Reformacija islama
Re: Reformacija islama
prostim ričima rečeno posrednik
znači počeci kurana su od muhameda...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Majko moja mila, pa svo vrijeme pišem kako se je od nas jedino razlikovao po tome da mu je objavljena objava i on JESTE Poslanik ili Pejgamber a sve ostalo što sam nabrojao je važno.Salahuddin wrote:
Ono sto ti mogu reci jeste da Muhamed a.s nije odbijao da ga se zove onim sto on jeste bio. Svako mu se od muslimana obracao sa "Resulullah" (Boziji Poslanice) i on to nikada nije zabranio. Iako u Islamu nema svetaca i muslimani vjeruju da Muhamed a.s nije bio nikakvo natprirodno bice, vec covjek, kao i svi mi, on je bio najbolji medju nama. On je bio taj koga je Allah s.w.t odabrao da prenese Objavu. Samim tim, on postaje mnogo veci od tebe i mene. Po islamskom vjerovanju, on ce biti jedini Poslanik kojem ce na Sudnjem Danu biti dozvoljeno da se zauzima za ljude. Zato se muslimani sirom svijeta trude da slijede njegov nacin obozavanja, zivota i svega vezanog za njega, da bi zasluzili njegov sefa'at (zauzimanje) na tom Danu.
Dakle, jel dozvolio da ga se zove vojskovođom ili vjerskim poglavarom isl?
Jel dozvolio da se ubijaju oni koji ne vjeruju u njega i u islam?
Pitam, eto iz razloga jer dosta njegove famelije nije prihvatilo islam a ostali su živi.
Haj sad odgovori i na ovo; da li bi Muhamed a.s. dozvolio ubijanje zbog karikature?
Ja mislim da ni u kom slučaju ne bi dozvolio al me opet interesuje tvoje mišljenje.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
..ili bili muhamed reka dozvolio ubijanje da se npr.izrugivalo isusu 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
- Status: Offline
laganini wrote:..ili bili muhamed reka dozvolio ubijanje da se npr.izrugivalo isusu
Ne vjerujem. Njegova je okosnica bila borba protiv mnogobožaca.
Npr, u Kuranu se piše o Solomonu, samo u superlativima. Pa kad je tako o njemu, onda je o Isusu pogotovo. Mislim da ima i nekih konkretnih primjera, ali lijeno mi tražiti sad, a ni nemam vremena.
Uostalom, muslimani ni ne vrijeđaju Isusa.
Baš nikad?JCR wrote:Ni mnogoboznici nisu ubijani. Primjer osvajanje Meke
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Ali stvarno nisam tražio puno.. Obojica tvrdite da se spominje to u Bibliji a dobijem samo neke riječi od nekog stručnjaka koje ja ne mogu provjeriti.. a ovako samo mi ne znači mnogo što je u nekoj hebrejskoj verziji Starog zavjeta sponmenuta navodno riječ "muhamedin".Salahuddin wrote:Lebowski wrote:Daj ne zahebaji. Likujes.paparaci wrote:Ime najznačajnijeg čovjeka, Božije kreacije se spominje u nekom drugom obliku u samo jednom stihu...Lebowski wrote:
Evo konkretno pitanje. Gdje je tačno najavljeno da će doći sljedeći poslanici? ..al ako ne znaš ne moraš tražiti, potražiću na netu.
A pri tome i sam riječ može značiti nešto drugo..
Iz ovog što si postavio ja ne mogu zaključiti da se spomnije da će doći sljedeći Božiji poslanik sa imenom Muhamed.. Žao mi je.
Bez poznavanja arapskog jezika ne mozes tumaciti neke stvari u Kur'anu isto tako sa Biblijom i hebrejskim jezikom. Nijedna vjera se ne moze u temelje istrazivati na internetu tako da oni koje to stvarno zanima moraju procitati Svete knjige
Kako ne može .. kako su pape i sale to na našem sve. 
Čemu onda čitanje, većina ljudi ne zna arapski.
Naglasavam ovo "u temelje". Ovo je jedna za obicne ljude tog vremena nebitna stvar, kako ce se zvati covjek za 600 godina, ali kada se istrazuju takve stvari treba poznavanje jezikaLebowski wrote:Kako ne može .. kako su pape i sale to na našem sve.
Ja bih volio da se može bez svađe i optuživanja proći kroz svaki ajet iz Kur'ana pa da me neko uputi kako trebam shvatiti, da mogu reći šta mi je pogrešno napisano.. Al naravno, samo mišljenje da nešto iz Kur'ana nije lijepo napisano a i neka daljnja analiza izazvaće reakciju takvu da će me ovdje proglasiti neuračunljivim, mrziteljem muslimana, vjernika, islama, Kur'ana..
- Elfudin
- Poneki mu pročitamo

Salahuddin wrote:Nista od ovoga. Razloga je mnogo a najvaznije je Kur'an. Posto se Kur'an smatra direktnom Bozijom rijecju, nemoguce ga je znaci mijenjati. A bez promjene Kur'ana, nista u Islamu ne mozes promijeniti. Pogotovo zadnji ajet koji je objavljen stavlja stop na svaki pokusaj "usavrsavanja". Za one koji pokusaju da izmijenu Kur'an je propisana smrtna kazna, tako da ce to bilo ko tesko zapoceti. Drugo, ako se krene od pretpostavke da je vjera savrsena ( a to svaka vjera za sebe tvrdi), svako mijenjanje bi znacilo da bas i nije bila savrsena. Mijenjanjem osnovnih ucenja Islama znacilo bi da je on bio nedovoljan, nepotpun i da je zahtijevao "preporod". Samim tim, citavo ucenje Islama pada u vodu. Islam je, medju muslimanima, savrsena vjera. Mijenjanje bi znacilo negirati autenticnost Kur'ana i njegovog izvora. Prema tome, Islam se ne moze reformisati. Medjutim muslimani mogu i trebali bi. Da se Islam primjenjuje onako kako je i propisano, niko ne bi ni osjecao potrebu da ga mijenja.
My man
Horde Zla 1987
Salahuddin wrote:
I da, zaboravih reci. On to sigurno ne bi dozvolio. Za njegova zivota, radjene su mnoge stvari nad njim, pa nije dozvolio ojacalim muslimanima da se osvete za to.
Ovako prijatelju, to što si ti napisao a ja sad citiram to bi trebali svi vjerski poglavari govoriti a odmah poslije događaja u Parizu su trebale biti hutbe i govor nešto slično kao što si ti opisao a i ja već svo vrijeme pišem.
Radikalni muslimani žele reformaciju islama u smislu da i mi ostali budemo radikalni u vjeri a ako se to desi, onda islam gubi ono što je nekad bio.
Radikali uvijek traže neke razloge zašto biti radikalan a nikad ne traže razloge niti predlažu kako biti blag i umjeren.
To je problem u islamu u zadnjih 20 godina.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Jučer čitam neku kolumnu. Tvrdi se da je islamski terorizam produkt kopiranja zapada.
Žalim slučaj, ali mislim da to ima veze. Pretjerano mi holivudski djeluju ti likovi s kalašnjikovima i fantomkama, da bih zanemario tu mogućnost.
Sad malo svojim riječima. Ovo iznad, dokaz je (bar normalnim ljudima) da bi svaka ,kultura, trebala imati neki svoj vlastiti put u budućnost, te da ne postoji univerzalan put, pa tako da svaki put, kad Jenkiji kažu kako se bore za demoktratiju, to znači da se bore za svoju verziju, a koja u konačnici znači (in)direktnu okupaciju neke zemlje.
Kolikol moraš biti retrardiran, pa da ne shvatiš, da nacije koje se hiljadama godina oslanjaju na neke šablone kroz religiju i kulturu, jednostavno ne mogu prihvatiti, da im hot dog bude glavni predmet u diskusijama duhovnog tipa?
Koliki idiot moraš biti, pa da ne shvatiš da naciji koja je prije 4500 godina gradila piramide od onoliko masivnih blokova, ne možeš tek tako nametnuti plastiku, kao osnovni temelj u izgradnji društva?
Baš kao što dva čovjeka različitih karakternih crta, imaju različite puteve (nerijetko i ishodišta) do određenih ciljeva u životu, tako i različite nacije imaju različite puteve, pa i različite religije, ali samo jednim dijelom. Ovo je ipak priča o različitim kulturama i ne tiče se mnogo tih religija, bar ne u nekom presudnom smislu.
Ovdje su dva različita pogleda na svijet. Jedan je stasao na naučnoj i kulturnoj revoluciji (kojeg li paradoksa) koju je na noge podigla upravo ona protivnička kultura, koja pada nakon što necivilizirani Tatari i necivilizirane Osmanlije, zauzimaju Bagdad i Malu Aziju.
Kratak primjer iz historije:
Harun al Rashid, bagdadski kalif, (već) početkom 9. vijeka, šalje francuskom kralju na poklon jedan sat. Pravi pravcati sat, kakve i danas poznajemo. Tu su podioci, tu su kazljke, tu je tik-tak zvuk. Preciznije, već u 9. vijeku, oni su napravili jedan tako složen pothvat, kakav je satni mehanizam.
Francuski kralj (mrsko mi da guglam koji?) odmah je naredio da se paklena naprava spali i uništi, jer zasigurno je đavolje djelo, pošto se živ sasrao od onog tik-tak, tik-tak.
Jesam li pomenuo pad male Azije i Bagdada? Jesam? Tu bi bilo i malo suštine.
Da je u to doba, vodeća svjetska kultura, sva svoja dostignuća usmjeravala u oružje, agresije i genocide, kao i u opake ideologije (poput zapadne civilizacije) Bagdad sasvim sigurno, NIKADA ne bi ni pao, a o maloj Aziji, bespredmetno je i govoriti. Pa zar nije i Endeluz, pao iz istih razloga?
Osvajanja jesu izvršena, ali moramo imati u vidu, da tu nije ni bilo nekih bitaka. Jednostavno sdu to bila bespuća širom bliskog istoka i Sjeverne Afrike, a koja u tom trenutku nisu imala značajnije državne forme niti ikakav pravac razvoja, a nakon raspada rimskog carstva.
Zapadna civilizacija trenutno i jeste voedeća, jer svaki novi proizvod, prvo se isproba u vojne svrhe. Ukratko, vojna sila je uvijek tu, da se odbrane i po mogućnosti, osvoje još koju zemlju u svom cilju "borbe a demokratiju".
Ovo nema neke veze s religijama. Kao što sam više puita rekao, tu su smao različite kultire, a unutar muslimanskih zemalja, tu su Arapi koji preko (nekih) hadisa, krive i iskrivljuju sve što se iskriviti može. Tu se prvenstveno misli na KSA. Naravno da Jenkiji to vide. Zato ih ni ne diraju. Niko ne može biti toliko štetan po islam i muslimanske narode, kao što to može biti Saudijska Arabija. S druge strane, svi režimi, koji bar jednim dijelom nisu feudalni, moraju pasti, moraju se na vlast dovesti najprimitivniji i najkrvoločniji, kao i najgluplji. Svre s ciljem kontrole ili uništenja jedne civilizacije, a iz aviona se vidi ono što sam rekao na početku posta. Ne mogu svi imati isti put do cilja. Ako ja idem svojim putem, a neko me cijelo vrijeme maltretira i smeta mu što ja idem tim putem, mada ja, niti ga diram niti bilo koga drugog, šta je to ako nije agresija i okupacija?
Žalim slučaj, ali mislim da to ima veze. Pretjerano mi holivudski djeluju ti likovi s kalašnjikovima i fantomkama, da bih zanemario tu mogućnost.
Sad malo svojim riječima. Ovo iznad, dokaz je (bar normalnim ljudima) da bi svaka ,kultura, trebala imati neki svoj vlastiti put u budućnost, te da ne postoji univerzalan put, pa tako da svaki put, kad Jenkiji kažu kako se bore za demoktratiju, to znači da se bore za svoju verziju, a koja u konačnici znači (in)direktnu okupaciju neke zemlje.
Kolikol moraš biti retrardiran, pa da ne shvatiš, da nacije koje se hiljadama godina oslanjaju na neke šablone kroz religiju i kulturu, jednostavno ne mogu prihvatiti, da im hot dog bude glavni predmet u diskusijama duhovnog tipa?
Koliki idiot moraš biti, pa da ne shvatiš da naciji koja je prije 4500 godina gradila piramide od onoliko masivnih blokova, ne možeš tek tako nametnuti plastiku, kao osnovni temelj u izgradnji društva?
Baš kao što dva čovjeka različitih karakternih crta, imaju različite puteve (nerijetko i ishodišta) do određenih ciljeva u životu, tako i različite nacije imaju različite puteve, pa i različite religije, ali samo jednim dijelom. Ovo je ipak priča o različitim kulturama i ne tiče se mnogo tih religija, bar ne u nekom presudnom smislu.
Ovdje su dva različita pogleda na svijet. Jedan je stasao na naučnoj i kulturnoj revoluciji (kojeg li paradoksa) koju je na noge podigla upravo ona protivnička kultura, koja pada nakon što necivilizirani Tatari i necivilizirane Osmanlije, zauzimaju Bagdad i Malu Aziju.
Kratak primjer iz historije:
Harun al Rashid, bagdadski kalif, (već) početkom 9. vijeka, šalje francuskom kralju na poklon jedan sat. Pravi pravcati sat, kakve i danas poznajemo. Tu su podioci, tu su kazljke, tu je tik-tak zvuk. Preciznije, već u 9. vijeku, oni su napravili jedan tako složen pothvat, kakav je satni mehanizam.
Francuski kralj (mrsko mi da guglam koji?) odmah je naredio da se paklena naprava spali i uništi, jer zasigurno je đavolje djelo, pošto se živ sasrao od onog tik-tak, tik-tak.
Jesam li pomenuo pad male Azije i Bagdada? Jesam? Tu bi bilo i malo suštine.
Da je u to doba, vodeća svjetska kultura, sva svoja dostignuća usmjeravala u oružje, agresije i genocide, kao i u opake ideologije (poput zapadne civilizacije) Bagdad sasvim sigurno, NIKADA ne bi ni pao, a o maloj Aziji, bespredmetno je i govoriti. Pa zar nije i Endeluz, pao iz istih razloga?
Osvajanja jesu izvršena, ali moramo imati u vidu, da tu nije ni bilo nekih bitaka. Jednostavno sdu to bila bespuća širom bliskog istoka i Sjeverne Afrike, a koja u tom trenutku nisu imala značajnije državne forme niti ikakav pravac razvoja, a nakon raspada rimskog carstva.
Zapadna civilizacija trenutno i jeste voedeća, jer svaki novi proizvod, prvo se isproba u vojne svrhe. Ukratko, vojna sila je uvijek tu, da se odbrane i po mogućnosti, osvoje još koju zemlju u svom cilju "borbe a demokratiju".
Ovo nema neke veze s religijama. Kao što sam više puita rekao, tu su smao različite kultire, a unutar muslimanskih zemalja, tu su Arapi koji preko (nekih) hadisa, krive i iskrivljuju sve što se iskriviti može. Tu se prvenstveno misli na KSA. Naravno da Jenkiji to vide. Zato ih ni ne diraju. Niko ne može biti toliko štetan po islam i muslimanske narode, kao što to može biti Saudijska Arabija. S druge strane, svi režimi, koji bar jednim dijelom nisu feudalni, moraju pasti, moraju se na vlast dovesti najprimitivniji i najkrvoločniji, kao i najgluplji. Svre s ciljem kontrole ili uništenja jedne civilizacije, a iz aviona se vidi ono što sam rekao na početku posta. Ne mogu svi imati isti put do cilja. Ako ja idem svojim putem, a neko me cijelo vrijeme maltretira i smeta mu što ja idem tim putem, mada ja, niti ga diram niti bilo koga drugog, šta je to ako nije agresija i okupacija?
To iznad, dokaz... gdje ti je?Krokodil Behko wrote:Jučer čitam neku kolumnu. Tvrdi se da je islamski terorizam produkt kopiranja zapada.
Meni ti likovi ne djeluju pretjerano niti holivudski, kako su trebali doći osim sa puškama i fantomkama, još su ti Francuzi.
Ovo neka kritika na Amerikance i Zapad?Kolikol moraš biti retrardiran, pa da ne shvatiš, da nacije koje se hiljadama godina oslanjaju na neke šablone kroz religiju i kulturu, jednostavno ne mogu prihvatiti, da im hot dog bude glavni predmet u diskusijama duhovnog tipa?
Neki dan čitam neki članak, kao činjenice o islamu.. pa ide ono jeste li znali da...Koliki idiot moraš biti, pa da ne shvatiš da naciji koja je prije 4500 godina gradila piramide od onoliko masivnih blokova, ne možeš tek tako nametnuti plastiku, kao osnovni temelj u izgradnji društva?
Jeste li znali da je Egipat bio najveća civilizacija i koja je izgradila piramide i da je to jedna od najvećih muslimanskih zemallja.. ono povezuje muslimane sa piramidama
Sve su civilizacije prije padale redom, carstva i nije bilo moguće održati ih mada su se neka i održavala dugo, dugo... Ili se pojave unutrašnji neprijatelji,dođe nova religija, nova ideologija, dođu barbari poput Huna i unište te, ovi-oni..Jesam li pomenuo pad male Azije i Bagdada? Jesam? Tu bi bilo i malo suštine.
Ima tu jedna kvaka sa proročanstvima...što kad znaš da neko vjeruje u njih i da ljudi padaju na to, a u prošlosti su još više.. nekom geniju može doći ideja da to i iskoristi.
A pretpostavljam i da je taj dio ostao čudom netaknut i nepromijenjen od ljudske ruke.
A pretpostavljam i da je taj dio ostao čudom netaknut i nepromijenjen od ljudske ruke.
Da malo nastavim o tome da li je potrebna reformacija islama..
Procijenit sami komentare, koliko su dobronamjerni, u skladu sa islamom koje promoviše mir i ljubav i ostale lijepe stvari i koliko pameti u njima ima.
Ovo nije od vehabija koliko sam shvatio već običnih ljudi. Naravno, može se reći i da ovo nema veze sa islamom al nisam ja kriv što su njima puna usta istog.
Prije nego što me neko možda optuži da generalizujem, ogradiću se od toga.
Kulturni teroristi?
Procijenit sami komentare, koliko su dobronamjerni, u skladu sa islamom koje promoviše mir i ljubav i ostale lijepe stvari i koliko pameti u njima ima.
Ovo nije od vehabija koliko sam shvatio već običnih ljudi. Naravno, može se reći i da ovo nema veze sa islamom al nisam ja kriv što su njima puna usta istog.
Prije nego što me neko možda optuži da generalizujem, ogradiću se od toga.
Priželjkivanje prirodnih katastrofa da selektivno kažnjava samo nevjernike?Netrebaju muslimani da se brinu a jos manje da se nerviraju zbog nevjernicke Francuske i svih onih koji je podrzavaju... Dovoljno je ukazati da negiraju Bozije zakone te na njima je ostalo.. Francuska je ovim cinom objavila rat Stvoritelju i svijesno i namjerno radi protiv Njegovih zabrana... Narod neka ocekuje Boziju kaznu kroz prirodne katastrofe....
Pa isto kao i da si opsovao ali kako to tebi objasniti.jeste li i sad charlie ...ooo bosnjaci, vi koji ste potrcali da kazete ' ja sam charlie' jeste li i sad charlie... vjera mi ne dozvoljava da vrijedam i psujem, a inace bih znao sta bih vam sad rekao..
Ko želi ovo?Sead Avdic Bice opet mrtvih aBd!!!
Allahu Ekber
Dobro.Sad Muaz STAV JE JASAN!!
Kada je u pitanju ismijavanje, omalovažavanje i psovanje Allaha, poslanika, vjere i Kur’ana, tu je islamska ulema veoma jasna i jednoglasna. Ovo djelo, bez imalo sumnje, izvodi iz okvira vjere islama i njegov počinilac smatra se nevjernikom, bez obzira kakve mu namjere bile, a podrazumijeva se da to ne radi pod prisilom. Ovakav je stav uleme sva četiri mezheba i to je potpuno jasan propis. Razilaženje postoji jedino oko toga da li se počiniocu tog djela daje mogućnost pokajanja prije izvršenja kazne ili se odmah nad njim izvršava smrtna kazna.
“One koji Allaha i Poslanika Njegova budu vrijeđali Allah će i na ovome i na onome svijetu prokleti, i sramnu im patnju pripremiti. A oni koji vjernike i vjernice vrijeđaju, a oni to ne zaslužuju, tovare na sebe klevetu i pravi grijeh.” (El-Ahzab, 57–58)
Rasprava o tome treba li Obama doći na obilježavanje 20 godina od Srebrenice a kao najavio se. Mislim da ne valja ovako povezivati stvari.-Onda komotno pozovite i seselja
-Daj sta izmisljas, sta ti je Obama kriv....Ucinio je sve da popravi sto je Bush zasrao!
-Jest vala ne možemo svakog krivit,za Srebrenicu je kriv eufor i holandija!
-e pa dok obama ubija muslimane pomaze izraelu za mene je kriv,mozemo mu samo jebat mater u srebrenicu kad dodje !!!!
-Hana Fatima nije on isti ko bush. On je malo tamniji. Bije muslimane kao i onaj stari. Samo ti si se dobro natopila u krstodemokraciju pa te Allah swt osljepio.
Allah te uputio
Samo je Klinton nešto ispoštovao što se tiče Srebrenice i pokušao se zauzeti za Palestinu i tad mu čifuti smjestiše Levinsku da ga ušutkaju.
Moramo se dogovoriti jesu li Srbi i njihov vojska ili kjafiri?Koga Ti lazes,vi ste genocid napravili u Bosni I Hercegovini, Siriji Iraku , Palestini...I svugdje gdje su.muslimani. Samo mozete sebe osuditi I Zidove, koji cine zlo na zemlji... Dokle vise s lazima ? NAJVECI TERORISTI SU AMERIKA JEVREJI I CIJELA EVROPA....FASISTI ALLAH JE SVJEDOK MOLIM I TRAZIMO MI MUSLIMANI DA SVE NEVJERNIKE DZELATE KAZNI ,GDJE IM NEMA POMOCI...SVI NASI POLITICARI,KOJI ODU DZELATIMA NA NJIHOV POZIV 0BILJEZAVANJE GENOCIDA....KAD ZNAMO TKO JE TO UCINIO...ZIDOVI AMERIKA SU CINE ZLO SIROM SVIJETA....
Ako je on uvjeren da je njemu rečeno da će u nevjernicima imati samo neprijatelje, kako će onda živjeti sa njima u skladu i miru? Kako?nema snage niti moci osim u Allaha dž.š.,zadovoljna sam da mi je Allah Gospodar,Islam vjera i Muhamed s.a.w.s.poslanik zato braco i sestre Muslimani saburite, ne uzbuđujte se zbog din dušmanina,nama je receno da cemo u njima samo neprijatelje imati i nista drugo
I naravno pravdanje.. Dobili šta su tražili, krivi. Smrt kao kazna.Ubiti nevinog covjeka je svakako grijeh ,al koliko znam ovi nisu bili nevini nego samo su dobili sta su trazili, a Dzihad to je rat u kojem se braca muslimani bore da sacuvaju nasu vjeru od Kafira a ove nase novine ih prozivaju teroristima , pa ako cemo iskreno neki mediji su KULTURNI TERORISTI , jer na kulturan nacin sto objave sto narod zavadit , onda se narod poubija jer misli da je to tako,, jer narod je uvijek bio naivan .. A ove iz Charli Ebdo , molim Allaha da ih kazni najgorom kaznom.
Rijad Zildžić Ne može biti neko nevin ako vrijeđa Allahovog miljenika Muhameda sallallahu alejhi ve sellem.
Kulturni teroristi?
Komentar o problemima sa hladnoćom u Siriji. Mislim da nije fer i lijepo, ako ništa zbog muslimana tamo , željeti ovo.Selma Dizdarevic Nek se Europa brine o Parizu a sto tamo djeca od hladnoce i glada umiru to nikog ne interesuje... Ma nek im dignu citav Pariz u zrak... Dragi Allahu pomozi ovom ne duznom narodu
O gay paradi i kalendaru u TuzliLincujte paradu ponosa i njene ucesnike-to su bolesnici a i oni koji ih vode
Pozivam tuzlake da lincuju te bestidnike ako do parade dode
Prvo Laku i sestru dobro namarisati -jer su idioti-ko nas je prestavljao naEvroviziji fujjjjj
i sta je svrha ovog posta?
mog'o si k'o Ranko otvoriti temu i dodati ono - iz Lebowog ugla, pa opleti.
mog'o si k'o Ranko otvoriti temu i dodati ono - iz Lebowog ugla, pa opleti.
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

I juče ste napisali skoro deset stranica pa mi se nije dalo ništa odgovarati gdje sam ja spomenut jer sam bio umoran, mada nisam ni sad bolje ali bez quotanja i sjeckanja ću samo dvije važnije stvari da kažem.
@Lavlje Srce; možda Bosna sada i nema kapaciteta za takvo što (iako se ne slažem) ali važno je znati kuda plovimo. Uopće nije bitno da li će to uraditi moja generacija, nečija druga ili bilo ko, bitno je posijati ideju a neko ko bude imao volje da se bavi vjerom će to već uraditi. Bitno je da jednom u životu i Bosanci vide svoju veću sliku.
@ostali postovi: dali ste mnogo ideja i mnogo načina kako i gdje poboljšati islam. Recimo ti sazivi uleme i cenzura, to proglasiti nevažečim i reći da samo svaki čovjek za sebe može odrediti šta je islam i kako on izgleda. A bog će mu na sudnjem danu presuditi da li je pravilno ili nepravilno vjerovao. Eto jedna stvar koja bi uradila mnogo. A vi ste sami nabrojali mnoge, samo mi je užasno mrsko ležeći bilo šta tražiti.
@Lavlje Srce; možda Bosna sada i nema kapaciteta za takvo što (iako se ne slažem) ali važno je znati kuda plovimo. Uopće nije bitno da li će to uraditi moja generacija, nečija druga ili bilo ko, bitno je posijati ideju a neko ko bude imao volje da se bavi vjerom će to već uraditi. Bitno je da jednom u životu i Bosanci vide svoju veću sliku.
@ostali postovi: dali ste mnogo ideja i mnogo načina kako i gdje poboljšati islam. Recimo ti sazivi uleme i cenzura, to proglasiti nevažečim i reći da samo svaki čovjek za sebe može odrediti šta je islam i kako on izgleda. A bog će mu na sudnjem danu presuditi da li je pravilno ili nepravilno vjerovao. Eto jedna stvar koja bi uradila mnogo. A vi ste sami nabrojali mnoge, samo mi je užasno mrsko ležeći bilo šta tražiti.
Last edited by paparaci on 14 Jan 2015, 00:17, edited 1 time in total.
Reason: Brisan uvredljiv sadrzaj.
Reason: Brisan uvredljiv sadrzaj.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace

A šta su onda sunet, hadis, one sjednice efendija?
Like Frankie said I did it my way!
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace