Charlie Hebdo
Moderator: Krokodil Behko
- drugrankovic
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Pariz: U napadu na redakciju magazina ubijeno 11 osoba
21:28 - Sastanak o borbi protiv terorizma u nedelju u Parizu
Francuski ministar umutrašnjih poslova Bernar Kaznev objavio je danas kako će u nedelju biti domaćin međunarodnog sastanka o borbi protiv terorizma, kojem će prisustvovati njegove kolege i drugi zvaničnici z SAD i evropskih zemalja.
"Preduzeo sam inicijativu da u nedelju u Pariz pozovemo moje kolege iz najugroženijih evropskih zemalja, kao i svog američkog kolegu (vrhovnog tužioca) Erika Holdera", izjavio je Kaznev.
rekoh ja, nesto se iza brega valja...
Francuski ministar umutrašnjih poslova Bernar Kaznev objavio je danas kako će u nedelju biti domaćin međunarodnog sastanka o borbi protiv terorizma, kojem će prisustvovati njegove kolege i drugi zvaničnici z SAD i evropskih zemalja.
"Preduzeo sam inicijativu da u nedelju u Pariz pozovemo moje kolege iz najugroženijih evropskih zemalja, kao i svog američkog kolegu (vrhovnog tužioca) Erika Holdera", izjavio je Kaznev.
rekoh ja, nesto se iza brega valja...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Ne pravdam ubistvo nikada,ali ko normalan zeli imat zanimanje "provokator"
Za ime Boga sta dobro moze proisteci iz toga?
Kao djevojka,sam imala papire s kojima sam mogla srozati svoju ex firmu,i jedna novinarka je znala,maltene me molila da joj dam,medjutim jedan pametan čiko mi je tad rekao"zagorka,ne guraj prste među dovratke"........naumpadne mi to često,lako je olajati,napraviti belaja,ismijati nekoga.........a očekivati da se izvučeš glatko iz svega je krajnje kretenski.........u današnji vakat ljudi te gađaju zbog mrkog pogleda........a ti vuci vraga za rep,jebace te neko......vrlo prosto......
Kao djevojka,sam imala papire s kojima sam mogla srozati svoju ex firmu,i jedna novinarka je znala,maltene me molila da joj dam,medjutim jedan pametan čiko mi je tad rekao"zagorka,ne guraj prste među dovratke"........naumpadne mi to često,lako je olajati,napraviti belaja,ismijati nekoga.........a očekivati da se izvučeš glatko iz svega je krajnje kretenski.........u današnji vakat ljudi te gađaju zbog mrkog pogleda........a ti vuci vraga za rep,jebace te neko......vrlo prosto......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
S ovim se u principu slažem.Krokodil Behko wrote: Ukoliko su određeni ljudi spremni da te liše života zbog te blasfemije, onda ta blasfemija mora biti izrečena, jer bi u suprotnom nasilje imalo pravo veta na slobodu govora, ma koliko uvredljiv on bio.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
ne postuju oni nista.Alpha wrote:a jesu se uzjebali , bas im djavo nije dao mira.... neopravdavam teroriste , al bas postuj ako je nekom nesto sveto...
veci su teroristi od ovih sto su ih ubili, jer su oni terorisali milijardu muslimana vise puta i svojim gnusnim cinom izazvali velike probleme.
dobili su ono sto su trazili.
tu pricu o slobodi misljenja, izrazavanja, itd. mogu macku o rep.
nemas pravo vrijedjati svetinju vjere kojoj pripada preko milijardu stanovnika ove planete.
Muhammed alehji selam nije obican covjek i bilo ko, to je najodabranije i najbolje stvorenje koje je Allah dragi ikad stvorio i cijelom covjecanstvu ga podario i poslao! on je poslan kao milost svim svjetovima!
to sto se prave sale i karikature i na racun drugih vjera, konkretno krscanstva, kao sto neki od vas navode - ne opravdava ovaj cin. ja jos nisam procitao da je neki poznat/utjecajan musliman, poput ovog debila iz neslavnog magazina, napravio karikature i sprdao se sa svetostima neke druge vjere. a da jeste, to bi se milijardu posto drugacije gledalo u medijima i drustvu nego ovo o cemu raspravljamo.
to je za tebe visa matematika.Podrinjac wrote:Kako hljeba ti može biti gori ovi sa olovkom od ovih sa kalašnjikovom? Po kojoj to logici? Kalašnjikovom se ubija, a ja nisam nikad vidio da je olovka nekoga ubila. To dvoje ne možeš ama baš nikako porediti.Melek wrote:Polijevaju jedni, polijevaju i oni drugi. Zasluzili i jedni i drugi.
Imas ekstremsite sa kalasnjikovim a imas i one sa olovkom u ruci.
Isto sranje drugo pakovanje.
svaka ti cast. procitao sam juce sve komentare na temi i iznenadio si me samo tako (u pozitivnom smislu)!Melek wrote:Ogroman je zlocin, Lebe, uzeti olovku u ruke i poceti blatiti cijelu jednu konfesiju i to na tako javnom i tako odgovornom mjestu kao sto je takva jedna redakcija. Ja sam UBIJEDJEN da su ti novinari financirani od strane tamo kojekakvih francuskih Seselja a cilj im je - ne samo da ocrne i oblate one fanaticne muslimane nego bas SVE muslimane, tako da ih europska desnica danas-sutra bolje pomlati, kad ti i takvi "novinari" dobro odrade svoj posao - odnosno kad pripreme "moralni" teren za takvo nesto. Ti nadrinovinari stvaraju opasan teren ne samo onim debilnim beduinima tamo dole nego svima nama, sve trpaju u isti kos po sablonu, zar to ne vidis? Zar si vec zaboravio rat kod nas i sve one Riste Djoge i Ilije Guzine ?!?Lebowski wrote:Ma ovo je problem veliki sa islamom... Oni to rade zbog vjere, u njoj nalaze inspiraciju i razloge za svoja dijela.
Kod drugih terorista je to neki probem prolazne prirode. Bili su ti bombaški napadi u Sjevernoj Irskoj ali kad se to riješilo, kad su im bili ispunjeni neki zahtjevi oni su stali i nema više terorizma.
Kako riješiti zahtjeve ovih "terorista" koji zbog religija, koja opet nije prolazna kategorija, ubijaju ljude, nameću pravila
jako bistro i ostroumno razmisljas.
nije radi jedne karikature, nego vise njih. sve da je i jedna, zasluzio je.Julia-Klara wrote:svi pripadamo nekoj drugoj religiji pa samim tim nam neke stvari u onoj drugoj izgledaju smijesno ili nerealno, to imamo slucaj vidjeti i ovdje na forumu
to,kako drugi vide nesto nije u nasoj moci da promijenimo, pa tako ne razumijem ni ovoliku hampu radi karikatura
razumijem s druge strane da je to u islamskom svijetu zabranjeno, ali ne daje ti niko za pravo da zarad jedne karikature UBIJES covjeka
islam je na losem glasu i radi ovakvih budaletina ce biti jos gore ...
ko njemu daje za pravo da zbog svojih niskih poriva vrijedja toliko ljudi?!
Danas ne smiješ karikature praviti, sutra nećeš smjeti reći da nema Boga, da si nevjernik.. ako si druge vjere nećeš imati svoje bogomolje.. Tome to vodi 
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Tko tebi daje pravo da odlučuješ tko je zaslužio živjeti, a tko umrijeti?paparaci wrote:
nije radi jedne karikature, nego vise njih. sve da je i jedna, zasluzio je.
Dosad sam stvarno imala respekta prema tebi, ali nakon ovoga, ni trunke.
Ma kad vidim kako se ovdje odobrava pozivanje na nasilje i ubijanje... Lijep vam pozdrav.
somehow I manage
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7876 times
- Been thanked: 18624 times
- Zagorka

......si za ili protiv slobode govora,odluči seMaja wrote:A stvarno P nije ti ovo OK.
malo si se ti ovdje preletila.gospođa Brams wrote:Apsolutno sve u društvu je podložno kritici, pa i ismijavanju. Ja ismijavanje ne podržavam ali iskreno me boli ona stvar hoće li netko ismijavati nešto što je meni "sveto". Ako je meni sveto, znam zbog čega mi je sveto i ne može me više bolit briga šta netko drugi o tome misli. A kritiziranje je nešto drugo, apsolutno podržavam kritiziranje svega u društvu.
Ubit karikaturiste koji prave satiru društva...pa jebote tko je tu lud. Kakve su to pičke od ljudi. Kakva je to oholost da ćeš nekome oduzet život jer ne dijeli tvoje poglede na svijet. Takvi fanatici su najveća prijetnja društvu koja postoji. I još opravdanje za svoje postupke traže u religiji.
Taj dogmatizam je tolika glupost, kao ništa nije dozvoljeno kritizirati, pa to je recept za stvaranje ovakvih maloumnih nasilnih idiota
kritika je jedno. i nju niko ne osporava. kritika znaci dijalog.
ismijavanje je nesto drugo. ono seze vrijedjanje za sobom.
a vrijedjati ne mozemo svakog i svasta onako kako nam se cefne. ne ide.
Oholo je ponijeti se na nacin kao ovaj debil zvani karikaturista, ugrozavajuci tako direktno i indirektno tudje zivote, sigurnost i stabilnost jednog drustva ili vise njih. to ne jednom, nego vise puta. neodgovorno, drsko i bezobrazno.
dobro tebi Melek rece. ti si zaista pravo nepismen. calovina zesca.Podrinjac wrote:Da je sto napravljenih karikatura Muhameda, ne može biti opravdanje za 11 ubijenih. Bolje da su muslimani fino rekli da to nije uredu što se ismijava naša vjera, a ne odmah uzeti kalašnjikov i na ubijanje. Dok muslimani ne promjene ponašanje prema ostalim vjerama, te druge vjere će promjeniti ponašanje i prema muslimanima. TO je jasna stvar. Muslimani su inače fanatična narodna masa koja misli da je samo njihova vjera najispravnija, najbolja, najčistija, dok su ostali nevjernici. E pa ne može to tako.
Vjera je opijum za narod !
mozes se ti care kriviti koliko hoces, ali islam jeste najispravnija, najbolja i najcistija vjera. a to ces saznati najkasnije kad ti melek dodje po dusu. ne beri brige. ili sto bi mi muslimani rekli - saburi.
i nisu ostali nevjernici. ne lazi!
Alpha wrote:ako katolici ne drze do svoje vijere toliko pa pustaju da se sprdaju sa njima kako hoce to je njihov problem , ali ako muslimani drze vise do svoje vijere i to pokazuju sa razne nacine , cemu onda tolike provokacije ako vec unaprijed znaju da ce im to zasmetati , gdje tu onda postovanja koje se trazi i koja ta ga ista evropa promovise i neku toleranciju , samo pokazuju koliko su licemjerni u svim segmentima drustva???
ne znam da li se sjecate kada je Ratzinger (njemac) bio Papa, kako je jedan njemacki poznati list objavio sliku upisanog Pape na naslovnici tog casopisa?! u roku od mozda 24 sata su morali ukloniti to sa naslovnice i obustaviti print tog izdanja!
Lebowski wrote:Pa dobro nije bas radovanje al ono... crtajte sad, palcevi gore, to su i trazili, allah ih kaznio..
Rijetko ko da bas osudi
nema se tu sta osuditi - sem krvi koja je nevino prolivena.
bas po onoj sto si naveo - Trazili su, dobili su.
Rabiosa wrote:Ekstremni kretenizam. Ubijeno 12-ero ljudi zbog karikatura.
Integracija u drustvo? Dobar pokusaj.
jeste. dobar im nacin te integracije pravo.
- Zagorka

......nešto kontam.........šta ako se otkrije da je ista stvar kao i sa tornjevima 
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7876 times
- Been thanked: 18624 times
Ne mora biti tako. Već sam se izjasnila o ovome pa ne bih da se ponavljam. Ima na prethodnim stranicama.Zagorka wrote:......si za ili protiv slobode govora,odluči seMaja wrote:A stvarno P nije ti ovo OK.
Za nasilje i uzimanje pravde u svoje ruke nikad nisam bila, ko je duže na forumu zna i da sam uvijek bila protiv smrtne kazne bez obzira o kakvom zločincu se radi. I niko po meni nije zaslužio da bude ubijen.
Isto tako većina vrijeđanje opravdava tj mijenja sa slobodom govora. Što se mene tiče svi koji se zezaju na račun nečeg što drugi poštuju su obični šljam. Ali to ne znači da bi ikom naudila.
I ova opravdanja šalili su se i na račun kršćanstva me podsjećaju na ono kad se Tadić izvinio za Srebrenicu i onda izjavio da je sad red na našim državnicima da se izvine. Drugim riječima, ja sam bolji od tebe, spreman za dijalog, a ti si zatucan bla bla
Jedina stvar s kojom se slažem u Paparacijevom postu je to da su muslimani crtali karikature Isusa da kršćani ne bi rekli nema veze, to je sloboda govora.
Problem je u tome, što ogromna populacija islamske vjeroispovjesti živi u europi i na zapadu i direktno je pogođena time, jer to vidi i čita.... i to nije poruka tolerancije i suživota kakvu želi zapad plasirati...tu se slažemo...
Islam je kakav je i treba ga sa naše strane prihvatiti tako, a naša je stvar što mi onako malo da kažem labavije prihvaćamo to medijsko nabacivanje s vjerom.... tu se ruga sa svim i svačim, islam nije na to spreman i treba to izbjegavati...
ali sve mislim da je tu još masu stvari iza...
kakogod , teška glupost, sve ....povod, čin, reakcije i posljedice
Islam je kakav je i treba ga sa naše strane prihvatiti tako, a naša je stvar što mi onako malo da kažem labavije prihvaćamo to medijsko nabacivanje s vjerom.... tu se ruga sa svim i svačim, islam nije na to spreman i treba to izbjegavati...
ali sve mislim da je tu još masu stvari iza...
kakogod , teška glupost, sve ....povod, čin, reakcije i posljedice
Habibti, ya nour el - ain... 
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Odakle pises?paparaci wrote:ne postuju oni nista.
veci su teroristi od ovih sto su ih ubili, jer su oni terorisali milijardu muslimana vise puta i svojim gnusnim cinom izazvali velike probleme.
Pametnom dosta.
Itekako imaju. Ako ti se ne svidja ne gledas sto pisu, lobiras svoju vladu (i sve muslimanske vlade) da bojkotiraju francuske proizvode, zatvore francuske Konzulate, ali ne ides prolijevati krv nekome zato sto ti se ne svidja ono sto crta.tu pricu o slobodi misljenja, izrazavanja, itd. mogu macku o rep.
nemas pravo vrijedjati svetinju vjere kojoj pripada preko milijardu stanovnika ove planete.
Jok u moje ime. Moja sloboda je odredjena slobodom mog komsije, pa bio on i najzaludjeniji islamofob. Jos je Voltaire izjavio: 'Ne slazem se s onim sto govoris, ali cu do smrti braniti tvoje pravo da to kazes'. Francuska kolektivna svijest lezi na ovim Voltaire-ovim postavkama. Kome se ne svidja takvo drustvo, koga zulja njihova sloboda govora, pa ima na svijetu drzava gdje je misljenje mislena imenica - siroko im polje. Ha ja. Ali sjediti u tom drustvu ali ga mrziti iz dna duse nije bas normalno.
To je nas poslanik, sto ne znaci da ga nemuslimani/ateisti moraju cijeniti.Muhammed alehji selam nije obican covjek i bilo ko, to je najodabranije i najbolje stvorenje koje je Allah dragi ikad stvorio i cijelom covjecanstvu ga podario i poslao! on je poslan kao milost svim svjetovima!
A sta bi ti rekao da je neki krscanin dosao i ubio one koji su pravili sale o Isusu? Da je normalan mozda?to sto se prave sale i karikature i na racun drugih vjera, konkretno krscanstva, kao sto neki od vas navode - ne opravdava ovaj cin. ja jos nisam procitao da je neki poznat/utjecajan musliman, poput ovog debila iz neslavnog magazina, napravio karikature i sprdao se sa svetostima neke druge vjere. a da jeste, to bi se milijardu posto drugacije gledalo u medijima i drustvu nego ovo o cemu raspravljamo.
Da, vrlo je 'bistar i ostrouman'. Na susjednoj temi na kojoj sam se zauzela za pravo cure koja je navedena na elitnu prostituciju sa glavesinama kad je imala 15 godina da se bori za pravdu - MENE pita je li se zauzimam za nju zato sto sam mozda imala slicno iskustvo u zivotu. A ja sam mu sestra gledano po Islamu. Fuj. Tu svoju 'pamet' neka cuva za blizu familiju.svaka ti cast. procitao sam juce sve komentare na temi i iznenadio si me samo tako (u pozitivnom smislu)!![]()
![]()
![]()
jako bistro i ostroumno razmisljas.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
Govna su i jedni i drugi! Tacka!
dzaba se uzrujavam,ne donosi mi nista
dzaba se uzrujavam,ne donosi mi nista
Last edited by STrendzer on 09 Jan 2015, 00:48, edited 2 times in total.
- Zrno
- Na probnom

Na rubu pameti - Miroslav Krleža
Pogled na svijet
odlomak
"- Pa u tome i leži tajanstvo vjekovnog trajanja raznovrsnih "pogleda na svijet", što je kroz hiljade i hiljade godina svaki "pogled na svijet" za sebe lično uvjeren da se "on jedan jedini podudara s istinom"! Iz te najosnovnije netrpeljivosti i dolazi do ljudožderskog, diluvijalnog, prahistorijskog, uzajamnog životinjskog upravo proždiranja tih "pogleda na svijet". Jedni vjeruju, drugi spašavaju, treći ljube, četvrti su provjerili svoje znanje i propovijedaju pozitivne istine, peti, šesti, sedamdesetisedmi, svi bubnjaju, svi sviraju, svi zvone zvonima, svi prisvajaju sebi prvenstvo, svi se pobijaju međusobno, svi se isto tako međusobno uništavaju."
Kompletan tekst
Pogled na svijet
odlomak
"- Pa u tome i leži tajanstvo vjekovnog trajanja raznovrsnih "pogleda na svijet", što je kroz hiljade i hiljade godina svaki "pogled na svijet" za sebe lično uvjeren da se "on jedan jedini podudara s istinom"! Iz te najosnovnije netrpeljivosti i dolazi do ljudožderskog, diluvijalnog, prahistorijskog, uzajamnog životinjskog upravo proždiranja tih "pogleda na svijet". Jedni vjeruju, drugi spašavaju, treći ljube, četvrti su provjerili svoje znanje i propovijedaju pozitivne istine, peti, šesti, sedamdesetisedmi, svi bubnjaju, svi sviraju, svi zvone zvonima, svi prisvajaju sebi prvenstvo, svi se pobijaju međusobno, svi se isto tako međusobno uništavaju."
Kompletan tekst
Last edited by Zrno on 09 Jan 2015, 00:46, edited 1 time in total.
"I am a Spirit with a Human Experience."
- n/a -
- n/a -
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9691 times
- Been thanked: 11431 times
Muslimani to ne rade. Tačnije, mi smo jedini muslimanski narod, koji bi mogao karikirati djevicu Mariju, na primjer ali ostavimo nas van konkurencije. Ne vjerujem da bi bilo koji drugi to uradio.Maja wrote: Jedina stvar s kojom se slažem u Paparacijevom postu je to da su muslimani crtali karikature Isusa da kršćani ne bi rekli nema veze, to je sloboda govora.
Dakle, činjenica je da muslimani ne vrijeđaju tuđe svetinje, osim dobrih Bošnjana.
Međutim, činjenica je i to da likovi koji ubijaju zbog karikatura, stvarno nisu normalni.
Već sam se izjasnio, pobiti po kratkom postupku. Nema tu prevaspitanja. Da mene pitaju, svi muslimani koji žive u FR a za koje sumnjam da su članovi tih ekstremnih organizacija, već bi imali izbor, ili kući u Afriku, ili da pređu u gejeve. Eh, jesam li se sad dovoljno jasno izrazio i distancirao? Jesam? I opet ništa.
Na ovoj temi, niko se živi nije dotakao suštine.
Ta tri lika nisu samo arapi nego francuski državljani, koji su rođeni u toj zemlji.
Ovo nije samo problem islama nego i francuskog društva. Ako ćeš pustiti ovakve da objavljuju svašta, a nađiđati milione arapa i berbera u zemlji, podrazumijeva se, da će jednom pasti mrtva glava. Šta je tu čudno i šokantno?
Kroz glavu mi prođe ratni skeč radio Sajgona. U ratom zahvaćenu Evropu, dolaze mirovnjaci razvijene bosanske demokratije, Vejz i Omer, pa im oni prave Vejz-Omerov mirovni plan.
Izgleda da se ostvaruje
Sve oni nama, kako se trebamo ugledati na njih, a kod nas još uvijek niko nije ubijen zbog karikature
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40851 times
- Been thanked: 27335 times
- Status: Online
[ytube][/ytube]
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
pretjerujes Leb.Lebowski wrote:Danas ne smiješ karikature praviti, sutra nećeš smjeti reći da nema Boga, da si nevjernik.. ako si druge vjere nećeš imati svoje bogomolje.. Tome to vodi
sem prve tacke, sve ostalo je normalno. to je tvoje dobro pravo da vjerujes ili ne, da si ove ili one ili nijedne vjere.
ali vrijedjanje i ponizavanje drugog ne smije i ne moze biti u redu!
a brate, jesi osjetljiva.gospođa Brams wrote:Tko tebi daje pravo da odlučuješ tko je zaslužio živjeti, a tko umrijeti?paparaci wrote:
nije radi jedne karikature, nego vise njih. sve da je i jedna, zasluzio je.
Dosad sam stvarno imala respekta prema tebi, ali nakon ovoga, ni trunke.
Ma kad vidim kako se ovdje odobrava pozivanje na nasilje i ubijanje... Lijep vam pozdrav.
nidje veze, stvarno.
nisam ja odlucio niti odlucujem o tome ko je zasluzio zivjeti. samo sam iznio svoje misljenje. to su dvije sasvim razlicite stvari.
sto, brate?!Maja wrote:A stvarno P nije ti ovo OK.
sta ti nije jasno?Lavlje_srce wrote:Odakle pises?paparaci wrote:ne postuju oni nista.
Pametnom dosta.
jest. aha.Itekako imaju. Ako ti se ne svidja ne gledas sto pisu, lobiras svoju vladu (i sve muslimanske vlade) da bojkotiraju francuske proizvode, zatvore francuske Konzulate, ali ne ides prolijevati krv nekome zato sto ti se ne svidja ono sto crta.tu pricu o slobodi misljenja, izrazavanja, itd. mogu macku o rep.
nije to nesto sto ostaje u nekom uzem krugu, nego nesto sto se objavi u cijelom svijetu. ukoliko covjek iole redovno prati desavanja u svijetu, nemoguce je mimoici takvu informaciju.
ma moja sloboda prestaje tamo gdje pocinje ugrozavati i vrijedjati drugog.Jok u moje ime. Moja sloboda je odredjena slobodom mog komsije, pa bio on i najzaludjeniji islamofob. Jos je Voltaire izjavio: 'Ne slazem se s onim sto govoris, ali cu do smrti braniti tvoje pravo da to kazes'. Francuska kolektivna svijest lezi na ovim Voltaire-ovim postavkama. Kome se ne svidja takvo drustvo, koga zulja njihova sloboda govora, pa ima na svijetu drzava gdje je misljenje mislena imenica - siroko im polje. Ha ja. Ali sjediti u tom drustvu ali ga mrziti iz dna duse nije bas normalno.
kako bi reagovala da te neko nazove kurvom? bili i tad branila njegovo pravo da to kaze iako se ne slazes sa tim?!
nije samo nas Poslanik. nije poslan samo muslimanima, nego cijelom covjecanstvu. Poslanici prije njega, poput Isa a.s., Musa a.s. i drugih su slati odredjenim narodima.To je nas poslanik, sto ne znaci da ga nemuslimani/ateisti moraju cijeniti.Muhammed alehji selam nije obican covjek i bilo ko, to je najodabranije i najbolje stvorenje koje je Allah dragi ikad stvorio i cijelom covjecanstvu ga podario i poslao! on je poslan kao milost svim svjetovima!
cijeniti ga ne moraju, niti voliti - ali ga vrijedjati ne smiju!
mozda je tebi svejedno, muslimanu/muslimanki nije.
A sta bi ti rekao da je neki krscanin dosao i ubio one koji su pravili sale o Isusu? Da je normalan mozda?to sto se prave sale i karikature i na racun drugih vjera, konkretno krscanstva, kao sto neki od vas navode - ne opravdava ovaj cin. ja jos nisam procitao da je neki poznat/utjecajan musliman, poput ovog debila iz neslavnog magazina, napravio karikature i sprdao se sa svetostima neke druge vjere. a da jeste, to bi se milijardu posto drugacije gledalo u medijima i drustvu nego ovo o cemu raspravljamo.
ne znam sta bih rekao.
u vase licne nesuglasice ne zalazim. to nisam upratio.Da, vrlo je 'bistar i ostrouman'. Na susjednoj temi na kojoj sam se zauzela za pravo cure koja je navedena na elitnu prostituciju sa glavesinama kad je imala 15 godina da se bori za pravdu - MENE pita je li se zauzimam za nju zato sto sam mozda imala slicno iskustvo u zivotu. A ja sam mu sestra gledano po Islamu. Fuj. Tu svoju 'pamet' neka cuva za blizu familiju.
ovo se odnosi konkretno na ovu temu.
imao sam i imam i ja svojih nesuglasica sa Melekom na odredjenim temama, ali to ne znaci da negdje ne djelimo isto ili slicno misljenje.
Neću sve sitirati, dovoljno jei ovo.paparaci wrote: nije radi jedne karikature, nego vise njih. sve da je i jedna, zasluzio je.
Davno sam ja primijetio da si otišao u radikale a tvoje javljanje na ovu temu je dokaz.
.
Muhamed a.s. ako imalo znaš šta o njemu, znaćeš da on nikada nije dozvolio da ga se pouveličava i da se u bilo čemu razlikuje od drugih.
Jel tako ili nije?
Već sam pomenuo, po islamu ni ti ne bi trebao ni da se slikaš jer si u grijehu isto kao i ova karikatura.
Ništa veći grijeh nije nacrtati karikaturu Pejgambera a.s. od opsovati Boga ili Allaha,jer nikako ne možeš prevagnuti šta je veći grijeh.
Jel tako ili nije?
Sve što je u islamu zabranjeno, to važi za one koji vjeruju u islam.
Jel tako?
A da li se treba pridržavati islamskih zabrana onima koji nisu vjernici?
Da je neko otišao u neku islamsku državu i tamo provocirao sa karikaturom Muhameda a.s. to bi još i mogao razumjeti al neko ko misli kao ti, dođete u neku državu gdje se ne drže vjere a najmanje islama i vi želite tamo provoditi šerijat po mom ste totalno prolupali i pomiješali razum sa emocijama i fanatički tumačite islam.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Nije mi jasno sta sa stavom 'dobili su sta su trazili' radis u krscanskoj zemlji? Kruh se moze zaraditi i u serijatskoj u kojoj si u ljubavi sa ostatkom populacije.paparaci wrote:sta ti nije jasno?
Lijepo ti napisem kako se to diplomacijom rjesava, ali vidim to si preskocio. Je li potrebna definicija diplomacije?jest. aha.
nije to nesto sto ostaje u nekom uzem krugu, nego nesto sto se objavi u cijelom svijetu. ukoliko covjek iole redovno prati desavanja u svijetu, nemoguce je mimoici takvu informaciju.
Vrijedi li budali reci da je budala? Kako bi ti reagirao da te neko nazove glupanom?ma moja sloboda prestaje tamo gdje pocinje ugrozavati i vrijedjati drugog.
kako bi reagovala da te neko nazove kurvom? bili i tad branila njegovo pravo da to kaze iako se ne slazes sa tim?!
Pogledati pod diplomacija (treci put).nije samo nas Poslanik. nije poslan samo muslimanima, nego cijelom covjecanstvu. Poslanici prije njega, poput Isa a.s., Musa a.s. i drugih su slati odredjenim narodima.
cijeniti ga ne moraju, niti voliti - ali ga vrijedjati ne smiju!
Od 'svejedno mi je' do 'dobili su sto su trazili' postoji cijela paleta reakcija. Jasno mi je da u crno-bijelom mozgu toga nema. U takvom mozgu samo pokulja krv u usi i ide poput bika na crvenu krpu na koridi. Ko je tebi dao pravo da odredjujes ko je musliman/ka a ko nije btw!?mozda je tebi svejedno, muslimanu/muslimanki nije.
Mnogo toga ti ne znas, a mislis da znas. U tome i jeste problem.ne znam sta bih rekao.
Memento Mori