Charlie Hebdo
Moderator: Krokodil Behko
Re: Pariz: U napadu na redakciju magazina ubijeno 11 osoba
..nije lako ni s krajnjom livicom 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3097 times
- Status: Offline
Ja ne spadam u krajnju ljevicu.laganini wrote:..nije lako ni s krajnjom livicom
Nego, nisam znala za Charlie Hebdo ranije (kao ni mnogi uostalom). Nakon sto se desio masakr i vidjela sam nesto karikatura, mislila sam da ubijeni imaju izmedju 20 i 30 godina po vidjenom materijalu. Kad ono najstariji 80-godisnjak. Neki cijeli zivot ostanu infantilni, daleko od toga da mislim samo na ubijene karikaturiste btw. Sucut porodicama, kao i porodicama zaludjenika. Kao i obicno - na kraju svih ludila ostanu neke majke, djeca i sestre koja placu u tisini za svima njima.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9978 times
- Been thanked: 11848 times
- Status: Online
Šta se to desilo sa Srbima? Gdje su nestali i ko su ovi ljudi, što žive u Srbiji, umjesto njih?
laganini wrote:..papar ja tebe sigurno nebi poželio za susjeda jer eventualno bi moj sin moga dirnut ćerku a to po nekim zakonima koje ti propagiraš bi bila provokacijom a onda "pravi" musluiman srtupa u akciju..i naravno kako to reć drugom riči osim divljaštvom i primitivizmom...
blage nemas o onom o cemu pises.
pa kako drugacije da ih nazovem?mrki62 wrote:To je ok, i tako i treba da bude kod svih.paparaci wrote: ja i te kako postujem drzavu, narod, obicaje i zakone drzave u kojoj zivim (njemacka). ne zelim sprovoditi nikakav serijet, niti podrzavam ovaj cin u parizu. oni nisu smjeli to uraditi sto su uradili, jer je u toj zemlji drugi zakon na snazi, jer su prolili nevinu krv, posijali strah i nanijeli veliku stetu svima - a posebno muslimanima i islamu.
Al s ovim posereš ono gore:
Čim je neko žrtva, znači da mu je oduzet život na bespravni način , kao recimo bilo kome u Srebrenici - žrtva je žrtva pa ma gdje bila al eto, ti neke žrtve žališ a neke ne i to o tebi mnogo govori pa skontaj čemu moje pisanje da si otišao u radikale.da su pojedine zrtve to zasluzile, to je druga stvar i iza toga stojim. njih mi nije zao ni sekunde.
najzad, nije ni vazno. znas ti dobro sta mislim.
ne znam sta ti nije jasno? tu nema nikakve iskljucivosti.Lavlje_srce wrote:
Ne podrzavas to sto su ucinili ali su neki to zasluzili? De se dogovori sam sa sobom prije nego sto nesto napises na forumu
Ovo 'honey' si napisao sada i nikada vise.![]()
daleko si ti od honey, Bog ti dao.
to hani je domaca rijec i znaci stani, cekaj, pricekaj.
znaci i demokratija ima vjeru, pa cak i odredjeno podneblje.Osvrnula sam se na tvoju izjavu da su 'dobili sto su zasluzili'. Istovremeno zivis u zapadnoj krscanskoj demokraciji i da to kazes mnogim Nijemcima ne bi se dobro proveo, valjda ti je to jasno.
sto mislis da bi se lose proveo?
pa gdje je ta sloboda govora koju toliko zagovaras? je li to demokratija?
moj stav po pitanju bilo cega je svagdje isti - bilo to u virtuali ili uzivo.
ne bojim ga se iznijeti. za to ne beri brige.
kakve to veze ima sa ovim svim?!A da ti u toj zemlji nije dobro ne bi u njoj zivio. Prema tome, saberi se.
jos zemlju u kojoj zivim nisam ni spomenuo.
ti meni dodjes kao reinkarnacija Ra-Je.
nije valjda da ti potpuna budala poput mene mora reci da ta vrla demokracija uopste ne postoji i da je to sve supljak.Ono sto ti ne razumijes ocigledno je da su se zapadne demokracije obracunale sa vlastitim teokratima prije par stotina godina valjda, I oni nece dopustiti da im neko mijenja drustva na njihovom teritoriju po cijenu bilo cega. To nije jasno samo potpunim budalama. Vanjska politika tih drzava je nesto sasvim drugo s cim obican svijet ima malo ili nikakve veze.
ekonomija formira drustvo!
to bi znaci bio primitivizam, a ovo drugo je sloboda govora/misljenja.Meni to niko ne moze reci (razlozi za to su nebitni za tebe i ovu temu). Takav primitivizam mogu dozivjeti samo od internet-morona. Ali internet-moronstvo jos niko nije rijesio pa necu ni ja.
aferim!
da ti prevedem - trazio sam pojasnjenje. valjda znas obrazloziti svoju tvrdnju.Ovo je forum a ne skola.prosvijetli me.
vazda sam otvoren za kritike.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3097 times
Ti I ja nemamo o cemu paparaci. Prvo si dosao na temu izjavivsi da su 'dobili sto su zasluzili', pa si se malo presabrao i pokusao to (vrlo lose) upakirati u neki kvazi-liberalan stav, a sada pokusavas sa kvazi-humorom i ismijavanjem sa dna kace (i to na ovakvoj temi) a jedini koji je smijesan si ti.
I ne kaze se 'hani' nego ohani (u smislu smanji dozivljaj). I odlicno ti pristaje. To bi bilo sve sto ti imam za reci.
I ne kaze se 'hani' nego ohani (u smislu smanji dozivljaj). I odlicno ti pristaje. To bi bilo sve sto ti imam za reci.
Memento Mori
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Evo, javio se Bajin ekspert za terorizam. Sad smo svi najebali 
Sarajevo - poligon za napad na Pariz
Teroristički napad u Parizu karakterističan je po tome što su ekstremisti koristili automatsko oružje umesto eksploziva, a jedini takav slučaj u Evropi dogodio se u Sarajevu, kada je vehabija Mevlid Jašarević sa automatskom puškom pucao na zgradu američke ambasade.

Ova sličnost, po mišljenju Dževada Galijaševića, stručnjaka za borbu protiv terorizma, nije jedina, a BiH je od rata devedesetih poligon za planiranje raznih terorističkih napada po Evropi.
- Napadači iz Pariza dolaze iz zemalja Magreba, koji čine Alžir, Tunis i Maroko. Kada se ovome doda da je u ratu u BiH bilo na desetine Alžiraca sa francuskim papirima koji su ratovali kao deo ozloglašenog odreda "El mudžahedin" i počinili stravične zločine nad srpskim narodom, a nakon rata ostali da jačaju vehabijski porekt u BiH, jasno je da BiH ima vezu sa vehabijama u Francuskoj - ističe Galijašević.
Izvor: Večernje novosti
Teroristički napad u Parizu karakterističan je po tome što su ekstremisti koristili automatsko oružje umesto eksploziva, a jedini takav slučaj u Evropi dogodio se u Sarajevu, kada je vehabija Mevlid Jašarević sa automatskom puškom pucao na zgradu američke ambasade.

Ova sličnost, po mišljenju Dževada Galijaševića, stručnjaka za borbu protiv terorizma, nije jedina, a BiH je od rata devedesetih poligon za planiranje raznih terorističkih napada po Evropi.
- Napadači iz Pariza dolaze iz zemalja Magreba, koji čine Alžir, Tunis i Maroko. Kada se ovome doda da je u ratu u BiH bilo na desetine Alžiraca sa francuskim papirima koji su ratovali kao deo ozloglašenog odreda "El mudžahedin" i počinili stravične zločine nad srpskim narodom, a nakon rata ostali da jačaju vehabijski porekt u BiH, jasno je da BiH ima vezu sa vehabijama u Francuskoj - ističe Galijašević.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
HOUELLEBECQOVO PROROČANSTVO Pisac na naslovnici 'Charlie Hebdoa' predvidio krvoproliće u Parizu?
Sadržaj - muslimanski predsjednik na čelu Francuske - nije mogao inspirirati ubijanja no dogodila se začudna koincidencija
Je li Houellebecq opet kriv za sve? Ipak, koincidencija je začudna.
Naime, napad na satirički list Charlie Hebdo u srijedu, dogodio se istoga dana kad je izišla nova knjiga kontroverznog Michela Houellebecqa. K tome, ovaj tjedan, pisac je bio na naslovnici časopisa, obučen kao čarobnjak, s cigaretom, proričući: “U 2022. postit ću Ramazan”, a njegova nova knjiga, “Submission”, već izazvala bijes francuskih medija, jer zamišlja francuskog predsjednika 2022. kao muslimana.
Skandalozne izjave
Houellebecq je “najdekorativniji”, najpreziraniji, najprevođeniji francuski pisac, koji uvijek dospije u središte interesa kad dođe do pitanja islama. Godine 2002. u intervjuu Lireu u najavi svoga romana “Platforma” rekao je da je islam “najgluplja religija”, a Kuran “loše napisan”. Sudske tužbe je dobio, jer je izjavio da “poriče da je rasist”, i da “zgrožen kako novinari izvrću njegove riječi”. Skandalozna je bila i njegova izjava: “Posvetio sam se mržnji prema muslimanima. I bio dobar u tome. Svaki put kad bih čuo da su palestinski terorist, dijete ili trudnica ubijeni veselio bih se - jedan musliman manje.”
No, nakon desetak godina izjavio je da je “Kuran mnogo bolje napisan nego što je mislio”, te da ga je “sad ponovo pročitao, odnosno - pročitao. Očita je činjenica da su džihadisti loši muslimani.”
U novoj knjizi, “Submission” - neće biti objavljena u SAD-u još neko vrijeme - govori o tome što znači činjenica da muslimani nemaju svoje političke predstavnike.
“Ako musliman želi glasati, što mu je činiti? U nemogućoj je situaciji. Nema reprezentanta. Pogrešno bi bilo reći da religija nema političke posljedice - ima. (…) I u tom smislu, čini mi se da muslimanska stranka ima svoje opravdanje.”
Budući da je Houellebecqova knjiga tek izišla, teško je reći je li ona tek eksperiment nekog političkog modaliteta, ili klasično posipanje pepelom. Upitan hoće li knjiga pojačati viđenje islama kao opasne religije, odgovorio je: “Nemoguće je govoriti o islamu više nego se trenutno govori, pa moja knjiga neće imati nikakva efekta.”
Brojne koincidencije
Mnogo je toga intrigantno o vezi izlaska knjige i napada na satirički list. Dogodivši se u istom danu, gotovo je nemoguće da je sadržaj inspirirao ubijanja. Niti je jasno je li piščeva pojava na naslovnici Charliea (gdje kaže i da će u 1015. “izgubiti zube”, što može biti samoironija na dob, ali i da ovom knjigom gubi bitku) trebala ismijati ili uzvisiti pisca.
Houellebecq na naslovnici 'Charlie Hebdo' objavljenoj na dan masakra u uredništvu tog lista
Koincidencije se množe, I možda ćemo uskoro čuti kako pisac demantira da je objava knjige - ako to već ne demantira knjiga sama - imala veze s terorističkim aktom.
Sadržaj - muslimanski predsjednik na čelu Francuske - nije mogao inspirirati ubijanja no dogodila se začudna koincidencija
Je li Houellebecq opet kriv za sve? Ipak, koincidencija je začudna.
Naime, napad na satirički list Charlie Hebdo u srijedu, dogodio se istoga dana kad je izišla nova knjiga kontroverznog Michela Houellebecqa. K tome, ovaj tjedan, pisac je bio na naslovnici časopisa, obučen kao čarobnjak, s cigaretom, proričući: “U 2022. postit ću Ramazan”, a njegova nova knjiga, “Submission”, već izazvala bijes francuskih medija, jer zamišlja francuskog predsjednika 2022. kao muslimana.
Skandalozne izjave
Houellebecq je “najdekorativniji”, najpreziraniji, najprevođeniji francuski pisac, koji uvijek dospije u središte interesa kad dođe do pitanja islama. Godine 2002. u intervjuu Lireu u najavi svoga romana “Platforma” rekao je da je islam “najgluplja religija”, a Kuran “loše napisan”. Sudske tužbe je dobio, jer je izjavio da “poriče da je rasist”, i da “zgrožen kako novinari izvrću njegove riječi”. Skandalozna je bila i njegova izjava: “Posvetio sam se mržnji prema muslimanima. I bio dobar u tome. Svaki put kad bih čuo da su palestinski terorist, dijete ili trudnica ubijeni veselio bih se - jedan musliman manje.”
No, nakon desetak godina izjavio je da je “Kuran mnogo bolje napisan nego što je mislio”, te da ga je “sad ponovo pročitao, odnosno - pročitao. Očita je činjenica da su džihadisti loši muslimani.”
U novoj knjizi, “Submission” - neće biti objavljena u SAD-u još neko vrijeme - govori o tome što znači činjenica da muslimani nemaju svoje političke predstavnike.
“Ako musliman želi glasati, što mu je činiti? U nemogućoj je situaciji. Nema reprezentanta. Pogrešno bi bilo reći da religija nema političke posljedice - ima. (…) I u tom smislu, čini mi se da muslimanska stranka ima svoje opravdanje.”
Budući da je Houellebecqova knjiga tek izišla, teško je reći je li ona tek eksperiment nekog političkog modaliteta, ili klasično posipanje pepelom. Upitan hoće li knjiga pojačati viđenje islama kao opasne religije, odgovorio je: “Nemoguće je govoriti o islamu više nego se trenutno govori, pa moja knjiga neće imati nikakva efekta.”
Brojne koincidencije
Mnogo je toga intrigantno o vezi izlaska knjige i napada na satirički list. Dogodivši se u istom danu, gotovo je nemoguće da je sadržaj inspirirao ubijanja. Niti je jasno je li piščeva pojava na naslovnici Charliea (gdje kaže i da će u 1015. “izgubiti zube”, što može biti samoironija na dob, ali i da ovom knjigom gubi bitku) trebala ismijati ili uzvisiti pisca.
Houellebecq na naslovnici 'Charlie Hebdo' objavljenoj na dan masakra u uredništvu tog lista
Koincidencije se množe, I možda ćemo uskoro čuti kako pisac demantira da je objava knjige - ako to već ne demantira knjiga sama - imala veze s terorističkim aktom.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19308 times
Meni se čini da su muslimani iz Hrvatske i njihov glavni (ne znam koja mu je titula) primjer kakav trebamo slijediti.
Kod nas ima previše nacionalizma koji je pomiješan s "religijom", a ne možeš biti nacionalista i mrziti druge a u isto vrijeme i vjernik.
Ne znam jel to nama dao rat, vjerovatno jest.
Kod nas ima previše nacionalizma koji je pomiješan s "religijom", a ne možeš biti nacionalista i mrziti druge a u isto vrijeme i vjernik.
Ne znam jel to nama dao rat, vjerovatno jest.
Muslimana u Hrvatskoj je jako malo da bi o njima mogla nešto zaključiti.
Ugledajte se na liberalne muslimane poput mene.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Pa kad sa jednim Laganinijem žive u istoj državi, htjeli ne htjeli, moraju biti ko tamburice, pored takvih desničara 
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
dobro je i tebeLebowski wrote:Muslimana u Hrvatskoj je jako malo da bi o njima mogla nešto zaključiti.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Elhamdulillah!Lavlje_srce wrote:Ti I ja nemamo o cemu paparaci.
nije istina. moj stav je isti od samog pocetka i stojim iza toga. nema tu nikakvog sabiranja, oduzimanja, farbanja, dodvoravanja i slicnog.Prvo si dosao na temu izjavivsi da su 'dobili sto su zasluzili', pa si se malo presabrao i pokusao to (vrlo lose) upakirati u neki kvazi-liberalan stav
nisam ja kriv sto ti nemas smisla za humor i sto si vazda zapeta ko puska.a sada pokusavas sa kvazi-humorom i ismijavanjem sa dna kace (i to na ovakvoj temi) a jedini koji je smijesan si ti.
hani i ohani su dva razlicita pojma. vidis da ne znas.I ne kaze se 'hani' nego ohani (u smislu smanji dozivljaj). I odlicno ti pristaje. To bi bilo sve sto ti imam za reci.
naravno. nece tebi pristajati. ti si gradsko dijete.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3936 times
- Been thanked: 2964 times
Behko,neprimjerno je onog Dzevada galijasevica nazivat strucnjakom.Krokodil Behko wrote:Evo, javio se Bajin ekspert za terorizam. Sad smo svi najebali
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
To mu i ja govorim jer žrtva je žrtva i svako traži način da opravda onog što je napravio žrtvu a u ovom slučaju to paparaci traži opravdanje za slučaju u Francuskoj.Lavlje_srce wrote:Ti I ja nemamo o cemu paparaci. Prvo si dosao na temu izjavivsi da su 'dobili sto su zasluzili', pa si se malo presabrao i pokusao to (vrlo lose) upakirati u neki kvazi-liberalan stav, a sada pokusavas sa kvazi-humorom i ismijavanjem sa dna kace (i to na ovakvoj temi) a jedini koji je smijesan si ti.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Napad na njemački list koji je objavio karikature

Njemački list "Hamburger morgenpost" koji je objavio karikature iz francuskog satiričnog nedjeljnika "Šarli ebdo" bio je rano jutros meta napada, saopštila je policija. U napadu niko nije povrijeđen. "Kamenice i zapaljivi predmeti bačeni su kroz prozor", rekao je za AFP portparol policije.
"U požaru su oštećene dvije prostorije na nižim spratovima", kazao je on.
Regionalni dnevnik "Hamburger morgenpost" objavio je na naslovnoj strani tri karikature iz "Šarli ebdoa", poslije masakra u pariskom nedjeljniku, pod naslovom "Ova velika sloboda mora biti moguća".
Policija je saopštila da su dvije osobe uhapšene, dok je državna sigurnost otvorila istragu.
"Ključno pitanje" je da li postoji veza između karikatura "Šarli ebdoa" i napada , rekao je portparol policije, ističući da je "prerano" da se to sigurno zna.
List "Bild am Sontag" objavio je da bi krvoproliće u Francuskoj moglo biti znak za početak talasa napada u Evropi, citirajući komunikacije lidera Islamske države koje je presrela američka obavještajna služba.
(Vijesti.ba)
Njemački list "Hamburger morgenpost" koji je objavio karikature iz francuskog satiričnog nedjeljnika "Šarli ebdo" bio je rano jutros meta napada, saopštila je policija. U napadu niko nije povrijeđen. "Kamenice i zapaljivi predmeti bačeni su kroz prozor", rekao je za AFP portparol policije.
"U požaru su oštećene dvije prostorije na nižim spratovima", kazao je on.
Regionalni dnevnik "Hamburger morgenpost" objavio je na naslovnoj strani tri karikature iz "Šarli ebdoa", poslije masakra u pariskom nedjeljniku, pod naslovom "Ova velika sloboda mora biti moguća".
Policija je saopštila da su dvije osobe uhapšene, dok je državna sigurnost otvorila istragu.
"Ključno pitanje" je da li postoji veza između karikatura "Šarli ebdoa" i napada , rekao je portparol policije, ističući da je "prerano" da se to sigurno zna.
List "Bild am Sontag" objavio je da bi krvoproliće u Francuskoj moglo biti znak za početak talasa napada u Evropi, citirajući komunikacije lidera Islamske države koje je presrela američka obavještajna služba.
(Vijesti.ba)
Prvo laji pa onda dokazujKrokodil Behko wrote:Napad na njemački list koji je objavio karikature
Tim Wolff, glavni urednik njemačkog satiričnog magazina Titanic ne smatra da je nakon napada u Parizu ugrožena i redakcija njegovog lista. Na ovaj i slične napade on kao odgovor najavljuje - još više satire.
Više na linku http://www.6yka.com/novost/71822/satira ... dska-prava
Više na linku http://www.6yka.com/novost/71822/satira ... dska-prava
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
Dodik poručio da se ne smiju stvarati kolektivne percepcije i osude: Nisu svi muslimani teroristi
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... 82979.htmlUkazavši na rastuće antimuslimansko raspoloženje u Evropi, Dodik je apelovao na političke lidere i građane u Evropi da učine sve da se strasti smire i život vrati u normalu.
"Bez obzira na to što većina pripadnika tih terorističkih militantnih grupa dolazi iz radikalnog islama, jasno poručujem da svi muslimani nisu teroristi i u tom pogledu treba smiriti strasti u smislu stvaranja bilo kakvih kolektivnih percepcija i osuda", zaključio je Dodik.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima