Rum wrote:Francuski karikaturista prva žrtva sa Al Kaidine liste za likvidaciju!
Al Kaida je u svom časopisu još početkom prošle godine objavila fotografiju na kojoj je spisak 11 javnih ličnosti koje se traže “mrtve ili žive” zbog zločina koje su učinile protiv islama.
U izvodu iz časopisa “Inspire”, koji je objavljen u izdanju Al Kaide, posebno je tražen karikaturista magazina “Charlie Hebdo” Stephane Charbonnier, koji je, između ostalog, ilustrovao i strip na kom se vidi poslanik Muhamed, a.s., kako vodi kamilu kroz pustinju, prenosi Francetvinfo.fr
Na spisku “wanted dead or alive” nalazi se i Salman Rushdie, britanski pisac indijskog porijekla, koji je optužen da piše satanističke stihove, a na listi je i Terry Jones, koji je javno spalio kopije Kurana.

dakle odavno su ga nameracili...
zante ne zelim nikom prebacit oko vasih religija, svaki covjek ne kvjeruje u sta zeli, ali jedno je covjekova zdrava logika koja ga na rimjer vodjen razumom uputi na to da sav sklad na svjetu odnekud neka sila podstakla... a od pecinskog covjeka do aviona...
ok, i neka tu silu naziva bogom, ali ista ta logika mu se duboko suprostavi na price koje nikada nijesu dokazane, ali su predstavljene tako... to moze samo diktat, e posto u svako diktatu odredjeni imaju korist, on je ipodlejen na vise religija... koje su dodushe slicne gomiletine hartije, ali ni jedna drugu ne odobrava kao ispravnu, medjusobno se nazivaju nevjernicima antihristima...
i stotine sukoba radi religije koja duboko podjeljuje... zabranjuju cak i vestacke oplodnje... svasta si dopustaju, u tudje ime su kaznjavali, a ko to ima pravo? u tudje ime prijete, i prastaju...
logika drugovi i drugarce... a sad ok recu nesto i protiv ovih karikaturista, ne ismevaj se s tudjim vjerovnajima jer nije igra, ljudi su duboko uvuceni u to, bez obzira koja religija, i kad im tako posprdno se odnosis prema njihovom "tvorcu" onda mozes taknut u najdublje emocije koje se ocas u krv pretvore u ocima, i onda se vrate secanja, neki stari racuni...
na drugu stranu nije zapad naivan i nevin, kur moj borba protiv terorizma, borba za interes naftu (dje si sad salahudine branioce amerike) paru za koju nekog stite ako ih ovaj dobro plati, primjer izraela... a da ne govorimo o njihovom "postenom" odnosu u rošlosti kad su bili vlasnici nad robovima i svudje po svjetu trcali da naprave kolonije i i zrabljuju... danas to rade na moderan nacin, sa uvodjenjem demokratije preko bombi...
evo naseg regiona na primjer, odeljeni smo religijama duboko zatupani i ogrezli u tome... logika i razum jedino covjeku mogu doprineti u boljitku inace svjet ce biti sve grdji... pa p.... mu materna more li 50 godina u svjetu da se ne roka? ma ne more kod nas a kamoli svjetu...
crkvetine su zlo, a narod ovce koje slijepo hode...
sve bi to drug ranko ukino! sve do jedne!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”