Marihuana liječi depresiju i šizofreniju

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Marihuana liječi depresiju i šizofreniju

Post by Podrinjac »

Jeste, ako ne pređeš u nešto jače. :plavi
A i zašto bih ja rizikovao svoju slobodu zbog te trave? Ovdje ako te uhvati murija sa travom, bogin si. Ubiće boga u tebi. Tako su jednog ubili zbog neke droge, ne znam koje.
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Ma ne mora se uvijek duvati ima tu i kolačića i mlijeka, efekat je jači i duži a ne šteti dim. :D Evo nešto zanimljivo zbog čega bi bilo dobro legalizovanje marihuane.
Image
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41152 times
Been thanked: 27797 times

Post by Rum »

Podrinjac wrote:Jeste, ako ne pređeš u nešto jače. :plavi
A i zašto bih ja rizikovao svoju slobodu zbog te trave? Ovdje ako te uhvati murija sa travom, bogin si. Ubiće boga u tebi. Tako su jednog ubili zbog neke droge, ne znam koje.
Jedino ako zivis u Saudiskoj Arabiji :sjedi
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

[ytube][/ytube]
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Prelazak na nesto jace nema veze sa travom. Veoma mali procenat onih koji koriste marihuanu prelazi na jace droge. Da ne shvatite pogresno slazem se da hemicari krecu od trave, ali oni su manjina u odnosu na one koji ili ostanu samo na travi ili prestanu pusiti
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

D su države pametne kao što nisu, legaliziralo bi se to... izvjesni su rezultati na medicinskom planu i to više nitko ne može negirati...
a sama država može ubrati finog poreza od legalne prodaje, konzumenti relativno čistu supstancu dobiju, jer sa svim i svačim dileri natapaju weed, samo da žešće pukne iako je lošijeg kvaliteta....
a još je najveći benefit suzbijanje te sitne trgovine lakim drogima, jer kad krimosi ostanu bez posla, pojedu se međusobno...
a sa druge strane drastično bi podigao kazne za distribuciju i proizvodnju teških droga i sintetičkih supstanci....pa neka izvole :kafa
Habibti, ya nour el - ain... :srce
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Ako mi je tacna informacija da Holandija ima 15 mil. nocenja vise u toku godine od legalizovanja kanabisa. Sto se tice zdravlja znam da se u Europi, pa i u Hrvatskoj kao alternativa travi koristi neki dust :cudi uglavnom legalan je ali opasniji 100x od kanabisa cak ima i dosta zabiljezenih smrtnih slucajeva od toga :/
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Ma najgore je kod nas, da su ljudi koji o tome odlučuju još uvijek neuki tj ostali na nivou kad su išli u srednju školu tamo 70ih, 80ih .....a sve su informacije danas lako dostupne .....čak ne treba ni biti posebno pametan, da samo prepišeš, prirediš uslovima i primjeniš uhodane uspješne modele...al jok.... mi najpametniji...
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Suti kod vas je makar dekriminalizovano kod nas ko da si covjeka ubio :oo
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Po meni je 10x gori alkohol od trave (naravno kako nije hemicarka da se retardiras :oo) kad se napijes lahko napravis sranje a sutra usran osjecaj, meni licno kad se malo spusim bude onako dobrila, zeza sa jaranima od kojih vecina i ne duva smijanje i to, a poslije zaspem ko beba, kad se probudim normalno sve, samo ne treba pretjerivat :D
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Pušenje trave nije ni po kojoj stavci zdrava. Bespotrebno unošenje štetnih tvari u pluća. Bezveze
Za alkohol ne treba ni pričati. To je zlo 21. stoljeća i kad bi se mene pitalo, ja bih to prvom prilikom ilegalizovao.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Podrinjac wrote:Pušenje trave nije ni po kojoj stavci zdrava. Bespotrebno unošenje štetnih tvari u pluća. Bezveze
Za alkohol ne treba ni pričati. To je zlo 21. stoljeća i kad bi se mene pitalo, ja bih to prvom prilikom ilegalizovao.
Imaš slobodno seliti gdje je sve to u ilegali :mah
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

@Podrinjac ako nije nimalo zdravo pušenje trave zašto se onda koristi u medicinske svrhe? Eto sad se imaju kupiti i organske rizle pa se štetne stvari svode na minimalno. Bolje da se legalizuje, ali da se utvrde zakoni gdje se smije, a gdje ne smije pušiti radi onih koji ne puše, koliko se grama smije imati... Od legalizacije marihuane država bi imala ubiranje poreza, više radnih mjesta, a i kriminal bi se smanjio u određenoj mjeri. Eto i u Holandiji su legalizovali travu pa opet ne puše svi, nego puše oni koji hoće. Čak Holandija nije ni u prve tri evropske države po konzumiranju marihuane :cudi :mar
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

storm wrote:D su države pametne kao što nisu, legaliziralo bi se to... izvjesni su rezultati na medicinskom planu i to više nitko ne može negirati...
a sama država može ubrati finog poreza od legalne prodaje, konzumenti relativno čistu supstancu dobiju, jer sa svim i svačim dileri natapaju weed, samo da žešće pukne iako je lošijeg kvaliteta....
a još je najveći benefit suzbijanje te sitne trgovine lakim drogima, jer kad krimosi ostanu bez posla, pojedu se međusobno...
a sa druge strane drastično bi podigao kazne za distribuciju i proizvodnju teških droga i sintetičkih supstanci....pa neka izvole :kafa
Ko je država :)
Ako ide porez, to onda ide državi a ovako kad se na crno prodaje, onda pojedinci bogate a oni su šitom svijeta toliko organizovani da imaju i te kako uticaj na pAlitičare i zato se ne legalizuje.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

JCR wrote:@Podrinjac ako nije nimalo zdravo pušenje trave zašto se onda koristi u medicinske svrhe? Eto sad se imaju kupiti i organske rizle pa se štetne stvari svode na minimalno. Bolje da se legalizuje, ali da se utvrde zakoni gdje se smije, a gdje ne smije pušiti radi onih koji ne puše, koliko se grama smije imati... Od legalizacije marihuane država bi imala ubiranje poreza, više radnih mjesta, a i kriminal bi se smanjio u određenoj mjeri. Eto i u Holandiji su legalizovali travu pa opet ne puše svi, nego puše oni koji hoće. Čak Holandija nije ni u prve tri evropske države po konzumiranju marihuane :cudi :mar
Pa jesam li igdje rekao da sam protiv legalizacije trave? Govorio sam da sam protivnik duvanju, a ne legalizacije.
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Rudolph wrote:
Podrinjac wrote:Jeste, ako ne pređeš u nešto jače. :plavi
Jedino ako zivis u Saudiskoj Arabiji :sjedi
Ne živim u S.Arabiji, ali ovdje policija jedva čeka da te kazne. Najlakše je po običnom građaninu.
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Podrinjac wrote:
JCR wrote:@Podrinjac ako nije nimalo zdravo pušenje trave zašto se onda koristi u medicinske svrhe? Eto sad se imaju kupiti i organske rizle pa se štetne stvari svode na minimalno. Bolje da se legalizuje, ali da se utvrde zakoni gdje se smije, a gdje ne smije pušiti radi onih koji ne puše, koliko se grama smije imati... Od legalizacije marihuane država bi imala ubiranje poreza, više radnih mjesta, a i kriminal bi se smanjio u određenoj mjeri. Eto i u Holandiji su legalizovali travu pa opet ne puše svi, nego puše oni koji hoće. Čak Holandija nije ni u prve tri evropske države po konzumiranju marihuane :cudi :mar
Pa jesam li igdje rekao da sam protiv legalizacije trave? Govorio sam da sam protivnik duvanju, a ne legalizacije.
Ma za inhalaciju sam ti i napisao, samo sam se nadovezao jos na to :oo
Ljudi u med. svrhe puše travu, a što se tiče psihoaktivnog dejstva jače i duže djeluju npr. kolačići i mlijeko od marihuane :)
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Malo je reći da *eru sa ovom propagandom... :oo

Image
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Ustvari i marihuana uništava moždane ćelije, a koliko znam one se nikako ne mogu proizvoditi, ostalo sve stoji :oo
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Post Reply

Return to “Zdravlje”