Košarka - reprezentacija BiH
Re: Košarka - reprezentacija BiH
jusuf nurkićnajuinkovitiji rooki u nba..bravo majstor biće igračina od tebe 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Seniorska košarkaška reprezentacija naše države će pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano u septembru, početi 23. jula okupljanjem na Ilidži.
Najbolji bh. košarkaši će odigrati ukupno dvanaest kontrolnih mečeva. Prvi duel je na programu 6. augusta protiv Gruzije i to u Sloveniji, a drugi je dan poslije protiv istoimenog protivnika.
Na povratku za Sarajevo ćemo odigrati prijateljski duel protiv Hrvatske u Zagrebu i to 8. augusta. Nakon toga putujemo na turnir u Istanbul gdje igramo prvo protiv domaćina 12. augusta, a onda su nam 14. i 15. protivnici Tunis i Grčka.
Turnir u Atini je na programu od 21. do 23. augusta, a protivnici su nam ovim redom: Češka, Rusija i Grčka.
Posljednje provjere pred nastup na Evropskom prvenstvu su na rasporedu na turniru u Zagrebu na kojem učestvuju Češka, Izrael i Hrvatska.
Najbolji bh. košarkaši će odigrati ukupno dvanaest kontrolnih mečeva. Prvi duel je na programu 6. augusta protiv Gruzije i to u Sloveniji, a drugi je dan poslije protiv istoimenog protivnika.
Na povratku za Sarajevo ćemo odigrati prijateljski duel protiv Hrvatske u Zagrebu i to 8. augusta. Nakon toga putujemo na turnir u Istanbul gdje igramo prvo protiv domaćina 12. augusta, a onda su nam 14. i 15. protivnici Tunis i Grčka.
Turnir u Atini je na programu od 21. do 23. augusta, a protivnici su nam ovim redom: Češka, Rusija i Grčka.
Posljednje provjere pred nastup na Evropskom prvenstvu su na rasporedu na turniru u Zagrebu na kojem učestvuju Češka, Izrael i Hrvatska.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Bosna moze složiti odlicnu petorku... Klupa bi mogla biti problem 

Habibti, ya nour el - ain... 

- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ušla je u polufinale Evropskog prvenstva A divizije nakon velike pobjede nad Španijom (70:64)
Naši mladi košarkaši sjajno su otvorili današnji meč protiv favorizovane Španije, pa je nakon tri i pol minute igre rezultat glasio 7:0, a pet je poena ubacio sjajni Atić. Do kraja prve četvrtine uspjeli smo da zadržimo vodstvo. Bilo je 23:19 nakon prvih 10 minuta igre. Sjajno otvaranje i druge dionice, na krilima Atića došli smo i na 13 razlike, ali su Španci uspjeli da se oporave i da do poluvremena ponovo dođu na minus četiri (36:40). Kako smo mi počeli utakmicu sa 7:0 serijom, tako su Španci počeli treću dionicu, pa su stigli do preokreta. Bilo je dosta neizvjesno u tom periodu igre, igralo se koš za koš.
A onda potpuni raspad u našoj igri, Španija sjajnom odbranom uspijeva da ode na osam poena prednosti do kraja treće četvrtine. U trećoj dionici prosuli smo sve ono što smo napravili u prvom poluvremenu. U toj dionici Španija je bila bolja rezultatom 19:7. Dvije trojke danas fenomenalnog Atića vraćaju nas na minus četiri (57:53) početkom posljednje četvrtine. Gegić je pogodio potom za 57:55, španski selektor bio je primoran da zatraži time-out. Nastavili smo igrati onako kako želimo i očekujemo, uspjeli smo da se u potpunosti vratimo u meč i sredinom četvrte dionice izjednačimo (57:57). Penava je zatim ubacio dva poena za naše vodstvo poslije dugo vremena na ovom meču (59:57). U dobrom trenutku dolazi koš Durme za plus četiri.
Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Održavali smo četiri poena prednosti, ali Rico pogađa za minus dva Španije na minutu i 28 sekundi do kraja. Naš selektor Marko Trbić odmah je zatražio time-out. U završnici smo opet pokazali kvalitet, Durmo pogađa četiri važna poena, dobijamo sa 70:64 veliku Španiju i odlazimo u polufinale.
Naši mladi košarkaši sjajno su otvorili današnji meč protiv favorizovane Španije, pa je nakon tri i pol minute igre rezultat glasio 7:0, a pet je poena ubacio sjajni Atić. Do kraja prve četvrtine uspjeli smo da zadržimo vodstvo. Bilo je 23:19 nakon prvih 10 minuta igre. Sjajno otvaranje i druge dionice, na krilima Atića došli smo i na 13 razlike, ali su Španci uspjeli da se oporave i da do poluvremena ponovo dođu na minus četiri (36:40). Kako smo mi počeli utakmicu sa 7:0 serijom, tako su Španci počeli treću dionicu, pa su stigli do preokreta. Bilo je dosta neizvjesno u tom periodu igre, igralo se koš za koš.
A onda potpuni raspad u našoj igri, Španija sjajnom odbranom uspijeva da ode na osam poena prednosti do kraja treće četvrtine. U trećoj dionici prosuli smo sve ono što smo napravili u prvom poluvremenu. U toj dionici Španija je bila bolja rezultatom 19:7. Dvije trojke danas fenomenalnog Atića vraćaju nas na minus četiri (57:53) početkom posljednje četvrtine. Gegić je pogodio potom za 57:55, španski selektor bio je primoran da zatraži time-out. Nastavili smo igrati onako kako želimo i očekujemo, uspjeli smo da se u potpunosti vratimo u meč i sredinom četvrte dionice izjednačimo (57:57). Penava je zatim ubacio dva poena za naše vodstvo poslije dugo vremena na ovom meču (59:57). U dobrom trenutku dolazi koš Durme za plus četiri.
Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Održavali smo četiri poena prednosti, ali Rico pogađa za minus dva Španije na minutu i 28 sekundi do kraja. Naš selektor Marko Trbić odmah je zatražio time-out. U završnici smo opet pokazali kvalitet, Durmo pogađa četiri važna poena, dobijamo sa 70:64 veliku Španiju i odlazimo u polufinale.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3871 times
- Been thanked: 2913 times

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9459 times
- Been thanked: 11210 times
- Status: Online
Bijeli badem wrote:I vodimo u polufinalu 13 razlike.
61:48
Bravo juniori
Na žalost..

Dabogda Turci na kurdskom govorili

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14303 times
- Been thanked: 9890 times
http://sportsport.ba/bh_kosarka/mahmuto ... bih/168349
Mahmutović u suzama: Ovo je posljednji vapaj za sport u BiH
Emocije koje su vladale u prostorijama Sarajevskog aerodroma kulminirale su obraćanjem Haruna Mahmutovića, generalnog sekretara Košarkaškog saveza BIH. "Dobar dan svima, moram iznijeti impresije da mi je zaista drago što prva zlatna medalja koja dolazi u BiH, dolazi ispred Košarkaškog saveza BiH. Ono što je veoma bitno, jeste da je ovaj projekat napravljen još prije godinu dana i moram se zahvaliti ljudima iz Olimpijskog komiteta, kojima sam tada rekao da probamo zajednički finansirati ove momke i dati im sve uslove. Oni su to vratili na najbolji mogući način, zlatom i pobjedom u finalu protiv jedne Španije", kazao je Mahmutović, a potom nastavio: "Moja tuga i žalost je možda još veća što se samo košarkaška reprezentacija BiH takmiči na ovom prvenstvu, siguran sam da bi odbojkaši, rukometaši i svi ostali napravili dobar rezultat, Ako postoji vapaj, ovo je možda posljednji vapaj za sport u BiH. Morate pomoći ovim mladim momcima", riječi su Mahmutovića, koji je sa suzama u očima napustio konferenciju za medije.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_kosarka/mahmuto ... bih/168349
Mahmutović u suzama: Ovo je posljednji vapaj za sport u BiH
Emocije koje su vladale u prostorijama Sarajevskog aerodroma kulminirale su obraćanjem Haruna Mahmutovića, generalnog sekretara Košarkaškog saveza BIH. "Dobar dan svima, moram iznijeti impresije da mi je zaista drago što prva zlatna medalja koja dolazi u BiH, dolazi ispred Košarkaškog saveza BiH. Ono što je veoma bitno, jeste da je ovaj projekat napravljen još prije godinu dana i moram se zahvaliti ljudima iz Olimpijskog komiteta, kojima sam tada rekao da probamo zajednički finansirati ove momke i dati im sve uslove. Oni su to vratili na najbolji mogući način, zlatom i pobjedom u finalu protiv jedne Španije", kazao je Mahmutović, a potom nastavio: "Moja tuga i žalost je možda još veća što se samo košarkaška reprezentacija BiH takmiči na ovom prvenstvu, siguran sam da bi odbojkaši, rukometaši i svi ostali napravili dobar rezultat, Ako postoji vapaj, ovo je možda posljednji vapaj za sport u BiH. Morate pomoći ovim mladim momcima", riječi su Mahmutovića, koji je sa suzama u očima napustio konferenciju za medije.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_kosarka/mahmuto ... bih/168349
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Pasaga
- Hadžija
Bijeli badem wrote:Bravo kadeti...pala je i Španija![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

gledo sam....
...ko je drugi finalist..?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9459 times
- Been thanked: 11210 times
Bijeli badem wrote:Bravo kadeti...pala je i Španija![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I ja sam gledao 2. poluvrijeme i produžetke.
Dobri su bili, nema tu šta. Čestitke

- Pasaga
- Hadžija
...bila mi je trta jedno vrjeme..
..no...dobro su odigrali zadnji kvartal u drugom pol.
..no...dobro su odigrali zadnji kvartal u drugom pol.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23182 times
- Been thanked: 6097 times
...nisam gledala al' cestitke i od mene!
...gledaj ti,Pasha se propusio,daj bolan dim! 

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7719 times
- Been thanked: 18174 times
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 801 times
jedini sport koji pratim u BIH..prate sinovi jer se tim zanimaju..pa i ja
svaka čast..dobra generacija
svaka čast..dobra generacija

Last edited by vila on 16 Aug 2015, 22:09, edited 1 time in total.
- Terasa svjesti
- Inventar foruma
Ja što se ljudi zbog svega nerviraju 

Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23182 times
- Been thanked: 6097 times

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Bravo sinovi Bosanski, ponosan sam na vas, kao i još na hiljade i hiljade Bosanaca i Hercegovaca!!

Samo sabura
- Maja
- Administrator
- Maja
- Administrator
Dobro je Baho rekao. Ne ulaze se u sport jer sport spaja a njima to ne odgovara.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40402 times
- Been thanked: 26553 times
Meni se uciniMaja wrote:Behko place
Sve za dunjaluk koji je prolazan, a mrvice za Ahiret koji je vječan.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40402 times
- Been thanked: 26553 times
Vidi seke 

Sve za dunjaluk koji je prolazan, a mrvice za Ahiret koji je vječan.