Charlie Hebdo

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3936 times
Been thanked: 2964 times
Status: Offline

Re: Pariz: U napadu na redakciju magazina ubijeno 11 osoba

Post by Pasaga » 07 Jan 2015, 18:46

mrki62 wrote:
Pasaga wrote:
JEST.
I ne lupetaj.
Koji se kriteriji primjenjuju prema jednim,odnosno drugim?
Pokusaj ukljucit razum,ne zamaraj.....
Evo, uključujem rezum a pogotovo jer smo mi svi na ovom forumu sa područja bivše nam Yu i dan danas ćeš čuti nekoga ko psuje Boga ili Allaha i svi su živi.
Jel ko koga ubio zbog toga?
Jedni psuju Gospu, eto jedan Hercegovac i to Hrvat psuje na specifičan način; Milujem ti Gospu i još je živ.
Imaš na netu registrovane terorističke organizacije a ova dvojica su svakako za osudu i tu nema polemike i da nisu urlali Allahu akbar, niko ne bi pominjao terorizam.
Vi kao branite islam kroz ova ubojstva, to je po mom uključenom razumu dno od dna.
Covjece,fulio si temu....sta sam pitao....
Koji su kriteriji,arsini, pri etiketiranju,jednih i drugih.....
ili je to samo tako.....de....ba....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 07 Jan 2015, 18:50

Pasaga wrote:
mrki62 wrote:
Pasaga wrote:
JEST.
I ne lupetaj.
Koji se kriteriji primjenjuju prema jednim,odnosno drugim?
Pokusaj ukljucit razum,ne zamaraj.....
Evo, uključujem rezum a pogotovo jer smo mi svi na ovom forumu sa područja bivše nam Yu i dan danas ćeš čuti nekoga ko psuje Boga ili Allaha i svi su živi.
Jel ko koga ubio zbog toga?
Jedni psuju Gospu, eto jedan Hercegovac i to Hrvat psuje na specifičan način; Milujem ti Gospu i još je živ.
Imaš na netu registrovane terorističke organizacije a ova dvojica su svakako za osudu i tu nema polemike i da nisu urlali Allahu akbar, niko ne bi pominjao terorizam.
Vi kao branite islam kroz ova ubojstva, to je po mom uključenom razumu dno od dna.
Covjece,fulio si temu....sta sam pitao....
Koji su kriteriji,arsini, pri etiketiranju,jednih i drugih.....
ili je to samo tako.....de....ba....
Pročitaj pažljivo a pogotovo ovo : Imaš na netu registrovane terorističke organizacije a ova dvojica su svakako za osudu i tu nema polemike i da nisu urlali Allahu akbar, niko ne bi pominjao terorizam.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41468 times
Been thanked: 28260 times

Post by Rum » 07 Jan 2015, 19:00

Francuski karikaturista prva žrtva sa Al Kaidine liste za likvidaciju!

Al Kaida je u svom časopisu još početkom prošle godine objavila fotografiju na kojoj je spisak 11 javnih ličnosti koje se traže “mrtve ili žive” zbog zločina koje su učinile protiv islama.

U izvodu iz časopisa “Inspire”, koji je objavljen u izdanju Al Kaide, posebno je tražen karikaturista magazina “Charlie Hebdo” Stephane Charbonnier, koji je, između ostalog, ilustrovao i strip na kom se vidi poslanik Muhamed, a.s., kako vodi kamilu kroz pustinju, prenosi Francetvinfo.fr

Na spisku “wanted dead or alive” nalazi se i Salman Rushdie, britanski pisac indijskog porijekla, koji je optužen da piše satanističke stihove, a na listi je i Terry Jones, koji je javno spalio kopije Kurana.

Image
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 07 Jan 2015, 19:02

Evo, sad na na Slo tv govore da su bila trojica i da za jedanput nema govora o terorističkoj organizaciji. A ako neka teroristička organizacija preuzme odgovornost, onda je to klasični teroristički čin.

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha » 07 Jan 2015, 19:20

mrki62 wrote:Evo, sad na na Slo tv govore da su bila trojica i da za jedanput nema govora o terorističkoj organizaciji. A ako neka teroristička organizacija preuzme odgovornost, onda je to klasični teroristički čin.
onda nisu bili arapi sigurno , jer bi odma provlacili kroz usi da su teroristi ...
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 07 Jan 2015, 19:23

mrki62 wrote:Evo, sad na na Slo tv govore da su bila trojica i da za jedanput nema govora o terorističkoj organizaciji. A ako neka teroristička organizacija preuzme odgovornost, onda je to klasični teroristički čin.
upravo sam gledao isto i pričaju svjedoci, da su uzvikivali allah je velik i osvetili smo proroka.... ne prejudiciram, to može biti i namjerno izrečeno, da se krivda svali na islamističke teroriste ...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 07 Jan 2015, 19:26

Da, al opet napominjem, ako neka teroristička organizacija preuzme odgovornost, priča postaje drugačija a s obzirom na snimke i forenzike, velika je mogućnost da otkriju identitet napadača.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Jan 2015, 19:29

Problem je proslost ko svudje, racuni stari... A zapad koji je vjekovima taslacio u kolonijama a posle nastavio kroz sirenje demokratije preko bombi zarad para, nafte i interesa... Ne pravdam ali... I sad ono u njemackoj ... Smrdi tu nesto... Krstaski rat a...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha » 07 Jan 2015, 19:30

svi mogu zivjeti mirno , samo sto nekom to ne odgovara u ovome svijetu i dodja ulje na vatru....
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8208 times
Been thanked: 19305 times
Status: Online

Post by Maja » 07 Jan 2015, 19:33

Ne glupiraj se.

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha » 07 Jan 2015, 19:39

[ytube][/ytube]
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9975 times
Been thanked: 11845 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 07 Jan 2015, 19:39

Prije svega tri-četiri dana, Francuska je podržala rezoluciju za stvaranje palestinske države. Jedina od pet stalnih hepeka u UN. Šta ako se sad predomisle? U konačnici, opet Izrael profitira, baš kao i nakon 11.09. Da su bar pobili Izraelce, ne vjerujem da bi ih iko normalan osudio zbog toga.

Zaključak, nisu oni ni toliki teroristi, koliki su idioti. Žele se baviti globalnom politikom, a zapeli tu za neke karikature. Ne. Ovo se ne može iskorijeniti vojskom. Vidjeli smo kako to ide u Afganistanu. Ako su stvarno iz Jemena, potpuno izolirati sve građane te zemlje i ne otvarati granice, čak i ako im za lijeka treba. Ili nek pocrkaju ili nek sami pobiju tu al kaidu.

Vjerujem da se finansijeri svih ovih fanatika, mogu relativno lako otkriti. Samo treba pratiti transakcije arapskih petro dolara i tu je to negdje. Udarac-dva u glavu, pa bi bilo nekih rezultata. E jedino ne znam, kako bi se to odrazilo nas vjetsku cijenu nafte, a vjerovatno ima onih kojima je to bitno.

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha » 07 Jan 2015, 19:42

Krokodil Behko wrote:Prije svega tri-četiri dana, Francuska je podržala rezoluciju za stvaranje palestinske države. Jedina od pet stalnih hepeka u UN. Šta ako se sad predomisle? U konačnici, opet Izrael profitira, baš kao i nakon 11.09. Da su bar pobili Izraelce, ne vjerujem da bi ih iko normalan osudio zbog toga.

Zaključak, nisu oni ni toliki teroristi, koliki su idioti. Žele se baviti globalnom politikom, a zapeli tu za neke karikature. Ne. Ovo se ne može iskorijeniti vojskom. Vidjeli smo kako to ide u Afganistanu. Ako su stvarno iz Jemena, potpuno izolirati sve građane te zemlje i ne otvarati granice, čak i ako im za lijeka treba. Ili nek pocrkaju ili nek sami pobiju tu al kaidu.

Vjerujem da se finansijeri svih ovih fanatika, mogu relativno lako otkriti. Samo treba pratiti transakcije arapskih petro dolara i tu je to negdje. Udarac-dva u glavu, pa bi bilo nekih rezultata. E jedino ne znam, kako bi se to odrazilo nas vjetsku cijenu nafte, a vjerovatno ima onih kojima je to bitno.
dobro si ima i toga...
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 844 times

Post by gospođa Brams » 07 Jan 2015, 19:45

Alpha wrote:[ytube][/ytube]
Ironično, taj film nikad ne bi doživio svjetlo dana da je cenzure za koju se ovdje tako zalažete. A pokušali su ga zabraniti. Sasvim sigurno je vrijeđao nečije svetinje i osjećaje.
somehow I manage

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 07 Jan 2015, 19:51

Kao i ovakav humor sa Isusom

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha » 07 Jan 2015, 20:02

vi pricate o tudjim interesima...
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 07 Jan 2015, 20:05

Melek wrote:Odoh se izlogati
..zakasnio si :puca
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 07 Jan 2015, 20:06

Melek wrote:
gospođa Brams wrote:
Melek wrote: A ni trunke kritike prema redakciji? Ona je tu kao nista kriva ??
Šta, da osudim satirični crtež tog kretena?
Nikad, pa ni tad
A da su kojim slucajem katolici uletili?
..evo sve katolici uliću i u hrvatskoj imamo tri brigade ortodoksni katolika :ble :lup

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 07 Jan 2015, 20:08

Melek wrote:
drugrankovic wrote:
Melek wrote:Sta reci..

Ovo ne valja ali ne valja ni ono pretjerano provociranje s karikaturama i slicno.
Sami su trazili :cudi
Jeste ko i rumuni jer mirisu na srbe i odma te i rumun streca na gorazde... E kad sam to procito rumun i gorazde... A i ovi sami traze jel... Ko da je to prva karikatura na svjetu... Sto bi rekla maja CITAV SVJET zna ko su teroristi br 1 ...
Teroristi broj 1 su cetnici, oni su sve ovo i poceli pa stoga zasluzuju taj epitet.
A ti, jos nisi banovan ?!?
....i meni su ovi učinili kao četnici učinilo mi se da sam čuo bre...doduše učinilo... :haha

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Jan 2015, 20:19

Rum wrote:Francuski karikaturista prva žrtva sa Al Kaidine liste za likvidaciju!

Al Kaida je u svom časopisu još početkom prošle godine objavila fotografiju na kojoj je spisak 11 javnih ličnosti koje se traže “mrtve ili žive” zbog zločina koje su učinile protiv islama.

U izvodu iz časopisa “Inspire”, koji je objavljen u izdanju Al Kaide, posebno je tražen karikaturista magazina “Charlie Hebdo” Stephane Charbonnier, koji je, između ostalog, ilustrovao i strip na kom se vidi poslanik Muhamed, a.s., kako vodi kamilu kroz pustinju, prenosi Francetvinfo.fr

Na spisku “wanted dead or alive” nalazi se i Salman Rushdie, britanski pisac indijskog porijekla, koji je optužen da piše satanističke stihove, a na listi je i Terry Jones, koji je javno spalio kopije Kurana.

Image
dakle odavno su ga nameracili...

zante ne zelim nikom prebacit oko vasih religija, svaki covjek ne kvjeruje u sta zeli, ali jedno je covjekova zdrava logika koja ga na rimjer vodjen razumom uputi na to da sav sklad na svjetu odnekud neka sila podstakla... a od pecinskog covjeka do aviona...
ok, i neka tu silu naziva bogom, ali ista ta logika mu se duboko suprostavi na price koje nikada nijesu dokazane, ali su predstavljene tako... to moze samo diktat, e posto u svako diktatu odredjeni imaju korist, on je ipodlejen na vise religija... koje su dodushe slicne gomiletine hartije, ali ni jedna drugu ne odobrava kao ispravnu, medjusobno se nazivaju nevjernicima antihristima...

i stotine sukoba radi religije koja duboko podjeljuje... zabranjuju cak i vestacke oplodnje... svasta si dopustaju, u tudje ime su kaznjavali, a ko to ima pravo? u tudje ime prijete, i prastaju...

logika drugovi i drugarce... a sad ok recu nesto i protiv ovih karikaturista, ne ismevaj se s tudjim vjerovnajima jer nije igra, ljudi su duboko uvuceni u to, bez obzira koja religija, i kad im tako posprdno se odnosis prema njihovom "tvorcu" onda mozes taknut u najdublje emocije koje se ocas u krv pretvore u ocima, i onda se vrate secanja, neki stari racuni...

na drugu stranu nije zapad naivan i nevin, kur moj borba protiv terorizma, borba za interes naftu (dje si sad salahudine branioce amerike) paru za koju nekog stite ako ih ovaj dobro plati, primjer izraela... a da ne govorimo o njihovom "postenom" odnosu u rošlosti kad su bili vlasnici nad robovima i svudje po svjetu trcali da naprave kolonije i i zrabljuju... danas to rade na moderan nacin, sa uvodjenjem demokratije preko bombi...

evo naseg regiona na primjer, odeljeni smo religijama duboko zatupani i ogrezli u tome... logika i razum jedino covjeku mogu doprineti u boljitku inace svjet ce biti sve grdji... pa p.... mu materna more li 50 godina u svjetu da se ne roka? ma ne more kod nas a kamoli svjetu...

crkvetine su zlo, a narod ovce koje slijepo hode...

sve bi to drug ranko ukino! sve do jedne!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Post Reply

Return to “Mediji”