gospođa Brams wrote:Friend zone je izmišljotina modernog doba iza koje se skrivaju osobe koje nisu u stanju napraviti ono što bi trebale, pa otamo krivnju svaljuju na drugu osobu. Ona me "stavila" u friend zone. To ne postoji.
To što se tebi netko sviđa ne obvezuje tu osobu ni 1% da se i ti njoj sviđaš i ona nije ništa kriva ako te ne želi. Svijet tako ne funkcionira.
Eh sad nije jednostavno nekoga odjebat. Neki ljudi su takvi da im nije problem nekoga odbiti i reći mu razlog, što je super. Ali opet, mislim da većini ljudi to baš nije lako ni ugodno. Pa onda ljudi pokušavaju to ublažit s nekakvim klišejima kao "nemam vremena" ili tog famoznog "radije bih da budemo prijatelji". Kad to netko čuje, ako ima dvije daske u glavi shvatit će poruku i pokupit se i krenut dalje.
Međutim, ima onih što će se uhvatit za to i i dalje slinit za tom osobom, skakutat oko nje i nadat se tome da se ona možda predomisli. I svaki trenutak koji netko provede u "friend zone" je njegova krivica. On je svojom voljom tamo i sam se je tamo smjestio.
Kad te netko odjebe, ideš dalje. Nije lako. I nisu samo muški u toj poziciji. I cure završe u tim mazohističkim "prijateljskim" odnosima. I ja sam doživjela odjebe, i više i manje fine, ali nakon odjeba se lijepo pokupiš i ideš dalje. Ne ostaješ i ne očekuješ da će se netko predomislit. Gaziš sam svoje dostojanstvo. Ako me je već netko odbio jednom, očito nismo jedno za drugo i nit ne želim da se poslije "predomisli".
Poanta priče, "friend zone" ne postoji. Kad te netko odjebe, nastavljaš dalje bez te osobe. Ako ne, sve drugo je isključivo toja krivica.
Imala sam slicnu situaciju. Neko se ohladio od mene i iako sam po prirodi
ponosna osoba ponizila sam se i trazila objasnjenje kako, zasto, jer mi
nije bilo jas o kako se neko moze promijeniti preko noci.
Cak sam smatrala da je nesto do mene, da sam ja kriva.
I onda sam popricala s tom osobom. Samo par recenica mi je dalo
sve odgovore. A najvise hladnoca kojom su te recenice izrecene.
Shvatila sam da kad se neko ohladi da nema povratka i tu se nema
vise nista traziti. U momentu kad sam dosla do tog "prosvjetljenja"
umjesto da budem shebana sto sam postala svjesna da je sve gotovo
ja sam se osjecala kao preporodjena jer sam konacno stavila
tacku na i, ostavila to sve iza sebe i krenula dalje bez osvrtanja.
I nije lako. Nije uopste. Ali svjestan si da nikad neces biti ok dok
ne pokopas proslost.
Wolfi ako te neko vidi kao prijatelja a ti osjecas vise od prijateljstva
makni se. Tu ni prijateljstvo nista dobro nece donijeti.
Samo ces se uzalud nadati i neces vidjeti druge cure kod kojih
bi imao sanse. Sve dok si uz nju tvoja agonija ce trajati.