Reformacija islama
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
- Status: Offline
Re: Reformacija islama
Pa te neke i trebaju zatvoriti iza resetaka kao ubice a ne kao sramotne vjernike,,
Leb ni u jednoj svetoj knjizi ne pise i kod prikaza Boga,,,Ubij !!!
Leb ni u jednoj svetoj knjizi ne pise i kod prikaza Boga,,,Ubij !!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
To je za tebe, alkosu jedan. Jedno pišeš i podržavaš, a nešto sasvim drugo radiš, sramoto jedna.mrki62 wrote:Za tebe jedna pjesma ,...............greeneyes wrote: Razmislimo trijezno i ti nazdravljaš alkoholnim pićem, koja ironija..

Samo sabura
Pa jeste, al mi je drago da si konačno shvatiogreeneyes wrote: To je za tebe, alkosu jedan. Jedno pišeš i podržavaš, a nešto sasvim drugo radiš, sramoto jedna.![]()

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- drugrankovic
- Inventar foruma
nesto se suska ocito... ono u njemackoj, sad kad ovi sa ulica pariza se pridruze, vec lici na opstu hajku i lov na vjestice... to nam govori kolko je covjecanstvo daleko jos uvjek od ... samo da mi je znat sto je sad u planu? ciju naftu vec ne eksploatisu i sta bi da maknu i usicare?
nesto ce iz ovog izic da jebe oca...
nesto ce iz ovog izic da jebe oca...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Calla
- Legenda foruma
Nece na dobro,,bas tako, sve ove demonstracije i ubijanje ima dublju pozadinu!!
Islam bi za pocetak trebao voditi se nekom logikom(koliko je to moguce) a ne biti zasnovan na teroru i zastrasivanju..
Neki normalan covjek bi mogao prihvatiti ideju Boga... ali prihvatiti Boga koji je poremecenih stavova, sitnicav, nerealan, i sadista, dijeliti misljenje sa ljudima kojima je stalno "Ubij!" U glavi i koji skacu na sve.. pa
Neki normalan covjek bi mogao prihvatiti ideju Boga... ali prihvatiti Boga koji je poremecenih stavova, sitnicav, nerealan, i sadista, dijeliti misljenje sa ljudima kojima je stalno "Ubij!" U glavi i koji skacu na sve.. pa
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Calla
- Legenda foruma
Biblija ,Tora i Kuran uce ljude ljubavi!
- drugrankovic
- Inventar foruma
vise me uci jurij zivago u ljubavi prema svojoj lari...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Calla
- Legenda foruma
eh da i najidealniju teoriju ljudi uvjek zajebu,,pokvare izopace,,!!
Last edited by Calla on 09 Jan 2015, 14:59, edited 1 time in total.
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
misljenja sam da bi se nesto moralo uraditi u vezi reforme islama,ne znam kako ali..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9678 times
- Been thanked: 11420 times
Reforma je nužna i tačka!
Za početak, reducirati hadise, jer se uglavnom pogrešno tumače, plus to što Arapi vješto preko njih, u Islam involviraju svoje predislamske običaje, a koji su inače primitivni.
Za početak, reducirati hadise, jer se uglavnom pogrešno tumače, plus to što Arapi vješto preko njih, u Islam involviraju svoje predislamske običaje, a koji su inače primitivni.
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Albanci su nacionalno osvješćeni.Lebowski wrote: Šta ćemo sa Albancima? Muslimani i također evropski, ima ih više, razvijeniji od nas ..
Evo ovih dana muslimani po svijetu strahuju šta će biti sa njima... Mjesto da svoju sudbinu uzmu u svoje ruke oni je radije prepuštaju Alahu i zato im je ovako. Ovo njihov Alah neće, ovo oni hoće jer taj Alah je bio dao i razvijenu islamsku državu al' šipak, tada su muslimani bili lideri u inovacijama i novim tehnologijama. Današnji muslimani liče na životinje. Ja čak mislim da bi oni i kost jeli ako bi je bacili pred njih.
Uzeti zdravi dio muslimanskog društva, diferencirati ga od ovih fanatika i svih ostalih glupih ljudi bliskog istoka i dati im priliku da nešto naprave. Ti ljudi su prirodno talentovani, ako su mogli jednom u historiji biti veliki inovatori mogu i opet. A bonus im je da su trgovci u duši.
Ostatak islamskog svijeta prepustiti samouništenju.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Meni je vidis pozadina nebitna mada takodjer vjerujem da postoji. Previse je elemenata hollywoodskih filmova u cijeloj prici da bi to sve bilo onako kako nam se servira. Medjutim, necu biti licemjerna i reci da je ok ubijati nekoga zbog debilnih crteza bez obzira na pozadinu. Svako ima pravo izraziti svoje misljenje i da mu zbog toga ne zafali dlaka na glavi. Niti moj Bog treba bilo koga od grijesnih ljudi (a tu spadaju svi ljudi) da ga brani.Salahuddin wrote:Nadam se da ovaj forum ne oslikava i osjecanja ostalog svijeta u vezi ovih ubistava. Podijeljeni ste u "za" i "protiv" kao da je sve tako crno i bijelo. Nazalost, nije. Sacekajte epilog ove pice, u kom ce se mozda saznati malo vise, pa onda dajte svoje misljenje. Ovo sada nije nista drugo nego divljanje, sa obadvije strane (ne mislim na forum). Puno se pise a malo zna. Nadam se da ce nesto vise informacija izaci na svjetlo dana i onda cu napisati sta ja mislim.
Ali voljela bih da nisam u pravu i da pozadine nema, jer ne zelim lose nikome. Da ti pravo kazem malo sam i umorna od posmatranja kombinacije ljudske zloce, gluposti, okrutnosti i licemjerja. I kad pomislim da sam sve vec vidjela, uspiju me iznenaditi. Mozda je biti glup i nista ne shvatati Bozija milost.
Last edited by Lavlje_srce on 10 Jan 2015, 00:21, edited 1 time in total.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Oni bi bili nacionalno osvijesteni da su Amerikanci, ovako su samo americke ulizice koji su se prodali za komad zemljeAlbanci su nacionalno osvješćeni.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9678 times
- Been thanked: 11420 times
Jesu ali tad su bili i vojni lideri. Sad su jenkiji vojni lideri, pa im se može.Rockefeller wrote: tada su muslimani bili lideri u inovacijama i novim tehnologijama.
Islam se treba orijentisati na to da bude relgija za sve buduće monoteiste.. ej jel se ovako kaže?..
Ima Bog, svi su dobrodošli, možete uživati u životu i bez straha, svejedno je kako jer ionako On odlučuje šta će biti sa vama,,
Religija koja to uradi prva biće dominantna u budućnosti.. Ako ih nauka sve ne pojede ili ne dođu vanzemaljci.
Ima Bog, svi su dobrodošli, možete uživati u životu i bez straha, svejedno je kako jer ionako On odlučuje šta će biti sa vama,,
Religija koja to uradi prva biće dominantna u budućnosti.. Ako ih nauka sve ne pojede ili ne dođu vanzemaljci.
Logična je samo ideja o postojanju nečega, više sile, Boga, u to većina ljudi može vjerovati ili ostaviti rezervu za to.., ostalo i nije baš..Salahuddin wrote:Znaci Islam je nelogican i Allah je poremecenih stavova? Pa gdje si ti Fransoa?Lebowski wrote:Islam bi za pocetak trebao voditi se nekom logikom(koliko je to moguce) a ne biti zasnovan na teroru i zastrasivanju..
Malo karikiram, nemoj se uvrijediti.

Neću više.
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Iz inovacija sve proizlazi pa i vojno liderstvo.Krokodil Behko wrote:Jesu ali tad su bili i vojni lideri. Sad su jenkiji vojni lideri, pa im se može.
Amerika je trenutni lider na zemlji zato što Amerika predstavlja novu ideju. Ona nije lider ni zato što je najveća, ni zato što je najbogatija.
Like Frankie said I did it my way!
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Salahudine Kuran se ne treba reformirati ,,vjernicima je potrebna odgovarajuća strategija u suprostavljanju klevetnicima Islama,,(radikalni islamisti)
tu vi kao muslimanski cisti vjernici morate napraviti taktiku da ih zaustavite da vam ne kvare oblik koji vodi ka miru
i vjerovanja u svetu knjigu Kuran! !!
tu vi kao muslimanski cisti vjernici morate napraviti taktiku da ih zaustavite da vam ne kvare oblik koji vodi ka miru
i vjerovanja u svetu knjigu Kuran! !!