne znam kako bih ga nazvala... crkva i stranka imaji svukuda svoje ljude/pipke koji kontrolisu, prate i sprjecavaju svaki moguci korak ka zblizavanju.
Postoje ustanove gdje se moras susretati s njima, opstina, bolnica, policija, ne znam. Al koji klinac ides u njihov kafic kraj nasih deset. A njih nikad neces vidjeti da sjede kod nas.
Mozda bi neki i sjedili al ne smiju. To je kod njih toliko jako...to nesto...ne znam kako bih ga nazvala... crkva i stranka imaji svukuda svoje ljude/pipke koji kontrolisu, prate i sprjecavaju svaki moguci korak ka zblizavanju.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 56430 times
- Been thanked: 10081 times
Kako su drukciji od hrvata u hrvatskoj i srba u srbiji kad ih politika hrvatske i srbije prihvata ko svoje gradjaneJulia-Klara wrote: 21 Jun 2024, 10:23Pa da.HAVANA wrote: 21 Jun 2024, 10:20 Pa sad recimo da ulazimo dublje u nebuloze i mrznje kad sam pitao cerku kako je na fakultetu kad je tek otisla,ima li poganih jezika i ljudi itd Naravno zna se na sta mislim,porijeklo,prezime itd Kaze ma nikakvih,kad kazem sarajevo svima kez al mi smeta pravo sto ove dvije svi nesto bockaju i ne vole a nisu lose,nikom nista ne rade…Pa ko su? Hercegovke…Hrvatice?Da.Nesto ih ne vole ovde.Kad bi covjek dublje ulazio u sve te nebuloze na ovim prostorima,tacno da ti mozak otekne.Jebo lud zbunjenog.Da je kako djecu postedit nasih nebuloza sa ovih prostora…Da bar oni dahnu dusom u tom smislu,mi smo ga popusili.
To ti je isto kao i sa Bosanskim Srbima - za Srbijance su oni uvijek bili i uvijek ce samo biti - Bosanci, nikad Srbi. Bosanski Hrvati i Hercegovci Hrvati su samo to - ili Bosansi ili Hercegovci.
Al de ti to objasni.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14744 times
- Been thanked: 10264 times
Kod vas je to malo ekstremno, ta podjela. Naravnod a i u Brckom ima kafica gdje se ne ide, ali ima i gdje se ide, zajednicki, koje drze ili jedni ili drugi, i idu i jedni i drugiMaja wrote: 21 Jun 2024, 11:51 Ja se uopste ne opterecujem komsijama. Za mene oni zive svoj zivot, mi svoj. Bez ikakvih dodirnih tacaka.
Naravno da mi ne pada na pamet otici u kafic gdje ima slika Karadzica ili Mladica, ali tamo gdje izlaze ovakvi kao ja, idem
Majo, razumijem te i tvoje stavove, sve je to proizaslo iz tvog iskustva.
Ovjde mozemo samo govoriti individualno, ne moze u ime drugih, i u to ime, samo za sebe mogu reci - jedna jedina, cak ni Ceska mi nece biti domovina kad uzmem drzavljanstvo, ali je definitivno draza od Srbije i Hrvatske.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14744 times
- Been thanked: 10264 times
Politika, Trico. Nisu i nece ih nikad prihvatiti kao svoje.ElTriconi wrote: 21 Jun 2024, 12:17Kako su drukciji od hrvata u hrvatskoj i srba u srbiji kad ih politika hrvatske i srbije prihvata ko svoje gradjaneJulia-Klara wrote: 21 Jun 2024, 10:23
Pa da.
Al de ti to objasni.![]()
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
To ti je isto ljubav. Nemere nikako ako obe strane nisu za nesto.Maja wrote: 21 Jun 2024, 11:42 Ma koga briga koju drzavu osjecaju svojom katolici i pravoslavci iz BiH. Mislim, briga je, ali moramo se pomiriti s tim da ce to uvijek biti tako i da se od malena djeca odgajaju da svojima osjecaju susjedne drzave.
Isto ko ja tebi kaem ja tebe volim a ti nes i sta dalje, nema od otog nista

- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Jeba nas politika, da ne bi politike ne bi komsije srbi u kalinoviku ubili sto i nesta civila, muslimanaJulia-Klara wrote: 21 Jun 2024, 12:19Politika, Trico. Nisu i nece ih nikad prihvatiti kao svoje.ElTriconi wrote: 21 Jun 2024, 12:17
Kako su drukciji od hrvata u hrvatskoj i srba u srbiji kad ih politika hrvatske i srbije prihvata ko svoje gradjane![]()
https://federalna.ba/obiljezena-31-godi ... blem-c4mtx
Kako u mene porodica sklanjala komsije, rizikovali svoje zivote da sacuvaju komsiju a ovi vodili prve komsije u logore? Politika, ha ja

- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14507 times
- Been thanked: 24582 times
Da je neki forum na kojem ima tih ekstrema pa da se cojek rahat more materoispickarat, pa haj.
Ovako mi nije zanimljivo.
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2949 times
- Been thanked: 24392 times
Hajmo se ja i ti posvadjat.Ti vici j.... ti maslinu i limun u bastici a ja cu tebi sovat oborke.Fuddo wrote: 21 Jun 2024, 12:40 Da je neki forum na kojem ima tih ekstrema pa da se cojek rahat more materoispickarat, pa haj.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14507 times
- Been thanked: 24582 times
Ma bizi jeboto
Nemam se ja tim sta smarat
Ja mu sam reknem druze javi kad skontas da se trebas pobit
A do tad, ne bendam ga dva posto, nek tarlaha zastavama kakvim hoce. Navijo, nenavijo, svejedno mi.
A kad treba nesta poslovno, posteniji su tisucari od naseg Muje 300 puta, ovaj cim mi rekne selamalejc rodjo, odmah gledma dje mi je novcanik, nesta je mazno.
Dozvolite da se obratimo
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3996 times
- Been thanked: 7420 times
Mislim da je mrznja samo u Hercegovini toliko ekstremna..u ostatku drzave nije..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Nije haman u vitezu, busovaci i kiseljaku tolko il nisam cuo da jestMatan wrote: 21 Jun 2024, 14:17 Mislim da je mrznja samo u Hercegovini toliko ekstremna..u ostatku drzave nije..
Osli ja i pajdo mi u nedilju u kiseljak na kafu, bog te mazo nista ne radi, nadjemo jedva neki restoran i usli, kad nam nose jelovnike a nemamo skupa petaka uza se, kaemo daj nam po kafu, kaze kobobarica jel mislite kavu
Al je seksi ocam, more vikat sta hoce kad je nakva

- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23089 times
- Been thanked: 21124 times
Da je ovo otvoreno na klixu tema bi nakon 5 postova bila izbrisana, a Maja trajno banovanaFuddo wrote: 21 Jun 2024, 12:40 Da je neki forum na kojem ima tih ekstrema pa da se cojek rahat more materoispickarat, pa haj.
- Matan
- Sila nečista

Da sam ja otvorio temu odmah bi je izbrisali, jer se forumasi zale...
ovako kad Maje otvori, ne smiju se zaliti..
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23089 times
- Been thanked: 21124 times
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Osjecas li se ti drukcije ovdje na forumu, jel te iko gnjecio i zezo zbog tog sto si hrvat?

- Matan
- Sila nečista

Ne treba kriviti Bosnjake sto vole Hrvatsku, volu je i Hrvati iz Bosne..
i to zbog mora..
Da nema mora, ne bi je realno niko volio..
i to zbog mora..
Da nema mora, ne bi je realno niko volio..