Ovo nije ništa drugo nego prešutno odobravanje.a ne odobravam ni jedno ni drugo a za mene je i jedno i drugo iste tezine, sta ima tu tesko da se shvati?

Kao što je i stav "Tražili ste - dobili ste".
Moderator: Krokodil Behko
Ovo nije ništa drugo nego prešutno odobravanje.a ne odobravam ni jedno ni drugo a za mene je i jedno i drugo iste tezine, sta ima tu tesko da se shvati?
Hej, znas da sam odlucio da ipak dodjem na taj famozni skup forumasa, da te dobro izdegenjam !!Lebowski wrote:Ovo nije ništa drugo nego prešutno odobravanje.a ne odobravam ni jedno ni drugo a za mene je i jedno i drugo iste tezine, sta ima tu tesko da se shvati?
Lebowski wrote:Ovo nije ništa drugo nego prešutno odobravanje.a ne odobravam ni jedno ni drugo a za mene je i jedno i drugo iste tezine, sta ima tu tesko da se shvati?
Melek wrote: Hej, znas da sam odlucio da ipak dodjem na taj famozni skup forumasa, da te dobro izdegenjam !!
Nemoj zaboraviti revolver. Imaćemo obračun, ko pravi kauboji.Melek wrote:Hej, znas da sam odlucio da ipak dodjem na taj famozni skup forumasa, da te dobro izdegenjam !!Lebowski wrote:Ovo nije ništa drugo nego prešutno odobravanje.a ne odobravam ni jedno ni drugo a za mene je i jedno i drugo iste tezine, sta ima tu tesko da se shvati?
Nisam ni razmišljao o tome.. Naravno može biti podvala al opet.. Ispita se to pa i ako je neka zavjera ne može se to dugo kriti.Dust wrote:Meni je zanimljivo to sto svaki put kada se radi o ovakvim vrstama napada, napadaci su uvijek u maskama. Od koga se kriju? Mislim, zao mi je nevinih, ali ne smijemo sve uzimati olako, onako kako nam mediji plasiraju.
Ja, kao što rekoh, nisam za ismijavanje i ne podržavam to. Nekakvu kritiku, s druge strane, apsolutno podržavam i smatram da baš sve u društvu mora biti podložno kritici.Maja wrote:Ne podržava niko ubijanje nemojte bezveze optuživati. Samo neki kažu, a ja dijelim njihovo mišljenje, da su te karikature napravljene s nekim ciljem. I karikature i ova ubistva su loša za normalne muslimane. Ne bori se karikaturama protiv terorizma nego se čini još gore.
A sloboda govora je po meni OK sve dok je ne koristiš da bi provocirao i vrijeđao druge.
Da se ovdje radi o karikaturi pojedinca (Bagdadi) to bi se moglo protumačiti kao kritika JEDNE osobe, ali redanje raznih uvredljivih karikatura o islamu je baš ono...kako Melek reče djelo terorista s olovkom.
Danas teroristi novinarima odrubljuju glave za puno manje stvari i ne znam o čemu su oni uopšte razmišljali, da će moći provocirati dokle hoće bez ikakvih posljedica? I šta su oni uopšte htjeli s karikaturama, koja je njihova svrha, hoće li nešto poboljšati? Samo će kako sam rekla, dovesti u neugodan položaj normalne muslimane koji žive u Evropi.
I normalno da ne podržavam ovaj teroristički čin, nemoj da bi me neko optužio, ali koji klinac čačkaš mečku.
Evo da se stvarno bore protiv terorizma i zatucanosti u nekim islamskim zemljama, da se bore za prava žena, školovanje djece itd pa to bi zaista vrijedilo rizika od napada. Rizikovati život zbog karikature ne kontam nikako.
Problem je što takve reakcije ne bi trebalo biti...vila wrote:@Majo
pa otprilike si u pravu
mislim koja vrazija sloboda govora ako svjesno izazivas reakciju?
pa opet problem poistovjecivanja islama s terorizmom?
i opet novinari prednjace u tome
svasta se danas prodaje pod slobodu govora!
To ti je ono kad se znaš šalit na svoj račun.Alpha wrote:ako katolici ne drze do svoje vijere toliko pa pustaju da se sprdaju sa njima kako hoce to je njihov problem , ali ako muslimani drze vise do svoje vijere i to pokazuju sa razne nacine , cemu onda tolike provokacije ako vec unaprijed znaju da ce im to zasmetati , gdje tu onda postovanja koje se trazi i koja ta ga ista evropa promovise i neku toleranciju , samo pokazuju koliko su licemjerni u svim segmentima drustva???