Friend zone

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 844 times
Status: Offline

Re: Friend zone

04 Jan 2015, 13:54

Sad sam se sjetila još jedne situacije koju moram ispričati. Bilo je to relativno nedavno.
Duže vrijeme mi se udvarao jedan momak, koji mi se nije sviđao, ali je prijatelj od prijateljice i nekad se nađemo u zajedničkom društvu i nisam htjela biti bezobrazna prema njemu, a pošto sam i inače fina za popizdit, onda sam ja njega pokušavala odbiti na finjaka, u nadi da će skontat poruku. Međutim, nije išlo, i izludio me je porukama i pozivima na kavu, pa sam mu izravno rekla da nisam zainteresirana, da je klinac, da nije dovoljno muževan, da mi se ne sviđa itd. Zanimljivo je to da je on taj koji je nakon odjeba inzistirao da budemo prijatelji, na što sam mu ja uvijek odgovarala da ne želim jer ne vjerujem u takva prijateljstva i jednostavno ne mislim da to može uspjeti. Ali on je baš navaljivao, ma kao nema veze, samo prijateljstvo, ajde na kavu, prijateljsku, ma samo prijateljsko, sve, da bi na kraju ja pristala otić na par tih "prijateljskih" kava na kojima je inzistirao, a koje su bile samo to, prijateljske, i nakon svega toga on je cvilio da ja njega zavlačim i iskorištavam, a sigurna sam da je negdje se pojavila i riječ "friend zone". :cudi
I tko je tu koga stavio u friend zone :rol (on sam sebe, naravno) A ja sam ispala aždaja.
somehow I manage

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

04 Jan 2015, 13:59

prije bi se reklo losa procjena
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

04 Jan 2015, 14:03

Lebowski wrote:Kakve predrasude prema muskarcima. :sok
Gle, to sto si se pronasao govori o tebi. :cudi

Ne odnosi se napisano na kompletan muski rod. Nisi svjestan kakvi primjerci mogu pomisliti da imaju neku sansu kod nas, i jos se pritom cuditi i/ili vrijedjati kada budu odbijeni.;) Ono, ima I svakakvih zena, ali mislim da smo mi ipak (vecinski) nesto realnije u ovim stvarima.

Ja bas i ne friendzoniram bilo koga (za to mora imati barem neke kvalitete, mada mi nije privlacan). Ako to nije u stanju prihvatiti, tough luck. Ne dobijem ni ja uvijek onoga koga zelim pa ne pravim dramu oko toga.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

04 Jan 2015, 14:06

sta ti je primjerak?
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 844 times

04 Jan 2015, 14:08

Alpha wrote:prije bi se reklo losa procjena
Loša procjena s njegove strane? Kako je to moguće? Ja ne znam kako sam više mogla dati do znanja da mi se ne sviđa, osim da sam to urlala s krovova.

"Friend zone" je postao pojam gdje se trpaju svakakvi kompleksni ljudski odnosi koji nikako ne mogu ići u isti koš, a uglavnom su to situacije za koje si je sama kriva osoba koja kuka.

I ja sam doživjela to: "nisam osjetio kemiju, bolje da budemo prijatelji" pa sam rekla dobro, hvala, bok, i nismo se više nikad vidjeli (mojom voljom). Po meni je to jedini normalan način da se nosiš s takvom situacijom. Ali lakše je kukavički čekati u ćošku na milost i nemilost te osobe i plakati o strašnoj "friend zoni" :place
somehow I manage

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

04 Jan 2015, 14:08

Alpha wrote:sta ti je primjerak?
Tesko je to tebi objasniti, necu ni pokusavati.
Memento Mori

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

04 Jan 2015, 14:11

Lavlje_srce wrote:

Ne odnosi se napisano na kompletan muski rod. Nisi svjestan kakvi primjerci mogu pomisliti da imaju neku sansu kod nas, i jos se pritom cuditi i/ili vrijedjati kada budu odbijeni.;) Ono, ima I svakakvih zena, ali mislim da smo mi ipak (vecinski) nesto realnije u ovim stvarima.

Ja bas i ne friendzoniram bilo koga (za to mora imati barem neke kvalitete, mada mi nije privlacan). Ako to nije u stanju prihvatiti, tough luck. Ne dobijem ni ja uvijek onoga koga zelim pa ne pravim dramu oko toga.
Ma ja govorim samo o onome kako ne ocekujes nijedan vrijedan komentar od muskaraca na forumu tako pise. :D
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

04 Jan 2015, 14:13

Lavlje_srce wrote:
Alpha wrote:sta ti je primjerak?
Tesko je to tebi objasniti, necu ni pokusavati.
aHa.. :pl
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

04 Jan 2015, 14:15

gospođa Brams wrote:
Alpha wrote:prije bi se reklo losa procjena
Loša procjena s njegove strane? Kako je to moguće? Ja ne znam kako sam više mogla dati do znanja da mi se ne sviđa, osim da sam to urlala s krovova.

"Friend zone" je postao pojam gdje se trpaju svakakvi kompleksni ljudski odnosi koji nikako ne mogu ići u isti koš, a uglavnom su to situacije za koje si je sama kriva osoba koja kuka.

I ja sam doživjela to: "nisam osjetio kemiju, bolje da budemo prijatelji" pa sam rekla dobro, hvala, bok, i nismo se više nikad vidjeli (mojom voljom). Po meni je to jedini normalan način da se nosiš s takvom situacijom. Ali lakše je kukavički čekati u ćošku na milost i nemilost te osobe i plakati o strašnoj "friend zoni" :place
pa njegova losa procjena i tvoj labav karakter :hihi
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

04 Jan 2015, 14:16

Lebowski wrote:
Ma ja govorim samo o onome kako ne ocekujes nijedan vrijedan komentar od muskaraca na forumu tako pise. :D
Nisam mislila nuzno na ovaj forum; ne sjecam se da sam procitala neku velku samokriticnost s muske strane na netu. A ovdje cemo vidjeti. :oo
Memento Mori

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

04 Jan 2015, 14:17

Ovdje ćeš doživjeti preporod u razmišljanjima i osloboditi se tih predrasuda. :oo

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

04 Jan 2015, 14:19

Lebowski wrote:Ovdje ćeš doživjeti preporod u razmišljanjima i osloboditi se tih predrasuda. :oo
il cemo dozivjeti sudbinu primjerka :plavi :plavi
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

04 Jan 2015, 14:20

Lebowski wrote:Ovdje ćeš doživjeti preporod u razmišljanjima i osloboditi se tih predrasuda. :oo
:D. :hihi :valja

-U iscekivanju preporoda :ooo
Memento Mori

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

04 Jan 2015, 14:23

gospođa Brams wrote:Isto tako, postoji razlika kad do te situacije dođe kad nekog tek upoznaš, ili nakon podužeg prijateljstva. Kad ti netko kog tek površno znaš kaže "radije bih da budemo prijatelji", to nema nikakvog smisla jer se nit ne poznajete, i mislim da je tu jasno kao dan o čem se radi. Možda to nije u redu, govoriti stvari koje ne misliš, al me baš zanima koliko bi nas radije čulo "ne želim bit s tobom jer si glupa i ružna".
A s druge strane, situacija je drugačija kad se radi o već postojećem prijateljstvu. Ja sam imala slučaj da mi je prijatelj nakon 4 godine prijateljstva rekao da želi nešto više. A ja sam bila u drugoj vezi i nisam osjećala prema njemu isto. I što bih sad trebala? Naravno da želim da ostanemo prijatelji, to je osoba čije mi prijateljstvo znači sve, i naravno da sam to rekla, a on je rekao da misli da je sposoban zatomiti osjećaje da nam ne propadne prijateljstvo. Ja mu nisam davala lažnu nadu da ću se predomisliti, kod mene je prijateljstvo samo prijateljstvo, i ne prijateljujem s muškima koje bih povalila. On je u bilo kojem trenutku mogao reći "ja ne mogu više ovako" i otići, i iako bi mi bilo beskrajno žao, ne bih mu ništa zamjerila.

Jao,i ja :grana ................sjedila sam smušeno jedući sladoled,i uopće nisam znala šta reći...... :grana ..........većina ih tako ispadne na kraju.......kad se osvrnem,ne znam da sam se s nekim duze druzila(izuzev jednog lika),a da se nije prije ili kasnije udvarao.......jbt zasto se jednostavno ne mozete samo družiti :cudi

.........dok sam imala onaj famozni FB javi mi se stari prijatelj,zna da sam udata,zna mi muža,hajde kao da upita kako smo......i ja u sred tipkanja rekoh izvini sačekaj moram ići isključit rernu pa se vratim,on piše:"čekao sam te i čekat ću te"(i namiguje kao) :poludio o za ime Boga :grana ......i kako da pijem kafu s nim?naravno da sam u njegovim očima ispala kučka jer sam odbila,a da sam prihvatila neki drugi bi rekla kurava......udata a kafeniše tamo......... :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8224 times
Been thanked: 19365 times

04 Jan 2015, 14:25

gospođa Brams wrote:Friend zone je izmišljotina modernog doba iza koje se skrivaju osobe koje nisu u stanju napraviti ono što bi trebale, pa otamo krivnju svaljuju na drugu osobu. Ona me "stavila" u friend zone. To ne postoji.
To što se tebi netko sviđa ne obvezuje tu osobu ni 1% da se i ti njoj sviđaš i ona nije ništa kriva ako te ne želi. Svijet tako ne funkcionira.
Eh sad nije jednostavno nekoga odjebat. Neki ljudi su takvi da im nije problem nekoga odbiti i reći mu razlog, što je super. Ali opet, mislim da većini ljudi to baš nije lako ni ugodno. Pa onda ljudi pokušavaju to ublažit s nekakvim klišejima kao "nemam vremena" ili tog famoznog "radije bih da budemo prijatelji". Kad to netko čuje, ako ima dvije daske u glavi shvatit će poruku i pokupit se i krenut dalje.
Međutim, ima onih što će se uhvatit za to i i dalje slinit za tom osobom, skakutat oko nje i nadat se tome da se ona možda predomisli. I svaki trenutak koji netko provede u "friend zone" je njegova krivica. On je svojom voljom tamo i sam se je tamo smjestio.
Kad te netko odjebe, ideš dalje. Nije lako. I nisu samo muški u toj poziciji. I cure završe u tim mazohističkim "prijateljskim" odnosima. I ja sam doživjela odjebe, i više i manje fine, ali nakon odjeba se lijepo pokupiš i ideš dalje. Ne ostaješ i ne očekuješ da će se netko predomislit. Gaziš sam svoje dostojanstvo. Ako me je već netko odbio jednom, očito nismo jedno za drugo i nit ne želim da se poslije "predomisli".
Poanta priče, "friend zone" ne postoji. Kad te netko odjebe, nastavljaš dalje bez te osobe. Ako ne, sve drugo je isključivo toja krivica.

:aplauzz :aplauzz :aplauzz

Imala sam slicnu situaciju. Neko se ohladio od mene i iako sam po prirodi
ponosna osoba ponizila sam se i trazila objasnjenje kako, zasto, jer mi
nije bilo jas o kako se neko moze promijeniti preko noci.
Cak sam smatrala da je nesto do mene, da sam ja kriva.
I onda sam popricala s tom osobom. Samo par recenica mi je dalo
sve odgovore. A najvise hladnoca kojom su te recenice izrecene.
Shvatila sam da kad se neko ohladi da nema povratka i tu se nema
vise nista traziti. U momentu kad sam dosla do tog "prosvjetljenja"
umjesto da budem shebana sto sam postala svjesna da je sve gotovo
ja sam se osjecala kao preporodjena jer sam konacno stavila
tacku na i, ostavila to sve iza sebe i krenula dalje bez osvrtanja.
I nije lako. Nije uopste. Ali svjestan si da nikad neces biti ok dok
ne pokopas proslost.

Wolfi ako te neko vidi kao prijatelja a ti osjecas vise od prijateljstva
makni se. Tu ni prijateljstvo nista dobro nece donijeti.
Samo ces se uzalud nadati i neces vidjeti druge cure kod kojih
bi imao sanse. Sve dok si uz nju tvoja agonija ce trajati.

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

04 Jan 2015, 14:27

to je sve zavlacenje , najbolje odma na pocetku vidjeti na cemu si , nikad nisam kontao ljude kako im se da peglati oko necega sto je unapred osudjeno na propast , valjda se nadaju... :cudi
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

04 Jan 2015, 14:28

Majo vidiš da i nisi baš ponosna ko što si mislila :oo

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

04 Jan 2015, 14:29

Lebowski wrote:
Lavlje_srce wrote:

Zaključak je sasvim opravdan,na osnovu viđenog.Sve biseri od onoga:"savjetujem ti da je odjebeš" do onoga:"savjetujem ti da je pojebeš" :rol

zanima me kako je to zamišljeno,kako možeš odjebat nekog ko te neće uopće,a kako je mozes po*ebat ako te izbjegava? Sačekati da joj se pertla odveže pa naskočiti? Ma ja,sigurno je tako najbolje,uostalom,nije ona džaba kupila cipele na pertlanje :ideja
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

04 Jan 2015, 14:37

Zagorka wrote:
Lebowski wrote:
Lavlje_srce wrote:

Zaključak je sasvim opravdan,na osnovu viđenog.Sve biseri od onoga:"savjetujem ti da je odjebeš" do onoga:"savjetujem ti da je pojebeš" :rol

zanima me kako je to zamišljeno,kako možeš odjebat nekog ko te neće uopće,a kako je mozes po*ebat ako te izbjegava? Sačekati da joj se pertla odveže pa naskočiti? Ma ja,sigurno je tako najbolje,uostalom,nije ona džaba kupila cipele na pertlanje :ideja
Svakakvih ljudi ima a i perioda kod njih.. To što sada neko možda nije doživio ili barem vidio ne znači da nema...

Doživio sam i da se sam stavljam u tu "frend zonu" bez ikakvog razloga, nekad sa razlogom da ostanem u kontaktu sa tom osobom, nekad što sam se nadao da će opet biti nešto.. Iako sam ne vjerujem u duboko muško-ženska prijateljstva.. onako drugari OK al neki prijatelji ne..

Isto sam doživio i od cura, da ostanemo kao neki prijatelji iako sam na neki način dao do znanja da ne želim ništa....
Ima i cura koje zaglave u toj zoni pa muški to iskoriste kad ih ostavi ona prava, kad im naumpadne sex, kad se osjećaju usamljeno, kad im treba pažnja, da im neko digne samopouzdanje.. mislim ljudi znaju biti jako proračunati sa tim, imaju taktike, nije to ništa neobično za društvo :cudi
Znači i mupkarci i cure su dosta slični u tome.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

04 Jan 2015, 14:38

Zagorka wrote:

Ahahahahahah...:888 :1
Memento Mori

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”