Srbi u Sarajevu

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Sarajevo: Srbi na Zlatištu podigli "spomen-krst"

Post by drugrankovic »

fruit wrote:Znam ja da je Pancevo skoro Beograd...tu će biti granica prema Eu...Kosovo će biti uskoro clanica EU i Nato.
Tako da vam gasovod juzni tok nece ni trebati.Moci cete drzavu ugrijat iz cisterne.Sto se tice RS-a,Dodik je ono sto valja kupio sinu i pretvorio u vocnjak .Ostalo je njegovih kumova i brace.Sumnjam da cete uskoro imati koji dulum da nije njegov grunt .

crkotino dushmanska... od dushmana drugo i ocekivat ne mozesh...

i dogovor posle, neki zajednicki suživot?

p.... materna, a ne suživot...

aj sad u svoju mahalu, u dolinu cilima i tepiha, ponekad prosetaj cuteci dok prolazish srpskom, cisto da se prashine otresesh, i nadishesh vazduha... oce grinje od tepiha...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Dobro jesi ti sposoban napisati nešto bez da vrijeđaš na najnižem nivou?
Pišeš same pizdarije i bljuvotine u posljednje vrijeme....ako si ljut na činjenice, a ne znaš argumentirano odgovoriti, bolje ti je da šutiš i klikneš log out, jer takvo sranje nije nitko dužan čitati!!
Habibti, ya nour el - ain... :srce
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

nizak je nivo oko ganica eu kod panceva, oko naslade i zelje za cepanjem srbije, oko naslade za kosovo... odgovor na to je takav kakav je, ne i većinski bi vam ovdje tako odgovor dalo u najmanju ruku a i mnogo ostrije...

ko se nama popishava u muke, i zheli zlo, posle nece moci da nam prodaje pricu o toboz zajednistvu u bosni...

svestan je ranko podela, i šovinita sa svih strana, onih ekstremnih i blazih dodushe ali kojima su srbi ito stvar za sto dalje...

ili nek su tu i cute...

vreme ce nam pokazati, pa cete se cesati po glavi i rec bio je ranko u pravu... ima dve solucije, jedna je rat (otcepljenje srpske jer dozivotno foliranje uzajednistvu dje ti turaju noz u ledja nece ici) a dugo je glavom o bukvu, pa rec e dosta vishe mater mu...

djumle ste ovdje, pa ispade ranko negativac... a u bosni vam je takvih negativaca i mnogo grdjih sto put vishe a u srbiji milioni... sramotna je reakcija rankovog negodovanja i cudjenja a prethodno iskazivanje anti srpske politike i dushmanske mrzhnje.... onako upkaovano i uvijeno..

srecko, ne turaj se u kolonu, ne mora i mujo dje svi turci... jedan mujo sjutra dva , i eto boljitka...

eto suzivota... eto ljudi, eto ruke ruci... ljubi te ranko
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Rankoviću....realno, nikoga više ne zanimate....a svo to kako ti kažeš pišanje na tuđu umuku , možda su samo odgovori na tvoja pisanja.... jesi o tome razmislio ?
Jednostavno ti se neke stvari neće prečutati, pa kad dobiješ adekvatan odgovor, kreneš sa kuknjavom i vrijeđanjem...
Eto baš ja preuzimam odgovornost da ti ukažem na to, jer nisam kako opet uvredom namećeš "mujo"....
ako je tvoj vid suživota ebavanje nane balijašima i ustašama, nešto si gadno pobrkao, a jako je mali broj postova, da bar jednu stranu ne odradiš...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9868 times
Been thanked: 11663 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

storm wrote: Eto baš ja preuzimam odgovornost da ti ukažem na to, jer nisam kako opet uvredom namećeš "mujo"....
Jeste, on prvi krene i proizvodi negativne naboje kod svih, te izvlači ono najgore na površinu.

Po ko zna koji put da istaknem, nije problem šta je rečeno, nego je problem na koji način se to kaže.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

Džaba ti je olujni!
Mozes sto puta odgovoriti,,,opet ce biti isto
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

vila wrote:Džaba ti je olujni!
Mozes sto puta odgovoriti,,,opet ce biti isto

jer se ne mjenja u globalu govoreci, vasa mrznja prema srbima... eto da ne kazem pojedinacno, vec na nacionalnom nivou... u hrvatskoj je ucinjeno etnicko ciscenje u pravom smislu, procenti srba posle rata u jugoslaviji to govore, a i njihov odliv josh na samom pocetku da bi bili posle dokrajceni... u pocetku su otpustani s polsa, postajali niza klasa, a na kraju maltene projureni totales... ostalo je shaka jada u procentima jedva vidljivo... oni koji su se vrnuli ili su izolirani, i matori, pa imaju mozda neku penzijicu medjutim i takvi su se uglavnom vrnuli, a mladji nemaju shanse... izolacija, plus provokacije, pretnje... posao? kako da ne... sve su to cinjenice koje se precutkuju a na drugu stranu isti taj srpski narod se optuzuje za etnicko ciscenje... kad vas nije sramota tako necega (mene bi bilo) zasto bi mi imali pardona na trucave zalopojke i lazne optuzbe... jasenovac i nhd preskocimo to je naravno proslost i ne bitna stvar... stoga necemo

ko nam doso popovat da je dzabe... aj da nam reko finac...
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

Druže. evo primjer ugrozenosti srba u hrvatskoj
nikad ih vise nije sjedilo na ministarskim pozicijama ili u vladi!
pusti otrcane price
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

otrcani te sami... od tog malog i jadnog procenta kolko srba ostalo, matene sve potrpaste na funkcije... da zamazujete oci... ocu tacan broj procenta srba kod vas posle rata i sada, broj povratnika koji su se zadrzali, a kolko ih je bilo...

ocu i broj koji se zaposlio...

ma kome pricam...

kad nema sta onda se pozove na par politicara... od koga je mnogo je!
jon_jovi
Na probnom
Na probnom

Post by jon_jovi »

Istaina uvijek boli. Naravno da će ovog Rankovića zaboliti istina da će oni uskoro biti u granicama kneževine Srbije. Tu niko ništa ne može ni dodati ni oduzeti. Veliki su tako odlučili.
Sve što može jeste rigati po slabijim, zapravo po onima za koje očigledno svi oni smatraju da su slabiji i inferiorniji.
To famozno "mujo", to je paradigma odnosa Srba i srpskog nacionalizma prema Bošnjacima ali ne treba zaboraviti ni to da oni mrze i Bosnu kao takvu, izmixanu, ovakvu ili onakvu ali oni taj pojam mrze.
Dakle "mujo", taj arhajičan naziv, arhajičan naziv to naprosto upućuje da oni nas gledaju kao nešto davno prošlo i prohujalo, kako to Andrić reče: "azijsko", "avetinjsko", sa nekom posebnom indignacijom, nad indignacijom.
To je loše i to je dobro. Jer to je naravno loša procjena i predođba koja je njih i opredjelila za agresiju i loša procjena koja ih je stajala i poraza na bojnom polju.
Sve u svemu oni svoje poglede nisu izmjenili ni sa milimetar.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

...druže meni je osobno ža što nema srba tamo di su bili virova ili ne..to je njivov dom hrvatska je njivova domovina ali pucaš u pogrešnom pravcu nije njih potjerala nikakva zstashka ideologija što provlačiš nego drug komunist slobo s narodnom jna ...ako ćemo pošteno on je riješio srpsko pitanje u hrvatskoj :pusi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

"da srbi konacno nestanu" brion 1995... izgovorio tudjman

toliko lagani
fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit »

drugrankovic wrote:
fruit wrote:Znam ja da je Pancevo skoro Beograd...tu će biti granica prema Eu...Kosovo će biti uskoro clanica EU i Nato.
Tako da vam gasovod juzni tok nece ni trebati.Moci cete drzavu ugrijat iz cisterne.Sto se tice RS-a,Dodik je ono sto valja kupio sinu i pretvorio u vocnjak .Ostalo je njegovih kumova i brace.Sumnjam da cete uskoro imati koji dulum da nije njegov grunt .

crkotino dushmanska... od dushmana drugo i ocekivat ne mozesh...

i dogovor posle, neki zajednicki suživot?

p.... materna, a ne suživot...

aj sad u svoju mahalu, u dolinu cilima i tepiha, ponekad prosetaj cuteci dok prolazish srpskom, cisto da se prashine otresesh, i nadishesh vazduha... oce grinje od tepiha...
Ovo sam ti napisao samo da vidiš da mogu u svojim komentarima biti đubre isto ko ti,jer ti si iz čista mira počeo mene vezati sa hodžama i slično.Ubuduće na svaki komentar kad spomeneš Srebrenicu i stradanje onih koje ste poklali i silovali (žene i nejač),kad počneš braniti zločince..ja cu ti lagano spomenuti Kosovo da te malo umirim.Oluju i Tuđmana ću spomeniti samo u krajnjim slučajevima.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Srbi u Sarajevu

Post by Lebowski »

'Ako se 200.000 Srba vrati u Sarajevo biću njihov lider
Image
Nekadašnji frontmen sarajevske grupe Zabranjeno pušenje Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić, dao je zanimljivu izjavu vezanu za svoj rodni grad.

Govoreći za Al Jazeeru, Karajlić je kazao kako se nema namjeru vraćati u Sarajevo.

''Morao sam otići jer se nisam slagao s pravilima koje je historija vjekovima kovala u tom gradu. Radi se o sistemu da vjera i nacionalnost moraju odrediti sve'', rekao je Nele.

On tvrdi da je iz Sarajeva protjeran.

''Rođen sam u Sarajevu i ako se moram odseliti, jedino što mogu učiniti ljudi koji su me istjerali iz mog rodnog grada, jedina prilika koju mi oni mogu pružiti je da izaberem drugi grad. Protjeran sam jer sam uvidio da je 199.999 osoba iste vjere ili bilo čega drugog, napustilo grad na isti način'', smatra on.

''Ako 200.000 Srba odluči vratiti se u Sarajevo, recimo 2. novembra 2021. godine, bit ću njihov lider. Mislim da je to grad u kojem Srbi moraju živjeti. Ali nažalost, to nije moguće. Sarajevo je fikcija, ideja u utopiji. Sjajna ideja, ali je nažalost propala''.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Re: 'Ako se 200.000 Srba vrati u Sarajevo biću njihov lider

Post by Zagorka »

Vala ga u životu nisam voljela,isti hajvan.Boli svijeta briga za tvojim teorijama i zalopojkama jarane,ak si otišo neka si,život ide dalje,ljudi dolaze i prolaze,Sarajevo stoji.
Last edited by Zagorka on 22 Jan 2015, 23:03, edited 1 time in total.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24571 times
Been thanked: 6394 times

Post by Veca »

...samo ti sjedi,tuJ! :pracka
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

"Ubijte Alijine Srbe niko vam nista nece prigovoriti"
Toliko o protjerivanju
radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 »

:cudi Nele istinu govori, Sarajevo je grad bosnjaka.
biha
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 48 times
Been thanked: 72 times

Post by biha »

Ja svoje komsije "92 pitao zasto odlaze iz ZE! Moramo,naredenje odozgo! Nije ni barikada u Lasvu mogla da ih spreci! Sretan put svima koji su otisli dobrovoljno kao sto sam i ja otisao! Zalim one koji su silom morali napustati svoje ognjiste! Dobro rece Duro kada rece sta je njegov djed pitao dok je cuo granatiranje SA! Jel to nas srbi gadaju!
Last edited by biha on 23 Jan 2015, 11:01, edited 1 time in total.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9868 times
Been thanked: 11663 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Toliko Srba nikad nije ni živjelo u SA. Za neupućene, SA regija prije rata, prostirala se i na predjele koji su sada u RS, a niko da se sjeti, da od te cifre odbije Srbe, koji su ostali tamo i nisu nigdje ni išli. Nele bi trebao smanjiti ribu za oko 50%.

Npr, sam grad SA, danas broji jedva 400.000 ljudi a popunjen je dobro. To znači, da je Srba u SA prije rata, ( u skladu sa procentom iz 91.) moglo biti maksimalno 120.000, a nisu svi otišli i osim toga, neki su se i vratili. Također, pod pojmom grad Sarajevo, podrazumijevala su se i rubna naselja poput Dobrinje IV i Lukavice a tu živi bar 20.000 ljudi, kojih se niko ne sjeti kad nabraja "nestale" Srbe iz SA. Tu su, ali je lakše preuveličavati stvari.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”