Fenomen ljubavi Bosnjaka iz Bosne prema Hrvatskoj

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times
Status: Offline

Re: Fenomen ljubavi Bosnjaka iz Bosne prema Hrvatskoj

Post by Naseef Mushroom » 22 Jun 2024, 01:57

Masamune wrote: 21 Jun 2024, 06:45 Pa i nije problem ako obuce dres Hrvatske i ako za njih navija dok istovremeno zivi u BiH, puni drzavnu kasu kao i ti, ulaze ovdje, postuje te kao covjeka i ne pravi probleme.

Problem je sistemsko politicko unistavanje svega bosanskog u korist hrvatskog, a to se odnosi na nacionalizam.
To ne mijenja da su te osobe nacionaliste. Ne govorimo o Hrvatima koji su se prije par godina doselili u Bosnu i Hercegovini iz Zadra već o ljudima kojima su pradjedovi iz Bosne i Hercegovine kao kod tebe i mene.

Eto pomenuli su se hrvatski nacionalisti iz Hercegovine, šta skandiraju i šta se dešava kada igra hrvatska reprezentacija, ali šta je sa Hrvatima iz Bosne gdje nije postojala napetost između Hrvata i Bošnjaka i gdje je se zajedno ratovalo protiv Srba? Zašto ne navijaju za državu u kojoj su rođeni i gdje žive? Zašto bi sutra navijali za Hrvatsku ako bi igrala protiv Bosne i Hercegovine? Zašto se kod njihove djece već od malih nogu zna da ako bi se bavili sportom da će igrati za hrvatsku reprezentaciju i teoretski bi mogli igrati protiv BiH?

Zato što se sa takvim razmišljanjem ne razlikuju uopšte od hercegovačkih nacista, samo postoje 2 razlike:
1. Manjina su u većinski bošnjačkim mjestima i ne mogu orgijati kao u Hercegovini.
2. Mnogi su miroljubiviji od Hercegovaca ali to ne znači da ne podržavaju takvu politiku, da ne podržavaju navijali bi za BH reprezentaciju.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1070 times
Status: Online

Post by baton » 22 Jun 2024, 08:22

Najkraće rečeno janjičari
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1695 times
Been thanked: 3238 times

Post by Mutevelija » 22 Jun 2024, 10:23

Bošnjaci gdje su se granicili sa Hrvatskom ostali su zivi, a gdje su sa Srbijom istrijebljeni su.
Dalje Bošnjaci su svoje ratove izratovali sa Hrvatskom i Hrvatima u okviru osmanskog carstva, sa Srbima nisu nikad jer su ostali u granicama osmanskog carstva (ne ubrajamo Hrvate iz BiH) tema je Hrvatska
Hrvatska i Bošnjaci imaju neki hladan odnos opet Jel bolji od Srbije i Bošnjaka.
Ne radi se tu o nikakvoj ljubavi, iako Bošnjo će uvijek biti u Hr. Neka vrsta vica Šemse
Neće biti Zukorlić .
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1695 times
Been thanked: 3238 times

Post by Mutevelija » 22 Jun 2024, 10:31

Maja wrote: 21 Jun 2024, 11:42 Ma koga briga koju drzavu osjecaju svojom katolici i pravoslavci iz BiH. Mislim, briga je, ali moramo se pomiriti s tim da ce to uvijek biti tako i da se od malena djeca odgajaju da svojima osjecaju susjedne drzave.
Ali mi Bosnjaci koji bi i danas nakon svih pretrpljenih sranja prvi skocili kad je u pitanju nekakvo pomirenje a druge dvije strane koje su agresori uopste ne zele to pomirenje.
Majka mu stara, valjda za nekakav oprost prvo zlocinac treba da se pokaje i izvini pa da zrtva oprosti.
To se sigurno nece desiti za nasih zivota.
I onda mi dodju neki s pricom kako je rat bio prije 30 godina, trebamo misliti na suzivot. Koji suzivot kad druge dvije strane razmisljaju isto ko prije 30 godina.
Da Bošnjaci ne skaču za pomirenje, onda međa i razgraničenje, ne možemo sa Se ne možemo da je, ok eno vam bosnjakistan, njihov izgovor uvijek, pogotovo srpski, ako ne možete da nama onda se mi cijepamo, isto dijete, necu se ja tako igrat , hocu napustiti .
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 23 Jun 2024, 12:09

Svugdje u svijetu se komsijske zemlje vole

Na stranu nacionalizam u sportu i muzickim takmicenjima se osjeti ta ljubav i sa Srbijom

Eno jucer najveci aplauz dobise nasi plivaci u Beogradu

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 23 Jun 2024, 12:20

Maja wrote: 21 Jun 2024, 11:51 Ja se uopste ne opterecujem komsijama. Za mene oni zive svoj zivot, mi svoj. Bez ikakvih dodirnih tacaka.
Al kad vidim da je neko nas sjeo u njihov kafic, glavu bih mu stukla cekicem.
Postoje ustanove gdje se moras susretati s njima, opstina, bolnica, policija, ne znam. Al koji klinac ides u njihov kafic kraj nasih deset. A njih nikad neces vidjeti da sjede kod nas.
Mozda bi neki i sjedili al ne smiju. To je kod njih toliko jako...to nesto...ne znam kako bih ga nazvala... crkva i stranka imaji svukuda svoje ljude/pipke koji kontrolisu, prate i sprjecavaju svaki moguci korak ka zblizavanju.
Gdje ti zivis kad je tako?

Jebote, moj otac iz Bratunca gdje bio genocid i dodjem u grad u kaficu ima srba i bosnjaka, dolaze srbi jedu i kod nas ima musliman u centru drzi restoran domaca kuhinja

Bobi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 737 times
Been thanked: 1409 times

Post by Bobi » 23 Jun 2024, 15:02

Masamune wrote: 21 Jun 2024, 14:24
Fuddo wrote: 21 Jun 2024, 12:40 Da je neki forum na kojem ima tih ekstrema pa da se cojek rahat more materoispickarat, pa haj.
Ovako mi nije zanimljivo.
Da je ovo otvoreno na klixu tema bi nakon 5 postova bila izbrisana, a Maja trajno banovana 🙈
100% :pusi iako ja ne bih, volim fight gledat :pusi .
:gitara

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8330 times
Been thanked: 19630 times

Post by Maja » 23 Jun 2024, 17:24

bosnjakinja wrote: 23 Jun 2024, 12:20
Maja wrote: 21 Jun 2024, 11:51 Ja se uopste ne opterecujem komsijama. Za mene oni zive svoj zivot, mi svoj. Bez ikakvih dodirnih tacaka.
Al kad vidim da je neko nas sjeo u njihov kafic, glavu bih mu stukla cekicem.
Postoje ustanove gdje se moras susretati s njima, opstina, bolnica, policija, ne znam. Al koji klinac ides u njihov kafic kraj nasih deset. A njih nikad neces vidjeti da sjede kod nas.
Mozda bi neki i sjedili al ne smiju. To je kod njih toliko jako...to nesto...ne znam kako bih ga nazvala... crkva i stranka imaji svukuda svoje ljude/pipke koji kontrolisu, prate i sprjecavaju svaki moguci korak ka zblizavanju.

Jebote, moj otac iz Bratunca gdje bio genocid i dodjem u grad u kaficu ima srba i bosnjaka, dolaze srbi jedu i kod nas ima musliman u centru drzi restoran domaca kuhinja
Sreca tvoja pa idem vaditi krtolu, inace bih te sravnila sa zemljom sad

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 277 times
Been thanked: 509 times

Post by Remzudin » 23 Jun 2024, 21:22

Maja wrote: 23 Jun 2024, 17:24
bosnjakinja wrote: 23 Jun 2024, 12:20

Sreca tvoja pa idem vaditi krtolu, inace bih te sravnila sa zemljom sad
Sta je krtolu ?

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin » 23 Jun 2024, 21:27

.
Last edited by Remzudin on 23 Jun 2024, 21:27, edited 1 time in total.

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin » 23 Jun 2024, 21:27

bosnjakinja wrote: 23 Jun 2024, 12:09 Svugdje u svijetu se komsijske zemlje vole

Na stranu nacionalizam u sportu i muzickim takmicenjima se osjeti ta ljubav i sa Srbijom

Iz kojeg kraja svemira si ti dosla ?

Pricas ovde kao da si spavala 30 godina u jednom
timeout stasis sanduku !

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 23 Jun 2024, 21:57

Remzudin wrote: 23 Jun 2024, 21:27
bosnjakinja wrote: 23 Jun 2024, 12:09 Svugdje u svijetu se komsijske zemlje vole

Iz kojeg kraja svemira si ti dosla ?

Pricas ovde kao da si spavala 30 godina u jednom
timeout stasis sanduku !
A jbg sad , svjesna sam politike al obicni narod zeli normalan zivot

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25681 times
Been thanked: 6758 times

Post by Veca » 23 Jun 2024, 22:13

sacekaj jos malo, sace Maja iz krtole, ima da te sravni sa zemljom ...e bas me je nasmijala :D.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14740 times
Been thanked: 10264 times

Post by Julia-Klara » 24 Jun 2024, 11:39

Nije tacno!
Juce sam proomentarisala na viberu, a gledala sam prenos na Arena 2 Premium - o svakoj plivacici komentator isprica sve i svasta, za Lanu samo nesto promsi i predje na drugu takmicarku.
Svrsava na plivanje Madjarica, Grkinja, otvoreno "laze" o Srbijanskim takmicarima kako su dobri, najbolji, aman vanzemaljci, cak iako stignu posljednji.

I umjesto da pohvali uspjeh Lane kada je osvojila drugo mjesto, ona kaze "Lana Pudar nije uspjela odbraniti zlato od prosle godine", i to je bio sav komentar.
Fuj!

Toliko o tome da se sve susjedne zemlje vole...Aham... Eto odlican primjer Grcke i Turske, nikad Grci nece ni zaboravit niti prebolit Vizantiju, jos uvijek na spomen istorijkog spomenika ili nalazista NEGIRAJU da se isti nalazi u sadasnjoj Turskoj, jer se ipak nalazi na SVETOJ HRISCANSKOJ VIZANTIJSKOJ zemlji.
Hajde molim te...
Smijesno!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 24 Jun 2024, 18:53

Julia-Klara wrote: 24 Jun 2024, 11:39

Nije tacno!
Juce sam proomentarisala na viberu, a gledala sam prenos na Arena 2 Premium - o svakoj plivacici komentator isprica sve i svasta, za Lanu samo nesto promsi i predje na drugu takmicarku.
Svrsava na plivanje Madjarica, Grkinja, otvoreno "laze" o Srbijanskim takmicarima kako su dobri, najbolji, aman vanzemaljci, cak iako stignu posljednji.

I umjesto da pohvali uspjeh Lane kada je osvojila drugo mjesto, ona kaze "Lana Pudar nije uspjela odbraniti zlato od prosle godine", i to je bio sav komentar.
Fuj!

Toliko o tome da se sve susjedne zemlje vole...Aham... Eto odlican primjer Grcke i Turske, nikad Grci nece ni zaboravit niti prebolit Vizantiju, jos uvijek na spomen istorijkog spomenika ili nalazista NEGIRAJU da se isti nalazi u sadasnjoj Turskoj, jer se ipak nalazi na SVETOJ HRISCANSKOJ VIZANTIJSKOJ zemlji.
Hajde molim te...
Smijesno!
Pricam o obicnom narodu btw

Grci i Turci bas i ne,jer grci imaju Kipar,i ne dijele jezik…slicno kao albanci i mi Slaveni Balkana

Ex yu zemlje pak da… gledaj euroviziju glasamo jedni za druge,sportski rezultati susjeda nas zanimaju

Postoji neka vrsta mixa mrznje i ljubavi a to je jer smo jedan narod sta god vecina zeljela vjerovat

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 56385 times
Been thanked: 10070 times

Post by ElTriconi » 24 Jun 2024, 19:01

Znaci preko noci bacila islamsku literaturu al je nesto moralo utolit zedj. Da ti nisi naograjsala na srpsku literaturu 😂
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2802 times
Been thanked: 8826 times

Post by Duminjo » 24 Jun 2024, 19:04

bosnjakinja wrote: 24 Jun 2024, 18:53
Julia-Klara wrote: 24 Jun 2024, 11:39

Nije tacno!

Fuj!

Hajde molim te...
Smijesno!

Grci i Turci bas i ne,jer grci imaju Kipar,i ne dijele jezik…slicno kao albanci i mi Slaveni Balkana

Ex yu zemlje pak da… gledaj euroviziju glasamo jedni za druge,sportski rezultati susjeda nas zanimaju

Postoji neka vrsta mixa mrznje i ljubavi a to je jer smo jedan narod sta god vecina zeljela vjerovat
Svi smo turci

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 24 Jun 2024, 19:09

Duminjo wrote: 24 Jun 2024, 19:04
bosnjakinja wrote: 24 Jun 2024, 18:53

Svi smo turci
sta ti imas turskog bogati

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2802 times
Been thanked: 8826 times

Post by Duminjo » 24 Jun 2024, 19:11

bosnjakinja wrote: 24 Jun 2024, 19:09
Duminjo wrote: 24 Jun 2024, 19:04